Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Gasper Potocnik: túl sokszor adunk komoly előnyt az ellenfelünknek

Edzői nyilatkozatok szombatról.:

:

Egis Körmend – Kaposvári KK 89-70 (22-25, 23-15, 24-21, 20-9)

Antonisz Konsztantinidesz, Egis Körmend: Először is szeretnék gratulálni a játékosaimnak, nagyon boldog vagyok a mai napon látottak miatt. De van még két hazai mérkőzésünk hátra, amin ugyan ilyen koncentráltan kell játszanunk. Gratulálok a Kaposvár csapatának tisztességesen küzdöttek. Boldog Karácsonyt kívánok és is mindenkinek.

Szőke Balázs, Kaposvár: Tudtuk, hogy egy jó formában lévő Körmendhez érkezünk. Jól kezdtük a mérkőzést és egészen a második negyed végéig tartottuk magunkat. A második félidőben kicsit elfáradtunk és sokat hibáztunk, amit a Körmend jól kihasznált. Gratulálok a Körmendnek megérdemelten nyertek. Boldog Karácsonyt kívánok mindenkinek.

Naturtex-SZTE-Szedeák – Alba Fehérvár 79-89 (16-22, 16-24, 22-19, 24-24)

Simándi Árpád, Szeged: Az első félidőben nagyon gyengén játszottunk, ott több mint tíz pontos hátrányt összeszedtünk. A szünet után jobban játszottunk, talán annyi idő kellett, hogy hozzászokjunk az ellenfél agresszív védekezéséhez. Húsz perc előnyt egy ilyen jó csapatnak nem adhatunk. Tudunk, és kell is ennél jobban játszani, ha el akarjuk érni céljainkat. Köszönöm a szegedi közönség támogatását, ismét remek hangulatot teremtettek. Mindenkinek boldog karácsonyt kívánok!

Matthias Zollner, Alba Fehérvár: Úgy érzem, sikerült ismét fejlődnünk játékban, azonban a védőlepattanókkal akadtak problémáink. Furcsának tartom, hogy ellenfelünk harminc büntetőt dobhatott, ez sok mindent megmagyaráz, és ezen dolgoznunk kell. A győzelem miatt boldogok lehetünk, de ha ezt a két dolgot ki tudjuk javítani, akkor még könnyebb győzelmeket arathatunk, és tovább fejlődhetünk.

Atomerőmű SE – Pécsi VSK-VEOLIA 89-66 (21-14, 21-12, 26-18, 21-22)

Petar Mijovics, ASE: Gratulálok a csapatomnak. Minden mérkőzés, de kifejezetten a hazaiak fontosak számunkra. Harminc percen keresztül agresszívan és jól játszottunk, a végére becsúsztak hibák. Továbbra is egy kis időre van szükségünk, hogy teljesen beilleszkedjen a két új játékosunk, de úgy gondolom, hogy jó úton haladunk.

Andrija Csirics, Pécs: Tudtuk, hogy ez egy kemény mérkőzés lesz, sok üres helyzetet és ziccert hagytunk ki, hiába védekeztünk jól, ha utána nem tudtunk pontokat értékesíteni. A Paks átvette a vezetést, ezután mi már csak futni tudtunk az eredmény után. Tudtuk, hogy a Paks egy jó csapat és nehéz lesz itt játszani. Kellemes Ünnepeket kívánok mindenkinek.

Szolnoki Olajbányász – MVM-OSE Lions h.u.: 90-86 (15-24, 20-18, 18-25, 25-11, 12-8)

Gasper Potocnik, Szolnok: Mindenek előtt, gratulálok a fiúknak! Nem adták fel, harcoltak a végsőkig! Hálásak vagyunk a szurkolóinknak a bíztatásért! Másrészről, lassan tennünk kell valamit. Túl sokszor adunk komoly előnyt az ellenfelünknek és nyújtunk hullámázó teljesítményt egy-egy mérkőzés során. Meg kell találnunk a kiutat ebből és folyamatosan megbízható, jó játékkal előrukkolni, negyven percen át. Másképp nehéz dolgunk lesz. Ki kell javítani ezeket a hibákat a játékunkban amilyen gyorsan csak lehet, és színvonalas kosárlabdát játszani négy negyeden keresztül!

Sebastjan Krasovec, MVM-OSE Lions: Gratulálok a Szolnoknak a győzelemhez, a fiainknak pedig ahhoz, ahogy küzdöttek! Büszke vagyok rájuk! Enyém a felelősség, hogy húsz pontos előnyről kikaptunk. Elvesztettünk pár labdát, és szedtünk be sportszerűtlen hibát is. Ezek lassan megfordították a mérkőzést. A faultproblémáinkkal elvesztettük a rotációnkat. Sajnos így nem jutottunk be a Magyar Kupába. Mindenki láthatja, hogy jó játékkal is ki tudunk kapni. Már nem először éljük át. Gratulálok a Nyíregyházának, hogy első A csoportos szezonjában bejutottak a Magyar Kupa tornára. Köszönetem fejezzem ki a szurkolóinknak a szakadatlan bíztatásért és szurkolásért. Otthon és idegenben egyaránt! Boldog karácsonyt kívánunk!

Sopron KC – Zalakerámia ZTE KK 77-54 (16-21, 15-9, 35-8, 11-16)

Kosztasz Flevarakisz, Sopron: Az első félidőben egyik csapat sem játszott jó ritmusban, ezt mutatja a gólpasszok alacsony száma is, a második félidőben azonban teljesen másként jöttünk ki a pályára. Az ellenfelünk hét gólpasszal fejezte be a találkozót, mi tizenhattal, de ez mind nagyszerű a második félidei védekezésünknek köszönhető. Jól játszottunk a második félidőben, kitettük a szívünket a pályára, és csapatként működtünk. Jó látni, hogy minden mérkőzésen más-más játékosok vállalnak kulcsszerepet, mert mindig a csapat az, amely végül megnyeri a találkozót. Nehéz meccsre számítottam, és az első félidő bizonyította is, hogy a ZTE jobb, mint amit a tabella mutat. Mindenkinek boldog karácsonyt, és ami a legfontosabb, jó egészséget kívánok!

Emit Mutapcic, ZTE: Gratulálok a Sopronnak a győzelemhez. Mi a harmadik negyedben teljesen összeomlottunk, egyszerűen abbahagytuk a játékot. Nagyon nehéz megmondani, hogy miért, hiszen a Sopron ugyanazt nyújtotta, mint a második negyedben, mégis harmincöt pontot szereztek ebben a szakaszban. Montgomery volt a nyerőember tizenhat lepattanóval, amelyek közül kilencet a támadó oldalon gyűjtött be. Mi passzívak voltunk, eladtunk tizenöt labdát, ami a Sopron agresszivitásának köszönhető, és ez eldöntötte a mérkőzést.

3 hozzászólás

3
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
2 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
DobeyfanaticfantasticMivanmivan Recent comment authors
Dobey
Olvasó

Kosztasz: “…a ZTE jobb, mint amit a tabella mutat.”
Hát nem, szerintem az ő esetükben reális a tabellán elfoglalt helyük.

Mivanmivan
Olvasó

Nagyon korrekt oroszlányi edzői nyiltkozat! Így kéne mindenkinek!

fanaticfantastic
Olvasó

Igen. Valamint Potocnik is.

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés