Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Govens nem érzi, hogy lenne rajta nyomás

Négy konkrét ajánlat közül választott. Idén bajnok akar lenni a Falcóval.:

:

December 30-án, a Szeged elleni győztes bajnoki után jelentette be a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely vezetősége, hogy a szezon hátralévő részére visszatér a sárga-feketékhez a közönség nagy kedvence, Darrin Govens.

A magyar válogatott honosított irányítója éppen 31. születésnapján, szombaton debütálhat Gasper Okorn csapatában, hazai pályán, a Sopron ellen.

A Falco szerda este tartotta első edzését az új évben, természetesen Govens is ott volt az Aréna Savariában, a Nyugat.hu el is csípte néhány szóra.

– Kezdjük a legelején. Ha jól tudom, a nyáron azért hagyta el a Falcót, mert szeretett volna erősebb csapatban, erősebb bajnokságban szerepelni.

– Nagyjából így történt, ki akartam magam próbálni egy másik bajnokságban. Inkább úgy fogalmaznék, hogy vágytam az új tapasztalatokra, kíváncsi voltam arra, hogy egy számomra idegen közegben mire vagyok képes. Komoly helyekre kerültem, és egy kicsivel több pénzt is tudtam keresni.

– Az első állomás a fehérorosz Cmoki Minszk volt, ahol elég sokat játszott és jó számokat is produkált. Miért váltott mégis?

– Mert megváltoztak a dolgok a klub körül, már nem azt kaptam, amit az elején ígértek. Nagyjából ennyi, úgy éreztem, hogy lépnem kell.

– Aztán érkezett egy lehetőség a Nyizsnyij Novgorodtól, amikor Kendrick Perry megsérült.

– Igen, ő is és az egyik orosz játékosuk is sérüléssel bajlódott akkoriban. Az első pár meccsen úgy érzem, hogy nekem is és a csapatnak is jól ment a játék, a Bajnokok Ligájában a Le Manst és a Ventspilst is megvertük, a VTB Ligában pedig egy nagyszerű idegenbeli győzelmet arattunk az Asztana otthonában. Aztán a következő időszakban egyre kevesebb lehetőséget kaptam, végül pedig már egyáltalán nem játszottam.

– Miért?

– Ez jó kérdés, ennek a mai napig nem tudom az okát. A sérültek felépültek, és amikor mindenki visszatért, utána már egyáltalán nem kaptam lehetőséget. Pedig bizonyítottam előtte Minszkben és Novgorodban is, őszintén úgy éreztem, hogy nem ment rosszul a játék. Nem lehetett panasz sem a statisztikáimra, sem pedig a hozzáállásomra, mert ezer százalékkal pörögtem minden egyes VTB ligás meccsemen. Úgy éreztem, megütöm a színvonalat, pedig azért elég fizikális, kemény bajnokság az ottani. Elfogadtam az érveiket, elmondták tisztán és érthetően a klubnál, hogy van egy kialakult tervük, filozófiájuk, ami szerint haladnak, és nem akarnak rajta változtatni. Ilyen az élet, ez benne van a pakliban. Ez már a múlt, most már örülök, hogy elengedtek, és újra itt lehetek.

A Falco a szíve csücske (fotó: Nyugat.hu)

– Ha jól tudom, az utóbbi időben több csapat is megkereste, volt néhány ajánlata…

– Igen, négy konkrét ajánlatom is volt. Önök eléggé képben voltak, tudtak mindent velem kapcsolatban, de én nem szeretnék konkrét neveket, vagy országokat mondani. Maradjunk annyiban, hogy négy hivatalos szerződés volt az asztalomon, és az egyik közülük a Falcóé volt, végül amellett döntöttem. Azt hiszem, rólam tudja mindenki, hogy a Falco a szívem csücske. Nagyon kitartóan kerestek, az elmúlt hónapokban egyre csak közeledtünk egymáshoz.

– Gondolta volna, hogy ilyen hamar visszatér?

– Nem. Ez tényleg egy nehéz döntés volt. Persze jól jártam, hiszen hazatértem. Ha nem Amerikában vagyok, akkor számomra ez a második otthonom. A karrierem során korábban még sehol nem töltöttem el ilyen hosszú időt, azért ez nem véletlen. Tényleg jól érzem itt magam.

– Mit gondol az idei Falcóról? Azért ez közel sem ugyanaz, mint amelyikben játszott tavaly és tavalyelőtt…

– Láttam ebben a szezonban is Falco-meccset, a körmendit élőben, amikor csatlakoztam a válogatotthoz. Ezen kívül, amennyire tudtam, követtem az eredményeket, figyeltem a statisztikákat, nagyjából tudom, mit szeretne a szakmai stáb, de idővel személyesen is megismerem a filozófiájukat. A figurákat még tanulgatnom kell, de ezzel nem lesz gond, majd amolyan „házi feladatként” otthon is tanulmányozni fogom őket. Ez egy másik csapat valóban, más játékosokkal, más kvalitásokkal, más edzővel, meglátjuk.

A mai napig nem tudja, mi történt Novgorodban (fotó: Nyugat.hu)

– Milyen céllal írt alá Szombathelyre?

– A kérdés jó, mert nekem nincsenek reményeim, céljaim vannak. A lehető legtöbb meccset akarom megnyerni, a lehető legjobb játékkal segítve a csapatot. És bejutni a döntőbe.

– Visszavágni a Szolnoknak?

– Nekem mindegy, hogy ki jut a döntőbe. A kosárlabda egy szenvedély, ahol bármi megtörténhet. Az elmúlt két évben rólunk sem gondolta volna senki, hogy háromszor is döntőzünk. Meglátjuk, idén mi történik. De a cél soha nem lehet kisebb, minthogy megnyerni a bajnoki címet.

– Mit gondol, van önön nyomás?

– Nem, miért lenne? Rajtam sosincs nyomás – mondta mosolyogva.

– Nem is elsősorban a Falco szurkolókra gondoltam. Most már mindenki ismeri önt a magyar bajnokságban, mindenki tudja, mire képes, készülnek önre az ellenfelek…

– Ez egyáltalán nem nyomás nekem. Meg sem fordul ilyen a fejemben, meg amúgy is igyekszem minden külső körülményt kizárni. Minden nap azért edzek keményen, hogy a legjobbat tudjam nyújtani a pályán. Önfeledten játszom, hogy a legtöbbet tudjam segíteni a csapatot. Biztos, hogy vannak velem szemben elvárások, de ez normális az élet minden terén. Egyet ígérhetek, önmagamat fogom hozni.

Önmagát fogja hozni (fotó: Nyugat.hu)

– Legyőzik szombaton a Sopront?

– Remélem. Ez a terv. Minden meccsen a győzelem a cél. Megpróbálom a legjobb formába hozni magam a következő napokban. Rövid az idő, hetek óta nem játszottam meccset, úgyhogy biztos, hogy nem a legjobb ritmusban vagyok. De meg fogom találni…

36 hozzászólás

36
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
11 Comment threads
25 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
22 Comment authors
leykeapuci45Muszka7909J.R.BenitezSuns Recent comment authors
egismte1
Olvasó

Szépen adja az ívet a Falco fórumon az a debil! Mintha ő lenne az Isten,aki bármit megtehet, bárkit leugathat, de ha mernek szólni neki, egyszerre fenyegetőzik! Nagy az Isten állatkertje!

red-black01
Olvasó

Ó köszi, ahogy mondják popcorn és ital bekészítve, körül is nézek.
Gondolom megint elszabadult a pokol 😉

Hokesz
Olvasó

Zozora nagy az esely, kb80%. Es nem, veletlenul sem gondolkodik mas csapatban magyarorszagon, Ő a mienk, hiaba is mozgat meg a szolnok minden kovet, tobb penzt , hogy oda igazoljon, Govenst is hivta a szolnok, tobb penzert, de ő is a mienk! 🙂 eleg nagy kapszula lesz zozo erkezese, de sajnos le kell nyelnie minden szurkolonak!

Falco!!

Rouge
Vendég
Rouge

Hát akkor kapd be és nyeld…

Egyébként honnan veszed,
hogy pont 80% az esély Zozóra?

Én azt hallottam, hogy csak 70…

J.R.Benitez
Olvasó

50-50%. Vagy jön vagy nem. Vele jelentősen nagyobb esélyünk lehet döntőre. Nem lenne vele sem egyszerű, de sikerülhet. FALCO!!!

Muszka7909
Olvasó

Hokimatyi van olyan játékos aki nem a tiétek? Kicsit nagy az arc nem?

apuci45
Olvasó

Tavaly is szívtatok,pedig volt Zozokátok meg Gonensetek…… 🙂

leyke
Olvasó

Nektek meg volt egy Sz.Ferencetek. Ennyivel voltatok jobbak.

SPARTAN
Olvasó

Az oldal új..a trollok régiek…
Sajnálom Govenst, hogy nem jöttek be a számításai. Az, hogy hazajött és így lesz játékideje az a válogatottnak jó.

Erősebb lesz így a Falco, ez kétségtelen.

seanmaguire
Olvasó

Kíváncsi leszek az angolból felmentett falco tábor most is üvölti-e majd hogy Góóóóóvensz? Mondjuk Juliannél sem zavarta őket, hogy Zsülienezik. Még akkor sem, ha az éppenséggel egy női nevet takar 😀

Leklibajsza
Olvasó

Hoppá! Azért te nagyon művelt vagy. Sok hülye paraszt meg Góóvenszezik, biztosan a jégkrémet is bicskával eszik… Most nyugodtan hátradőlhetsz, hiszen mindegyiküknél jobb vagy. ?

Suns
Olvasó

A Zsüliennel max az a baj, hogy inkább franciás kiejtés (pronunciation, csak, hogy ne ess lelki vákuumba), mint angol, de az férfi és női név is egyben. És igen, a tábor majd üvölti, hogy Góóóóóvensz. De nincs harag, ugye?

egismte1
Olvasó

Nagyon rebesgetik Perl Zolit is. M.M. mindent megmozgat, lesz rá zsé!

red-black01
Olvasó

VakNépe:
Továbbá a klubvezetés még dolgozik azon, hogy megerősítse a játékoskeretet.

in_vitro
Olvasó

Welcome back Darrin! We are absolutely happy to see you, and your play again. It’s always a pleasure to enjoy your skills on the basketball field. Your way of thinking is just perfect, with you we gonna reach the spaces sky at this season.
Let’s roll it!
We can do it!
Come on FALCO ! (Hajrá FALCO !)

Kendeffy Botond
Olvasó

1. Legyen Govens-szel boldog a Silverhely. Ezt a hülyeséget a klubhűségről meg hagyjuk.
2. Azért az értékelhető, hogy a válogatottban Govens vállalja a játékot.
3. Hogy ki lesz a bajnok, az nem január elején dől el.

Horváth Szabolcs
Vendég
Horváth Szabolcs

Azért full függetlenül, az a véleményem, hogy magasan a legszimpatikusabb légiósok (Milo, Andrics és Talán Csirics hasonló) egyike… Mondjatok még rajzuk kívül hasonlót, akikkel igazán lehet tervezni! A többi csapat is örülne ha ott irna alá harmadik éve, hiszen nem a lutri fiatal amcsikkal kell zsákbamacskázni! Körmenden ügyes ügynök van aki keresi őket, hiszen általában jól sül el, de ha öszinténa magunkba nézünk akkor sokkal szerethetőbb egy csapat, ha nem minden évben újul meg teljesen… Ez engem saját csapatomnál konkrétan zavar, ezért most nagyon örülök is neki, hogy Agafonov már aláírt jövőre! Konkrétan valami ilyen elképzelésekkel lehet évről évre előre… Olvass tovább »

falco2008
Vendég
falco2008

Milo és Andric a legszimpatikusabb légiósok közt? 😀

Nem tudom láttad-e hogy Milosevic a nézőtérre bodycheckelte Váradit..

csakazete
Olvasó

Látom sikerült a lényeget megragadnod ?

SárgaPárna
Olvasó

Látom ezt a “Govens hazatér” gombócot nehezen veszik be Szolnokon… 🙂
A Körmenden meg beüthetett a Govens-kóma, mert nagy a csend. Gondolom könnyes szemekkel most búcsúzkodnak a döntős álmoktól… 🙂

red-black01
Olvasó

Látom te vagy idén az ügyeletes hülyegyerek ;).
Több szót nem is érdemelsz és egyébként sem érek rá, mennem kell papírzsebkendőért, 2 százas csomagot már telekönnyeztem.
Azt hiszem veszek WC papírt is, mert félek össze is f@som majd magam Govenstől.

SárgaPárna
Olvasó

Mondj egy légióst, az elmúlt 10 évből, aki egy teljes szezonnál többet volt nálatok…
Olyat is nehezen tudsz, aki egy egész szezont végig maradt… 🙂 🙂
Csaláááááááádiiii okooooook!

Milos
Olvasó

Petty? 🙂 mondtam egy légióst.

red-black01
Olvasó

Értő olvasás kisbarátom, értő olvasás ;). A hsz-edben nem a hűségről vagy klubszimpátiáról volt szó, hanem a körmendi dermedt csendről és könnyekről. Ha már viszont a klubhűségre terelted a szót: Govens jó játékos és nem is hülye, vagy ha jobban tetszik, kifejezetten jól gondolkodik. 1. Szombathelyen is megkapja azt a pénzt, ami a másik három elébe tett ajánlaton volt, sőt :). Előre szólok nem kell tiltakozni, komoly pénzt kap és érdekelt lesz abban a bizonyos döntőben (ami igen könnyen meg is lehet, sőt). 2. Ami ma megjelent ott ahol megjelent: “Továbbá a klubvezetés még dolgozik azon, hogy megerősítse a játékoskeretet.”,… Olvass tovább »

nyolcmegnyolc
Olvasó

Leírom, neked, hogy miért van fordítva. Mi itt azt szeretnénk, hpgy a csapat bajnok és kupagyőztes legyen. Ti azt szeretnétek, hogy visszavágjatok au Olajnak. Ezek szerint, ti örülnétek egy Olaj elleni továbbjutásnak, majd egy Körmend elleni döntős vereségnek.

majerle09
Olvasó

Azt legalább jó látni, hogy van olyan, akinek a klubhűség még jelent valamit.
Mennyi szerecsen pattogtatott már ebben az országban, akit elbűvölt a épp aktuális környezet (kisvárosi levegő), aztán a következő évben már a kutya sem emlékezett a nevére.

Érdekes módon a 90-es évek légiósaira jobban emlékszem, mint a tavalyiakra.

makelovenotwar69
Olvasó

Hagyd már ezt a klubhűséget! Egy légiós pénzért és sikerért játszik – mindenhol a világon. Govens szimpatikus fickó, magyar válogatott, és nagyon jó hozzáállású, jó mentalitású játékos. Ha beilleszkedik, és jól érzi majd magát a megújult (=kicserélődött) csapatban, az tovább motiválja. De ha ismét kap majd egy jobb bajnokságból egy pénzesebb ajánlatot, ismét váltani fog. És ez így normális, el kellene fogadni!!
Hajrá magyar kosárlabda!

SárgaPárna
Olvasó

Akkor miért nem a Szolnok, vagy az Olaj ajánlatát fogadta el?

red-black01
Olvasó

Ajjaj baj van 🙂
A Doki sokmindenre képes, de azt azért nem gondoltam volna hogy idény közben két részre osztja a csapatot.
Nagy bajban leszünk, ha a Szolnok meg az Olaj között dől el a bajnoki cím, unalmas lesz a szezonzárás mindekinek 😉

nyolcmegnyolc
Olvasó

Dan mester!
Ez a klubhű ember az utóbbi 4-5 évben játszott Körmenden, Egerszegen, Szombathelyen, Fehéroroszban, Novgorodban, most Szombathelyen.
Ehhez képest Fepu játszott Körmenden.

SárgaPárna
Olvasó

Téged ezért fizetnek, hogy ekkora hülyeségeket írj?
Ami tény: Govens a harmadik szezonját kezdi meg Szombathelyen, Körmendről négy hónap után hazamegy mindenki családi okok miatt.
Egy légióst összehasonlítani az egyetlen magyarotokkal (akinek hihetetlen nagy tisztelet), aki hírmondónak ottmaradt, az elég nevetséges….

majerle09
Olvasó

Igazad van, de a magyarok sokkal nehezebben mozdulnak meg.
Minden tiszteletem Fepué, dehát pl. Kálmán Laci is csak az ifi és nyugdíjas éveit játszotta Szombathelyen kívül.
Maradjunk annyiban, hogy ha tényleg volt előtte 4 aláírható szerződés, akkor valamennyire a nosztalgia (is) szempont volt.

Rouge
Vendég
Rouge

“….Visszavágni a Szolnoknak?…”

Úgy látom,
a Szolnokkal szemben van egy kis frusztráció.

Mármint nem Govens,
hanem a szombathelyi újságíró részéről….:)

red-black01
Olvasó

Naaaaa…. mi már szart sem érünk? Nézd csak a párnás gyereket :).

kinemugral
Olvasó

red black ti már 15 éve szart sem értek, ha ez megnyugtat
ja, de volt egy kupagyőzelmetek 2016-ban(amit megérdemeltetek), oszt annyi
lehet hőbörögni

red-black01
Olvasó

Hőbörgésre vagytok itt elegen.
Rúzzsal sok mindenben nem értek egyet, sok mindenben pedig igen, de egy azért érdekel:
ha 15 éve ez így van, akkor mi ez a folyamatos hisztéria, komplexus, frusztráció, vagy akármi a világvárosiak (Sé, Torony, Söpte, Gencsapáti 😉 ) részéről?

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés