Connect with us

Bajnokság

Gasper Okorn: Nagyon egyszerű a képlet…

Forray Gábor tudja, hogy neki kell kitalálni valamit. Edzői nyilatkozatok.:

:

Sopron KC – OSE Lions 85-83 h.u. (21-21, 17-20, 24-20, 15-17, 8-6)

Kostas Flevarakis, Sopron: Tudtuk, hogy ez a mérkőzés nehezebb lesz, mint amelyeket mostanában idegenben nyertünk. Mindig nehéz olyan atletikus csapatok ellen játszani, mint az OSE, és ez most sem volt másképp. Pontosan azt kaptuk, amire számítottunk. Gyorsan kellett visszarendeződnünk védekezésben, mert labdaszerzésekből azonnal támadtak, és próbáltak üres dobóhelyzeteket kialakítani, vagy faultokat kiharcolni. Készültünk rá, hogy a lepattanózásnak fontos szerepe lesz, ennek ellenére tizenhat támadó lepattanót engedtünk nekik. Örülök, hogy sok kulcsjátékosunk jól teljesített a problémái ellenére. Nagy intenzitású mérkőzést nyertünk meg, ezért gratulálok a játékosaimnak, mert szívüket-lelküket beletették, főleg a hosszabbításban. Végig hittünk magunkban, és egy óriási győzelmet értünk el.

Sebastjan Krasovec, OSE Lions: Gratulálok a Sopronnak! Hosszabbítás döntött a találkozón, pedig volt esélyünk a rendes játékidőben eldönteni a mérkőzést, ezzel azonban nem tudtunk élni. A hosszabbításban több dobást elrontottunk, kaptunk egy 2+1-et, és ezzel lendületbe jött a Sopron, majd egy óriási dobással meg is nyerték a meccset. Bele kell törődnünk, pedig ez volt az esélyünk arra, hogy visszakerüljünk a rájátszásért folytatott harcba. Mostantól arra kell koncentrálnunk, hogy minél több mérkőzést megnyerjünk az alapszakaszban, és tovább küzdjünk a rájátszásért.

Falco-Vulcano Energia KC Szombathely – Atomerőmű SE 80-93 (22-24, 20-26, 21-18, 17-25)

Gasper Okorn, Falco: Igazából nagyon egyszerű a képlet. Ma a Paks volt a jobb csapat és teljesen megérdemelt győzelmet arattak. A mérkőzés minden egyes percében jobbak voltak. Nem is tudom pontosan, hogy a védekezésünkkel, vagy a támadásunkkal vagyok elégedetlenebb. 16 eladott labdánk volt és a legtöbb gyermeki hibából történt. Védekezésben nem létezett egyéni felelősség. Az 1-1 elleni védekezésünk nem létezett. Végül szeretnék gratulálni Lóránt Péternek, aki remekül játszott.

Braniszlav Dzunics, ASE: Örülök, hogy sikerült a saját játékunkat játszani. Nagy újdonsággal nem készültünk, hisz egy szerda-szombat ritmusban sok újat nem tudunk kitalálni. Gratulálok a csapatomnak, mert remek energiával, hozzáállással küzdöttük végig a 40 percet. A jó támadásnak köszönhetően jobb helyzeteink voltak, amiket jól százalékkal értékesítettünk.

Alba Fehérvár – Szolnoki Olajbányász 70-85 (14-20, 19-21, 14-18, 23-26)

Forray Gábor, Alba Fehérvár: A legutóbbi mérkőzéshez hasonlóan voltak jó periódusaink, de a kritikus pillanatokban olyan akciókat nem sikerült levédenünk, amiket megbeszéltünk előzetesen, ám az Olaj jól kivitelezte őket – mindenki úgy támad, ahogy hagyják neki. Összességében megérdemeltük a vereséget, ami miatt mérges vagyok, hogy amikor nekünk kellett volna gyors indítással közelebb kerülni az ellenfélhez, kiejtettük a labdát és kontrát kaptunk. Mostanság többször fordul elő, hogy valami közbejön, és büntet az ellenfél, akár dudaszós kosárral, ami demoralizáló. Egy-két játékosunk feladta a mérkőzést, ez nem megengedhető egy másodpercre sem. Együtt másztunk bele a gödörbe, együtt is kell kijönnünk onnan. Az edző a felelős, nekem kell kitalálni valamit, hogy nyerni tudjunk szombaton, nincs idő a drámázásra.

Gasper Potocnik, Szolnok: Minden elismerésem a játékosaimnak nemcsak a mostani, hanem a korábbi mérkőzéseken és az edzéseken mutatott hozzáállásukért. Nagyon jól támadó, erős csapattal játszottunk, amelyet nem könnyű hetven ponton tartani. Remek csapatvédekezést mutattunk be, kontroll alatt tartottuk a lepattanózást, ez volt a győzelem kulcsa. A bajnoki mérkőzéseket rendre a védekezés és a lepattanók megszerzése dönti el. Nagyon okosan játszottunk, sok mindent elmond a huszonkét kiosztott gólpasszunk. Igaz, hogy csak öt triplát értékesítettünk, de a palánk alatt sikerült az Alba fölé nőnünk. Nagyszerű produkciót mutattunk be, ezt gyorsan elfelejtjük, és készülünk a folytatásra

Fotó: Vágvölgyi Bálint/ugytudjuk.hu

11 hozzászólás

11
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
8 Comment threads
3 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
9 Comment authors
RózsabimbóVilis79DaniWSrebornJon Recent comment authors
Rózsabimbó
Olvasó

Elképzelhető,hogy az Olaj fáradttá és motiválatlanná válik a későbbiekben?

Vilis79
Olvasó

Deac simán meg fogja verni a falcot, nem látom hogy mivel tudná megfogni a Debrecent.

Dani
Olvasó

Érthetetlen hogy nem küldik el Forrait… 9 vereség,utolsó 3 hazai pályán egymás után. Ha most pakson nyerünk, de ezek után már ne, akkor ez el van felejtve? Semmi baj?

Vilis79
Olvasó

Nem fogtok nyerni Pakson, ezzel a játékkal,biztosan nem.

WSreborn
Olvasó

Ahogy én a Falco helyzetet látom: Játékosállományban a legerősebb csapat, ahol az eddig beszedett vereségek egyértelműen fásultság és motivációhiány eredményei.
Legyünk őszinték az összes olyan meccset dominálta a Falco ahol maximális motiváltsággal odatették magukat és nem voltak sérültjeik.
A playoff teljesen más műfaj és továbbra sem érzem hogy bárki ezt a Falcot 3x meg tudja verni.
Én inkább annak örülök hogy nem unalmas és lefutott a bajnokság és nekünk maximálisan szerethető és várakozáson felül teljesítő szuper csapatunk van.
Ja és: MÖGÖTTÜNK AZ A CSOPORT ÉJÁÉJAÓ!!!!!!
HAJRÁ OLAJ!!!!

Jon
Olvasó

Gyerünk Okorn mester! Ne hagyd magad, képes vagy bajnokságot nyerni!

Common
Olvasó

fofó menj a 3,14…ba.

Praenoricum
Olvasó

Az azért megnyugtat, hogy Okornnal ugyanúgy láttuk a meccset, az már kevésbé, hogy nem látom, hogy mitől juthat túl a csapat ezen a kiszámíthatatlan, ingadozó formán.

Zsarkov
Olvasó

“Az edző a felelős, nekem kell kitalálni valamit, hogy nyerni tudjunk szombaton, nincs idő a drámázásra.”
Ha javasolhatom, még mélyebb, hosszabb, részletesebb szakmai elemzés és meglesz az eredmény Gábor…, ne add fel, mert az megfutamodás lenne…, még az 5/5 is meglehet, a matematika nem számít 😉

Praenoricum
Olvasó

Mondjuk azt nem árulta el, hogy az 5/5 az győzelem, vagy vereség lesz. Ha így nézem még lehet igaza.

kapuskiraly
Olvasó

Arra gondolt, hogy minimum 5 pontot szereznek. Ebből kettő, igaz nehezen de már megvan.

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés