Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Govens és Bruinsma győzelemmel tért vissza a Falcóba

Továbbra sem megy idegenben a Sopronnak, pedig most közel állt a bravúrhoz.

Falco-Vulcano Energia KC Szombathely – Sopron KC 75–74 (17–11, 22–18, 20–21, 16–24)

Bajnokság, 14. forduló
Szombathely, Aréna Savaria, 2850 néző
V.: Földházi T., Söjtöry T., dr. Mészáros B. (Dr. Gencsev P.)

Falco: Govens 12, Váradi 7/3, Bíró 3/3, Bruinsma 16/6, Reddic 13. Csere: Curry 20/9, Balmazovics -, Tóth N. 4.

Sopron: Warner 20/6, Lemar 17/3, Gilbert 2, Takács 8/6, Gordon 18. Csere: Dénes -, Supola 2, Wiggins 7/3.

A régi-új igazolás, a születésnapos Darrin Govens és a sérvműtétje után visszatérő Evan Bruinsma is kezdett a Falcóban. Remek hangulat fogadta a csapatokat, Egerszegről is érkeztek szurkolók, akik a vendég táborban foglaltak helyet.

7-0-val kezdett az ezüstérmes, amire 5-0 volt a válasz. Az első negyed derekán, 9-5-nél időt kért Sabáli Balázs. Nagyon jól védekezett a Falco, Juvonte Reddic és Bruinsma is ellenállhatatlan volt, 17-7-nél zengett is a „Tíz! Tíz! Tíz!” rigmus a hazai B-középből. 17-11 állt a táblán az első tíz perc után.

Lemar tiszta ziccerével folytatódott a meccs, majd egy triplát is beszórt az amerikai, másfél perc után, 17-16-nál időt kért Gasper Okorn. Fej-fej mellett haladtak a csapatok, a Szombathely őrizte minimális előnyét. A hajrára ismét megléptek a vasiak, Tóth kosarával a félidő 39-29.

A fordulás után tovább növelte a különbséget a Falco. Állandósult a tíz fölötti differencia, 59-50-ről indult a záró felvonás.

Alig egy perc alatt 4-0-val indítottak a ”sólymok”, Sabáli 63-50-nélidőt kért, miközben az Aréna Savaria zengett a mindenki szombathelyitől. Amikor már mindenki azt hitte, hogy eldőlt, a nagy előny tudatában megálltak Govensék, 71-65-ig zárkózott a Sopron, 3:40 volt hátra, amikor Okorn ismét időt kért. Hihetetlen izgalmak maradtak a hajrára. Egy perccel a vége előtt Warner egyenlített (74-74), majd a ziccer-dobása közben rosszul ért talajt, bokasérülést szenvedett, és a hosszú percekig tartó ápolás dacára sem tudott már visszaállni. Reddic csak az első büntetőjét dobta be, de Váradi „betakarta” az ellenfelet, bár elrontotta utolsó akcióját a Falco, a Sopronnak már csak egy „nyegle” dobásra futotta, így összességében, ha nem is simán, de megérdemelten nyert a vasi együttes.

Fotó: Nyugat.hu

71 hozzászólás

71
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
23 Comment threads
48 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
29 Comment authors
PuntigamerpatyomkinHokesznemethimiTom67 Recent comment authors
patyomkin
Olvasó

szarfalkooooo:))

Puntigamer
Olvasó

Holnap jelentik be….

Hokesz
Olvasó

Nagyon remelem!! Ma este a real ellen jatszanak, kivancsi vagyok kap e lehetoseget.

Puntigamer
Olvasó

Szerintem már a gépen van….

bimbo
Vendég
bimbo

Rengeteg lépéshiba és fault nem volt befújva itt is ott is kis odafigyeléssel az utolsó percben fordittani tudott volna a sopron de elönzözték

Tom67
Olvasó

Normál fújásnál az SKC-nak kellett volna 10 ponttal menni az első félidőben nem a falconak

Tom67
Olvasó

Ennél mocskosabb módon elcsalt meccs még nem volt az idei szezonban!

nemethimi
Olvasó

Fogalmad nincs neked, hogy melyik meccsről van szó..

Tom67
Olvasó

Nekem beszélsz hóvirág?

nemethimi
Olvasó

Neee én nem vagyik ilyen….még ha elhívsz moziba akkor se. Bocs másfelé keress…

ottakringer
Olvasó

Sabáli, Pojbics lépjetek!!! Gilbertet vigyétek ki Schwechatra, és az első repülővel menjen haza! Kritikán aluli amit művel! Felépítése jó, de fakezű és lassú! Akkor inkàbb jàtszon helyette magyar! Vagy igazoljunk valakit! Lásd falco is tudott igazolni szezon közbe! Lemar önző magának jàtszik,( labdát vezeti fel és lábáról kimegy a labda.. falco jön utánna?) ha az utolsó támadásunknál odadobja Takinak a labdát,( aki a 3 pontos vonalnál volt a falco kispad előtt) nagyobb esély lett volna bedobni, mint Lemarnak a félpàlyárol kb.! Meg az első felidőben asok kimaradt büntetőből Párat bedobtunk volna.. az a pár pont sikert hozott volna! Warner nélkül… Olvass tovább »

Tom67
Olvasó

Te ngayon nagy ökörségeket írsz! Milyen magyart akarsz játszatni? Mindegyik dupla 0! Bebizonyította ma a Supola! Kurva sokat játszott pedig inkább nem kellett volna neki, lehet hogy pont ezen ment el a meccs. Nulla az ember!

mte01
Olvasó

A sopron amilyen jól kezdte a bajnokságot olyan szarul folytatta/folytatja…bennük több van, még messze a bajnokság vége fognak ők még meglepetést okozni.
A falco pedig egyértelműen erősödött hogy Govens “hazatért” Bruinsma pedig visszatért.
Szerintem most már jönnek sorba a győzelmek a sárgáknál.
MTE!!

nemKalman
Olvasó

Sabi elégedett Gilberttel ??? nem gondolkodik légióscserén! Hihetetlen ez a faszi.
Mondjuk lassan nagyobb a szakmai stáb, mint a játékosállomány,
Mai stat: 2pont 1 lep 3 F/ -3VAL/ +|- -10!!! Ezért nem kell légiós, bármelyik ifi játékos tudja hozni ezt a szintet. Még talán az Élő is ?

SárgaPárna
Olvasó

Hazaérteeeeeem!
Csodáltok minket parasztooook! Igen, ittaaaaam!

derryl
Olvasó

Nunika! Gyerek kezébe nem való alkohol!

Csapajev
Vendég
Csapajev

Most látom, hogy elírták a nézőszámot, mert a kerek háromezer helyett 2850 néző van feltüntetve.

falco15
Olvasó

Alig volt szabad hely, mi olyan hihetetlen ebben?

Csapajev
Vendég
Csapajev

Semmi…csak minden meccsen 3000 nézőt írnak.

Godemperor
Olvasó

Most tényleg sokan voltak. Meccs előtt pár perccel még kavargott a sor a csarnok előtt jegyért. Viszont az, hogy egy ilyen meccsre zete szurkolók jönnek, hááát…

Kendeffy Botond
Olvasó

Rosszul láttad 28500-an voltak:-))))

falco20008
Olvasó

Utolsó perc, Falco támad 5 a 4 ellen, Földházi sporttárs megállítja a játékot Warner sérülése miatt (pályán kívüli, bokasérülés). Ezzel a Falcotól egy sima kosarat vett el egyenlő állásnál.

A szabálykönyv így szól:
Ha a labda élő, amikor a sérülés történik, a játékvezetőknek várniuk kell a síp­szóval, amíg a labdát birtokló csapat kosárra dob, elveszti a labdabirtoklást, visszatartja a támadást vagy a labda holttá válik. Azonban ha a sérült játékost meg kell védeni, a játékvezető azonnal megállíthatja a játékot.

Ennek fényében mindenki döntse el, mennyire segítették a Sopront a végén, az egyértelmű faultok elmaradása mellett.

falco2008
Vendég
falco2008

Üdv, névrokon! 😀

red-black01
Olvasó

Korrekt vagy kisbarátom.
Legalja korrekt.
Legszívesebben nem mondanék semmit, de azért gondolj bele ha ez fordítva van, a Sopron jön, 5 a 4-ben, Váradi fekszik , a bírók nem állítják meg a játékot, dobnak egy kosarat és ezzel bukta.
A te olvasatodban Sabálinak technikait kellett volna adni, mert a pályán mutogatott hogy ott fekszik a sérült játékosa.
Akkor egy másik szituáció:
eladjátok ebből a labdát és megindul a Sopron belőle.
Mi a helyes ítélet sportszerűkém?

falco20008
Olvasó

Ezt nem foci, nem a “kirúgom sportszerűen” elv alapján kell megközelíteni. Egyszerűen a játékvezetőnek nincsen joga ehhez.

Megállították a játékot, után cserélte a Sopron a sérültet. Reddict faultolták, 1 büntetőt dobott be. Ezek eddig tények. Ha pedig feltételezünk: Sopron dob egy duplát, nyernek 1 ponttal. Ahelyett, hogy a Falco dobott volna egy sima ziccert (akár triplát), majd hosszabbítás/vagy Falco győzelem, a játékvezetői hiba miatt nyert a Sopron. Képzeld el, hogy a Körmenddel történik ez. Sportszerűznéd aki, azt mondja, hogy ez így rendben volt?

red-black01
Olvasó

Igazad van persze, hogy ne lenne igazad 😉 .
Nem érted, de nem baj.
Nem fogom mondatokon át magyarázni. Két oldalról is meg tudnám közelíteni, de felesleges.
Mi van akkor ha ez a Körmenddel? Nem. Azzal gyere, hogy mondjuk Váradi törött bokával és ez veletek.
Felböfögted a saját honlapotokon is szurkolookám, igazad is van.
Rakhatod a mínuszokat is 🙂 .

falco20008
Olvasó

Sajnos a kosárlabda IQ-d alacsonyabb a vitához szükséges szintnél.

red-black01
Olvasó

Te kosárlabda bíró vagy ? ?

J.R.Benitez
Olvasó

Akkor azt magyarázd meg hogy mi a túróért kellett 5 percet várni amig soproni srácot ápolták messze a pályán kivűl??? Váradi is megsérült meccs közben. Érdekes módon ott azonnali csere aztán mehet….. Aki meg ezen a meccsen birózik az tényleg vak….. Vissza kell nézni nem alapból hülyeségeket irni. Hogy esne ha szerdán deac elleni meccs utan pl 15 ember elkezdene birózni aztán fele ott sem volt vagy nem látta. Érdekes dolgok ám ezek.

J.R.Benitez
Olvasó

Jobbulást a soproni srácnak. Szerintem nem komly a sérülés.

derryl
Olvasó

Pedig tudhatná, Falko játékos kezében mindig holttá válik a labda, így jogos volt a fújás! 🙂

nemKalman
Olvasó

Ez ám a sportszerű gondolkodás! ?✌️Gratulálok!

boston_celtics
Olvasó

Nehéz ilyenkor mit mondani. A szabályok értelmében engedniük kellett volna a támadásunkat, viszont ott a fair play. Hülye egy helyzet volt. Gondolj bele, így is minket utál az egész ország, ha azzal a kosárral nyerünk, most lenne itt 285 komment, hogy milyen gusztustalan, sportszerűtlen csapat a Falco. Jó volt ez így.

Azon viszont el kéne gondolkodni, hogy miért hozzuk vissza rendszeresen az ellenfeleket a meccsbe? Stabilan mentünk 10-15 ponttal, ha nem szórakozzuk el, és mondjuk +12-nél van ez az eset, most a kutyát nem érdekelné.

Tom67
Olvasó

A Warner ziccere közben a faultot kellett volna befújni a szarházi Földvárinak és akkor nem lett volna miért megállítani a játékot. Nem a falcotól hanem a Soprontól vettek el és nem 1 hanem nagyon sok kosarat! Korrekt fújás mellett ez sima 10-15 pontos soproni győzelem! De mint mindig szombathelyen, úgy most is simán elcsalták a meccset.

darius96
Olvasó

Várható volt sajnos, hogy előbb utób megsérül valamelyik kisember. Szinte minden meccsen mindent ők csinálnak. Ha lenne egy harmadik légiós, aki tartósan jó teljesítményre képes (lásd Jászberény-Coleman) akkor ő tudna terhet levenni Warner és Lemar válláról. De nincs! Mert a 3mas posztú játékosunk töketlen.

falco15
Olvasó

Kár ezért a utolsó 2 perces jv. ámokfutásért.. Sopron & ZTE tábor egy felet sem ért még így sem.. Nem is értem mit háborogtak.. 1 percig nem szurkoltak, de mutogatni tudtak végig. Grat a Sopronnak jól küzdöttek!

darius96
Olvasó

Most komolyan 1 pont? Ez most komoly?
Sabáli! Hogy nyilatkozhatod azt, hogy nem terveztek légióscserét? Gilbert mi a búbánatos f@szt keres még itt?? Küldjétek már el!!!!!! Akkor is ha nem hoztok helyette senkit. Ez a pali egy nagy 0!
Egyébként nem ezt a meccset kellett volna megnyerni, hanem a ZTE és Alba elleni hazait, illetve a Szeged elleni idegenbelit. Ennyi..
Remélem Warner sérülése nem komoly.

derryl
Olvasó

Soha nem értettem,, ha 1 ponttal megy az ellen 15mp van hátra, nálunk a labda, miért kell triplát dobni? Egy sima kettessel zsebben a meccs! Kár érte.

HaleLuka
Olvasó

A Szombathelyi kommentátoroknak gratula nem részrehajloan,jol közvetítettek. Kálmán Laci viszont amit produkált pár perces beszédében mikor felkerült a kommentátorokhoz a nagyképű lenéző beszéd, undorító volt.
Nem volt legjobb meccs,gratulálok a Falconak!
Hajrá Sopron!

heraklith
Olvasó

Csak a szokásos. Az utolsó percben az egyik oldalon fault, a másikon nem. A 8 emberes Falcot vagy 20-al vered otthon vagy esélyt sem kapsz a győzelemre.
Egy olyan csapatot, ahol ennyi pénz van 20-al meg nem lehet megverni.
Gratulálok a Sopronnak!

J.R.Benitez
Olvasó

Ember te a cseh kettőt nézted?

Bozic
Olvasó

Hazai meccsre azert meg beengedik a berleteseket?
Ez a meccs hazai volt. Vegig vezetett a Falco.

heraklith
Olvasó

Ha nincs elég érdeklődő, miért ne engednék be?

J.R.Benitez
Olvasó

Kérdezd circot Marci!

Bozic
Olvasó

Heraklith szerintem ertette a zrikat:) (mult heti kmd elleni meccs beleptetese..)

heraklith
Olvasó

A kékek miatt volt minden 🙂

nemethimi
Olvasó

Azért elég rossz hétvégéd volt barátom. Zakó tegnap, eljössz ma, hogy legalább javíts a hangulatodon, de ez sem jött össze….marad az egyetlen örömöd a noha borod.

heraklith
Olvasó

Megnyugtatlak, egy vereség sem rontja el a hétvégémet. Amúgy én hozzátok csak ZTE meccsre megyek.

nemethimi
Olvasó

Megnyugodtam, és remélem a meccs végére te is

missfortune599
Olvasó

Az első 3 negyed nagyon rossz volt, viszont dicséret, hogy nem adták fel és vissza jöttünk a meccsbe. Szerintem ha Lemar lapasszolja mondjuk Takácsnak akkor nyerhettünk is volna de nem, ő akart a sztár lenni… Remélhetőleg Warner sérülése nem komoly. Gilbert mehetne, vicc!
Hajrá Sopron!!

MIELE
Olvasó

Ha a lemar lepasszolja a végén az üresen álló magyaroknak akár nyerhettünk volna is!

J.R.Benitez
Olvasó

Ha… Volna…..

SopronKCfan
Olvasó

Nem fog passzolni. Semmibe veszik a magyarokat. Taki üresen állt kint. Ide a rozsdásbökőt, hogy bedobta volna. Volna…

J.R.Benitez
Olvasó

Semmi meglepő. Mondtam hogy kinlódós meccs lesz. Győzelem megvan más nem számit most. Mint a mai olaj is borzasztó volt de nyert. Ennyi. FALCO!!!!

MIELE
Olvasó

Attól mi még bosszankodhatunk nem?

J.R.Benitez
Olvasó

Persze. Jól küzdött a Sopron.

zterulez
Olvasó

Gyenge színvonalú meccs volt, óriási taktikai hibákkal a végén főleg SKC részről. Nagy volt végén ahogy az SKC visszajött a meccsbe, de aki a végén nem faultol ill. az üres kinti dobásait sorozatban nem tudja bedobni, az nem érdemel győzelmet.
A Falco szurkolóknak ez a végjáték figyelmeztetés is lehet, hogy hiába tért vissza Govens, nincs kolbászból a kerítés.

Csapajev
Vendég
Csapajev

Ez egy mákos győzelem volt. A Sopron a végén megnyerhette volna, ha a játékvezetők faultot mertek volna fújni Lamar elleni szabálytalanságért.
Pedig eléggé simának látszott a negyedik negyed közepéig a Falco győzelme….

boston_celtics
Olvasó

Tulajdonképpen mákosnak nem mondanám. 3 és fél negyeden keresztül a Sopron azt sem gudta, hogy milyen rendezvényen van. Aztán jött a szokásos “Falcosság”. Visszahoztuk az ellenfeet a meccsbe. A mait betudom, hogy Govens, és Bruinsma sincs edzettségileg még 100%-os állapotban. A játékvezetőkkel ne foglalkozzunk. Az odavágón mikor visszajöttünk a meccsbe, gondoskodtak róla, hogy ne fordíthassunk. Nem szeretek velük foglalkozni. Amit egyszer elvesznek, azt máskor visszaadják.

Csapajev
Vendég
Csapajev

A végén azért egy kicsit csak összeszorult az ánuszrózsa a Falco szurkolóknál. Vagy nem?? 🙂
A végén akár a Sopron is nyerhetett volna…csak ennyi a történet.

boston_celtics
Olvasó

Szó se róla, nyerhetett volna a Sopron. Jászberényben ugyanígy kaptunk ki, egy már megnyert meccsen. Ezeken az utolsó negyedes széteséseken kell változtatnunk, ha tényezők akarunk lenni a végelszámolásnál.

J.R.Benitez
Olvasó

Egy egy sima alapszakasz meccs volt ám….. Az amcsi légiósoknak van erre egy alja szlengjük mennyire veszik komolyan ezt a részét a bajnokságnak. Sajnos nem tudom idézni de kérdezd meg csapatodnál. A bajnokság a középszakasz utolsó 2-3 fordulójánál kezdődik. Főleg a felsőbáz meg a play out miatt. A többi gyakorlatilag a kutyát nem érdekli. FALCO!!!!

heraklith
Olvasó

Te is komoly esélyékkel indulsz a legnagyobb marhaságokat írok versenyén. Ez nem az NBA…

heraklith
Olvasó

Eszetlen vagy. Itt 2-3 gyenge meccs után már küldik el a legiósokat. Nyilván pl. az Albában is mindenki a felsőházra gyúr, meg a Berényben is látszik, hogy a szezon végére tartalékolnak. 🙂

Az igazság az, hogy vért izzadt a nagy Falco, de ez megint csak egy hátszéllel kiszenvedett egylabdásra volt elég.
Azért aranyos vagy, hogy elhiszed, amit írtál.

J.R.Benitez
Olvasó

Szerintem eszetlenezni itt vaktában nem korrekt és saját magad minősíted vele. Keresd vissza. Előtte is irtam hogy kinlódós lesz. Semmi meglepő. Olvass vissza. Amit nem hiszel el hogy tegnap nem ment fel a pulzusom a végén. Bocsánat ilyen vok. Az általam nagyon tisztelt Kámi mondta mindig hogy télen a medve is alszik. Majd ha nyilnak a virágok és nem kell fűteni akkor…. Kérdezd meg tőle vagy hülyézd le őt hogy ilyeneket mondott….

heraklith
Olvasó

A mondandód első felében igazad volt, nem voltam fair. A második felével -ahogy írtam- nem értek egyet.

J.R.Benitez
Olvasó

Korrekt! Az nem baj ha nem értünk egyet! Sőt! Ezért van ez a fórum. Én szeretek más csapat drukkereivel eszmét cserélni ki hogyan látja! Igyekszem senkit nem bántani azért mert vki zalai szhelyi szolnoki vagy körmendi lehet jó vagy rossz ember egyaránt! FALCO!!!

SopronKCfan
Olvasó

Ezt nem hiszem el… Semmi gond nem lett volna, ha nem engedjük el Őket 15el… Hihetetlen. Nyerhető meccs volt. Én nem tudom Gilbert mit keres még itt. Jobbulast Warnernek, félek, hogy az Ő kiesése sok gondot fog okozni. Grat Szombathelyre. Hajrá Sopron!

J.R.Benitez
Olvasó

Jobbulást neki! Jó kis játékos!

Marillion
Olvasó

Igen….hiába mentünk végig az SKC meg csak kapaszkodott,még igy is nyerhettetek volna ha kosár gazdagabb a teljesítményetek és a végén a mecs labdát nem vezeti bele a Falco játékosba hanem ide-oda le passz van…Sok sikert nektek nyerjetek minél több meccset Sopronnak az A csoportban van a helye…Nálam semmiféle gyűlölködés nincs Sopron felé ….CSAK A FALCO!!!

boston_celtics
Olvasó

Mi is mondhatnánk, hogy semmi gond nem lett volna, ha a végére nem esünk megint szét. Hiába játszunk 3 és fél negyeden keresztül jobban az ellenfelünknél, ha fél negyed alatt képesek vagyunk 10-15 pontos előnyt elszórni.

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés