Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Gasper Okorn: Mindig többet és nagyobbat akartam

A szlovén szakember levelet írt a szurkolóknak.:

:

Mint ismert, már nem Gasper Okorn a Falco vezetőedzője, helyét eddig segítője, Milos Konakov veszi át. A kétszeres magyar bajnok, egyszeres kupagyőztes szlovén szakember levelet írt a szurkolóknak, melyet a sárga-feketék honlapja tett közzé:

Drága Szurkolók!

Három fantasztikus év után itt az ideje a búcsúnak. Még a legelején szeretném leszögezni, hogy a csapat mindent megtett annak érdekében, hogy maradásra bírjon, mint vezetőedző. Az élet néha olyan döntések elé állít, amit nem szívesen hoz meg az ember, de előtérbe kell helyezni a prioritásokat. Karrierem legszebb három évét töltöttem Szombathelyen, de családommal rengeteget egyeztetve végül úgy döntöttem, hogy egy időre visszavonulok a vezetőedzői munkától. Nagyon nehezen hoztam meg ezt a döntést, de remélem, hogy ezzel a levéllel el tudom magyarázni, mi, miért történt.

Rengeteg sikert értünk el együtt Szombathelyen. Remek embereket ismertem meg, és a szívemhez nőtt ez a város, a csapat, a szurkolók. Hatalmas élmény, hogy Szombathely befogadott és megszeretett engem. Sok új embert ismertem meg és még több új barátot szereztem. Ez egy életre szóló élmény, ami többet ér minden bajnoki címnél.

Túl hosszú lenne mindenkit felsorolni, aki segített nekem, ebben a három évben. Köszönök mindent az edzői stábnak, az irodának, a városnak, a szponzoroknak, a pincéreknek, akikkel rengeteget találkoztam, amikor ebédeltem, vagy épp vacsoráztam, a fodrászomnak, az Aréna portásainak, és természetesen az összes játékosomnak, Benikének és Zozókának, a buszsofőrnek, MINDENKINEK! Egy embert viszont ki kell, hogy emeljek, Ő pedig nem más, mint Milos Konakov. Ő volt a segédedzőm, de mára sokkal több annál.

Nagyon büszke vagyok az itt eltöltött 3 évemre, hiszen minden célunkat teljesítettük és úgy érzem mindent kiadtam magamból, a legjobbamat nyújtottam. A sárga-fekete zászló alatt harcoltam és tiszteletbeli Falco harcos lettem. Mindig többet és nagyobbat akartam, törtem át a határokat, hogy történelmet írhassak a Falcoval. Éhes voltam a sikerre és motiváltnak éreztem magam az itt eltöltött időszakban. Együtt gyászoltunk a Volga a partján, de ünnepeltünk a Rába és a Tisza partján is. Közösen együtt több ezer kilométert utaztunk, megmutattuk magunkat Európában és uraltuk a magyar bajnokságot. Rengeteg csatát vívtunk meg, voltak nehezebb és szebb időszakok is, de sohasem adtuk fel. SOHA!

Jó állapotban adom át a stafétabotot, ez a csapat rengeteget fejlődött az utóbbi három évben a pályán, és a pályán kívül. Nagyon sokat tanultunk és sok új dolgot építettünk fel. Sokat fejlődtünk együtt. Tudom, hogy vannak még lépcsők, amiket meg kell másznunk, de képesnek érzem a csapatot, hogy ugyanilyen magabiztossággal haladjon tovább. Biztos lesznek nehezebb időszakok, de ne feledjük, hogy ebben a három évben is voltak hullámvölgyek. A nehézségek, a nehéz pillanatok a sport része. Ezek tanítanak meg arra, hogy képes legyél felállni és újra összeszedni magad.

Ezt tapasztaltam meg Győrben. Nagyon sokat tanultam az akkori vereségből és úgy érzem, hogy ott kezdődött el minden. Azt az ezüstérmet lakásom egyik szembetűnő helyén helyeztem el, hogy mindennap emlékeztessen arra, mi a célom. Megfogadtam, hogy egy nap aranyra fogom kicserélni és ez extra erőt adott. A profi sportban nem bánkódhatsz a múlt miatt erre egyszerűen nincs időd. Tanulni kell a hibákból és emelt fővel menni tovább. A történelmet a győztesek írják. Ez így igaz, nem bánok semmit a mögöttem hagyott három évből. Adtam és el is vettem sokat. Lehet, hogy olykor kemény kézzel irányítottam, de csakis a cél vezérelt engem. Nem szeretek veszíteni és épp ezért csak a győzelmek, sikerek tesznek boldoggá. Ígérem, hogy a Falco Szakmai Tanácsadójaként is ezeket az elveket fogom vallani. Engedjétek meg, hogy levelemet a három évvel ezelőtti nyilatkozatommal zárjam, amit a szerződéskötéskor adtam:

„Mindenekelőtt szeretném megköszönni a klub vezetőségnek a lehetőséget és a bizalmat. Boldog és izgatott vagyok egyszerre. Nagy kihívás előtt állok, de ígérem a lehető legjobbamat fogom nyújtani, hogy elérjük a kitűzött céljainkat. Itt szeretnék gratulálni Srecko Sekulovicnak, az elmúlt két esztendőben nyújtott remek munkájáért.
Nagy feladatot kaptam, de készen állok rá és vállalom a felelősséget.
Keményen fogok dolgozni és remélem, hogy sok örömet szerzünk szurkolóinknak! Ez a legfontosabb, hisz a kosárlabdát értük játsszuk!”

Ha mindent elértem a fent leírtakból, akkor szívesen írom alá tündérmesénk utolsó fejezetét.

Az edzőtök, Gasper Okorn

Fotó: falcokc.com

HIRDETÉS

43 hozzászólás

43
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
11 Comment threads
32 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
19 Comment authors
CsakAzImitNeJamchiHeindrichChikán SándorJon Recent comment authors
CsakAzImitNe
Olvasó

Mit moralizál ??? Lehet a Beni írta helyette amekkora primadonna… Szolnokra ne gyere nem kellesz ide csak a legjobb jöhet !!!! OLAJ !

Xero
Olvasó

Na akkor ez nagy szerencse.. Amikor a nagy célok találkoznak.. Mert van egy olyan sanda gyanúm, hogy ha a Szolnok lenne az utolsó kosárlabda klub, akkor se jutna eszébe odamenni… ? win-win mindenkinek.. ?

CsakAzImitNe
Olvasó

Nem jutna eszébe mert tudja hogy nem üti meg a szintet , ahogy a kommented se ! Inkább szurkolnál te is Magyarország örökös bajnokának a Szolnoki Olajnak !!!

Xero
Olvasó

Aha.. oké… 😀

Mendez
Olvasó

Látom rájōttél, hogy nem beszámítható a figura. ?

Heindrich
Olvasó

Mondanám hogy kétértelmű a nagyobbat akartam…de nem az. Annyira tudtam!!!

Chikán Sándor
Olvasó

Ilyen mint eza TOMI félék ezek az emberiség szégyene.Az a csoda hogy az ilyenek tudnak magyarul irni, De semmiképpen nem lehet ezeket sportembereknek nevezni.Miért kell gyalázni embereket???????? Okornnak csak nagyon nagy gratuláció izig vérig küzdő ember minden tiszteletet megérdemel.!!!!!!!!!!!!!!!! Lesz Ő még nálunk vezetőedző biztos vagyok benne bár ez csak jóslás.Abba is bizom hogy Benke és Váradi is marad. Kár lenne megbontani a magyar magot. Hajrá FALCÓ

Jamchi
Olvasó

Kit miért kell gyalázni, arról a társaidat(sp-bb1-et és mendez- bb1-et stb.) is megkérdezed? Kezdhetnéd ezzel. A másik ember, csapat gyalázásának, minősítésének indukálói, gyakorlói. Sárga párna-bb1 “komment-író, szerkesztői” tevékenysége nem áll másból, mint gyalázkodásból ( jellemzően Körmendre, körmendiekre vonatkozó).
Okorn eredményei magukért beszélnek, nem kell magyarázni, el kell ismerni.
De legfőbb szurkolói tevékenységként a másikat gúnyoló, gyalázó “drukkerek”; “komment- szerkesztők” miatt jelentős az ellenszenv a szombathelyiekkel szemben. A násik minősítése nélkül is lehet véleményt mondani, és szurkolni is.
Csak a Körmend! Csak az MTE! Hajrá magyar kosárlabda!

Xero
Olvasó

.

Dudi
Olvasó

Thank yoz everything Gasper!

PL
Olvasó

Ha valami egészségügyi téma van a háttérben, akkor kívánom a legjobbakat, és gyors gyógyulast a hozzátartozóinak.
Nehéz egy ilyen döntést meghozni, de biztos megvan az oka.
Hajra Okorn Csalad!

Mendez
Olvasó

Ez óriási húzás.
Mekkora ünnep lesz minden meccsen mikor Gasper megjelenik!
Plusz a srácoknak is extra motiváció lesz.
Hajrá Falco!
A piros-fekete hálógyűjtő csapat! ???

PL
Olvasó

most írnék valamit, de inkább nem.
Csakis azért, mert maga a cikk témája nem érdemli meg,hogy lemenjek a szintedre.

Minden más téged minősít.

Mendez
Olvasó

Írjad írjad nehogy beléd szoruljon te söprűs hálónélküli kis állattenyésztő.
Addj ki magadból mindent ami annyira fáj, nekünk minden egyes betűje nagyon jólesik és tudatosítja bennünk, hogy Vas megye első számú csapata bizony bizony a Falco KC Szombathely.

PL
Olvasó

kiadom magamból:

Gratulálok ehhez a csodálatos kommenthez! Téged minősít, nem engem.

Piszkosul sajnállak, mert van bajod elég.

Redbid
Olvasó

Na akkor ennyit a sárga taknyokról…. meg a bb0-ról ….
Hiába, nincs “életük” nélkülünk 🙂 🙂 🙂

Mendez
Olvasó

Most ne haragudj már rám lécci…
Én tök szívesen szopatnám a pécsi, kaposvári vagy akár a paksi szurkolókat de sajnos egyiküknél sem vágtunk hálót.
Ellentétben veletek, kettőből kettő a mérleg eddig.
Alig várom, hogy újra találkozzunk, idén is jó lett volna, de csak egy söprűre voltatok jók megint.
Kapjátok már magatok össze, esküszöm örülnék már ha egyszer megvernétek a Falcot…
Így olyan szánalmasak vagytok.

PL
Olvasó

az edződ épp elköszönő posztja alatt is csak ennyire vagy képes? ???

Körmend Körmend Körmend ❤️

akkor ki a szánalmas? ?

nagy a gond nálad, és az értelmileg gyengébbeket soha nem nevetem ki, de most rajtad nagyon nagyon nevetek ???

Javasolhatok egy orvost?

Mendez
Olvasó

Te trágyaszagú büdös paraszt, áruld már el, mit is keresel egy Falco cikk alatt?

PL
Olvasó

Te fogyatékos vagy?

vagy van bármi olyan problémád, amit kezelni kellene?

Indulatkezelés? Idegek?

Mondd meg nyugodtan, nem szégyen, mert akkor úgy állok az íráshoz, igyekszem tőmondatokat, rövid írásokat írni, hogy ne okozzon problémát…

Az, hogy értelmi problémád van, ott is látszik, hogy egy nyilvános kosarlabda oldal egyik cikke alatt felkérdezel, hogy miért vagyok itt.

Nyilvanos az oldal. Leírjam mégegyszer, vagy mi legyen? Megérted?

Mendez
Olvasó

Érdekes, a ti faluhonlapotok is nyilvános.
Mégis nevezhetitek a Falcot a magyar bajnokság rákos daganatjának.

PL
Olvasó

hányan vagyunk? én egyedül írok, fogalmazok, nem írok soha többesszámban.
neked hány személyiséged van?
mert folyamatosan többesszámban írsz, “nekünk, bennünk“ stb.
Ez a problémád?
Ezt rutinosan kezelik szerintem a szakemberek.

bizony, az a faluhonlap. Ez meg nem a Falco honlapja, bár nagyon arra hajaz, de ez van. Egyelore ez egy nyilvános hely, szabad hozzászólni. Igen, nekem is.

Ugye megy az, hogy mi a kettő oldal között a különbség?

Vagy megbeszéled valamelyik éneddel? Megkérdezi valamelyik éned megint, hogy miért vagyok itt?

Tomi
Olvasó

Extra vagy önajnározásban Casper. Kár hogy az igazság az, hogy ez a keret egy komoly edzővel nem szenvedet volna ennyire még a kötelezőkkel is. A minimum, ha kínlódva is és sokszor gusztustalan játékkal, de meglett.
Hosszú évek óta nem volt ennyire unszimpatikus szereplője a hazai kosárlabdának. Jó döntést hoztál.

JR.Benitez
Olvasó

Neked tényleg agyadra ment a Horti…. Hosszú lesz neked ez a szezon, úgy érzem ???

Mendez
Olvasó

Te a sötét zalában is egy fekete lyuk vagy tompika.
????

Suns
Olvasó

Tompika, sejtettük, hogy felbukkansz 🙂
Azt is tudjuk, hogy Neked mos nagyon rossz 😉
Ízlelgesd még egy kicsit: BAJNOKCSAPAT & KUPAGYŐZTES.
Ja, és még valami: Watsont kifizettétek már? 😉

wiley
Olvasó

Tompika, Tompika! Neked tényleg nincs életed…
Van eladó asztalom meg zöld festékem. Te ingyen megkapod az elmeállapotod miatt… ?

Jon
Olvasó

Tomi!
Azért sok klikket, meg kommentet generálsz ezekkel a kommentjeiddel, azt meg kell hagyni.
Ha már hülyét is csinálsz magadból, csak kellene kérned valami minimális pénzt érte. 😉

Vulcano
Olvasó

Ez azért most betalált. Köszönjük Gasper a klub történetének legsikeresebb időszakát. Ezzel a csapat egyik legnagyobb legendájává váltál. Olyan edző vagy akit még 30 év múlva is emlegetni fognak. Örülök, hogy a csapat körül maradsz. Az újdonsült vezetőedzőnek pedig hasonló sikereket kívánok, mint amiket másodedzőként megtapasztalhatott.???

Pbask
Olvasó

A Falco legnagyszerűbb edzője minden szempontból, akinél látni hogy tényleg szíve-lelke a csapaté.
Örülök,hogy ilyen edzőnk lehetett 3 évig, akkor is ha nem indult zökkenőmentesen, ezt a búcsú levelében is bevallotta, de képes volt váltani.
Szomorú vagyok, de mégis örülök,hogy marad a csapat kötelékében, ha megoldódnak a problémák,és újra vezetőedző szeretne lenni, remélem mi velünk számolna.
Ilyen írást sem magyar játékostól, sem hazánkban megfordult edzőktől is ritkán olvasni.
Kuriózum ez az ember,és büszke vagyok rá hogy a Falco történelmében ekkora szerepet vállalt.

97MTE00
Olvasó

Az eredményeket nem kell magyarázni, a 2 aranyat megnyertétek. De ezzel a kerettel valahol kötelező is volt. És ezzel együtt vállalhatatlan a viselkedése, de megtehette, mert a bírók valamiért elnézték neki az őrjöngéseit. Mint ahogy elnézték a játékosai szövegelését, színészkedését. De ez a bírók sara. Talán a bírók most fellélegeznek olvasva ezt az interjút. És ezeket a sorokat nem azért írtam mert MTE szurkoló vagyok. Ezzel az arroganciával, viselkedéssel soha nem lesz példakép, pedig egy ilyen szezon után ez megkérdőjelezhetetlen lenne.

MTE

Xero
Olvasó

Szánalom, hogy előadjátok, hogy mennyire kívülállók vagytok és objektíven megítéltek mindent.. de valahogy mindig a Falco-játékosokat és edzőket alázzátok olyan dolgokért, amit mások ugyanúgy megtesznek.. Pl. reklamálás.. ugyanannyit reklamálunk, mint bárki más.. sőt a döntőben fele annyit se, mint az ellenfél 🙂 Gasper meg egy csupaszív ember.. kicsit tényleg magas fokon ég.. De más edzők ugyanúgy reklamálnak és odaszólogatnak, csak valahogy az érdekes módon senkit sem zavar..
Köszönjük Gasper a 3 évet, remélem még sokat látunk a csapat körül.. ??

97MTE00
Olvasó

elmagyaráznám, de nem teszem, szerintem nem írtam bonyolult dolgokat, nem érted, nem baj

Jon
Olvasó

97MTE00! Minek kellenek ezek? “elmagyaráznám…szerintem nem írtam bonyolult dolgokat” – indokolatlan ez a leereszkedő stílus, főleg, ha csak vélt az igazad, mert nem tényeken alapszik. Innen is nézhetjük az egészet: “…ezzel a kerettel valahol kötelező is volt” – A Szolnokiak szekerét tolod – akik így szeretnék csökkenteni a kudarc érzését. Nézd meg utólag, az egyes játékosaik hogyan játszottak a döntőben és milyen átlagokat hoztak, mennyi pontot dobtak, stb. Légiósok, magyarok. Nem volt fölényben a Falco kerete egyáltalán. “…vállalhatatlan a viselkedése…a bírók valamiért elnézték neki az őrjöngéseit” – Potocnik sokkal rosszabb volt nem 1 meccsen, amikor szinte végig ordította – nagyon… Olvass tovább »

Xero
Olvasó

Igen, minden szavaddal egyetértek, erre céloztam.. Nyilván mi is elfogultak vagyunk a saját csapatunkkal szemben. Ha másoknak nem lesz Gasper nagy példakép, hát nem lesz, minket ez úgysem befolyásol. Egyértelmű, hogy a Falco történetének eddigi legjobb edzője, és a végére az emberi oldalát is erőteljesen megmutatta..

97MTE00
Olvasó

Örülök hogy máshogy látod, de ez így is van rendjén. Írsz a leereszkedő stílusomról, bár ha jobban megnézed a te stílusod is leereszkedő, kioktató, okoskodó. Én nem írtam sehol sem a döntőről, az egész szezonról írtam, illetve a korábbi szezonok tapasztalata volt az általam leírtak. Nézzél vissza szezon közbeni tv-s meccseket és láthatod a válogatott példaképek megnyilvánulásait. Az edzőről is korábban is írtam, és tartom, hogy nem méltó a példakép jelző használatára. Eredményes ennyi és nem több. A saját csapatommal kapcsolatban nincs hiányérzetem az “eredményesség” terén.Nincs, mert a vezetői elvárások előzetesen nem lehet más, mint egy kiemelkedő cél kitűzése, de… Olvass tovább »

Jon
Olvasó

Az, hogy kicsit máshogy látjuk, az tényleg nem tragédia, főleg, hogy Te Körmend szurkoló vagy és 100%-ban nem tudja az ember félretenni az elfogultságát. Inkább az, hogy szinte a Szolnokiak szemével látod a dolgokat, én azt érzem bajnak. Azt, hogy a Falco-szurkoló rokonaid is úgy látják, ahogy Te, az meg még sokkal nagyobb baj, de hát ez van. 😐
Azon ne sértődj meg, amit a leereszkedőségről írtam, mert nem sértés célú volt, nem kell gyerekesen próbálni visszavágni (Te is így, meg úgy…). Ha nem írtad volna az “elmagyaráznám…szerintem nem írtam bonyolult dolgokat” sort, akkor nem tértem volna ki erre.

Xero
Olvasó

Bonyolultat tényleg nem, csak nagyrészt alaptalant 😉

Mendez
Olvasó

Kōrmendi szurkoló aki elfogulatlanul ír a Falcoról ????
És meg vannak győződve az igazukról. ???

PL
Olvasó

hányan és kik?

megint sokan vagy? ????

Xero
Olvasó

Fú basszus..
A hideg kirázott, miközben olvastam..
????
Remélem tényleg részt vesz minél többet a csapat életében ezután is..

milanka487
Olvasó

Bár nem titkolom, nem a szívem csücske a pali, de ez egy nagyon korrekt búcsúlevél volt!
Lehet így is búcsúzni igaz Voja és $zilárd!

murphy
Olvasó

Szili megkapja a dollárjelet,mert kapott tőletek egy szerződéstervezetet,amire nem mondott sem igent,sem nemet,de ‘sosemleszekf@szszopó’Vojci hiába kopogtatott nálunk két nyáron is a végtelenül szerény bérigényével,pont neki nem jut egy sem? 🙁

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés