Connect with us
Hirdetés

Bajnokok Ligája

Gasper Okorn: “Nagy megtiszteltetés a csoportkörbe kerülésünk”

Mindezt a 0-ról építettük fel nyilatkozta a szakmai tanácsadó.:

:

 

A Falco-Vulcano Energia KC Szombathely csapatánál, ahogyan már beszámoltunk róla nem Gasper Okorn tölti be a vezetőedzői pozíciót, de mint szakmai tanácsadó tovább tevékenykedik szívéhez nőtt klubjánál.  Szerinte nem csak csapatuknak, hanem a magyar kosárlabdának is nagy megtiszteltetés a csoportkörbe kerülésünk – írja a Falco hivatalos honlapja.

A csapat háza táján most nagy a boldogság, mert ez egy óriási lehetőség a Falconak, de a magyar kosárlabdának egyaránt. Nagyon vártuk a BCL bejelentését, titkon bíztam benne és sejtettem, hogy az utóbbi évek teljesítménye miatt ott lehetünk a biztos résztvevők között. Most már nyugodtak lehetünk, de nem fogunk hátradőlni, hiszen rengeteg munka vár ránk.

Engedjék meg, hogy néhány mondatban kifejtsem, mekkora eredmény és lehetőség ez valójában. Harmadik éve lehetünk ott az európai kosárlabdázás egyik legpatinásabb bajnokságában. A legelső alkalommal két selejtezőkör után tudtuk magunkat kvalifikálni a csoportkörbe, az utána következő két kiírásban egyből a Bajnokok Ligája főtáblájára helyezett minket a FIBA. Mindezt a 0-ról építettük fel. Nagyon sok munka van benne, hogy idén ismét itt lehetünk a csoportkörben. És ez nem csak a klubnak fontos, hanem a magyar kosárlabdának is komoly lehetőség és elismerés.

Nézzük meg, hogy milyen nemzetek, mekkora csapatai vannak a csoportkörben és milyen csapatoknak kell selejteznie. A BCL évről-évre erősödik és egy magyar csapat képes lépést tartani velük. Három egymást követő BCL szezon után, már nyugodtan mondhatjuk csapatunk teljesítményét állandónak és minőséginek, amit a FIBA is értékelt. Egy évben lehet szerencsénk, kétszer egymás után is mondhatják az emberek, hogy véletlen, kifutott eredmény, de három éve folyamatosan itt vagyunk. Az eddigi két szereplésünk során ott volt a lehetőség a tovább jutásra. Az első szezonban 6 győzelmet szereztünk, amivel éppen csak lemaradtunk a legjobb 16-ról, tavaly pedig az utolsó mérkőzésig meg volt az esélyünk. Nyilván idén is komoly célokért fogunk a pályára lépni.

A saját munkám során is tapasztalom, hogy ma már Európa szerte felismerik a Falcot és elismerik a csapatot. Az első évben, amikor a játékosokkal tárgyaltunk, vagy felkészülési tornát szerveztünk el kellett magyaráznom, be kellett mutatnom, a csapatot. Ma már elég annyit mondanom, hogy Falco és a játékosok, valamint a csapatok is felismernek minket. Azzal, hogy biztos csoportkörös résztvevői lettünk a BCL-nek több kapu is megnyílik, ha a játékosokra gondolok. Könnyebb tárgyalási pozícióban vagyunk, mintha selejteznünk kéne. Ez egy lehetőség, amiért minden évben tennünk kell, és úgy érzem, hogy jó irányba haladunk.

Higgyék el, a magyar kosárlabdának is nagyon nagy elismerés, hogy egy magyar csapat automatikusan főtáblán szerepel egy ilyen szintű sorozatban. Nagy lehetőség előtt állunk, hiszen a magyar kosárlabdát képviselhetjük és egy tavalyihoz hasonló szerepléssel annyi koefficiens pontot szerezhetünk, hogy a magyar nemzeti csapat az európai listán a 10. helyért olyan nemzetekkel legyen versenyben, mint Belgium, Lettország, Litvánia. Miért fontos ez? Minél feljebb van a magyar kosárlabda ezen a listán, annál könnyebb helyzetben lesz a nemzetközi porondon a magyar klub kosárlabda is.

Rengeteg munka áll előttünk.

Hajrá Falco!

Fotó: falcokc.com

HIRDETÉS

25 hozzászólás

25
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
6 Comment threads
19 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
14 Comment authors
Chikán SándorPLJonMendezIskola nem hazudik!!! Recent comment authors
Chikán Sándor
Olvasó

WSreborn!!!! Minden tiszteletem a szüleidé de remélem róluk tetted ezt a nyilatkozatot. Sajnálom a családodat és a környezetedet.Azért intelligancia tesztre a helyedben nem jelentkeznék mert kiderülne hogy rendkívül közel állsz a MAJMOK törzséhez.Nem mondom hogy jó egézséget kívnok mert teljesen feleslegesen fogyasztod a Föld javait.Hajrá OKORN! Hajrá Falcó!!!!!!!!

Jon
Olvasó

Előre, a következő szezonbeli hálóvágásra! 😉

Marillion
Olvasó

Hajjjaj…még holt szezonban sem nyugszik a légkör….de én büszke vagyok arra hogy Szombathelyiként /Olaj75/ szúrkoló hölgyel megtaláltam a kellemes és közös hangot a kosárlabdáról! Tehát minden jót kívánok a Szolnoki Olajbányásznak is mind a Magyar bajnokságban mind a nemzetközi kupában! Hajrá Magyarok!

WSreborn
Olvasó

Mert ugye, a falco előtt nem is járt magyar csapat nemzetközi porondon. Annyira unalmas ez a véget nem érő öntömjénezés hogy hajjj.
Egy ellenfeleket lenéző beképzelt büdös paraszt vagy Okorn, remélem sok bosszúság és keserűség vár rátok!

oilers
Olvasó

A végéről le maradt valami….. Én hiányoltam h nem úgy köszönt most el mint Szolnokon

Vulcano
Olvasó

Hasonló jókat kívánunk!????

Godemperor
Olvasó

Próbálod magad állandóan korrekt embernek beállítani, közben meg büdös parasztozol, meg Alpok legaljázol, szidod Szombathelyt ahol lehet.
Hát a büdös paraszt ezek alapján inkább te vagy, és ezúton kérek elnézést a parasztoktól.

WSreborn
Olvasó

Legyen igazad, ne bántsunk meg olyat, aki nem érdemli meg, tehát helyesbítek: Okorn egy büdös szemétláda tróger!

Iskola nem hazudik!!!
Olvasó

Kedves WSreborn, Nagyon komoly érvekkel alátámasztott igazán tanult emberhez méltó írásaid közül ezek ismét gyöngyszemek. Van egy ember akit nem ismersz csak néha láttál és írsz róla véleményt. Igazi szobahuligàn típusú troll vagy. De neked gondolom akkor az összes sikeres edző, aki ordít toporzékol és hangoskodó egy gyalázni való ember. Mert te csak ennyit tudsz tenni. Próbáld egyszer ezeket az embereket megszólítani, ha mered, de ehhez gondolom szülői és iskolai neveltetés hiányában bátorságod és intelligenciád sincsen, és válts velük pár mondatot. Rájössz hogy ők hús vér érző emberek és még normálisak is. De valószínűleg ilyen embernek mint te ezt hiába… Olvass tovább »

WSreborn
Olvasó

Fantasztikus litánia, jópár földidnek is leírhatnád.
Nekem kár írnod a véleményem rólatok soha nem fog változni. Ja és a Falco sör szállítmàny megérkezett már a bíróknak?

Xero
Olvasó

Most komolyan.. Nem vagy fóbiás egy kicsit? 😀
Szót nem ejtett semelyik más csapatról.. örül, hogy sikerült selejtező nélkül főtáblára kerülni és büszke rá.. Most ezzel mi a bajod? 😀 Mi még kedvezményeket se kapunk a bajnokságban, nem vagyunk kivételezettek, ahogy anno az Olaj.. Kajak nem értem mi a bajod most..

WSreborn
Olvasó

A fóbiához ti nagyon kevesek vagytok ez szimpla gyűlölet amit soha nem tagadtam

Mendez
Olvasó

Azt mondtad eltakarodsz innen te csúszómászó.
Még a szád helyén is egy szaros segg van buckás!

WSreborn
Olvasó

Szevaaaasz! Hiányoztál így visszajöttem. Tudod annyira el vagytok telve magatoktól, hogy kell valaki aki elmondja időnként az igazat nektek, hogy milyenek is vagytok valójában…

Mendez
Olvasó

Köszi.
Viszont nagyon jó érzés olvasni, hogy egy buckást így kiborított a nyisszantás ???

WSreborn
Olvasó

Hát nem esett jól, de legalább átéreztem milyen volt nektek 2018ban.
Folyt köv

Mendez
Olvasó

Hova mész?
Követ szedni?

Rózsabimbó
Olvasó

De jó!
Ha a döntő negyedik meccsén, a negyedik negyedet -10-ről nem csalják el a bíró sporttársak a falco javára, nincs BL és nincs ez a visszataszító önfényezés!

Xero
Olvasó

??
Ha még el is csalták volna, amit egyébként nem tettek.. (bár nem tudom mit kellett volna tenniük.. kosarat dobni az Olaj helyett, vagy mit? ) akkor is lehetett volna bizonyítani, győzni az 5. meccsen és elvenni az indulás jogát.. de ugye ilyen nem történt.. ?
A lényegről: örülök hogy ezek szerint Gasper tényleg aktívan részt vesz majd a csapat körüli munkában! 🙂

Marillion
Olvasó

Ott volt a mindent eldöntö 5.-k csata….saját csarnok saját szurkolóik előtt…a játékvezetőket ugye nem kevered bele hogy nem ment úgy a csapatodnak ami kellett volna a győzelemhez! Egyébként magam is csodálkoztam hogy pont erre a meccsre fogyott el az Olaj…és a Falconk meg honnan jőtt elő az a plus energia hogy megcsinálja….

Leklibajsza
Olvasó

Most mi a bajod? Itt a nyár, kereshetsz magadnak valami követ, dobálózhatsz egész nap… Nincs okod búslakodni.

Vulcano
Olvasó

Sőt, még ha Delas is játszik…

PL
Olvasó

de unalmas…..

BL menetelés
Olvasó

Gasper Okorn-t a válogatott élére a bohóc helyett!

WSreborn
Olvasó

Fujjjjj. Inkább 10 Ivko, mint 1 Okorn

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés