Connect with us
Hirdetés

Utánpótlás

Görögországba utazik a Rátgéber Akadémia junior csapata

Nemzetközi megmérettetésen vehetnek részt.:

:

Hatalmas lehetőséget kapott a Rátgéber Akadémia junior fiú csapata: a felnőtt szintén világbajnoki ezüstérmes, kétszeres Európa-bajnok Görögországban képviselheti a magyar kosárlabdát az U18-as korosztály számára szervezett többfordulós tornán. Péntektől vasárnapig három olyan mérkőzést játszhatnak, amelyekből biztosan nagyon sokat profitálnak.

 

Az Akadémia elismertsége folyamatosan nő nemzetközi porondon, ennek köszönhetően egyre több nemzetközi tornára kapnak meghívót csapataik, sőt, a közelmúltban a Barcelona, valamint két olasz sztárgárda, a Stellazzurra Roma és az Orange1 Bassano is elfogadta invitálásukat, és U16-os fiú együttesével részt vett a 2022 International Gienger Hungária Preseason Tournamenten. Most újabb nagyon megtisztelő felkérésnek tesznek eleget: olyan tornára utaznak Görögországba, amelyen a görög top klubok utánpótláscsapatai vesznek részt, így például az Olympiakosz, az AEK Athén, vagy a PAOK. A görög kosárlabdakultúrát nem kell különösebben bemutatni, a férfi válogatott Európa- és a világ legjobbjai közé tartozik, kétszeres Európa-bajnok (1987 és 2005), világbajnoki ezüstérmes (2006), s Hellászban olyan gyémántokat neveltek ki, mint Vassilis Spanoulis, Dimitris Diamantidis, Theodoros Papaloukas, vagy a jelenkor csillaga, a Greek Freak (Görög Szörny), Giannis Antetekounmpo.

A tornát tavaly rendezte meg először a görög szövetség a topcsapatok további fejlődésének érdekében. Az előző idényben nyolc görög együttes vett részt rajta, a döntőben a DEKA és az Olympiakos találkozott, végül előbbi győzött. A szervezők idén változtattak, a létszámot tizenkettőre emelték, ráadásul mind az öt fordulóban ott lesz egy külföldi csapat – A Rátgéber Akadémia junior fiú gárdája lesz az első meghívott, a következő körben pedig a kiváló olasz műhely, a Bassano mutathatja meg magát!

“Ezek a nemzetközi tornák és mérkőzések nagyon fontosak nem csak csapatunk, hanem az egész Akadémia számára is – fogalmazott a junior csapat vezetőedzője, Bojan Salatic. – Az olyan meccseken, amelyeken nemzetközi szinten is erős ellenfelekkel játszhatunk, nagyon fontos, értékes tapasztalatokat tudunk szerezni, ráadásul felmérhetjük, hol is tartunk az európai nívóhoz képest. Ezen kívül szélesebb képet kapunk arról, hogy mit kell javítanunk a játékosok kiválasztása kapcsán, és hogy milyen kosárlabdát kell játszanunk, valamint hogy milyen a technikai szintje a játékosainknak. Abból, hogy fizikálisan erősebb csapatokkal találkozunk, természetesen nagyon sokat profitálhatunk a hazai bajnokságban. Személy szerint az elvárásaim mindig a játékosaim hozzáállásával és koncentrációval kapcsolatosak, szeretném, ha mindenki a maximumot nyújtaná ezen a téren, emellett pedig kötelességünk az Akadémiát megfelelően képviselni a pályán és azon kívül is.”

A torna mezőnyét nyolc klubcsapat (Olympiakosz, PAO Athén, Periszteri, DEKA, Arisz, PAOK, Promitheasz, AEK Athén), három területi válogatott, valamint egy (minden fordulóban más) külföldi együttes alkotja. A mérkőzésekre Athénban kerül sor, a csapat este már meccset játszik, majd szombaton és vasárnap ismét pályára lép, hogy aztán a hét utolsó napján hazautazzon.

A program: NKA Pécs–AEK Athén (október 14., 19.00), Panerithraikos–NKA Pécs (október 15., 17.00), Promitheas–NKA Pécs (október 16., 10.30).

 

Hozzászólások

Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés