Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Gasper Potocnik: az első félidő után már túl könnyű volt a Falcónak

Edzői nyilatkozatok szerdáról.:

:

Pécsi VSK-VEOLIA – HÜBNER Nyíregyháza BS 93-85 (20-15, 27-31, 24-22, 22-17)

Andrija Csirics, Pécs: Tudtuk, hogy egy nagyon nehéz mérkőzés vár ránk, ami egyben nagyon fontos volt számunkra. Nagyon sokat készültünk az ellenfelünkre. A mérkőzésen sok volt a hullámvölgy, leginkább a támadólepattanókkal voltak gondok, aztán igyekeztünk elkapni a ritmust a támadásban, a védekezésünk rendben volt. Azt tették a fiúk, amit kértem tőlük, örülök, hogy láttam rajtuk a győzni akarást. Kicsit tartottam ettől a találkozótól, de jó munkát végeztünk. Megnyertük a meccset, ez már a múlté, következik a Kecskemét, szintén egy fontos mérkőzés vár ránk, innentől erre koncentrálunk.

Pethő Ákos, Nyíregyháza: Nehéz helyzetben voltunk a hiányzóink miatt és át kellett alakítani a rotációt. Nagyon jó teljesítmények érkeztek, nem tudtuk megkoronázni a teljesítményünket, nehéz időszakban vagyunk, de büszkén és egyenes gerinccel ki kell ebből jönni. Sajnálom, hogy a végén nem voltak egyértelműek a döntések, részünkről sokkal jobban kellett volna az utolsó két percet megoldanunk.

Alba Fehérvár – DEAC-Tungsram 80-90 (13-22, 20-25, 20-22, 27-21)

Matthias Zollner, Alba: Nagyon bízom abban, hogy a következő mérkőzésen sokkal nagyobb koncentrációval játszunk. Jobb volt a Debrecen a tízpontos különbség reális, sorsdöntő szituációkban szereztek nagyon fontos kosarakat és ez el is döntötte a találkozót.

Jorgosz Vovorasz, DEAC-Tungsram: : Gratulálok a csapatomnak, úgy érzem teljesen megérdemelten nyertünk. Az eredmény önmagáért beszél, de nagyon jó csapatot sikerült legyőznünk idegenben. Megmutattuk a karakterünket, végig fókuszáltan játszottunk, jól védekeztünk gyors lerohanások után szereztünk pontokat. A folytatásban is szeretnénk ugyanezt az arcunkat mutatni.

Naturtex-SZTE-Szedeák – Egis Körmend 70-82 (20-11, 12-27, 22-21, 16-23)

Simándi Árpád, Szeged: Elnézést kérek a közönségünktől, így nem lehet játszani, ahogy ma tettük, főleg ahogy a végén játszottunk. Pontosan nem tudom, mi volt ennek az oka. Nagyon csalódott vagyok, hogy így alakult, csak periódusokban tudtunk jól játszani, de ez egy ilyen jó csapat ellen, mint a Körmend, kevés, gratulálok ellenfelünknek a győzelemhez!

Antonisz Konsztantinidesz, Körmend: Először is gratulálok a Szegednek a teljesítményéhez, a legjobbakat kívánom ellenfelünknek a szezon hátralévő részére! Nem kezdtük jól a meccset, az első negyedben kifejezetten rosszul játszottunk. Szerencsések voltunk, hogy nem lett nagyobb a különbség. Utána nagyobb koncentrációval játszottunk, és a Szeged három meghatározó emberét, Personst, Cookot és Bognárt limitálni tudtuk. Úgy gondolom, megérdemelten nyertünk. Ahogy Stefan is mondta, roppant fontos győzelmet arattunk. Örülök, hogy a védekezésünk összeállt a végén, most két napunk van felkészülni a Paks elleni hazai meccsre, ami szintén nehéz lesz, mert ebben a bajnokságban sehol sem könnyű nyerni, bárki is legyen az ellenfél.

Zalakerámia ZTE KK – Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét 77-68 (23-12, 18-14, 11-20, 23-22)

Emir Mutapcic, ZTE: Ez egy nagyon fontos győzelem volt. Csapatként ugyan így kell játszanunk a következő mérkőzésen is, hogy eredményesek lehessünk. Jó és tehetséges csapattal játszottunk, ahol kiváló magyar és külföldi játékosok vannak. Az első félidőben mutatott védekezéssel elégedett vagyok, de a második félidőben ismét kiengedtünk. A következő találkozón meg kell próbálnunk a koncentrációnkat hosszabb időszakra kitolni. Több problémával kellett megküzdenünk, de ennek ellenére sikeresek tudtunk lenni. Ezt a kemény munkát várom el a továbbiakban is a fiúktól. Természetesen nem tudunk minden helyzetet bedobni, de törekednünk kell a legjobbra. Viszont jobban kell koncentrálnunk arra, amit az időkéréseknél mutatok, vagy lerajzolok.

Forray Gábor, Kecskemét: Nagy energiával kezdte a mérkőzést a ZTE, mi pedig belealudtunk az elejébe. Ez tanulsággal szolgál nekünk, hogy nem lehet így elkezdeni egy mérkőzést. A második félidőben elkezdtünk felzárkózni, de kritikus pillanatokban, a ZTE-ben mindig volt valaki, aki előrelépett és átlendítette egy-egy kosárral a csapatát. Meg kell említenem a közönséget, akik sportszerűen szurkoltak a csapatuknak és segíteni tudtak a nehéz pillanatokban. Nincs okunk búslakodni, nem játszottunk jól, mindenki küzdött, de hát ilyen a sport.

MVM-OSE Lions – Kaposvári KK 74-83 (18-12, 19-22, 12-29, 25-20)

Sebastjan Krasovec, MVM-OSE Lions: Először is garatulálok a Kaposvárnak a győzelemhez, jó támadásokkal kezdtünk ahogyan Mario is mondta. Aztán az első cseréknél sajnos a a cseréink teljesen cserbenhagytak minket, és 12-0-s futással visszaengedték az ellenfelet. Ez visszavetette őket is a mérkőzés további részében. Sajnos ma a cseréink nem tettek a játékba semmit, 4 játékos játszott és ezen a szinten így nem lehet nyerni. A cseréink összesen 4 pontot dobtak. -100 ban végeztünk ha összeadjuk a statisztikáikat, ez elég szégyenletes, nem tudom mi áll e mögött, de végig fogunk menni rajta, megnézzük a videót, beszélünk róla. Elfogadhatatlan így játszani a hazai szurkolóink előtt, ez így nem mehet, meglátjuk mit tudunk változtatni, de az ilyen típusú mérkőzéseket nem fogom tolerálni.

Nikola Lazics, Kaposvár: Először szeretnék a fiúknak gratulálni, szerintem megérdemelten nyertünk, Martin is azt mondta, hogy nagyon lassan kezdtünk, nem volt ritmus, szerintem ott 16-ig nem tudtunk semmit dobni. Utána mikor elkezdtünk jobban védekezni és okosabban támadni, ha jól számoltam ott megcsináltunk +30-at. Szerintem jól játszottunk, az első 5 perc után mi kontrolláltunk, nagyon jól védekeztünk. A harmadik negyedben jó ritmusban játszottunk, megcsináltuk az előnyt, és meg is tartottuk. Fontos győzelem, minden győzelem fontos, főleg idegenben. De nincs idő ünnepelni, szombaton jön a Szeged és ugyanúgy nehéz meccs lesz. Megyünk tovább. Sok sikert kívánok!

Atomerőmű SE – Sopron KC 82-83 (23-23, 20-26, 14-16, 25-18)

Petar Mijovics, ASE: Gratulálok a Sopronnak. Nehéz mérkőzés volt a mai, nem voltunk könnyű helyzetben, hiszen Eilingsfeld János nem tudta vállalni a játékot, Kenny Goins is kisebb betegséggel küszködött, ennek ellenére ő pályára lépett és ezt nagyon tisztelem. A kisebb-nagyobb sérülések sajnos rátették a bélyegüket az edzéseinkre is, nem ment zökkenőmentesen a felkészülés. A mérkőzés elején sok üres helyzete volt a Sopronnak, extrán dobták a hárompontosokat, az egy-egy elleni küzdelmeket is sorra nyerték, az látszott a játékunkon, hogy a palánk alól hiányzott a János. Borisov egy nagyon nehéz dobást értékesített a lehető legrosszabbkor, úgy gondolom, hogy azt a szituációt jobban védhettük volna. A mérkőzés végén meg volt a lehetőségünk a győzelemre, nem tudtunk élni ezzel. Nincs sok időnk ezen. mérkőzésen gondolkodni, hiszen már a Körmend elleni találkozóra kell készülnünk. A legfontosabb, hogy minél előbb teljes legyen a csapatunk. Megyünk tovább.

Kosztasz Flevarakisz, Sopron KC: Gratulálok mindkét csapatnak. Úgy gondolom azt elmondhatjuk, hogy nem ez volt egyik csapat számára sem az idény legjobb mérkőzése, mindkét oldalon sok hiba volt. Kenny Goinst a görög ligából már “ismertem”, tudtam, hogy mire számítsak tőle. Több gólpasszal és kevesebb eladott labdával dolgoztunk, ez is hozzájárult a sikerünkhöz. Boldog Új Évet Kívánok mindenkinek!

Szolnoki Olajbányász – Falco KC Volvo Alpok Autó Szombathely 69-84 (15-23, 13-25, 25-12, 16-24)

Gasper Potocnik, Szolnok: Gratulálok a Falcónak, teljesen megérdemelten nyertek. Jobbak voltak, minden tekintetben. Nem kellett volna abba a hibába esnünk, amibe az első félidőben. Ez utána már túl könnyű volt nekik. Elsősorban a védekezésben követtünk el hibákat, tizenegy hárompontost dobtak. Nem adhatunk egy ilyen remekül dobó csapatnak ennyi lehetőséget. A második félidőben nagy tűzzel jöttünk ki, felvettük a sok ütközést és fizikalitást. Azt gondolom, remekül játszottunk a harmadik negyedben. Abban a játékrészben a játékosok a legjobbat hozták ki magukból, de összességében, túl sokat hibáztunk. A Falco ellen nem elég küzdeni, pontosabbnak kell lennünk a feladataink végrehajtásában, mindkét palánk alatt. Csak így érhetünk el sikert!

Milos Konakov, Falco: Nagy győzelmet arattunk, fontos volt ez nekünk, és nem csak a ma esti ellenfelünk neve miatt, hanem az utolsó időszak miatt is. Azt gondolom, hogy a csapatunk jól reagált. Rövid periódus volt ez, de próbáltunk valamit változtatni. Ez a mai győzelem a csapatunk jellemének a győzelme. Hiszem, hogy meg is érdemeltük, de még egyszer, ez csak egy meccs volt. Hosszú még a szezon, és biztosan hoz még több ilyen kemény találkozót is. Nem lehet fizikailag és mentálisan is végig magas szinten játszani a negyven percet. Volt egy kisebb kisebb visszaesés a harmadik negyedben, de a döntő a fiatalok – Kovács Benedek és Somogyi Ádám – rendkívüli teljesítménye volt, nagyon sokat tettek hozzá!

Címlapfotó: Bugány János/Szolnoki Olajbányász

10 hozzászólás

10
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
4 Comment threads
6 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
9 Comment authors
voldemortagyas2lee14KDHeindrich Recent comment authors
agyas
Olvasó

A Falco bizonyította, hogy nem csak a kezdőötöse van. Konakov értelmesen cserélt, hagyta fenn azokat, akiknek ment a játék. Ha jön egy BL képességű négyes, még erősebb lesz a csapat.

KD
Olvasó

Reális értékelések, talán csak Zollner mestertöl hiányoltam, hogy a Deac kemény védekezése megzavarta öket, ezért 80 dobott pontra 90-et kaptak.☹️

Heindrich
Olvasó

Megtisztelő volt a csodálatos nagyfalkót látni. Ilyen csapattól öröm vereséget szenvedni. Köszönöm!

SárgaPárna
Olvasó

Végre egy korrekt, reális hozzászólás!

2lee14
Olvasó

Na látod, ezt már szeretjük!

Redbid
Olvasó

Azért a Falcónál eléggé érdekenek tartom, és tiszteletem Konakové, mert most már nem először látni, a szorossá váló eredmények kialakulásakor tett időkéréseknél, nem elég kitalálnia a helyesnek gondolt változtatásokat, még meg kell küzdenie az 10centiről hevesen az arcába gesztikuláló Okorn mesterrel is! 🙂
Aztán van, hogy egyes játékosok is utóbbihoz mennek eggyeztetni, ez azért megint elég fura is, és biztosan szintén zavaró lehet számára!

SárgaPárna
Olvasó

Ez nagyon vicces egy körmenditől, ahol még azt is a Pesta mondja meg, hogy ki mekkorát finghat a serdülők edzésén…

PL
Olvasó

Igen, a Pesta minden edzésen a pálya mellett áll. Mindennnap, minden napszakban, minden meccsen. ???

Mendez
Olvasó

Ismered a barokkos túlzás kifejezést?
Attól még a lényeg teljesen helytálló.
Kérdezd meg erről Patonayt, Fodorékat, de még Cizmic is biztosan sokat tudna mesélni.

voldemort
Olvasó

Szerintem volt ideje megszokni és megtanulni kezelni ??? legalábbis a bizonyítékok ezt mutatják ??

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés