Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Gasper Potocnik: ezzel az agresszív védekezéssel kiütöttek minket

Edzői nyilatkozatok szerdáról.:

:

MVM OSE-Lions – Szolnoki Olajbányász 86-84 (22-26, 25-23, 17-21, 22-14)

Fodor Ármin, MVM-OSE Lions: Én is szeretnék gratulálni a Szolnoknak, mert nagyon jó meccset játszottunk velük. Gratulálok az eddigi eredményeikhez, nagyon jó szezont mennek eddig, így nekünk ez duplán nagy öröm, hogy meg tudtuk állítani őket és le tudtuk őket győzni. Én is szeretném megköszönni a szurkolóinknak a támogatást, ahogy mindig, most is fantasztikusak voltak. Az elején voltak problémáink, Gavin egy kicsit sok pontot dobott, utána őt meg tudtuk állítani de azért kulcs volt az, hogy például az a nagyon jó csapat akik 11 támadó lepattanót szednek átlagban most négyet szedtek. Azt gondolom, hogy ez azért sokat segített abban, hogy felül tudtunk kerekedni. Összességében gratulálok a csapatnak, köszönöm nekik ezt a győzelmet, de ez közös munka volt.

Gasper Potocnik, Szolnoki Olajbányász: Előszőr is gratulálok az Oroszlánynak, azt hiszem megérdemelten nyertek, hiszen 40 percen keresztül elszántan küzdöttek ezért is mondom ezt. Még akkor is, ha a meccs végkimenetele könnyen átfordulhatott volna. De ez a kosárlabda. Túl sok hibát követtünk el, ahogyan Bojan is mondta a két fő ok a sok hiba az egész pályás védekezés elleni játékban, és ezzel az agresszív védekezéssel kiütöttek minket a saját játékunkból, nem mondom, hogy minden rendhagyó volt, de jobban kellett volna reagálnunk, illetve a támadó lepattanókkal óriási előnyre tettek szert. Ezért vesztettünk. Ez nagy veszteség számunkra, próbáltam felkészíteni a csapatot erre, mert számítottam rá, hogy ilyen meccs lesz. Különösen mert a szezon előtt nagy különbséggel megvertük őket, és általában aztán ilyesmik történnek később a szezonban. De nyilvánvalóan nem jártam sikerrel, szóval még egyszer gratulálok az Oroszlánynak és nekünk pedig előre kell néznünk.

Kometa Kaposvári KK – Arconic-Alba Fehérvár 95-103 (25-22, 20-27, 29-20, 21-33)

Ivan Rudez, Kaposvár: Köszönettel tartozunk a szurkolóknak a támogatásért, a kapcsolat közöttük és a játékosok között kiváló, éreztük a tiszteletüket, hálásak voltak azért a teljesítményért, amit nyújtottunk, s nekem edzőként ez az egyik legfontosabb dolog. Keményen küzdöttünk a bajnokesélyes ellen, elkövetünk azonban néhány védekezésbeli hibát. Sajnos néhányan nem tudják, hogyan faultoljanak és mikor, hogy az megtörje az ellenfél ritmusát. A másik dolog, ami miatt a vendégek győztek, az egyéni teljesítmény és az, hogy kiváló a csapatuk egy remek edzővel. Mindig fájó, ha közel vagyunk a győzelemhez, de nem jön össze. A negyedik negyedben nyolc ponttal vezetünk, három jó támadás kellett volna ahhoz, hogy le tudjuk zárni a meccset. Kihagytuk a ziccereket, a védekezésnél leengedtük a kezeinket és ezt az Alba kihasználta. Fel kell állnunk, hiszen szombaton egy fontos találkozó vár ránk.

Matthias Zollner, Alba Fehérvár: Már a meccs előtt is mondtam, nehéz mérkőzésre számítok, így is lett, egy nagyon fontos összecsapást sikerült megnyernünk.

Zalakerámia ZTE KK – DEAC 84-79 (16-22, 21-20, 27-16, 20-21)

Sebastjan Krasovec, ZTE: Szeretnék gratulálni a srácoknak ehhez a szép sikerhez. Meglehetősen ritmustalanul kezdtük a találkozót, de ez máskor is előfordult. Talán benne volt ebben, hogy idegenben játszottunk, sok utazással, és a DEAC frissebb volt, hiszen tíz napot készülhetett erre a találkozóra. A harmadik negyedtől jobb lett a védekezés, ez alapozta meg végül a sikerünket is.

David Dedek, DEAC: Gratulálok a hazaiaknak, nagyon keményen harcoltak, ezért a győzelemért. Mi jól kezdtünk, viszont a harmadik negyedben és az utolsó percekben is gyengén védtük a pick and roll-okat. Biztos vagyok benne, hogy amikor komplett lesz a keret sokkal jobbak leszünk. Tóth Ádám szeretett volna ma játszani, de még nem léphetett pályára. Ez is egy olyan sportág, hogy mindig arra lehet számítani, aki rendelkezésre áll, de innentől már a következő mérkőzésre készülünk.

HÜBNER Nyíregyháza BS – Naturtex-SZTE-Szedeák 78-86 (18-24, 18-18, 16-21, 26-23)

Pethő Ákos, Nyíregyháza: A Szeged megérdemelten nyert ezen a ki-ki mérkőzésen, elismerés illeti őket ezért. A jövőt illetően le kell ülnöm a vezetőséggel, mert biztos, hogy változtatás kell, null nyolccal állunk, ez önmagáért beszél. Ha ez a változtatás az én személyemet illeti, akkor állok elébe. A tripladobások hatékonyságán nem sikerült változtatni, miként azon sem, hogy az ellenfél fölényben volt a palánkok alatt, meglátjuk, hogyan tovább.

Pethő Ákos és a Nyíregyháza útjai időközben különváltak.

Simándi Árpád, Szeged: Nagyon örülök, hogy sikerült nyernünk, idegenben mindig nehéz, főleg ilyen kulcsfontosságú mérkőzésen. Ugyanakkor rengeteget kell még dolgoznunk, mert a visszarendeződésünk még mindig rossz volt, és rengeteg eladott labdával is játszunk. A végén persze, hogy beugrott, hogy több hasonló végjátékot is elbuktunk már idén, de küzdöttünk, harcoltunk és sikerült tartanunk az előnyt.

4 hozzászólás

4
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
4 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
donnarummaKPSVRKKDennisOroszlanyi Banyasz Recent comment authors
donnarumma
Olvasó

Potocnik nyilatkozata most egész korrektre sikeredett!(a többieké is)

KPSVRKK
Olvasó

Néhány védekezésbeli hiba és nem tudják a srácok mikor kell beütni a faultot.
Ezt mondani a legtöbb pontot kapó csapat edzőjeként.
Kedves Puska Zoli!
Most kellene bekopogni Pedranzini irodájába, hogy lehet még zsebbe kellene nyúlni.
Majd ezután megkérdezni a Mestert, hogy képes e összerakni egy tisztességes védekezést.
Szombaton a kevés pontot kapó, szervezett csapatjátékot játszó Honvédhoz megyünk.
És bármilyen szomorúan is hangzik, de aki ennyi pontot kap sehol sem játszik esélyesként. Mindegy mennyit dob.

Dennis
Olvasó

A ciprusi 1 meccses eltiltást kapott ennél sokkal durvább dolgokért, akkor ez most min. 3 meccs lesz. ???
Amennyiben az MKOSZ logikáját követjük.

Oroszlanyi Banyasz
Olvasó

A világ vicce lesz, ha Petrovot egy meccsnél többre tiltják el. Maga a kiállítás is nevetséges volt.

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés