Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Gond nélkül nyert az OSE Nyíregyházán

A vendégek már az első félidőben eldöntötték a meccset.

HÜBNER Nyíregyháza BS - MVM-OSE Lions 81-95 (15-25, 19-27, 20-20, 27-23)

Bajnokság, 19. forduló
Nyíregyháza, Zrínyi Ilona Gimnázium Tiszavasvári úti Tornacsarnok
V.: Benczur Tamás, dr. Mészáros Balázs, Ádám József (Balogh László György)

Nyíregyháza: Perry 25/6, Kass 13/6, Bazsó 5/3, Pipiras 13/6, J. Williams 2. Csere: Kiss B. 4, Szobi -, Copes 6, Dickerson 13/9.

OSE: Illés 8/6, Szabadfi 6, Barnjak 14/9, Calloway 15/9, Krestinin 19. Csere: Dimitrijevics 10/3, Werner -, Carev 7/3, Dorogi -, Mucza 5/3, Henry 8, Ruják 3/3.

Harmadik győzelmét szerette volna megszerezni a HÜBNER Nyíregyháza BS hazai pályán a bajnokság 19. fordulójában. Ehhez ideális partnernek tűnt az idegenben csupán egy győzelmet gyűjtő MVM-OSE Lions együttese. A vendégek ezzel szemben a középmezőnyben erősítették volna tovább pozíciójukat.

Perry hárompontosával vette kezdetét a találkozó, de Calloway pontjaival gyorsan fordított az Oroszlány. Williams zsákolásával még 5-6-ra visszajött a Nyíregyháza, innentől azonban megléptek a vendégek. Krestinin duplájával már 5-13 állt az eredményjelzőn. Az ezt követő szakaszban folyamatosan a vendégeknél volt az előny, a nyírségiektől csak egy-egy felvillanásra futotta. Ilyen volt, amikor Kass hármasával visszajöttek hat pontra a hazaiak. 13-20-nál Ruják palánkos hármasa a dudaszó pillanatában még belefért, amire Perry válaszolt büntetőkből, de Henry kosara zárta a negyedet (15-25).

Perry büntetőket harcolt ki, ennek köszönhetően feljöttek a nyíregyháziak 22-25-re. Krestinin azonban egy 2+1-es akcióval érkezett, majd Calloway bedobott egy távolit. A hazaiak elhibázták támadásaikat, a vendégek pedig fokozatosan növelték az előnyüket. A 18. percben 28-44 állt az eredményjelzőn. Perry egy triplával megpróbálta meccsben tartani csapatát, ám Barnjak szintén betalált távolról. Az első félidő végére közel 20 pontos lett a differencia (34-52).

Két Copes kosárral indult a második félidő, de mielőtt lendületbe jöhettek volna a Kék Cápák, Carev és Dimitrijevics is betalált. Kiegyenlítettebb volt a játék, de érződött, hogy az Oroszlány pont annyit tesz bele, hogy tartsa korábban kiharcolt előnyét. Ezt biztosan tette, sőt a 25. percben Barnjak tripláját követően 40-63-ra vezettek. Perry és Pipiras próbálkozott, de ez csupán arra volt elég, hogy egyenlő legyen a negyed végeredménye (54-72).

A záró etap már csak formalitás volt, a Nyíregyháza minden próbálkozását visszaverte a vendég csapat. A végén Dickerson eredményes játékának köszönhetően megnyerte a negyedet a hazai együttes, de ez sovány vigasznak bizonyult, hisz összességében 14 ponttal bizonyultak jobbnak az Oroszlánok (81-95).

 

Fotó: hunbasket.hu

19 hozzászólás

19
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
6 Comment threads
13 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
13 Comment authors
JessyHUNBASKETkosárbáróettamogahejjha Recent comment authors
Jessy
Olvasó

Úgy látom Nyíregyházán az új edzővel sem jobb a helyzet sokkal. Magyarázza már meg valaki, hogy milyen taktika szerint játszanak??!!! Én nem értem a játékukat, se a cseréket, se azt, hogy viszonylag jó légiós (Dickerson) és tehetséges magyar játékos (Fazekas) a padon ülnek!!!!! A Perryt meg Piprast meg szarrá játszatják!!! Vagy tényleg igaz, hogy ki akarnak esni???? Szerintem ott a vezetőségnél is baj van, nem csak az edzőnél……

HUNBASKET
Olvasó

Gratulálunk az OSE-nak a győzelemhez,mindenben jobbak voltak! Teljesen igaza van Hendersonnak,ennek a fogalmatlan macedón fasznak köze nincs a kosárlabdához,mintha az lenne a célja ,hogy kiejtse a csapatunkat!!!Kass,Szobi,Kiss egyszerre a pályán,Pipiras meg 40 percet nyom,úgy mennek el mellette ahogy akarnak,mert lépni is alig bír!Mohácsi szólhatna neki ,hogy Dickerson meg Fazekas is ott van a padon és tudnak kosárlabdázni!!!!Természetesen -20-30-nál behozza néha őket 2-3 percre ,úgy nehéz motiváltnak lenni!A gyökér lenyilatkozza mekkora erősítés Bonifert ,majd 2 meccs óta nem is hozza fel!! A palánk alatt nagy 000000 vagyunk,de elküldi Mátét,mert nem tetszik neki!Ez a Radulovics egy igazi gyökér ,a nyomorult senki spanyollal… Olvass tovább »

jasonwilliams
Olvasó

Altalaban dickerson folyamat labdat veszít és látványos a játéka, de ritkán hasznos. Pipirast nyomatja érthetően, mert mas alig bír pontot szerezni. Bonifertet én sem értem, minek hoztuk akkor? Ez a spanyol is valami viccember egy bábu

jasonwilliams
Olvasó

Hajra capak

Redbleck88
Olvasó

Gratulálok a csapatnak!
Dimitrijevics is szórt egy 10/3 de úgy látszik olyan gyors volt hogy a cikk írója észre sem vette! Ez egy önbizalom növelő győzelem volt! Jövő héten jön a Deac jó lenne őket is legyőzni! Hajrá OSE Hajrá Bányász! ❤️🖤🏀

Redbleck88
Olvasó

Na ezt gyorsan javították! 😉

Henderson
Olvasó

Én eddig türelmes voltam Raduloviccsal kapcsolatban, de most már remélem, hogy nem őt látjuk a szezon végéig a csapat kispadján, mert különben ki fogunk esni.

Védekezésünk ugyanúgy nincs, mint Pethő Ákossal, de legalább van teljesen érthetetlen meccselés, mintha szándékosan nem akarnánk a legerősebb összeállításban játszani. Egy idegenben tök impotens Oroszlánnyal nem bírunk mit kezdeni hazai pályán, nem kérdés, hogy komoly gondok vannak. Ez a keret többre hivatott ennél.

CsakÉn
Olvasó

Pont azt mutatja a 2-16 hogy többre vagyzok hivatva mint hogy otthon verjen benneteket az Ose

Henderson
Olvasó

Sejtettem, hogy sok oroszlányi lelkébe taposok, de én nem azt vitattam, hogy jobb csapat az OSE. Én arra utaltam, hogy a légiósok cseréjével lett egy erősebb keret és még azzal a középcsapattal sem vagyunk képesek egy szoros meccset játszani hazai pályán, aki idegenben gyenge. Mi volt ebben az, ami nem tényszerű?

jasonwilliams
Olvasó

Szerinted mi lenne a legerősebb 5ös? Perry, pipiras meg talán kass akire lehet igazán számítani a többi lófing. Amúgyis idény elején beragadtunk ilyen dolezáj meg mokánszki viccemberekkel.

jasonwilliams
Olvasó

Perry, Pipiras, Kass. Ez a 3 ember akire lehet számolni. A többiektől is több pont kéne pl Szobi, nagyon melós, de ennyi, perce meg van bőven. Szerinted mi lenne a legerősebb felállás?

Dennis
Olvasó

Azért egy kicsit vicces, hogy impotens OSE-ról ír egy olyan csapat szurkolója, amely még a Piros csoport 5-6. csapatától is simán kikapna.

Henderson
Olvasó

Értem én, hogy az értőolvasás nem az erősséged. Azt írtam, hogy idegenben impotens Oroszlány. Megmondanád, hogy a mérkőzés előtt hány meccset nyert idegenben az Oroszlány és hányat a Nyíregyháza?

Sipho
Olvasó

Az Oroszlányiakat, impotens jelzővel bèlyegzed, de a kihalás szèlen lèvő buzi Nyíregyházi cápák szopnak hazai ès idegen pályákon is! A mai este is az impotensek f..a merevebb volt mint a tiéd.

ejjha
Olvasó

Mi az Istenért hisztiztek? A csapatotok a mérkőzés előtt 1x nyert idegenben. Ez nem egy érzés, ez nem vád. Ez tény. Személyes támadásnak venni ezt alsó hangon lehet unintelligens hisztinek venni. Az is tény, hogy ti vagytok az egyetlen eddig, akiket oda-vissza simán vert a Honvéd. Ez is tény. Erre is lesz hiszti?:)

Az is tény, hogy Sipho pedig Hendersonnal ellentétben egyből személyeskedik és nyomdafestéket nem tűrő módon írt. Biztos őt bízták meg megvédeni az aljas támadással szemben az OSE-t itt a BB1-en. Szerintem inkább szégyen.

Oroszlanyi Banyasz
Olvasó

Lehet, hogy a nyíregyi keret többre hivatott annál, mint amit eddig összehoztak, meg lehet, hogy nem jó taktikával meccsel az edzőtök, de a 22-43-as pattanó arány elég sok mindent elárul. Ha nincs akarat, motiváció, akkor összerakhatsz te bármilyen keretet. Menni a palánk alá a labdáért, nos ez nem igényel ösztönös zseniket, vajcsuklót, fineszes megoldásokat. Assziszt: 10-20. Szintén beszédes mutató. Amíg így állnak hozzá a játékosok, addig minden csapatnak biztos két pontot jelent a Nyíregy elleni meccs.
Szerencse, hogy van egy Perrytek, és imádkozzatok, hogy le ne sérüljön, mert akkor esélyetek sem lesz bentmaradni.

ettamogah
Olvasó

Már kár számolgatni az alapszakaszban, de a rájátszás szinte tiszta lap, egy új minibajnokság lesz az új rendszerben. Ezekkel a meccsekkel már arra kellene felkészülni. De ennyire enervált, lassú, demotivált, akarat nélküli játékra nehezen találok magyarázatot. Bár lehet most a rájátszás alapozásánál tartunk és túl sok a konditerem. A meccselés valóban elgondolkodtat. Dickerson ültetése érthetetlen. Azért tartunk egy jó légióst, hogy bemelegítésnél zsákolgasson nagyokat. Bedobják két percre és az első eladott labdánál lehozzák. Williams az életét unja már itt, semmit nem tud felmutatni, neki abszolut nincs helye a csapatban. Copes lyukas kezű, mozgáskulturája a 2. osztályban is vicces lenne. Van… Olvass tovább »

kosárbáró
Olvasó

Teljesen egyet értek az előttem szólóval.

Kaposkosár KKK
Olvasó

Jár a gratuláció Oroszlánynak, holnap mi következünk!
Hajrá OSE hajrá KKKK!

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés