Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Gasper Okorn elégedetten nyilatkozott, majd tanácsot adott a fiatalabb edzőgenerációnak

“Néha jobb csendben maradni és átgondolni a dolgokat, mint hangosan előadni magam.”:

:

Mint ismert, a Szombathely hazai pályán sima győzelmet aratva, 114-88-ra gyűrte le a Jászberény csapatát. Így látták a vezetőedzők a találkozót:

Gasper Okorn, Falco: Elégedett vagyok a csapatom teljesítményével. 114 pontot szereztünk és kiosztottunk 37 gólpasszt, úgyhogy a támadóoldalon maximális teljesítményt nyújtottunk. Természetesen a 88 kapott pontnál tudunk jobbat és védekezésben voltak hibák. A második félidőben kontrollálni akartuk a mérkőzést és sikerült is. Gratulálok a fiúknak, de ez már csak történelem, holnaptól a Kecskemét ellen készülünk. A végén csak egy tanácsot szeretnék adni. Fiatalon én is ambiciózus edző voltam és sokat láttam másodedzőként remek edzőktől. Tőlük tanultam, hogy néha jobb csendben maradni és átgondolni a dolgokat, mint hangosan előadni magam. Ez az én tanácsom a fiatal edzőgenerációnak.

Patai Benjamin, JKSE: Először is gratulálok a Falcónak remek mérkőzést játszottak. Szeretném megköszönni a hazai csapatnak, hogy profin kezelték Kinney sérülését és rengeteget segítettek az ellátásában. Remélem mihamarabb újra bevethető lesz. A saját mérkőzésünkről annyit mondanék, hogy lassan el kell döntenie a játékosaimnak, hogy mennyit tesznek ezért a csapatért. Sokadik mérkőzés, amikor van egy 10 perc, amikor teljesen leadjuk a mérkőzést és abban a periódusban el is dőlnek a kérdések. Lehet bármilyen taktikáról beszélni, ha a játékosaim nem küzdenek. Engedtünk 13 támadó lepattanót, ami csak kizárás és akarat kérdése. Nagyon sajnálom ezt a mai vereséget, mert 88 dobott ponttal partiban lehettünk volna. A Falcónak további sok sikert kívánok a bajnokságban.

 

HIRDETÉS

50 hozzászólás

50
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
19 Comment threads
31 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
29 Comment authors
voldemortCSAK AZ MTEagyasMarillionSajka Recent comment authors
voldemort
Olvasó

Disz iz dö biginning of a bjútiful frendsip ????

agyas
Olvasó

Nem tudom, hogyan születnek mostanában a bb1-en ezek a cikkek, most se látok se szerzőt, se forrást. Ha tényleg Okorntól származik a nyilatkozat, és a fordítás is rendben van, akkor azt tudom mondani neki nyugger edzőként, hogy egyetértek vele, de ha még öregebb lesz 10 évvel, akkor azt is fogja tudni, hogy az illemet illik betartani, de nem illik számonkérni.

Sajka
Olvasó

“A végén csak egy tanácsot szeretnék adni. Fiatalon én is ambiciózus edző voltam és sokat láttam másodedzőként remek edzőktől. Tőlük tanultam, hogy néha jobb csendben maradni és átgondolni a dolgokat, mint hangosan előadni magam. Ez az én tanácsom a fiatal edzőgenerációnak.”

Húúúú…ez most eléggé bunkó nyilatkozat volt Okorntól. Ennél azért komolyabbnak gondoltam….
Aquila non captat muscas….

Heindrich
Olvasó

Napi falkó megvolt.?

donnarumma
Olvasó

Ők nem tudnak összeverekedni, hát üzengetnek…apró tüskék ezek, amiket kiosztanak egymásnak…nyílván értelmezheted ahogy akarod!Pont ez az odaszúrás lényege…
“körmendiként az ember mindig győzni megy Szombathelyre”(csak az utolsó 20 ból ez 18x nem sikerült-ez lemaradt) – egy sportember mindig győzni akar, ez rendben van, de akkor miert is körmendiként? Berényiként már nem akar nyerni? Ebben is megvolt ugyanaz a tüske mint Gasper nyilatkozatában! Értelmezhetnétek úgy is, hogy egy idősebb edző a saját kárán megtanulva, megosztja tapasztalatát a fiatalabbakkal…Had mondogassák..
Soha nem bogózzuk ki, ki kezdte, miért stb..
De sztem ez nem is érdekes.

nyolcmegnyolc
Olvasó

Szerintem, ha Okorn odamegy fiatal edzőkollégájához és elmondja az észrevétel az egy hasznos segítség. Így egy médiának szóló bunkóság.

Jon
Olvasó

Ezt most komolyan? Ha odament volna, akkor arra 100%, hogy barátságtalan válaszreakciót kapott volna és biztosan nem “hasznos segítség”-nek vették volna a közeledését. A közvélemény pedig utólag kötekedésnek nyilvánítaná, talán még mást is belelátnának és teljesen elítélnék Okornt.
Nagyon okos (és pártatlan) vagy, de ez már a Milosevices cikknél is kiderült. A kommentedre “plusszoló” biorobotoknak meg grat.

nyolcmegnyolc
Olvasó

Legyen az a tuti, amit te gondolsz. Egy rutintalan, fiatalnak úgy tudsz leginkább segíteni, ha a sajtótájékoztatón lejáratod.

Jon
Olvasó

A rutintalan fiatalnak több módon is könnyen tudnál segíteni. Csakhogy itt másról van szó. Annak, aki ilyen barátságtalan módon nyilatkozik meccs előtt, mintha egy kevéssé kvalifikált körmendi szurkoló lenne, aki csak a balhét várja (még a szurkolók között is remélem kevés ilyen van), annak nem tudsz. Talán sehogy. De főleg nem az említett módon. Nem azt állítom, hogy ő ilyen, lehet, hogy nem, csak azt, hogy így nyilvánult meg, tehát egyelőre nincs alapom feltételezni az ellenkezőjét.

Jon
Olvasó

Egyébként nem értem a cinizmusodat. 1.) Okorn semmi durvát/személyeskedőt nem nyilatkozott, mégis bunkónak titulálod, ami minimum túlreagálása a helyzetnek. 2.) Ferdítesz, ami abban nyilvánul meg, mintha egy teljesen ártatlan szituációban lenne szó egy fiatal edzőkollégáról, mintha semmi előzmény nem lett volna. 3.) Biztosra veszed, hogy szívesen venné Okorn segítségét (mert ezt érzed jó megoldásnak, amihez ez szükséges), de mi alapján? 4.) Az is ferdítés, bár inkább már majdnem rosszindulat, hogy “médiának szólónak” titulálod a nyilatkozatot. Szóval ezeket alapulvéve, ha odasétált volna hozzá és ne adj Isten nem úgy alakul, hogy barátságosan beszélgetnek egyet, akkor nincsenek kétségeim, arra a helyzetre hogyan… Olvass tovább »

Olajheart2
Olvasó

Nem először unszimpatikus nekem Okorn nyilatkozata.. Eddig nem tettem szóvá , nem akartam hogy írogassanak a sárgák, hogy miért nem az Olaj edzőjével foglalkozom stb stb.. DE lesza..om most leírom ki ez az Okorn, hogy nem először és nem is másodjára osztja az észt nyilatkozatain keresztül… Hajrá OLAJ!

Yellowblack
Olvasó

Szlovén és Magyar bajnok edzőként ez az Okorn.

Olajheart2
Olvasó

Értem.. akkor ez már feljogosítja ŐT ( csak hogy megnyugodj).. szerintem ez még nem ok rá, hogy sokadszor oktat ki másokat nyilatkozataiban.. szerénység alázat munka tudás küzdés nálam ezek a fontos tényezők játékosnál edzőnél…

nyolcmegnyolc
Olvasó

Nincs baj Okornnal, de a stílusát nem szeretem. (Sokszor, amit Potochnik művel, azt sem)
Igen megyar bajnok. Hozta a tutit. Az akkori legerősebb (legdrágább) kerettel nyert. Annyit csinált mint Alekszics. Ő is hozta a papírformát. Okorn mesternek viszont volt az az ominózus kupadöntője. Amikor szinte hazai pályán semmisült meg az Olaj B ellen.

Marillion
Olvasó

Nem mentem föl Okornt olyan amilyen,ezt tudjuk…és nem halvérü…de hogy a ti Gasperetek is megér egy misét az is bíztos,….nekem meg ő unszimpatikus…de ettől még az eredmények minősítenek!

WSreborn
Olvasó

Ez még akár egy hiteles üzenet is lenne Okorntól, ha nem csinálná ő maga is minden meccsen a cirkuszt.

Mendez
Olvasó

Hatalmas meglepetés érte a szombathelyi kosárlabdarajongókat, a szolnokiaknak nem szimpatikus Okorn.
Nem is tudom, hogy éljük ezt túl lelkileg.
????

pályaszélső
Olvasó

Sunyi ember az aki így üzenget. Miért nem mondta meg a véleményét az adott helyen és időpontban?Ott voltam a meccsen,semmi olyan nem történt,ami ezt a kioktatást indokolná.Ez nem más ,mint szakmai féltékenység!!!Tudni illik az elsőben pariba volt a Falcoval a Jászberény,a második nagyon elment,de a harmadikat nyerte a Berény,a negyedikben viszont Patai időkérése után volt olyan FIGURA,amit 3-4 szer is megevett a Falco és kosár lett a vége!Talán ezt, -meg a Kaposvári fiaskót- sem tudta megemészteni Gasper Okorn???Talán az sem tetszett, hogy MAGYAR, feltörekvő, jól felkészült ifjú TITÁN!Máshol az intelligens emberek pl.Alba edzője,vagy a TV-ben Székely Norbi örömmel üdvözölte és… Olvass tovább »

crazybasket
Olvasó

Igen, Okorn szakmailag féltékeny a PadThai-ra! Itt szerintem minden komolyságát elveszítette az írásod!?
További szép napot!

Bozic
Olvasó

Szakmai féltékenység ????

crazybasket
Olvasó

És ezért a f*szságért regisztrált be ide..Istenem komolyan..??

Pbask
Olvasó

Lehet Benji az 😀
Sok ember nem lehetett ott a meccsen.

Mendez
Olvasó

Nem tudta megemészteni Okorn, hogy 30 pontos vezetésnél betaláltatok egymás után 4-szer?
No nem Patai miatt, inkább Coleman villantotta meg egyéni képességeit.
Amúgy gratulálok a Berénynek és sok sikert kívánok az első győzelemhez.

fire-bird-077
Olvasó

Anyucii, edző akarok lenni! De hát a lányok sem hallgatnak rád, kosarazni sem tudtál, meg aztán hülye is vagy hozzá! Na mindegy, befizetlek!
Apucii, be akarok kerülni az edzői stábba! Te voltál a leglustább, legszarabb utánpótlás játékos a klub történetében, meg edzői papírod sincs! Na majd beszélek a GM-mel, elintézzük!
Apucii, nem tudok kosarazni! Nem baj fiam, adunk egy kis TAO-t, és klubmenedzser leszel…
Pannonia Provincia, anno domini, 2020-21, a TAO X. évében

CSAK AZ MTE
Olvasó

Mivel nem kapcsolódik ide a böfögésed, Ismét megkérdezem! Ki a szar vagy Te, hogy egy hülye név mögé bújva sértegető véleményt böfögj ide? Te mit tettél a csapatért? Talán még bérletet sem vettél soha…. Ha olyan jól tudsz mindent, akkor vállald fel magad és az általad sértegett embereknek mond el szemtől szembe a véleményed! Persze azt már nem, mer Te és a hozzad hasonlóak csak itt mertek elbujva köpködni! Gyáva kis szar alakok vagytok!
Tudod engem hol találsz, ha mondandód van! Te gyáva pöcs!

JR.Benitez
Olvasó

Nem szerencsés sajtón keresztül üzengetni. Nem tudjuk mi váltotta ki belőle. Lehet meccsen történt valami, annyit tudok Patai úr még első negyedben mikor vezettek elég extrán elkezdett szerepni és jelezni hogy ő itt van és ő az edző. Lehet ez volt az ok. Nem tudom. De akkor is felesleges üzengetni akkor is ezt irom ha Gasper csinálja és akkor is ha pl a Cucikák királya. Ma meg hajrá Magyarok!

nevezzcsakcucinak
Olvasó

Nem lehet, hogy ezzel egy kicsit most túllőtt a célon Okorn? Ha Patai mérkőzést megelőző nyilatkozata volt a kiváltó ok, nem teljesen értem, hogy mi a probléma azzal, ha valaki lenyilatkozza, hogy győzelmi céllal megy az ellenfélhez. Nyilván mindenki tisztában van vele, hogy a realitás nem az, hogy a Jászberény hagyja el győztesen az Arena Savariát, de mit kellene ilyenkor mondania az esélytelenebb csapat edzőjének? Különösen úgy, hogy attól a Körmendtől került Jászberénybe, amely tradicionálisan komolyabb vetélytársa a Falconak, ergo ténylegesen nagyobb győzelmi reményekkel vághatott eddig neki egy-egy szombathelyi rangadónak? Tény, hogy a Falco a listavezető és kétségkívül magasan a… Olvass tovább »

Pbask
Olvasó

Okornt ismerve nem a nyilatkozat lesz a ludas,ebben biztos vagyok. Ez a normális hozzá állás.

nevezzcsakcucinak
Olvasó

Köszi, akkor majd meglátjuk, kiderül-e hogy mire vonatkozott a kiszólás. Ha pedig nem, hát majd lecseng a vihar a biliben, mindenki teszi tovább a dolgát 🙂

Jon
Olvasó

Valószínűleg nem a nyilatkozat miatt mondta, de kérdésedre reagálva szerintem nagyon nem volt tiszteletteljes a meccs előtti nyilatkozat és nem volt szerencsés.
A “győzni megyünk” az burkoltan a másik csapat lenézése, vagy minimum egyenrangúként feltüntetése (nem pozitív értelemben) és az sem szerencsés, hogy “Körmendiként” emlegeti magát, amikor elvileg egy profi edző, akinek csak az aktuális csapatával szabad foglalkoznia.
Ezt mindenképp ki kellett volna hagynia, a “győzni megyünk” helyett meg annyit mondani esetleg, hogy megpróbálunk szoros meccset játszani, vagy meglepetést szeretnénk okozni, vagy ilyesmi.

nevezzcsakcucinak
Olvasó

Ezt elfogadom, bár én nem tudom megitélni egy nyilatkozat alapján, hogy ott és akkor mennyire volt éle, szándékosan vagy sem, de én úgy gondolom, hogy az lenne az inkorrekt ha nem azt mondaná, hogy győzni megy. Az ellenfelet, valamint a vetélytársait is méltatlan helyzetbe hozná bármelyik edző egy ilyen nyilatkozattal. A pontokat (és ebből adódóan a tabellán elfoglalt helyezést) a győzelmekért adják, nem azért, ha “megpróbálnak szoros meccset játszani”. Azt ugyan nem gondolom, hogy ne lehetne a körmendi múltjára való félmondatot úgy értelmezni, miszerint ezzel oda akart volna mondani, bár a kontextusból nekem max. úgy jön le, hogy neki személyesen… Olvass tovább »

Jon
Olvasó

Én sem gondolom, hogy ő bármi ilyesmit akart volna mondani, ezért írtam, hogy nem volt szerencsés a nyilatkozat. Mert félreérthető, olyasmit lehet belelátni, amit valószínűleg nem gondolt úgy. Érthető az extra motiváció-dolog is, csak mint írtam, szerintem nem szerencsés. De szerintem Okorn sem látott bele semmi többet Patai nyilatkozatába, legalábbis én nem éreztem ki a nyilatkozatából. Ha nem mondja valaki, hogy “győzni megyünk”, az biztosan nem inkorrekt – egyébként is az edzők aránylag ritkán fogalmaznak így. Ettől még nem kell azt mondania, hogy meg sem próbálunk nyerni. Tényszerűen igaz, amit a pontokról, meg a győzelmekről írtál, de a tiszteletteljes nyilatkozat… Olvass tovább »

red-black01
Olvasó

Egyetértek pbask kollégával, szerintem sem gáz a nyilatkozat mindig győzni megyünk része. Ha félre akarod érteni, félre tudod. Ezt a szándékot meg a Patai-féle “körmendiként” kitétel azt hiszem fel is erősítette. ?? Vagy CSAK az erősítette fel? Ez olyan van kalap-nincs kalap dolog. A sport egyik alapszabálya, minden esetben úgy menj fel hogy győzni fogsz, mégha tudod is hogy nem sok esélyed van rá. Még a kosárlabdában is, ami azért nem egy foci. Ott bőven van példa csodákra, mert egy kiscsapat talál egy gólt, vagy egy lelkes játékkal és némi szerencsével döntetlennel kihúzzák valamelyik nagyágyú ellen. Pl. Anglia FA kupa.… Olvass tovább »

red-black01
Olvasó

Így is hosszú lett, csak annyit mondok, nem kell nagyon haragudni, az emberi viselkedés az egyik területem.
Sportvonalon is mozogtam egy keveset, de ott még nincs meg mindenhol az igény, pedig több helyen is nagy szükség lenne rá ?

red-black01
Olvasó

Na még egy példa, aztán mennem kell?
Itt van pl. Fofó.
Minden meccs előtti felvezető nyilatkozata egy tanulmány, vagy inkább bizonyíték.
Szakmailag az edzők többsége tudna hasonlókat mondani, de nem teszik.
Neki viszont egy kompenzáció, egy pótcselekvés azt bizonyítandó, hogy végleg elérkezett oda ahova Ivkovics árnyékából indult és megérdemelten, saját erejéből, saját szakmai tudása miatt van ott.
Ez nem baj, mert erre személy szerint neki van szüksége.
Mára befejeztem, dolog van?

Boban
Olvasó

Persze, ha Gumi elemez így, akkor szenzációs, páratlan, óriási szakma. Személy szerint sokkal jobban szeretem azokat a nyilatkozatokat, ahol a kötelező, sablonos lózungok mellett van valami más is. Szakma, poén, bármi egyedi. Miért kell állandóan ekézni Forrayt úgy, hogy ehhez a topikhoz aztán tényleg semmi köze nincsen. Most kezdjük el mi is fikázni a sztáredzőtöket? Miért tennénk? Pedig aztán ami nálatok megy, az több mint kabaré. Évek óta.

red-black01
Olvasó

No offense! Félreértesz, de nagyon.
Mert te is félre akarsz érteni.
Egy jelenséget mondtam, meg hogy SZERINTEM miért van. Tévedhetek is.
Mondhattam volna példát Zsigáról is, de ez volt kézenfekvő példa. Neki is vannak.
Milyen mozgatórugók lehetnek.
Azonnal hozzátettem, hogy ez nem baj.
Képzeld el, még én is viselkedek néha így ?

Semmi bajom Fofóval, nem is ismerem, de ha te ismered kérdezd meg tőle egyszer légy szíves amikor őszinte hangulatában van.
Nem másért csak szigorúan szakmailag érdekelne hogy van-e benne valami amit gondolok és ez a Forray névtől tök független.

Gumiról meg annyit tudnék nem kosár szakmailag írni, hogy el se olvasnád ?

Cibona5
Olvasó

Teljesen egyet tudok érteni. A ZTE elleni utolsó időkérése nálam emberileg nagyon mély szintre helyezte Okornt. Megalázó és nem odaillő volt.

gulyasszabolcs00
Olvasó

Kíváncsi lennék mit csinált a magyar kosárlabda Julian Nagelsmann-ja ?

Van még lejjebb, Jászberény??

Rouge
Olvasó

“… Tőlük tanultam, hogy néha jobb csendben maradni és átgondolni a dolgokat, mint hangosan előadni magam…”

Valóban kevesebbet kéne pofáznod. Hajrá.

Savaria
Olvasó

Ha létezik ember, akinek kevesebbet kellene feleslegesen pofáznia az Te vagy. Önismeret…

Olajheart2
Olvasó

+1

Vilis79
Olvasó

Arc van, teljesítmény nulla, biztos nem ok nélkül mondta Okorn.Valószínű Forray volt a mestere pedagógiából.

Boban
Olvasó

Azért bravúr kell ahhoz, hogy idekeverd Forrayt. Okorn mostanában különösen nagyot megy. A Zete meccsen látható performansza után én a helyében kussolnék. Persze azt is megúszta, mert neki szinte mindent lehet.

KD
Olvasó

Patainál talán inkàbb mondanék, mint mondanák, mert az többes szám harmadik szemèly. Egyébkènt a közvetítèsből nem làtszott, hogy mit csinàlt vagy mondott Patai, ami miatt Okorn mester erre a kijelentésre ragadtatta magát.

Pbask
Olvasó

Felkerült Benjire az olTÁSKA.
Mindegy,a számolás már megy. Vicc volt.

Bozic
Olvasó

Mit csinált az exkörmendi mágus, hogy ilyet nyilatkozott Gasper? 😀

Falcobb
Olvasó

Valószínű a meccs előtti nyilatkozatra reagált.
“körmendiként az ember mindig győzni megy Szombathelyre” 😀

Pbask
Olvasó

Ez a része annyira nem gáz pedig. Fordítva is igaz, de elmondható ez a Szolnok-Alba párharcokról is.
Szóval nem hiszem..

Yellowblack
Olvasó

Csak nem biztos hogy úgy is távozik.

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés