Connect with us
Hirdetés

Kosárlabda

Gereben Lívia: A legszebb karácsonyi ajándék, hogy a családommal lehetek

„Nagyon sok embertől kaptam támogatást, olyanoktól is, akiket nem is ismerek, ez annyira szívmelengető érzés, ennél több erőt semmi nem tud nyújtani.”:

:

Jól van, de hosszú út vezet még a teljes felépülésig a súlyos betegséggel küzdő Gereben Líviának, az Atomerőmű KSC Szekszárd kosárlabdázójának.

A 20 éves magyar válogatott játékosnál májusban diagnosztizáltak leukémiát, azóta túl van a kemoterápián és egy sikeres csontvelő transzplantáción is átesett, jelenleg családja körében gyógyul.

Bár – ahogyan ő fogalmazott –, a karantén időszak még nem ért véget, napról napra erősebbnek érzi magát és boldogan ébred reggelente.

„Szerencsére jól vagyok, pont ma voltam kontrollvizsgálaton és mindent rendben találtak. Bár a felépülésig vezető út még nagyon hosszú és türelmesnek kell lennem, sok energiám van és minden nap boldogan kelek fel” – kezdte az M4 Sport Kosárlabda magazinjának adott interjúját Gereben Lívia, akinek egy hónapja még csak napi egyórás séta volt engedélyezve, de mint elmondta, már a szobabiciklit is gyűrheti.

„Napról napra erősebb vagyok, volt olyan nap, amikor egy kisebb dombra is fel tudtam futni. Zseljkónak [a Szekszárd vezetőedzőjének – a szerk.] híresen kemény edzései vannak, úgyhogy már most megkezdtem a felkészülést” – jegyezte meg humorosan.

Komolyra fordítva a szót, Gereben azt is elárulta, betegsége elején azt a taktikát választotta, hogy inkább bele sem gondolt, valójában min megy keresztül.

„Ebben a betegségben az a legrosszabb, hogy sokszor még az orvosok sem tudják, mire számítsanak. Nagyon nehéz, hogy bármelyik nap bejöhetnek hozzád egy rossz hírrel, mondjuk a jó hírekre ez ugyanúgy igaz. Sajnos az utóbbi időszakban több volt a rossz hír, de ebben a felépülési időszakban jól haladok, így a jó hírekből is jutott nekem.”

Mint elmondta, az elmúlt hónapokban rengeteg erőt merített ismerősök és ismeretlenek szeretetéből, támogatásából.

„Nagyon sok embertől és helyről kaptam támogatást, olyanoktól is, akiket nem is ismerek, ez annyira szívmelengető érzés, hogy ennél több erőt semmi nem tud nyújtani.”

Az ünnepi időszakról elárulta, a rokonok látogatására és a hagyományos karácsonyi ételek fogyasztására egyelőre nincs lehetősége, de így is pozitív marad:

nekem a legnagyobb karácsonyi ajándék, hogy itthon lehetek a családommal és nem a kórházban. A következő ajándék pedig az lesz, amikor visszatérhetek a pályára – tekintett előre az interjú zárásaként.

fotó: kscszekszard.hu

8 hozzászólás

8
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
8 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
8 Comment authors
MarillionFenyőatibácsiMivanmivancsocsa Recent comment authors
Marillion
Olvasó

További sok erőt kitartást a gyógyulásod felé vezető úton…várunk vissza a pályára a nagy csatákra…ott van a te helyed! Békés boldog karácsonyt kívánok neked és a családodnak is Szombathelyről!

Fenyő
Vendég
Fenyő

Lívia további sok erőt és kitartást neked.Bízom abban,hogy hamarosan újra a pályán láthatunk.Boldog karácsonyt és mielőbbi teljes felépülést kívánok neked Zalaegerszegről.

atibácsi
Olvasó

Drága Lívia! Régen nem írtam erre a felületre, mert ez a fórum az arctalan emberek rosszindulatának megnyilvánulási lehetősége lett, a sportágat pedig a pénz határozza meg, lélektelenné téve azt. Úgy adják- veszik a játékosokat- edzőket, s ezzel együtt az eredményeket, mint piacon nagyi a krumplit. Szívet melengető történetként olvastam e cikket, s csodálattal töltött el az az erő és remény, ami belőled árad. Te már tudod, mi fontos és mi nem ebben az életben. Amiket itt összeírogatnak emberek, az arra fordított negatív energia, az biztos nem fontos az életben. Ami fontos, az a sok apró jó, amit akkor becsül meg… Olvass tovább »

Mivanmivan
Olvasó

Kedves Lívia! A kitartásod bámulatos! Hiszek a teljes gyógyulásodban, nagyon szorítok Neked! Kívánom, hogy válogatott meccsen is érj fel majd a csúcsra!!! Boldog Karácsonyt kívánok Szolnokról!

csocsa
Olvasó

Nagyon várunk már!
Sok erőt,boldog ünnepeket neked és családodnak!!!

ficsi
Vendég
ficsi

Kívánom legyen úgy ! Várunk !!!

Tőzsér Béla Ferenc
Olvasó

Kedves Livi! A Szent Estén imádkozom és küldök sok lelki erőt és gyógyító energiát,hogy mielőbb találkozhassunk a sportcsarnokoban integethessek a bemelegítéskor a lelátóról,szurkolhassak a csapatnak és személyesen pacsishazzakés gratuálhassak a lányokkal együtt.Nagyon várom már az időpontot és bízom benne, hogy mielőbb bekövetkezik mindenki örömére és az Euroliga részvétel elősegítésére.Kegyelemteljes,áldott Karácsonyt!A hűségünk örök marad/Nem ismerünk akadályt/Mindörökké énekeljük/Szekszárd küzdj és harcoljál!Csak így tovább szekszárdi lányok/Győzni fogunk, meglátjátok!Amerre mi járunk bámul a világ/Irigylik a sok gólt, amit dobtok már!Szekszárdi lányok, büszkék vagyunk rátok!Elhangzott a szó/ Zeng az induló/Győztesek megint/Aranyos lányaink!Kupá, bajnokság,/Minden reánk vár/ Sportcsarnokban benn,/Büszke nóta zeng/Káescé, Káescé itt vagyunk/Érted élünk és halunk/Győz… Olvass tovább »

Olajheart
Olvasó

Lívia ezek örömteli hírek! Szerezd meg a következő ajándékot is! Lépj Újra pályára! Addig is sok erőt és szeretetteljes, vidám ünnepeket!

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés