Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Gasper Potocnik: bizonyítottuk, hogy tudunk harcolni

Edzői nyilatkozatok szombatról.:

:

Szolnoki Olajbányász – Zalakerámia ZTE KK 84-80 (16-18, 26-16, 20-17, 22-29)

Gasper Potocnik, Szolnok: Az oroszlányi vereség után nem volt könnyű dolgunk, nyomás alatt játszottunk. A ZTE megmutatta karakterét nehéz meccs volt, de bizonyítottuk, hogy tudunk harcolni, és igazi csapatként nyertük meg a rangadót.

Sebastjan Krasovec, ZTE: Végig kemény mérkőzést vívtunk a Szolnokkal. Kevés passzunk volt, viszont túl sok volt az eladott labdánk ezekből kőnyű kosarakat dobott ellenfelünk.Többször is 10 pontos hátrányban voltunk és innen már nem sikerült utolérni a hazaiakat.

Budapesti Honvéd Sportegyesület – Kometa Kaposvári KK 78-77 (20-22, 25-21, 17-14, 16-20)

Baksa Szabolcs, Honvéd: Először is szeretnék gratulálni a csapatomnak, nagyon kitettünk magunkért. Őszintén megvallva végig azt éreztem, hogy kontroll alatt tartjuk a tempót és taktikailag is kézben tartjuk a mérkőzést. Ezzel ki is alakítottunk egy nagyobb előnyt, tíz ponttal is vezettünk a harmadik negyedben, de tudni kell, hogy ez a Kaposvár egy nagyon erős csapat, bővebb rotációval. Számomra így nyilvánvaló volt, hogy szoros lesz a végjáték, és erre készítettük fel a csapatot, hogy ezt a terhet és nyomást elbírjuk. Ez nem ment volna a közönség támogatása nélkül, hatalmas gratuláció és köszönet, hogy hétről hétre megtöltik a Ludovika Arénát és hatodik emberként ott vannak velünk jóban és rosszban. Igyekszünk ezt minden erőnkkel meghálálni. Szakmai oldalról nézve a lepattanó-csatát fölényesen nyertük, ami egy ilyen szoros mérkőzésen mindig döntő. Az eladott labdáink száma sok volt, főleg az első félidőben, ezért akkor döcögött egy kicsit a gépezet. A szívünk a helyén volt a végén, a győztes csapatnak néha szerencséje is van, nekünk ez most megvolt. Persze oda kellett állni a büntetővonalra, és csapatkapitányként háromból három büntetőt a helyére kellett tenni – ez már nem szerencse, hanem karakter. Így megyünk tovább, szerdán a Kecskemét érkezik, nem kisebb kihívás, úgyhogy készülünk gőzerővel, és várjuk a szurkolókat.

Ivan Rudez, Kaposvár: Megérdemelt győzelmet aratott a hazai csapat. Kemény mérkőzésre számítottunk, fiatalok, gyorsak és régóta együtt készülnek, jól ismerik egymást. Olyan csapat, amely bármelyik másiknak problémát tud okozni. Egyértelmű, hogy sok támadólepattanót engedtünk nekik, ráadásul sok más buta hibát is vétettünk. Mentálisan is többször hibáztunk, gondolok itt például a faultra a hárompontos kísérletnél, amit megbeszéltünk, hogy nem fogunk elkövetni. Ez sokba került nekünk. Összességében meccsben voltunk, harcoltunk, de a végjátékot és a faultokat vissza kell néznem videón. Sok hiányzónk volt az elmúlt három hétben, többen a válogatottnál jártak, így az edzéstervünk összedőlt. Ezt most újra fel kell építenünk, meg kell vizsgálni a keretet is, és újra beépíteni a sérülésből felépülőket. Még egyszer gratulálok a Honvédnak, most már a következő mérkőzésre koncentrálunk.

DEAC – Naturtex-SZTE-Szedeák 83-78 (22-24, 17-18, 22-16, 22-20)

David Dedek, DEAC: Szeretném megköszönni a szurkolók támogatását, ugyan jól felkészültünk, de a játékosoknak óriási szüksége van az extra energiákra, amit a szurkolók tudnak adni mérkőzés közben. Nagyon koncentráltunk arra, hogy a harmadik negyedben ezúttal ne essünk össze, és magas intenzitással tudjunk kijönni, ami most jól sikerült, plusz a játékosok 150%-ot nyújtva egymásért küzdöttek. Természetesen csúsztak be hibák, de a remek csapatjáték, és az, hogy szépen járt a labda, meghozta az eredményét. Még egyszer köszönöm a szurkolóknak, hogy a nehéz időszak ellenére is mellettünk álltak a mai napon.

Simándi Árpád, Szeged: Köszönöm a szurkolóknak, hogy elutaztak velünk, és gratulálok a Debrecennek. A második félidőben volt egy rövidzárlatunk, amit kihasználtak, a játékunk pedig kicsit egysíkúvá vált és ez okozta a vesztünket. A fiúk negyven percen keresztül hajtottak, szerettük volna megnyerni a mérkőzést, sajnálom, hogy ez most nem sikerült.

Falco-Vulcano Energia KC Szombathely – MVM-OSE Lions 104-70 (24-20, 21-19, 24-20, 35-11)

Milos Konakov, Falco: Gratulálok a csapatomnak, mert egy nagyon hosszú túra és egy komoly iramú mérkőzés után nem vesztettünk ritmust és ma is, lépésről-lépésre haladva egy hasonlóan magas intenzitású játékkal tudtunk nyerni. Jól kezdtünk, de utána egy kicsit kijött a fáradtság, de a második félidőben elől-hátul azt láttam, amit elterveztünk. Jó volt a védekezés és támadásban nagyon jól járt a labda, és ami számunkra nagyon fontos 10 emberes rotációval tudtunk dolgozni, így jobban eloszlottak a percek, terhek. Most egy kicsit pihenünk, de szerdán folytatódik a bajnokság!

Fodor Ármin, OSE: Gratulálok a Falconak, sajnos a negyedik negyedes leblokkolásunk nemhogy most, de máskor sem fér bele. Három negyeden keresztül lőtávolban voltunk, meg kell vizsgálnunk, mi történt a utána. A 13 támadólepattanó, amit a Falco szedett rengeteg, ezen javítanunk kell. Minél hamarabb vissza kell térnünk a győztes útra, ezért meg fogunk tenni mindent.

Arconic-Alba Fehérvár – Sopron KC 91-85 (25-26, 27-16, 16-22, 23-21)

Matthias Zollner, Alba: Jó mérkőzést játszottunk, örülök a győzelemnek. Az ellenfél megmutatta karakterét, hiszen visszajöttek a meccsbe. Különösen a második félidőben játszottak igazán jól, volt néhány olyan szituáció, amikor két-három dobásra jöttek közel hozzánk, ám akkor igazából mi is megmutattuk, hogy milyen játékra vagyunk képesek.

Kosztasz Flevarakisz, Sopron: Voltak kimondottan jó momentumaink a mérkőzésen, annak ellenére, hogy nem kezdtünk jól, de aztán csapatként harcoltunk. Az Albának vannak olyan játékosai, akik extra dobásokra képesek, ezt meg is mutatták. Jó úton járunk, főként a harmadik és a negyedik negyedben ezt bizonyítottuk is, visszajöttünk a meccsbe nem sok hiányzott ahhoz, hogy fordítsunk.

5 hozzászólás

5
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
5 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Comment authors
tormaHagyadmár...KPSVRKKKaposkosár KKKfanaticfantastic Recent comment authors
torma
Olvasó

Potocniknak:Azért köszönd meg a játékvezetőknek is a rendes hazai pályát,mert nem egyforma mércével voltak a vendégcsapattal szemben.

Hagyadmár...
Olvasó

Rudez elmész te a p.csába! Egész nap videózol elemzel és még sem megyünk semmire. Augusztus óta a védekezést nem bírtad össze rakni! Egyedül Aris volt a válogatottnál illetve 5 fiatal. Hagyjad már a baromságaidat. Minden csapatodnál megbuktál. Vajon a csapat miért csinálja az ellenkezőjét mint amit mondasz nekik. Kis önkritika is kéne már!!!!

Puska ébresztő!

KPSVRKK
Olvasó

Megint a butus játékosok faultolgatnak.
Rudez tudja a megoldást de a játékosok meg mást csinálnak.
Mindig a külső okok, önkritika 0.

Puska Zoli tegyél rendet a fejekben!

Kaposkosár KKK
Olvasó

Rudez jó videózást !

fanaticfantastic
Olvasó

A lényeg,hogy nyertünk! Várunk vissza,Pallai Tomi! Szükség van rád,mindenképpen. Remélem,hogy gyorsan sikerül ,újra ,formába lendülnöd!

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés