Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Futósabb csapat lesz az idei Szeged

Ante Krapic szerint sok múlik a kezdésen, az előző évekkel ellentétben most nem akarnak beragadni.:

:

A tavalyi légiós kontingensből csupán Ante Krapic maradt a Naturtex-SZTE-Szedeáknál: a horvát játékos számára egy percig sem volt kérdés, hogy Szegeden folytatja a játékot.

– Nehéz volt az előző idény, de elértük a célunkat. Amikor felhívtak a klubtól, hogy szeretnék, ha maradnék, azonnal igent mondtam, mert nagyon jól érzem magam a Szedeáknál, rögtön meghoztam a döntést. A feleségem és a fiam is szereti Szegedet – kezdte a delmagyar.hu-nak adott interjúját Ante Krapic, aki a Naturtex-SZTE-Szedeákban az előző szezonban szereplő négy légiós közül egyedüliként az új idényben is a sze­­gedieknél pattogtat.

A horvát erőcsatár hozzátet­­te, örül annak is, hogy Andjelko Mandics maradt a csapat élén.

– Kedvelem Ducát, nemcsak mint edzőt, hanem mint em­­bert is. Tavaly nem az igazi arcunkat mutattuk. Sajnálom a srácokat, akik itt voltak éveken keresztül, de az élet megy tovább: most már azon dolgo­zunk, hogy jobb idényünk legyen, mint tavaly – nyilatkozta a portálnak a 33 éves játékos.

Ante Krapic elárulta, két hó­napnyi pihenője volt az előző szezont követően, ám a nyár nem csak a lazításról szólt.

– Stipével, a barátommal kö­­zösen edzettünk, de jutott idő arra is, hogy élvezzem a nyarat, viszont gyorsan belevágtam a kemény munkába. Az otthonom nincs messze a tengertől, így nyaranta általában a tengerparton tudunk pihenni. A feleségemnek ugyan kellett néha dolgoznia, de szerencsé­­re sok időt tudtunk együtt tölteni – mondta Ante Krapic, aki februárban csatlakozott a Naturtexhez, majd tavasszal 14 mérkőzésen átlagban 22 perc alatt 11,5 pontot és 5,86 lepattanót hozott.

A Naturtex-SZTE-Szedeák már harmadik hete edz, a csa­­patra holnap az első edzőmérkőzés vár, amelyet az Alba Fehérvár ellen vív idegenben.

– Úgy gondolom, sebesség­ben mást mutatunk majd, mint az előző szezonban. Egy futósabb csapat leszünk, tavaly egy picit lassabb játékot játszottunk. Sok múlik a kezdésen, mert az előző évben is beragadtunk, abból a helyzetből nehéz volt kijönni. Egyelőre lépésről lépésre gon­dolkozunk, de úgy érzem, mindenképpen jó dolgokra le­hetünk képesek idén – zárta Ante Krapic.

Fotó: Frank Yvette/delmagyar.hu

1 Hozzászólás

1
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
G. Laci Recent comment authors
G. Laci
Olvasó

Kíváncsian várjuk! A légiósok nem tűnnek rossznak, bár a center sem nem túl képzett, sem nem túl nagy méretű. A pad idén sem lett hosszabb, különösen a magas posztokon, de a 2 Kerpel, Wirth és Vágvölgyi nem rossz magyar magnak. Meglátjuk! Hajrá Szeged!

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés