Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Gálát csinált a bajnokiból a Körmend

A DEAC a második félidőre teljesen “megborult”.

Egis Körmend – DEAC 113-82 (30-22, 25-26, 31-14, 27-20)

Bajnokság, 15. forduló
Körmend Városi Sportcsarnok
V.: Pálla Z., Török R., Boros T. (Nagy J.)

Egis Körmend: Thames 4, Price 18/3, Ferencz 18/12, Hammonds 21/3, Delas 6. Cserék: Csorvási 10, Takács 2, Oroszi -, Lajsz -, Bradford 18/6, Németh 16/6

DEAC: Dugat 16/3, Manigat 19/6, Borisov 15/9, Ivosev 15/9, Amigo 7. Cserék: Polyák -, Velkey -, Omenaka 6, Bognár 4, Kosa -.

Ahogy az várható volt, nem feltartott kezekkel érkezett Körmedre a DEAC. Az elszántság mellé azonban nem társult “feszes védekezés”, pontgazdagra sikerült az első negyed. Ferencz ugyan triplákkal “sokkolt” a találkozó elején, de Ivosev, és főleg Borisov pontjainak köszönhetően sokáig szoros volt a játékrész. Hol mindent bedobtak a csapatok, hol, megmosolyogtató hibák után, percekig egyik csapat sem talált be. Végül a hazaiak céloztak jobban a nagy rohanásban. 30-22.

A nyolcpontos előny birtokában megnyugodott a Körmend, már a 20. másodpercben közé tette a lélektanilag fontos “tízet”. A DEAC azonban nem engedte, hogy túl gyorsan eldőljön az összecsapás, Manigat triplája után öt pontra visszakapaszkodtak, a meglehetősen feszült hangulatú mérkőzésen. Továbbra is sok volt a hiba mindkét oldalon. A vasiak minden erőfeszítésük ellenére nem tudták lerázni a motivált vendégeket, három perccel a nagyszünet előtt már csak kettő volt közte. Eszmélt azonban a Egis Körmend. Ferencz és Hammonds is betalált távolról, tíz lett közte, és ezen már csak egy Ivosev tripla tudott valamennyit kozmetikázni. 55-48.

A második félidő az egész mérkőzésen jól játszó Price kosarával indult, ez meg is adta az alaphangot a második játékrésznek. A Körmend egyre koncentráltabban játszott, és az egyre jobban nyíló olló szemmel láthatóan megzavarta a DEAC-ot. Mínusz tizenötnél, hat perccel a harmadik negyed vége előtt Berényi mester még egy időkéréssel megpróbálkozott, de a remélt eredmény elmaradt. A nagyon jól játszó Körmend gyorsan 21 pontra növelte előnyét. 86-62.

Ekkora különbségnél az utolsó negyed csak formaság volt. Ennek ellenére feszült hangulatú, sok hibával tarkított negyedet láthattak a nézők, aminek az egyetlen tétje az volt, mikor éri el a 100 pontot a Körmend. Erre végül három perccel a vége előtt került sor, Bradford duplája után 101-78 volt az eredményjelzőn.

A második félidőben szenzációsan játszó Egis Körmend megérdemelten nyerte meg a mérkőzést 113-82-re.

Fotó: hunbasket.hu

22 hozzászólás

22
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
16 Comment threads
6 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
17 Comment authors
piros710321germanVadkakasdrszepkarolyred-black01 Recent comment authors
german
Olvasó

A debreceni edzői nyilatkozatból csak az derül ki, hogy gyakorlatilag semmi sem valósult meg abból amivel felkészítette a csapatot a szakmai stáb erre a mérkőzésre.Nem hinném, hogy az egyébként nagyon jó referenciával bíró játékosok tehetnek erről első sorban.Vagy rossz a taktika,vagy nincsenek megfelelően felkészítve, motiválva a játékosok.Komoly fizikális problémák is látszanak főleg egy utazással terhelt idegenbeli meccsen.Jelenleg ott tartunk, hogy ez a csapat hazai pályán edző nélkül is kivonulhatna a pályára mert annyira erős állománnyal bír, hogy képes bárkit legyőzni.Idegenben meg teljesen mindegy mert ugyan az a sablon játék folyik,indokolt változtatások nélkül, nulla alkalmazkodással az ellenfél működő játékához. Most megint… Olvass tovább »

Vadkakas
Olvasó

Mi lehetett ami a szünteben elhangzott a 2 öltözőben, hogy a Körmend úgy jött ki hogy vért akarnak inni, a DEAC meg önként vállalta az áldozati bárány szerepét…

drszepkaroly
Olvasó

Itt most rendben volt a cím? Vagy ilyenkor azt nem illik szóvá tenni, mi?

Emőkevagyok
Olvasó

Na látom Körmenden egy alsóházi csapat megverése után ismét bajnoki címet ünnepelnek…
Gondolom ma is halk nyögések, kéjes élvezések hangja jött a VIP-ből…
Valaki nem tudja, hogy Patonay Imre miért rossz kispadon ült? 🙂 🙂

piros710321
Olvasó

Gyáva kis pöcs, megint itt ugatsz?!?

Kobayasi
Olvasó

T. Csapajev!
Ez igaz, de nehéz mit mondani a bajnoki teljesítményre.
A kupában jól szerepelnek, de akkor itthon mi van?
Ami biztos, hogy az MTE idén tényleg nagyon jó, szerintem.

Csapajev
Vendég
Csapajev

Oké! Értem az elégedetlenséged okát. A bajnoki szereplés valóban eléggé gyér, de azért egy Albát nem írnék én még le félidőben. 🙂

HajráKörmendHajráVas
Olvasó

Nagyon jó a csapatunk idén!
Grat!!
Hajrá MTE!!

Kobayasi
Olvasó

Hát ez brutális!!! Szerintem idén a Körmend nagyon jó!!!
Kíváncsi leszek a hétvégi Alba-MTE meccsre. Ha ott nyernek, tuti döntősök!!!
Elkapták a fonalat a két parádés amcsival.
Bezzeg az Alba? Dilettáns vezetők!!!

Csapajev
Vendég
Csapajev

Hiszen ma remek győzelmet arattak Izraelben, ami azért elég nagy bravúr.

Professzor
Olvasó

Azert az az 58%-os dobo szazalek eleg extra!
Hajra Körmend!

hp12
Olvasó

Azért a 10-be kerülésért ennél többet kellene mutatnia a Debrecennek. Ennek a meccsnek eléggé beárazó jellege volt a Körmend részéről.

Red ball
Olvasó

Grat. a csapatnak.
Thames még mindig alibi játékos.
Egy betörése sem volt, teljesen veszélytelen a gyűrűre.
VAL -2
Minőségi légiós csere???

red-black01
Olvasó

Ezt idén már mondták néhány játékosról, Price-ról már az első edzőmeccsen, Hammonds-ról egy kicsit tovább 😉
Mit vársz tőle? Júliusban játszotta az utolsó tétmeccsét. Fizikailag nincs még rendben, szoknia kell a csapatot, a játékokat és láthatóan meccshiánya van.
Mellette nem a 20-25 pontos átlag reményében döntöttek, hanem azért mert főleg a kialakítani kívánt védekezési felfogásba illik bele, míg McNeaill kevésbé.
Nem elemzem, nézd meg a pályafutását mik az erősségei és miben gyenge.

Tamás
Olvasó

Én még ilyen kétarcúságot nem láttam…itthon lehengerlő, szemkápráztató játék, idegenben pedig mintha tele lenne a gatya. Ugyanazok a játékosok blokkolnak le. A forgatókönyv ugyanaz, mint minden idegenbeli meccsen, félidőig tartjuk a tempót, aztán az utolsó negyedben rotty. Pedig még 13 perccel a vége előtt is kb.8 volt a különbség. Mi a fene történik mindig a végén, mester? Persze Körmenden ki lehet kapni, a legjobb hangulatú csarnok, de nem 31-gyel, ekkora különbség nincs! Gratulalok a Körmendnek, Berényi mester jó lenne feltárni az okokat! Kinter for president! Én pedig arra dobnam fel a fogadást, hogy a Jászbereny után lesz-e még olyan csapat,… Olvass tovább »

Kinter for president
Olvasó

Állom ? Arra mekkora a szorzó, hogy az Olajon kívül is lesz olyan csapat, amelyik nyerni fog? ? Ha 3 körül van, szeretném pakolni!

Puntigamer
Olvasó

46 MAGYAR dobott pont!
Köszönjük FIÚK!

Megmondo
Olvasó

-30 nál miért a légiósok vannak fennt a pályán??? Hadd kozmetikázzák a statjukat?

Csapajev
Vendég
Csapajev

A második félidő eléggé egyhangú lett. A Debrecen elfáradt, a Körmend meg sokat rotálva beletaposta a földbe a DEAC-ot.

Kinter for president
Olvasó

Nálam lehet fogadni, hogy a TF vagy a Debrecen fog előbb meccset nyerni idegenben. Oddsok:

-TF – 7.10
-Debrecen – 6.90
-Egyik se – 1.50
-Mindkettő – 1001

Én meg még szegény ZTE-ről gondoltam, hogy a TF-en kívül nem nagyon fog tudni nyerni sehol idegenben. Ebből is látszik, mennyire nem értek a kosárlabdához 🙂 A Debrecennek még ott is nagyon necces lesz.

Kinter for president
Olvasó

Utólag belegondolva, ezzel az 1.50-nel nagyon nagyvonalú voltam. De hát ezt kalkulálta ki a gép ?

tortajanos
Olvasó

Az eredmény alakulása
https://ibb.co/MRFVCsK
U20
https://ibb.co/T2qZ0fk

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés