Connect with us
Hirdetés

Magyar válogatott

Govens helyett új honosítottja lesz a válogatottnak

Rosco Allen nem csatlakozik az utolsó két vb-selejtezőre.:

:

Utolsó két világbajnoki selejtezőjére készül a magyar férfi kosárlabda válogatott. Sztojan Ivkovics szövetségi kapitány ugyan csak a férfi kupadöntő másnapján, február 17-én találkozik a csapatával, de már a néhány napos felkészülésre és a két mérkőzésre koncentrál. Az MKOSZ hivatalos honlapja készített interjút Ivkoviccsal.

– Két meccsünk van hátra a világbajnoki selejtezőkből. Milyen érzésekkel várja az olaszok és a horvátok elleni selejtezőket?

– Az első selejtezőkör után csatlakozott a csoportunkhoz Olaszország és Horvátország, valamint a rendkívül nehéz ellenfélként ismert Hollandia, s ne feledjük, hoztuk magunkkal Litvániát és Lengyelországot. Négy gárda a világ legszűkebb elitjéből, valamint a nálunk szintén magasabban rangsorolt lengyelek! Az utolsó selejtezőablak előtt állva pedig nekünk még van esélyünk a világbajnoki szereplésre, s ez mindent elmond arról, hogy hol tartunk most. A srácok mindent megtettek azért, hogy megőrizzük az Európa-bajnokságon kivívott helyünket Európa legjobb tizenhat válogatottja között, ami hatalmas fegyvertény!

– Az olaszok és a horvátok ellen milyen kerettel vágnak neki a selejtezőknek?

– A sportban bármi lehet, bárki megsérülhet, s azt se feledjük, hogy a keret egy meghatározó része még érdekelt klubcsapatával a Magyar Kupán is. De természetesen formálódik a keret. Allen Rosco nem utazik most haza, japán klubjában nagyon fontos mérkőzések várnak rá, így ezúttal mi tettünk egy gesztust a játékos és a klub irányába. Rosco továbbra is nagyon fontos tagja a válogatottunknak, aki mindig, a világ túlsó végéről is azonnal jött a nemzeti csapatba, példaértékű a hozzáállása, igazán megérdemli, hogy most a klubjára összpontosíthasson. Mivel előre is kell tekintenünk, várhatóan légiós poszton most cserélünk, és egy másik szerkezetben próbáljuk ki a csapatot. A pontos keretet hamarosan megnevezzük a szakmai stábbal.

– A második mérkőzését vívja a világbajnoki selejtezők során a válogatott Szombathelyen. Mi döntött a város mellett?

– Nyugat-Magyarország nagyon fontos bázisa a magyar kosárlabdának, itt olyan tradicionálisan remek kosártáborok találhatók, mint a szombathelyi, a zalaegerszegi, a körmendi, s nincs messze Sopron sem. Tartozunk nekik annyival, hogy a lehető legközelebb visszük hozzájuk a válogatottat.

– Pesten és Debrecenben is telt házak előtt játszanak.

– Igen, és erre rendkívül büszke lehet minden kosárlabdát szerető magyar! Ha valaki akár csak hat-hét évvel ezelőtt azt mondja, hogy a 6500 fős Főnix csarnokban ki kell tenni a megtelt táblát a válogatott meccsén, akkor azt aligha hitte volna el bárki! Erre most a szurkolók megtöltik a legnagyobb csarnokokat, azaz értékelik a férfi válogatott fejlődését, a jó eredményeket. Mi adjon nekünk erőt, ha nem ez?

– Mire számít Olaszországban és a horvátok ellen?

– Elsősorban azt várom, amit mindig: a fiúk tegyék ki a szívüket a pályára Magyarországért, de ezzel egészen biztosan nem lesz gond. Két rendkívül nehéz ellenfél vár ránk, óriási baklövést követnénk el azzal, ha akár csak egyetlen pillanatig megfordulna a fejünkben, kik hiányoznak tőlük. Az olasz és a horvát kosárlabda hihetetlenül erős, de ezt magunk is tapasztalhattuk már testközelből. Becsülettel felkészülünk, mint ahogyan mindig, mert mi minden mérkőzésünkön győzni akarunk!

Fotó: Zsu

27 hozzászólás

27
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
19 Comment threads
8 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
17 Comment authors
moldi56krapulaksz simonJ.R.Benitezpbaskpatyomkin Recent comment authors
moldi56
Olvasó

Volt idő,amikor csak Szolnok adott otthont a válogatott meccseknek.Most…hamarabb lesz Kajágaröcsögén,mint Szolnokon.Ivkovics nem felejt…ez legyen neki a legnagyobb öröme.

purple
Vendég
purple

Elindultak, csak bezárt a B.Sound.
Bozicnak.

Bozic
Olvasó

Amiket éveken keresztül írtak Lóriról, nem hiszem, hogy esetleg másik helyet nagy akadály lenne neki találni ahol hasonlóan jól érezné magát 😀

Kendeffy Botond
Olvasó

Különben Ivkovics jól kommunikál:-))))

Be dob egy csontot, mi meg rágódunk rajta:-))))

krapulaksz simon
Olvasó

Gyerekek, most jöttem Zseljkótól (Obradovics). Elég jól képben van a magyar válogatottal kapcsolatban, elismeri Szojant, és drukkol nekünk. Egyszer mge kéne Őt kresni az illetéseknek, hátha a Fener mellett elvállalná Sztole után Vojáékat. A szimpátia mindenesetre megvan benne… 😉
Más: Biztos,hogy Karát cserélném Jarrodra, ha lehet, sokat lendíthetne a tudásával, és a hozzáállásával.
Örülök, hogy meghallgattatok, üdv Isztambulból!

pbask
Vendég
pbask

AGAFONOVOT HONOSITOTT CENTERNEK!!!!!
Köszi.

MásikVégétFújdMeg
Olvasó

Nálunk a munkahelyen ma (is) mindenki a “nagy magyar válogatotton”, meg persze a Sztojanon RÖHÖGÖTT.

patyomkin
Olvasó

Lorant Peter es Toth Adam. A legjobb magyar 4-es es a legjobb magyar 5-os. Persze a mester mindkettovel osszeveszett, ezert a valogatott eleve hatranybol indul minden meccsen. Vessz ossze meg Vojaval, Benkevel es Hangaval is te szerb vandorcigany, akkor teljes lesz a lista !!!

purple
Vendég
purple

J.Jones jól tolja mostanában, nagy segítség lenne.

Kendeffy Botond
Olvasó

Szerintem ő lehet a befutó.

J.R.Benitez
Olvasó

Meglepő lenne.

Bozic
Olvasó

Stojan, itt az idő, hogy beáldozz egy estét, aztán elmenjetek Lórival egy jót bebaszni:)

nyolcmegnyolc
Olvasó

Ebben az írásban szerintem nincs benne, hogy új, csak az, hogy más.

Kendeffy Botond
Olvasó

Nem hinném, legalábbis remélem, hogy Karahodzsics lesz. Allen kiesésével magas poszton kell ember, főleg 4-es. Költői kérdés: ki lehet az a honosított magas ember, aki jól játszik/játszhat az olaszok ellen?!!!

balldontlie
Olvasó

Nekem Ivosev a tippem, itt van, “magyar” és mozdítható…De remélem nem.

makelovenotwar69
Olvasó

Ivko tudja mire készül, amikor azt mondja a légiós cserével kapcsolatban, hogy “előre is kell tekinteni”, habár sok múlik azon, a riporter hogyan veti papírra (=hogy fogalmazza magyarosra) amit a kapitány mond.
Abban mindenképpen igazat adok neki, hogy a válogatott tagjai küzdöttek a meccseken, bár szerintem pont Govens volt némely esetben visszafogottabb.
Nem kell mást tennünk mint szurkolni a csapatnak. Olasz- és Horvátország ellen egy tisztességes helytállással elégedettek lehetünk, azért a VB mezőny még nem a mi kávéházunk.
Hajrá magyar kosárlabda!

Henry14
Vendég
Henry14

Az öreg Go-t újabban mindenhonnan kirakják.:)

zte2018
Vendég
zte2018

MVP!!!!szegény lemarad!

Sedmakfun
Olvasó

Ivkovics nem akar továbbjutni…. 🙁

SárgaPárna
Olvasó

A kapitány minden vitatott döntését az idő később igazolta. Biztosan most is kifőzött valamit.
Szenzációs dolog lenne kijutni a világbajnokságra.

MásikVégétFújdMeg
Olvasó

Sztem nem kéne ennyit innod, legalább a hét elején ne ! 🙂

MásikVégétFújdMeg
Olvasó

Kabaré a köbön. 😀

Tom67
Olvasó

Hát nem tudom, de ebben a riportban egy szó nem esik Govensről! A légiós csere az lehet Karahodzic is.

balldontlie
Olvasó

De a nevezett keretben csak egy külföldi lehet. Az, hogy más szerkezetben játszunk majd, azt sejteti, hogy az új ember lesz a selejtezőn.

balldontlie
Olvasó

Ja meg a cikk egyik kulcsszava Darrin Govens (fent a cím alatt) 😀

balldontlie
Olvasó

Nem vagyok egy nagy Govens fan, viszont most azért kitolnak vele…Amióta honosították, mindig rendelkezésre állt, szerintem a hozzáállásával nem volt gond, jött a klubcsapatától is év közben, szerintem a válogatottság biztosan közrejátszott abban, legalább minimális szinten, hogy visszaigazolt a szomszédba. Most meg, hogy kéznél van, nem kell.

A másik portálon lehozták vele az interjút, azt mondja ott, hogy új szerkezetet próbál ki meg igen, azt is, hogy új légiós is lesz, ergo nem Karahodzic. Szerintem a válogatott épp irányító és center poszton lyukas, nem tudom hogy gondolja a szerkezetváltást. Horti-Molnár centerduó és Vojvoda irányít?

balldontlie
Olvasó

frissítés után már itt is itt az interjú, bocsesz!

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés