Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Gasper Potocnik korábban kétszer is négybe vitte csapatát Magyarországon

A szlovén válogatottnál is dolgozó szakember még az Euroligában is meccselt.:

:

Mint beszámoltunk róla, a Szolnoki Olajbányász KK kispadján Gasper Potocnik váltja Dragan Alekszicset.

Nem ismeretlen a 38 éves szlovén szakember Magyarországon, hiszen néhány évvel ezelőtt már megfordult hazánkban. Most összeszedtünk mindent, amit érdemes tudni a korábban Körmenden is dolgozó edzőről.

Az 1980-as, ljubljanai születésű tréner, mint sokan mások, játékosként kezdte a karrierjét, a Skofja Loka együttesénél szerepelt az 1999-2000-es szezonban, de ezzel egyidejűleg már a csapat U16-os gárdájának a vezetőedzője is volt, míg az U18-asoknál másodedző, majd 2000 és 2003 között a női alakulat vezetőedzői feladatait látta el, amely után a férfiak irányítását vette át a jelenleg szlovén másodosztályban vitézkető klubnál. A legnagyobb sikere egyértelműen az volt, amikor a 2004-2005-ös szezont megnyerte a Skofjával. 

Ezután az Euroligában szereplő szlovén nagycsapat, az Olimpija Ljubljana másodedzője lett. Az itt eltöltött három évében nagy szakmai tudásra tett szert, a csapattal pedig ez idő alatt kétszer lettek bajnokok és egyszer másodikok, miközben a legmagasabb nemzetközi porondon a legjobb mérlegük 4-10 volt. Érdekesség, hogy egyszer az Euroligában leülhetett a csapat kispadjára is egy eltiltás miatt, azonban akkor kikapott. 

Majd visszatért nevelő-egyesületéhez vezetőedzőként, aztán két évig volt a Krka szolgálatában, miután az Olimpija Ljubljana U19-es csapatának lett a “feje” két évig. Ezután még egyszer visszatért a Skofja Lokához, aztán jött az áttörés és az Olimpija Ljubljana vezetőedzője lett. Ebben az esztendőben az együttes nem került be hazája legjobb két csapata közé, az EuroCup sorozatban pedig 6-10-es mérleget hoztak össze. A tréner 2011-2015 között a szlovén válogatott szakmai stábjában is helyet kapott. 

Ezután került Körmendre a szakember, ahol – Teo Cizmicet váltotta – két évet töltött el, 2016-2018-ig irányította a piros-feketéket. Mindkét idényben a gárda a 4. helyet tudta megszerezni a bajnokságban. 

Potocnik az izraeli Bnei Herzliya vezetőedzője lett a folytatásban, 4 győzelem és 10 vereség után menesztették a trénert.

A 2019/20-as szezont az azóta már KK Petrol Olimpija (Olimpija Ljubljana) szakmai stábjában kezdte meg, amikor jött a hír, hogy a Szolnok megállapodott a 39 esztendős szlovén edzővel.

Fotó: fiba.basketball

9 hozzászólás

9
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
4 Comment threads
5 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
7 Comment authors
donnarummaRRichieGlakers24moldi56derryl Recent comment authors
lakers24
Olvasó

Csak egyszer vitte négybe a Körmendet, mivel a 17-18-as szezont Constantinides-szel fejezték be..

moldi56
Olvasó

Nálam is van egy saját főzetű 9 éves barack.Van belőle még vagy 20 liter.

donnarumma
Olvasó

Ti vagy nem tudtok inni, vagy szar pálinkát főztök? Hogy maradhat meg házi, ennyi évig?

moldi56
Olvasó

Az előbbi…főzetem de nem nagyon iszom.Ha fasza gyerek lennél neked is adnék belőle.

derryl
Olvasó

Ha ezt a gárdát a négybe viszi, kap tőlem egy 12 éves, saját készítésű barackpálinkát!

RRichieG
Olvasó

Fogadtad te már meg a bérlet leadást is ???

Praenoricum
Olvasó

Sok sikert a munkájához. Szerintem most derül majd ki, hogy mennyire jó, vagy nem jó a Szolnok kerete. Felkészültebbnek tartom, mint elődjét.

laja
Olvasó

Az biztos,hogy felkészültebb edző mint Alekszics de center nélkül kosárlabdát nehéz játszani.

moldi56
Olvasó

Lajoskám szerintem lépnek ebben a dologban,mert akkor értelmetlen volt az egész edzőváltás.

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés