Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Gasper Okorn 50%-os Falcoról, Szarvas Gábor kemény Szolnokról beszélt

Edzői nyilatkozatok.:

:

Zalakerámia ZTE KK – Falco-Vulcano Energia KC Szombathely 64-90 (18-20, 16-15, 16-21, 14-34)

Ante Nazor, ZTE : Az első félidőben a Falco közel volt hozzánk, de mi voltunk a jobbak. Nagy előrelépés, hogy három negyeden keresztül tudtunk jól játszani és jó csapatjátékot produkáltunk. Volt elég energiánk, de a védőlepattanókat nem szedtük jól. A Falco ellen nagyon nehéz játszani. Nem koncentráltunk eléggé és a szenvedély az utolsó negyedre alább hagyott a játékosoknál. Az előző meccsekhez képest látok előrelépést, de sokat kell még dolgoznunk.

Gasper Okorn, Falco KC Szombathely: Elsőként szeretnék köszönetet mondani játékosaimnak, nagyon büszke vagyok rájuk mindazért, ami az elmúlt egy hónap során történt. Éppen egy hónappal ezelőtt játszottunk a Lublin ellen a BL-ben, és ennek ellenére nem siránkoztak, hanem keményen odatették magukat, annak ellenére, hogy elég sokan átestek a betegségen. Nehéz napokat éltünk meg és a gondok ellenére megértették, hogy mihamarabb vissza kell térniük. Én csak segíteni tudok abban, hogy a dolgok a rendes kerékvágásban haladjanak tovább. Ami a fizikális állapotunkat illeti, még csak 50%-os állapotban lehetünk ahhoz képest, ahol a november eleji BL-meccsen voltunk. Ami a ZTE elleni találkozót illeti, számomra most nem az a fontos, ki talált be és ki nem; illetve ki hány pontot szerzett, hiszen még csak pár edzésen vagyunk túl, így inkább a védekezésre helyeztük a hangsúlyt. Ma sem csak azok játszottak jól, akinek a neve mellett a legtöbb pont áll. Benke Szilárd kiválóan állította meg Delast, aki a ZTE egyik legjobbja volt a korábbi találkozókon; remekül szolgálta ki társait Kyan Anderson, aki nem egy önző irányító, hanem igazi csapatember, aki védekezni is tud és ne felejtsük ki Sztrahinja Milosevicet sem, aki szintén nem csak a saját érdekeit nézi, hanem a csapat érdekeinek rendeli alá magát és remekül védekezik. Számomra az első félidő volt a kulcs, mivel akkor nagy rotációval játszottunk, senki nem volt a pályán 10-12 percnél többet és így is partiban tudtunk lenni a ZTE-vel és ezt a második félidőben az előnyünkre tudtuk fordítani, hiszen kulcsjátékosaim frissek voltak és segítségükkel ki tudtunk alakítani nagyobb különbséget is, amikor ellenfelünk már fáradt. Nagyon fontos elmondanom, hogy ilyen hosszú kényszerszünet utáni visszatérésünkben két klub is segített. Egyrészt a ZTE-t illeti köszönet, mert szerdáról csütörtökre tette kérésünkre ezt a találkozót, másrészt a Szegedet, mert hozzájárult ahhoz, hogy a ZTE elleni találkozójuk is egy nappal később kerüljön megrendezésre. Nélkülük ma nem lehettünk volna itt és mivel nagyon fontos számunkra, hogy játékba lendüljünk ismét, ezt a két klubot nagy köszönet illeti. Sok sikert kívánok a ZTE-nek a bajnokság további részében és jó egészséget kívánok mindenkinek!

Szolnoki Olajbányász – Kaposvári KK 100-69 (30-12, 16-15, 25-18, 29-24)

Szarvas Gábor, Szolnoki Olajbányász: Egyetértek Fekete Ádámmal, erőben a mérkőzés első percétől kezdve mi domináltunk. Ez is volt a célunk. Meg akartuk mutatni a TV előtt is, aki Szolnokra érkezik, milyen keménységre, milyen fizikális védekezésre számítson. Az agresszív védekezés mellé társult egy önbizalommal teli támadójáték. Érezték a játékosaink, hogy mi dominálunk így sokkal lazábban tudtak beleállni azokba a külső dobásokba, amelyeket magas százalékkal sikerült értékesíteni. Külön köszönöm a Csapatnak, ahogy a második félidőben hozzáálltak a megváltozott körülményekhez. Fegyelmezetten követték az utasításokat. Öröm volt így a kispad mellett dolgozni és győzelemmel „debütálnom” az A csoportban. Megyünk tovább, a következő mérkőzés itt van a nyakunkon. Készülünk az Oroszlányra, nem lesz könnyű ütközet. Győzelemre törünk, el akarjuk hozni a két pontot.

Fekete Ádám, Kaposvári KK: Gratulálok a Szolnoknak! Rendkívül keményen kezdtek, nagyon fizikálisan kosárlabdáztak, főleg védekezésben. Kihasználták, hogy az első negyedben pontatlanul és fáradtan játszottunk. Könnyű kosarakat engedtünk és ehhez párosult a jó kinti mezőnydobásuk. Ezzel meg is pecsételték a sorsunkat. Küzdöttünk, harcoltunk, de ez kevés volt ezen a szinten. Sok munka van előttünk. Remélem, most már teljes létszámmal tudunk edzeni, hogy fizikailag újra visszakerüljünk az élmezőnybe.

Fotó, Gasper Okorn nyilatkozat: Bálizs Zsuzsa

HIRDETÉS

2 hozzászólás

2
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
Marillionszurkolo01 Recent comment authors
Marillion
Olvasó

Gásper Okorn….ez igen… mesteredző…Hajrá Falco! Mindenki vigyázzon magára….bárhol lakik bárkinek szúrkolunk is….a virus az ellenségünk….nem mi egymásnak!

szurkolo01
Olvasó

Gasper??

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés