Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Gasper Potocnik: Az egyik legjobb mérkőzésünket játszottuk

Ziga Mravljak szerint már az első perctől kezdve sem tudták tartani a ritmust.:

:

Zalakerámia ZTE KK – Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét 83-94 (22-25, 25-25, 16-20, 20-24)

Luca Bechi, ZTE: Kemény meccs volt, tudtuk, hogy a Kecskemét nagyon erős csapat. Az első félidőben nehéz volt megállítani őket, rendkívül jól járatták a labdát és sok pontot is szereztek. Nagyon magabiztosan játszottak és sokat küzdöttünk, hogy megtörjük ezt ellenfelünknél. A pénteki meccsen úgy kell kijönnünk a pályára, hogy teljesen más szemlélettel játszunk, és akkor lehet esélyünk.

Váradi Kornél, KTE: Ismét nagyon fontos idegenbeli győzelmet szereztünk. Nagyon nehéz mérkőzésen vagyunk túl. A ZTE még alakulóban van, látszik, hogy sokat dolgoztak. A második félidőben fontos volt, hogy a gyorsindításaikat le tudtuk limitálni és kontrollálni tudtuk a lepattanókat. Az első félidőben ezekből sok második szándékot és gyors kosarat adtunk nekik. Egész mérkőzésen hatékonyan támadtunk. Boldogan utazunk haza és fókuszálunk a pénteki mérkőzésre.

Jászberényi KSE – DEAC 67-107 (12-27, 19-19, 19-30, 17-31)

Patai Benjamin, JKSE: Számomra ezen a találkozón a legfontosabb az volt, hogy milyen játékosaim hozzáállása, akarata és küzdeni tudása. Ebben többségében nem is volt hiba, de a 21 eladott labda akkor is sok, ha ilyen agresszív védekezéssel korábban még nem találkoztunk. Tanulnunk kell ebből a mérkőzésből is, és remélem, hogy hiányzóinkkal kiegészülve ennél sokkal jobb teljesítményre is képesek leszünk.

Kovács Adrián, DEAC: Amit elterveztünk, azt végre is tudtuk hajtani. Mindenkinek játéklehetőséget tudtam adni, és örülök, hogy játékosaim valamennyien éltek is ezzel. A jászberényieknek azt kívánom, hogy mielőbb lábaljanak ki ebből a nehéz helyzetből. Játékosaimnak gratulálok a teljesítményükhöz.

Szolnoki Olajbányász – Egis Körmend 94-63 (24-14, 17-19, 24-17, 29-13)

Gasper Potocnik, Szolnok: Gratulálok a csapatomnak, a játékosaimnak! Köszönet nekik a mai eredményért! Az utolsó meccsünk után senki sem lehetett elégedett velünk, de ahogy Cakarun az imént mondta, ma este az egyik legjobb mérkőzésünket játszottuk. Fizikailag és figyelemmel is a megfelelő szinten kosárlabdáztunk. Azért is fontosabb számunkra, azért is értékesebb ez a győzelem, mert nem egy átlagos csapat jött ma hozzánk. A Körmend volt a vendégünk, aki szerintem a legjobb csapatok között van és az egyik legmodernebb európai kosárlabdát játssza a magyar bajnokságban. Biztos vagyok benne, hogy remek eredményeket fognak vele elérni. A legjobbakat kívánjuk nekik a nemzetközi buborékban, sérülések nélkül! Mi egy kicsit pihenünk, frissülünk és készülünk az előttünk álló tornára. Én magam sem voltam még ilyen helyzetben, hogy a szezon közepén kelljen nemzetközi színtéren, buborékban játszani. Megtesszük a tőlünk telhető legtöbbet!

Ziga Mravljak, Körmend: Először is gratulálok a Szolnoknak! Újra megmutatták, miért ők a liga egyik legjobb csapata. Nagyon jól kezdték a bajnokságot, majd jött egy-két rosszabb mérkőzésük, de ez normális. Érezhetően egyetlen világos céllal léptek ki a parkettre, megnyerni a mai találkozót. Nem is tudtuk velük tartani a ritmust az első perctől sem. Nem jól hajtottuk végre a feladatainkat így a játék egyetlen elemében sem tudtunk dominálni. A szolnoki védekezésváltások, emberről egy szigorú zónára és vissza, nehéz feladatnak bizonyultak. Egyrészről, ez eddig nem találkoztunk még a védelem ilyen hatékony megszervezésével. Másrészről az első félidőben kihagytunk vagy tíz büntetőt. Könnyen lehet, ha azokat bedobjuk, máshogy alakult volna a mérkőzés. Az mindenesetre bizonyos, hogy kínlódtunk a védekezésük alatt, szinte az egész meccsen. Még egyszer gratulálunk nekik, megérdemelték a győzelmet! Sok sikert kívánunk nekik a buborékban, reméljük biztonságosan telik az útjuk és sérülések nélkül térnek haza az elérhető legjobb eredménnyel!

Fotó: Szolnoki Olajbányász Facebook/Bugány János

1 Hozzászólás

1
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Mivanmivan Recent comment authors
Mivanmivan
Olvasó

Korrekt körmendi nyilatkozat.

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés