Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Funderburk egy erős bajnokság erős csapatában akarta folytatni, ezért igazolt Pécsre

A kosaras szerint a magyar élvonal egyre nívósabbnak számít a régióban.

  •   :

:

A Pécs yyáron szerződtetett légiósa, Kenneth Funderburk azért választotta a PVSK-t, mert egy erős bajnokság erős csapatába akart igazolni. Az amerikai játékos a klub honlapjának elmondta azt is, hogy a sűrű felkészülési program miatt a várost még alig látta.

– Több lehetőségem is volt a nyáron – árulta el Funderburk. – Pozsonyban is marasztaltak, a román bajnokságból is érkeztek megkeresések, de több másik országból is akadtak csapatok, amelyek megkerestek. Nekem az elsődleges szempontom az volt az új együttesem kiválasztásánál, hogy egy erős bajnokság erős csapatánál folytathassam. Ennek pedig a PVSK maximálisan megfelelt. A magyar NB I. ugyanis egyre erősebbnek számít a régióban, a Pécs pedig egy nagyon jó klub. Természetesen az sem elhanyagolható, hogy kiváló szurkolótábora van a csapatnak, és rendre rengeteg néző előtt játssza a meccseit a PVSK-Veolia. Azonban az elsődleges szempont számomra a döntésnél kizárólag szakmai volt. Kiváló szakmai stáb, stabil klub – nem is kell ennél több.

A koronavírus kellős közepén nem kis kockázatvállalás az, hogy ismét Európában kötelezte el magát a 28 éves légiós, hiszen jelenleg fogalma sem lehet arról, vajon mikor tud majd ismét hazalátogatni. Bár, erről azért van egy különvéleménye.

– Egyfelől elég sok időt töltöttem már el Európában ahhoz, hogy ne okozzon problémát számomra, ha esetleg hosszabb ideig itt ragadok. Másfelől én most úgy látom, talán nem is baj, hogy nem az USA-ban vagyok, hiszen a vírus szempontjából itt talán még nagyobb biztonságban is vagyok.

A kosarasnak még nem volt ideje körbejárni a várost.

– Eddig időm sem nagyon volt még másra az edzéseken kívül, és azért az átállás sem megy egyik pillanatról a másikra. Azt természetesen tudom, hogy Pécsett sok szép látnivaló van, eddig azonban még a sajt szememmel nem tudtam megnézni ezeket. Azonban most már lassan erre is lesz lehetőségem, az előttem álló napokban egészen biztosan teszek majd egy nagy sétát a városban. Utána talán ki is tudom már választani az új kedvenc helyeimet. Most azonban az a legfontosabb, hogy szépen összeálljon a csapatunk. Az eddigi jelek biztatóak, igaz az azért érződik, hogy jó fél éve semelyikünk nem játszott. Hibák tehát akadnak, de ezeket, ahogy halad előre az idő, és ahogy dolgozunk együtt egyre többet, ki fogjuk iktatni a játékunkból. Én remekül érzem magam, a társaság nagyon jó, ügyes fiatalok, remek kosarasok alkotják a csapatunkat.

Fotó: pvsk-panthers.hu

  •   
4 hozzászólás

4
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
3 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
MAFCdrukkerDallasPbask Recent comment authors
MAFCdrukker
Olvasó

Nem akarok korán ítélkezni, de nekem egyelőre egy nyalizós, nem az eszéről híres játékosnak tűnik Funderburk. Előbb bemutat a PVSK szurkolóinak, majd az egekig magasztalja őket a csapattal együtt, de bocsánatot azért nem kér…
Persze ettől még a pályán nyújthat jó teljesítményt, és az a fontosabb.

Dallas
Olvasó

Erös bajnokság….. Valaki szóljon neki gyorsan, hogy nem Spanyolországba szállt le a gépe xD

Pbask
Olvasó

Ez se probléma, ha Körmend,Szolnok,Alba,Deac,hozzánk igazolt volna.
De bazze, papíron a Szeged is erősebb..

Pbask
Olvasó

comment image

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés