Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Gond nélkül hozta idei utolsó meccsét a bajnok

A Pécsnek izgulnia kell a kuparészvételért.

  •   

Falco-Vulcano Energia KC Szombathely - Pécsi VSK-Veolia 101-69 (16-15, 29-20, 20-20, 36-14)

Bajnokság, 13. forduló
Szombathely, Aréna Savaria, 2870 néző
V.: Papp P., Farkas G., Török R. (Bodrogváry I.)

Falco: Váradi 5, Curry 9/6, Benke 14/9, Washington 3/3, Reddic 12. Csere: Perl 17, Filipovity 9/3, Hooker 6, Lake 15, Bíró 6/6, Verasztó -, Krivacsevics 5/3.

PVSK: Ruják 10/3, Diggs 4/3, Smith 1, Budimir 32/15, Horti 4. Csere: Csirics 8/3, Pongó 5/3, Sulovics 2, Antoni 3/3.

Pontosan tíz évvel ezelőtt hunyt el autóbalesetben Horváth Zoltán, ma pedig két olyan csapat találkozott egymással Szombathelyen, amelynek játékosa volt, természetesen a kezdés előtt megemlékeztek az „égi centerre”.

Váradi egy büntetőjével indult a mérkőzés. Budimir dobta a Pécs első öt pontját, három perc után 10-5 volt az állás. Lassú, puha, ritmustalan volt a Falco, a PVSK jól tartotta magát, az első negyed után 16-15 volt az állás.

Csirics triplájával fordítottak a fekete mezesek. A tizenharmadik percben, 24-20-nál időt kért Csirke. Hiába, kétszámjegyű lett a különbség. A 21 pontos Budimir extra megmozdulásai tartották életben a baranyaiakat. 45-35 a szünet.

A fordulás után sem változott a játék képe, a Falco dominált, a Vasút futott az eredmény után. Megint bealudt a bajnok, Diggs a huszonhatodik percben megszerezte első kosarát, távolról köszönt be, 54-49-re feljött a PVSK. Benke kétszer villant, visszaállt a közte tíz, Csirke azonnal időt is kért. 65-55-ről indult a záró felvonás.

Egy perc után, 72-58-nál Csirke újra magához hívta csapatát. Hiába. A Falco annyit adott ki magából, amennyi a győzelemhez kellett, nem pörgött túl magas hőfokon, de végére így is átlépte előbb a húszat, majd a harmincat is a differencia.

Bedarálta a Falco a Pécset (fotó: ugytudjuk.hu/Vágvölgyi Bálint)

A fekete-fehérek zsinórban hetedik vereségüket szenvedték el, és innentől figyelniük kell, hogy mi történik a többi pályán, mert a kuparészvétel már nem az ő kezükben van.

fotó: ugytudjuk.hu/Vágvölgyi Bálint

  •   
HIRDETÉS

68 hozzászólás

68
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
25 Comment threads
43 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
33 Comment authors
MTE88GodemperorFALCO1980LightbringerVince.Carter.15 Recent comment authors
FALCO1980
Olvasó

Nem megmondtam?Csirke Ferit kirakták Pécsett.Hivatalos bejelentés!!!!Nem az én agyszüleményem.Mondjuk abszolút várható volt.Senni meglepő…

FALCO1980
Olvasó

Állìtólag Dragan Alekszics jön a helyére.

FALCO1980
Olvasó

Amúgy a múltkor már mondtam.Ferinek már lefőtt az a bizonyos kávé.

FALCO1980
Olvasó

Sajnos bejött.Hiába a sok pécsi dislike…

FALCO1980
Olvasó

Sima liba.Mindegy,egy jót kirándultak Pécsről.Pedig nincs közel.És idáig még nem kígyózik el a kiváló magyar autópálya Pécsről.De az illetékesek majd ezt is “megoldják”.

CSAKaPÉCS
Olvasó

Gratulálok Falco! Le a kalappal az idei teljesítményetek előtt!
Veljkot,Csirot és Ruják Andrist sajnálom nagyon,mert a szívvel lélekkel küzdöttek,küzdenek minden meccsen! Veljko ma fenomenálisat játszott! Lehetne tanulni a fent említett emberektől hozzáállást és alázatot a sport iránt… a két amerikai amit produkál az valami gyalázatos,nézni is rossz. Tudom,hogy vannak anyagi gondok,így érthető,hogy nem valami lelkesek. De kérdezem én, milyen sportoló az ilyen, akit nem kap el a hév,hogy megmutassa,hogy ennél többet tud és küzdjön a csapatáért?!
Nagyon kéne valami változás, mert a 8ba!!!!se fogunk bejutni 😪

Csak azért is HAJRÁ PÉCS,HAJRÁ PVSK!

RRichieG
Olvasó

Szép volt fiúk! Felvettétek a harcot a közpénz tolvajok ellen!
De ne búsuljatok, majd Robin Hood visszaadja a népnek.
A közvetítés elég bejgliszagú volt Jenő!
Mindenkinek közpénzben gazdag Boldog Új Évet! (kivéve a Falconak)

pbask
Vendég
pbask

Csalódott vagyok,mert azt írtad 27-én folyt köv.. 🙁
Megártott a diós bejgli vagy miva?

Lacataylor
Olvasó

Meg neked is,azt kívánom, hogy a minuszaidat költsd Gyógyszerekre, amit eddig összeszedtél! Az én pénzemből is! Tudod miről is van szó!

Hmafino1
Olvasó

Nem nagyon szoktam hozzászólni, de nem állom meg. Te nagyon buta lény vagy!!!

Vince.Carter.15
Vendég
Vince.Carter.15

Ricsikerúzs! A közpénz királyai még mindig ti vagytok! 😂

2lee14
Olvasó

Még több pénzt Szolnokra!!!!!!

2lee14
Olvasó

Tudjuk tudjuk. Szét lettetek verve, nincs pénz bla bla bla. Annyi sületlenséget ami a tied és Rouge szájából folyik rég látott a világ! Boldog Új évet neked is! Egyél sok virslit és persze lencsét hátha ennyi pénzzel a háta mögött valamire képes lesz az olaj!

Marillion
Olvasó

Közpénz tolvajok….Hmmm….nem Szombathelyen kezdődött Volt kiktől átvenni a szerepkört….,de ha nem tudod melyik klubról van szó akkor nagyon szívesen emlékeztetlek! Annyit segítek hogy van szimpátiád hozzájuk….nem is kevés…

Stockalone
Olvasó

De ha már közpénz tolvajok vagyunk, legalább mutatunk is valamit, lásd BL. A Szolnok ott is csak 2-12-re volt képes…

2lee14
Olvasó

Hát ez meg a másik.

derryl
Olvasó

Igazad van, 2-12. Az mellékes, nem ilyen tejbetök csapatok voltak. Éljen a sárga lobogós zászlóshajó!

2lee14
Olvasó

Zászlóshajó a Szolnok!

Stockalone
Olvasó

Gratula a csapatnak!
Lassan melegedtünk be, de a vége nagyon sima lett.
Külön élmény Lake játéka: blokkjai, lepattanózása és kosárra törő játéka.
Végre Olivér és Márko is betaláltak, talán segít az önbizalmuknak, szükség van rájuk is.
Hajrá Falco!!!
Boldog Új Évet kívánok mimden kedves szurkoló társamnak!!

Mexx92
Olvasó

Gratulálok a Falcaonak! Megérdemelten nyerték meg a mai meccset. Gratulálok Veljkonak mert iszonyatosan jól játszott és természetesen Cironak is. Ami a két amerikait illeti arra azt tudom mondani hogy valamit kellene velük kezdeni vagy küldjük el őket(de leginkább Diggsit) vagy ne játszanak. Ami Diggsit illeti arra azt tudom mondani hogy Diggsi TAKARODJ!!

CsakAzImitNe
Olvasó

Gratulálok a pécsnek , ma ők voltak a jobbak , a csapatban főleg Csirke Ferenc edző munkája csúcsosodott ki ! Nem szégyen kikapni az utolsó meccsen így is még messze a körmend előtt vagyunk . Fel a fejjel ez nem a világ vége .

Hmafino1
Olvasó

Te melyik meccset nézted? Nézted?

CsakAzImitNe
Olvasó

Ezt minek kérdezed papuskám ?

Bazinga
Olvasó

Nem akarom megbántani Csirkét, de mik ezek az időkérések a részéről…Bemondja a köv. támadás figuráját vagy a védekezés váltást és ennyi. Lehet csak nekem fura. 😀

Dudi
Olvasó

Szép volt fiúk! Nem igazán csak erre a meccsre értem, hanem az egész évet. Bízom a hasonló folytatàsban!!!!!
Nagyon drukkolok a Pécsnek (egyik kedvenc vàrosunk), hogy kikerüljenek a gödörből. Budimir teljesítménye top! Ha lett volna még két ilyen jàtékosa ma a Pécsnek, talán győzhettek volna….
A két amerikain kívül küzdöttek, de nem nagyon ment nekik. Falco!!

Mexx92
Olvasó

Köszönjük Dudi! A két amerikait meccsek óta nulla. Ami sajnos rányomja a bélyegét a játékunkra

lizapanna
Olvasó

Jó lett volna elkerülni ezt a nagyarányú vereséget, de igaza van Csirke Ferencnek, 2-3 játékos nem tud nyerni a Falco ellen. Nagy tanulság azért ez a meccs. Veiko, az öreg, akit talán már nem is kellett volna itt tartani ( sokak szerint), érzi, hogy rezeg a léc, hogy tévés meccs, hogy kellene a sikerélmény, és pontosan tudja, hogy az ellenfél gyakorlatilag verhetetlen, odateszi magát és olyasmit produkál, amilyent talán még soha. Kalapot emelek előtte. És megy Ciro is, kapkod a levegő után, de legalább akar…és akkor ott szerencsétlenkedik unott arccal a két amerikai (megjegyzem, egy meccsen unott arccal is lehetne… Olvass tovább »

pbask
Vendég
pbask

Laket meg eleinte mindenki támadta,ên védtem. Remélem látjátok,igazam volt,BL meccsen is megmutatja,mit tud,nem minden a pontgyártás.

Marillion
Olvasó

Ez a legyünk túl rajta hozzáállás amit a PVSK mutat mihamarabb rendbe kellene tenni….minden csapatra szükség van hogy izmosabb legyen a bajnokság….Budimír…CSíró…stb. mint idősebb játékosokról példát lehet venni róluk…Ha van lehetőség a Pécsieknél akkor bele kell nyúlni a játékoskeretbe amíg még lehet…Semmi kivetnivaló nem érheti Csirke Ferit…de lehet hogy jót tenne egy új impulzus is a kispadon az edzőt illetően…Sok sikert Pécsre…HAJRÁ FALCO….

pbask
Vendég
pbask

Ha pénz gondok vannak,ülhetne ott Steve Kerr is…

Gézuka
Olvasó

Pécset felőrölte a nemzetközi szereplés. Kár érte.

derryl
Olvasó

Hülye!

Pécsidrukker99
Olvasó

Inkább a Diggs mentalitása őrölte fel a csapatot és sajnos magával rántotta Smitht is

donnarumma
Olvasó

Lacikának üzenem, ha kalsszis irányítóra kíváncsi, jöjjön ki Falco meccsre(nyitott szemmel)

Motoros
Olvasó

Kuuukoriii,koootkodááács,csibéből lesz paprikás😂,
Új edzőt a Vasútnak,több hajzselét a figarónak😂

Ev.Ok.
Olvasó

Vicc vagy “ember” 😂

Mexx92
Olvasó

Látom megint itt vagy. Mi van te szarzsák az ünnepek alatt sem találtad meg az agyadat? Ja ami nincs azt nehéz megtalálni 😉

Pécsidrukker99
Olvasó

Hát te tényleg egy igazi nyomorék vagy😂 egy értelmes hozzászólást nem láttam még itt a fórumon tőled. Miért haragszol ennyire a Ferire? Talán ellopta a “motorod”?

JR.Benitez
Olvasó

Rólunk annyit hogy nagy vonalakban fél gázzal játszva nyertünk. Lake pedig jövőre simán kezdő cenya! Hooker meg a legalulértékeltebb spilerünk. Pár embert rohadtul sajnálok ebben a Pécsben. Smith és Diggs alibi beleszarás, Sulovic Horti meg dupla nulla. Szidhatjátok Rujákot de kapar ezerrel. Ahogy Pongó Ciro is. Budimirnek hatalmas grat! FALCO!

sargafekete
Olvasó

Miért lenne Hooker alulértékelt? Szerintem az egyik legjobb játékos a csapatban, a légiósok közül nekem konkrétan a kedvencem. Kiváló csapatjátékos, egyéni képességei is nagyon jók, BL-szinten is jó védő, és támadásban is teljesen rendben van.

Németh Róbert
Olvasó

+1

derryl
Olvasó

Ez egy sima ujjgyakorlat volt részetekről, brutál erőfölény! Laket két hónappal ez előtt a pokolba kívánták sokan, most meg ő az isten. Éljenek a szakértők!

JR.Benitez
Olvasó

Az a Washington. Lake elejétől látszik hatalmas tehetség. De még nyers. Ő nagyon sokra viheti

pbask
Vendég
pbask

Sokan tényleg savazták Laket, egyedül én álltam ki mellette elejétől fogva.
Busht viszont tényleg okkal savaztuk

Lightbringer
Olvasó

Mindenki megkérdeztél róla, vagy mi alapján jelented azt ki, hogy csak te álltál ki mellette ? :))

Godemperor
Olvasó

Hogy finoman fogalmazzak, ez így nem teljesen fedi a valóságot. Én bárkivel beszéltem, mindenkivel egyetértettünk abban, hogy Lake tökéletes csere center. Az, hogy a bb1-en más csapatok szurkolói milyen véleménnyel voltak (netán vannak) róla, az én szememben nem igazán mérvadó.

JR.Benitez
Olvasó

Jövőre meg remélem kezdő centerünk lesz

derryl
Olvasó

Így van, hisz te vagy az úristen!

derryl
Olvasó

Valóban, így volt!

derryl
Olvasó

Elnök úr az elejétől kapta az ívet, Tavacskában max te láttad a tehetségét, meg 1-2 ember, a sok felkent, gödörből előbújt örökös filkós meg osztotta a nemlétező eszét. Természetesen ez mit sem von le abból, jó a gyerek!

2lee14
Olvasó

Szép volt fiúk! Így tovább az úton lépésről lépésre!! Hajrá Falcooo!!

Csapajev
Vendég
Csapajev

Sima Falco győzelem. A Pécs teljesen szétesett a végére és a két amcsi légiósa nagy ívben tett a dolgokra. (Tényleg van pénz gond Pécsen??)

Csak egy megjegyzés:
Ez a roma-lakodalmas stílusban eéőadott “Sárgalábú cinege” ultragáz volt az időkérésnél. Szerintem igényesebb csapat a Falco és szurkolói, hogy ilyen primitív-giccses nótákra tomboljanak. 🙁

Ev.Ok.
Olvasó

A lakodalmas stílusban előadott nótát mások ragasztották ránk és most az fáj hogy így “is” tudunk örülni?!!! Sztem pont ez a legkevésbé érdekes dolog ezen a meccsen…

pbask
Vendég
pbask

true,jo ez, van közösségformáló ereje,párom is imádja ha kijön velem 🙂

Csapajev
Vendég
Csapajev

A lelketek rajta…. Ha ez tetszik, akkor legyen úgy….
Nekem csak a tévénézés közben volt szekunder szégyenérzetem az ilyen stílusú nóta miatt….de nem érdekes.

FALCO1980
Olvasó

A cinegézést Körmenden kezdték,aztán a végén megszerettük,komoly szurkolói induló lett belőle.Sajnos visszanyalt a fagyi😂👍

Praenoricum
Olvasó

Utóbbiról én is szívesen lemondanék már csak a stílusa miatt is.

Godemperor
Olvasó

A kihangosított verzió nekem sem a kedvencem, (a lakodalmas zenékkel engem is ki lehetne kergetni a világból). Főleg akkor szokták berakni, mikor a táncoslányok erre nyomatják. De amikor csak a szurkolók éneklik, az rohadt jól tud ám szólni.
Ahogy előttem is írták, ennek “történelme” van. Anno mikor elkezdte ezzel zrikálni a körmendi tábor a Falco-t, azt gondoltam, milyen poén lenne ha mi énekelnénk nekik egy-egy győzelem után. Szerencsére szinte mindenki így gondolta. Amikor először énekelte együtt több ezer szurkoló…
Létjogosultsága (pláne a kezdetekben) természetesen a Körmend ellen volt, aztán valahogy meghonosodott.

MTE88
Olvasó

Ez is mutatja a “táborotok” kreativitását.

zetekosarak
Olvasó

Ritka szar meccs volt, a Pécs küzdött, de ez a rengeteg eladott labda! Olyan hosszú a Falco padja, hogy el sem fáradtak a meccs végére, ellenben a PVSK srácainak a földig ért a nyelve a meccs végére. 99%-ban már elkönyvelhető, hogy kié lesz a bajnoki cím, a vasútnak meg nagy feltámadást kívánok, kivéve ellenünk…

Pvsk Fanatic
Olvasó

Nagy kár a 4. negyedért, legalább állva haltunk volna meg…. Diggs és Smith nagy kerek 0, amit ismét hozzátettek a csapat teljesítményéhez, milyen már, amikor az edző több időkérés során is noszogatja a légiósát, aki 30 pontokat tud dobni, hogy nézzen már rá legalább a gyűrűre és így sikerült 1!!! alkalommal rádobnia a labdát az egész meccsen. Minek tartunk ilyen játékost, ezt simán hozná egy U16os játékos is, hogy csak álldogál és továbbpasszolja a labdát… Smith legalább ránézett, dobott is 9/0-át, amit ismét el kell mondani, hogy szintén lehozná egy U16os játékos, de még akár én is, ha megerőltetem magam….… Olvass tovább »

Praenoricum
Olvasó

Maximálisan egyetértek. Olyan játékos, aki nem akar játszani ne legyen pályán! Szívesebben megnézek olyant, aki ha hibázik is, de küzd, és harcol minden labdáért. Ilyen jöttmentek miatt kellene lemondania az egyik legjobb edzőnek? Nem hiszem. Az ilyenek maradjanak a kontinensükön, bohóckodjanak ott. Nem tudom mi vezetett oda, hogy ezt produkálják, de ha egy kis eszük lenne, akkor gondolnának a jövőjükre és egy jó statisztikát produkálnának.

Mexx92
Olvasó

Én már Feriék helyében rég elküldtem volna Diggsit mert amit hetek óta mutatt az nulla. Jó volt a Kecskemét ellen egy jó meccse de ma megint mit művelt? Egész meccsen látszott rajta hogy szarik az egészbe. Minek törje magát ha megkapja így is a fizetését

Székely Gergely
Olvasó

Bejgliszagú, kifejezetten pocsék első félidő után kijött a különbség. Kicsit reméltem hogy csirics elkapja a fonalat és lesz egy szoros meccs. Gratulálok a magyar falco magnak!

Leklibajsza
Olvasó

Tanács Jenőnek: Minden Filipovity Márkó, de nem minden Márkó Filipovity.

pbask
Vendég
pbask

lemaradtam valamiről?

Leklibajsza
Olvasó

Nem vett tudomást arról, hogy Krivacsevics és Filipovity két külön játékos.

pbask
Vendég
pbask

Elég volt 10 percig jászanunk és jól védekezni. Diggs Smith látványosan beleszart mondjuk szerintem.

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés