Connect with us
Hirdetés

Bajnokok Ligája

Gasper Okorn: a magyar bajnokság folyamatosan fejlődik és jó irányba halad

A Falco vezetőedzője szerint az Aréna Savarián kívül is győzelmeket kell szerezniük a továbbjutáshoz.:

:

Gasper Okorn, a Falco vezetőedzője volt a vendég a Bajnokok Ligája saját készítésű podcastjében, a “Coast to Coast” nevezetű műsorban. A sárga-feketék honlapja készített egy beszámolót a beszélgetésről, amelyet angol nyelven itt lehet meghallgatni.

A tréner először a Lublin elleni megnyert mérkőzésről mondta el a véleményét.

– Nagyon értékes győzelmet arattunk a Lublin ellen. A csoportok újraosztásakor látható volt, hogy a két favorit a Casademont Zaragoza és a Nizhniy Novgorod lesz. A 4 csapatos csoportok miatt összesen 6 mérkőzés lesz eldönteni a továbbjutást, így 1-1 győzelemnek még nagyobb jelentősége lesz. Úgy érzem, a Lublin ellen megmutattuk, hogy van helyünk a BCL-ben.

Majd kitért arra is, hogy mi kellhet a csoportból való továbbjutáshoz.

– Szeptemberben, amikor a BCL bejelentette az új lebonyolítást és megkaptuk az új csoportsorsolásokat, jól lehetett látni, hogy az orosz és spanyol riválisunk a továbbjutás várományosai. Mindkét klub erősebb bajnokságban játszik és klasszis kosárlabdázók alkotják a keretüket. Elég Benzingre, vagy Brussinóra gondolni, akik egytől-egyig remek játékosok. A Zaragoza szereplése meglepett, hogy mindkét mérkőzésén bravúros kosárral tudott csak nyerni, de ilyen a kosárlabda, a győzelmet pedig nem kell megmagyarázni. A tavalyi szereplésünkből kiindulva hazai pályán bárkire veszélyesek lehetünk, de az Aréna Savarián kívül is győzelmeket kell szereznünk, hogy reális cél lehessen a TOP16.

Gasper Okornt arról is kérdezték, hogy mi a véleménye arról, hogy a magyar bajnokságot sok elemző gyengébbnek tartja, mint a legtöbb, BCL-ben megforduló csapatét.

Véleményem szerint a magyar bajnokság folyamatosan fejlődik és a magyar kosárlabda jó irányba halad. Tavaly minden meccsen meg kellett küzdenünk a győzelemért, és az idei bajnokság csak még erősebb lett. Lassan nem találni olyan csapatot, ahol ne lenne legalább egy, európai bajnokságban már bizonyított légiós. Klubunk erős kerettel rendelkezik tavaly 4, idén 3 válogatott játékos erősíti a Falcot. A tavalyi és idei BL szereplésünkkel kis figyelem irányul a magyar kosárlabdára, amiből nemcsak a csapatunk tud profitálni.

A szakember az idei keretről elmondta, hogy Reddicet szerette volna megtartani a csapat, de a komolyabb klubok ajánlataival nem tudtak versenybe szállni, valamint azt is, hogy azért cseréltek irányító poszton, mert egy klasszikus egyest szeretett volna az együttesbe, akit Kyan Anderson személyében meg is talált.

A vezetőedzőt Gráczer Györgyről is kérdezték:

– Magyarországon mindenki ismeri Gráczer Gyurit, persze Európára ez nem igaz, úgyhogy örülök, hogy rákérdezett. Gyuri rengeteget tett és tesz a mai napig, hogy a Falco ilyen szinten működjön. 40 éve igazgatja csapatot és hatalmas érdeme van abban, hogy 2008-ban és 2019-ben bajnok lett a Falco. Ő egy igazi diplomata, mindig nyugodtan és diplomatikusan intézi a klub ügyeit, de mellette minden mérkőzésen ott ül a kispadon és onnan buzdítja a csapatot. Nehéz lenne egy szóban összefoglalni mi is ő a klub számára, de mondhatjuk, hogy ő a Falco legfontosabb embere. A játékosoknak és személy szerint nekem is rengeteg motivációt ad, mert él és hal a Falcoért!

fotó: fiba.com

HIRDETÉS

12 hozzászólás

12
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
4 Comment threads
8 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
9 Comment authors
Hubie BrownColeGecse J. MárióhopehelyRedbid Recent comment authors
hopehely
Olvasó

Okorn sokkal jobb edző, mint Ivkovics, és ezerszer szimpatikusabb! Nem megosztó!
Ivkovics helyett simán el tudnám képzelni, meg az MKOSZ is megfogadhatná a tanácsait.
Szalay-Bodnár?

Gecse J. Márió
Olvasó

Hogyisne, hogy aztán cukikák és rossz emberek is válogatottak legyenek!?

Záporlámpácska
Olvasó

Nekem ez az Okorn egyre szimpatikusabb,minden egyes kinyilvánulása egy újabb meglepetés,és nagyon jólesik ezt egy szurkolónak olvasni,ugyanis nincs jobb egy olyan edzőnél,akin látni hogy szereti a csapatot.Emlékszem,amikor eleinte annyira nem kedveltem,úgy hittem hogy katasztrófa lesz ha marad,de azóta amióta rájött,hogy valamin változtatnia kell,és meg is tette,azóta egyre és egyre jobb a csapat,fejlődnek,védekeznek,és olyanok újra mint egy kis család.Én 4 éve azért szerettem bele a Falcoba a vőlegényem által,mert olyan hangulata volt,mintha az ember nem is meccset nézne hanem egy családi összejövetelt,mert annyira családias hangulat volt a játékosok között.Most megint újra ezt érzem egy ideje és annyira jó érzés.Érezni,hogy Okorn szereti… Olvass tovább »

Pbask
Olvasó

azt azért jó látni hogy a Falco szurkolók nem csak trollokból és idiótákból áll 🙂

SárgaPárna
Olvasó

Mint te?

Redbid
Olvasó

Elfelejtetted odaírni, hogy akinek nem inge …
Szerencsétlennek máris betalált 🙂

Pbask
Olvasó

Jól tudja hogy annyi köze van a Falcohoz,mint Szanati Matyinak a bajnoki címhez 😀 Évek óta a Gyulából èl meg,mert másról fingja sincs,ennyit hallott egèsz èletèben. Nem reagálok rá,csak rád,de nem véletlen hogy egyből talált,süllyedt.

Cole
Vendég
Cole

Záporlámpácska: Pontosan így van.
Eltartott azért egy ideíg, mire a kiscsarnok hangulatát “hozni lehetett” az Arénában is, de sikerült. 🙂
Már vőlegény? Gratula! 😉

Hubie Brown
Olvasó

Jó hogy ilyen hozzászólások is íródnak a sok beszólogatás közben 🙂

Záporlámpácska
Olvasó

Nagyon szépen köszönöm mindenkinek,nagyon jólesik ezeket olvasni,és köszönöm a gratulációt is ☺️.

Pbask
Olvasó

Én Okornban azt szeretem,hogy ambiciózus, nagyon a kisujjában van a stratégia,a játék minden eleme, és interjúkban is elmondja őszíntén,amit gondol,nem köntörfalaz, ami nekem egyszerű szurkolónak nagyon tetszik. Szlovén,mégis a magyar kosárlabdát a szívén viseli,ezt egy külföldi edzőtöl nem láttam idáig.(Még az MKOSZ-al is szembement minimálisan.) És amilyen magasságokban,elismerően beszél Gyuri bácsiról,és a hazai neveléseinkről tényleg tekintélyt parancsoló. Az is tény,hogy a Falco mellette kezdte párhuzamosan építeni a brandet. Zozó például mellette fejlődőtt nagyon nagyot védekezésben,de jelenleg Szili is nagyon nagyot lépett előre. Persze nem indult minden zökkenőmentesen,de az ő érdeme,hogy visszavett habitusából,és teljesen más ember legyen. Sosem volt híres a… Olvass tovább »

FalcoParádé
Olvasó

A legnagyobb Király vagy Gyuri bácsi!!!?????

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés