Connect with us
Hirdetés

Kosárlabda

Gasper Okorn: Hiszek ezekben a játékosokban és abban, hogy szép eredményeket érhetünk el

Szombathelyen jártunk a válogatottnál és az új szövetségi kapitánnyal beszélgettünk.:

:

A magyar válogatott február végén fontos Eb-selejtezőket játszik Izland és Olaszország ellen. A mérkőzéseket felvezető időszakban igyekszünk minél több érintettet megszólaltatni nektek, így Golomán György, Tanoh Dez András, Mócsán Bálint  és Milos Konakov után Gasper Okornnal is leültünk beszélgetni.

Nyilván a kevés idő miatt nincs sok ideje foglalkozni mással, csak a kosárlabdával. Mégis itt vagyunk Szombathelyen, itt van Milos és sok korábbi játékosa is, akikkel nagy sikereket ért el. Volt nosztalgikus időszaka amióta újra itt van?

Természetesen, amint beléptem a csarnokba. Mint egy film lepergett előttem az időszak, amit itt töltöttem, minden visszatért, csodálatos emlékek. Egy új történet kezdődik, de jó az ismerős arcokkal újra együtt dolgozni és az újakat megismerni. Remélem, hogy sikeresek leszünk együtt, ez minden vágyam.

Milyen a hangulat és milyen állapotban van a keret?

Minden játékossal kétszer is beszéltem, miután megegyeztem az MKOSZ-szel. Akik a keret tagjai, mind lelkesen és önként érkeztek meg, nem akartam, de nem is kellett senkit győzködni. Ez a nemzeti csapat, láthatja, hogy keményen dolgoznak és ez elégedettséggel tölt el. Négy nap alatt nem lehet megváltani a világot, de ezek a srácok profik, ismerik is egymást, hiszem, hogy a kellő szinten leszünk Izlandon ahhoz, hogy sikeresek legyünk.

Sok nagy kihívás állt Ön előtt már pályafutása során. Ez a legnagyobb?

Azt gondolom igen, ez különleges, célom volt, hogy kipróbáljam magam egy nemzeti csapatnál. az, hogy ezt egy olyan országban tehetem meg, ahol cél kijutni az Európa-bajnokságra, külön öröm, van miért küzdenünk. Valóra vált az álmom, most már csak egy lépcsőfok hiányzik. Ez valóban egy nagy kihívás nekem, nagyon motivált vagyok. Amikor Báder Mártonnal beszéltünk fontos volt az, hogy hiszek ezekben a játékosokban és abban, hogy szép eredményeket érhetünk el.

Két és fél év telt el amióta távozott Szombathelyről, Milos remek sikereket ért el. A kérdésem most arra vonatkozna, mennyire tudta követni a bajnokságot amíg távol volt és Ön szerint lépett-e előre azóta akár a bajnokság, akár a nemzeti csapat?

Természetesen követtem, az elmúlt három évben is sok információt gyűjtöttem a bajnokságról és Milos is sokat segített. Azt gondolom a bajnokság fejlődött folyamatosan, a médiában – mint Önök is – mindent megtesznek, hogy a bajnokság mindenkinek közel legyen, a nézők járnak a mérkőzésekre és a csapatok lehetőségei, ezzel a minőségük is nőtt. A Falco most kiemelkedik a bajnokságból nagyon, amikor én itt voltam, sokkal szorosabb volt a küzdelem az első kiemelésért. Most nagyobb a differencia, de ez nem feltétlenül rossz, remélhetőleg mindenkit arra sarkall a klubok közül, hogy még többet tegyenek a sikerért. Fontos motivációt tud jelenteni, ha üldözöl valakit.

Beszélt arról, hogy nincs sok ideje átadni a saját filozófiáját, pláne, hogy 10 év után kell váltani. Elégedett azzal a munkával, amit eddig el tudtak végezni?

Milos, Sabáli Balázs és én tudtuk, hogy nem lesz sok időnk, így készültünk erre előre. Próbáltunk az egyszerűbb dolgokat beültetni a rendszerünkbe, védekezésben és támadásban is. Most Izlandra  fókuszálunk, nyilván ennyi idő alatt nincs idő mindenre, de hiszem, hogy eleget tudunk tenni ahhoz, hogy sikeresek legyünk. Lépésről lépésre haladunk. A játékosok ismerik egymást az Ivkovics-időszakból, ez is előnyünk, nem akarunk mindent megváltoztatni, mert azzal csak magunkkal szúrnánk ki.

Kevés az idő, nehéz feladat jön, hiszen Izlandon kezdenek. Mi lesz a legfontosabb a sikerhez és mit vár az ellenféltől, Milos azt mondta nekem, hogy egy szokatlan stílusú csapat lesz az ellenfelünk.

Igen, valóban nem megszokott stílus az övék, a soroslásra nincs hatásunk, ezzel kell dolgoznunk, bár nyilván jobb lett volna itthon kezdeni, mint Izlandon. Nem ez a legfontosabb, készen kell állnunk, tudnunk kell, mit akarunk és el is kell érnünk! Izland atipikus, erre figyelmet kell fordítanunk a felkészülésben is, főleg az apró dolgokban, mint például védekezésben a váltások. Tudjuk, hogy mik az erősségeik, kik azok akik a legveszélyesebbek és, hogy szeretnek gyorsan játszani. Ehhez alkalmazkodnunk kell, szeretnénk kontroll alatt tartani a meccset és kulcs, hogy ne adjunk el sok labdát, a visszazárásunkkal pedig öt az öt elleni játékra kényszerítsük őket.

15 hozzászólás

15
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
6 Comment threads
9 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
14 Comment authors
WSrebornRoundmendwileyBest2Csippa Recent comment authors
Roundmend
Olvasó

Falco utálat ide, vasi rivalizálás oda, ilyenkor amikor a magyar címer megjelenik, meglágyul az ember szíve és ettől szép a sport és egy sportág szeretete…Elfogulatlanul látni kell, és elfogadni, hogy a honi kosárlabdában Szombathely városa mindenféle tekintetben a legszámottevőbb tényezővé vàlt…a klubcsapatuk lassan egyre nagyobb egyeduralma, ebből adódóan az európai szerepléseik, a szakmai stábjukból immár nemzetivé alakuló vezetőség, amiben azért valljuk be, van fantázia és az elmúlt évek szép eredményei ellenére is szimpatikusabb garnitúra az Ivkovics-éránál, valamint a válogatott mérkőzések rendszeres Szombathelyre szervezése, amiben hiszem, hogy van azért némi kis szerepe és jelentősége a Körmend-közeliségnek is a sportàg viszonylatában, mert… Olvass tovább »

WSreborn
Olvasó

Így van, szerintem nincs is szükség a többi csapatra, mondjuk ezt láthatóan a szponzorok is kezdik belátni, nem is fektetnek sokat egy lehetetlen vàllalkozásba.
Hajrá Fal…, vagyis bocs, hajrà Magyarország, ugyanis nàlunk minden rendben van!!!

Best2
Olvasó

Jajj baszki, ha a fradinak lenne kosárcsapata, minden héten minimum egy meccs lenne közvetítve. Plusz ha elit a csapat a BL-t is lenyomnák. Pestcentrikus ország…vicc

Csippa
Olvasó

Jé, lehet kommentelni válogatott kapcsán. Cuncikàkkal mi a helyzet, 10 év után kihaltak? Székely fogalmatlan nolbelt kapitány még? 🙂

Csakajót
Olvasó

Azért ne röhögtess meg, Okorn mester! A média aztán sokat tesz, tett hogy közelebb hozza a kosárlabdát, hogy “mindenkihez közel legyen “?
Ja.. Sok meccset adnak a bajnokságból, (pedig lenne fordulónként pár jó meccs) , még több meccset adtak a Falco BL meccseiből (az egyetlen sportág aminek nem adták a BL meccseit), és most is a 2 válogatott meccs egyike se kerül a M4 re (csak Duna world, meg m4+).
Mert mindig van valami fontosabb.
De nyilván így kell nyilatkozni.
A lényeg, Hajrá Magyarország!

Falcao
Olvasó

Két bl csapat meccset nem adta csak a tv.A Falco az egyik a másik a szintén szhelyi Futsalosok…

Vulcano
Olvasó

Fura, ezek szerint mégse a Falco az állam csapata és mégse özönlenek közpénz milliárdok? Most hogy van ez.

Hawk
Olvasó

“és most is a 2 válogatott meccs egyike se kerül a M4 re (csak Duna world, meg m4+)”
Azért legyünk realisták. Egy fradi nemzetközi meccs és egy fradi-újpest rangadó még mindig sokkal előrébb való mint egy válogatott kosármeccs és valószínűleg mindig is így lesz.
Nem mindegy, hogy a Duna World-ön vagy az M4-en nézed majd élőben a válogatott meccset? Vagy annyira bonyolult a távkapcsolón még egy csatornát váltani? Tudtommal mindenhol elérhető a Duna World is.

Bucibaba
Olvasó

A Duna World-del semmi gond de sajna az M4+-ot nem tudjuk nézni csak a sima M4-et. 🙁

Hawk
Olvasó

Tudomásom szerint mindkét meccs a Duna World-ön megy majd.

Buborka
Olvasó

Így van.

wiley
Olvasó

Az M4+ és a Duna World az ugyanaz…

Kendeffy Botond
Olvasó

Izland mennyire komoly csapat/játékerő?

Mike21
Olvasó

25. ebben szubjektív erősorrendben, mi 23. helyen.
https://www.fiba.basketball/eurobasket/2025/qualifiers/news/fiba-eurobasket-2025-qualifiers-smart-power-rankings-volume-1
3 játékosukat emelik ki Martin Hermannsson (Alba Berlin), Elvar Fridriksson (Paok) and Tryggvi Hlinason (Bilbao)
Egy másik cikkben sötét lóként említik őket, hogy továbbjuthatnak, mi kárunkra, remélem nem..

Hajrá Magyarok!

ldd
Olvasó

Veletek vagyunk, győzni akarunk!
Egy kalappal!
Hajrá Magyarok!

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés