Connect with us
Hirdetés

B-csoport

Fóti bravúrral indult a kupahétvége

Elkapta a MAFC-ot a Phoenix-MT a Hepp Kupa elődöntőjében.

Újbuda MAFC - Phoenix-MT Fót 85-94 (18-27, 28-18, 17-22, 22-27)

Hepp Kupa, elődöntő
Budapest, BOK Sportcsarnok
Nepp László Oszkár, Téczely Roland Balázs, Szőts Dávid István (Reisz Péter)

MAFC: Polgárdy 14/3, Pintér -, Archibald 33/9, Bordács 13 (+22 lepattanó), Pápai 5. Cs: Buzás 12/6, Biber 4, Katona 2, Komma 2.

Fót: Kinney 31, Tichov 12, Richter 4, Markovics 30/6, Juhos 8. Cs: Udemezue 9/3, Tóth Z. -, Szabó N. -, Kékesi -.

A Dr. Hepp Ferenc Emlékkupa 2023/24-es kiírásának első elődöntőjében a 2014-es győztes, tavalyi ezüstrémes Újbuda MAFC és a 2021-es bronzérmes Phoenix-MT Fót csapott össze a BOK Sportcsarnokban. A Megyeri Tigrisek vezetőedzője, Surmann Gábor eltiltás miatt csak a lelátóról figyelhette a mérkőzést, Páli Gábor másodedző meccselt helyette.

Lassan pörögtek fel a csapatok, Amorie Archibald 2+1-es akciójával 7-2-re léptek meg a fővárosiak, de a következő kilenc pontot a fótiak szerezték, különösen Luka Markovics játszott nagy kedvvel. Leblokkoltak támadásban a XI. kerületiek, Promise Udemezue hárompontosával már 16-9-re vezettek a lila-fehérek, elsősorban Bordács Soma palánk alatti játékára építve 18-16-ra zárkóztak a műegyetemisták, de a negyed utolsó két perce a Tigriseké volt, akik ekkortájt elsősorban betörésekből voltak eredményesek (18-27).

A piros-feketék légiósa, Archibald két perc alatt kilenc pontot szórt a második szakasz elején, a 15. percben Polgárdy ziccerével két pontra csökkentették hátrányukat a műegyetemisták (33-35). A folytatásban át is vette a vezetést Lakits András együttese, de James Kinney egyéni akcióival tartotta magát a Phoenix-MT, Polgárdy ziccerével a MAFC-nál volt a minimális előny a nagyszünetben (46-45). Húsz perc játék után mindkét külföldi hátvéd 17 ponttal állt, a Fót dobott egy kicsivel pontosabban, de a MAFC szedett több lepattanót.

A fordulás után folytatódott a fej-fej melletti küzdelem, egyre feszültebbé vált a mérkőzés, amiből a Megyeri Tigrisek jöttek ki jobban. A harmadik negyed elsősorban Markovicsról szólt, aki tíz pontot szerzett a találkozó ezen szakaszában, köztük az utolsó négyet, amellyel 67-63-as előnyhöz juttatta csapatát a záró felvonásra.

Tichov Dominik révén már hattal vezetett a Fót, Buzás Bence állt a budapestiek élére, két hármast is beszórt, de Markovics és Kinney rendre s legjobbkor talált be fóti szempontból, így őrizték néhány pontos előnyüket a Tigrisek (72-78). Nagyot küzdött, de túl sok hibával játszott Lakits András együttese, így nem tudott egyenlíteni, hiába zárkózott fel többször egy-két pontra. A végjátékra fordulva befagyott az eredményjelző 78-82-nél, végül másfél perccel a játékidő vége előtt a Lilák tudtak elmozdulni a holtpontról Kinney közeli találatával. Időkérésük után után sem tudtak betalálni az újbudaiak, Polgárdy pedig sportszerűtlen hibát vétett, ezzel eldőltek a lényegi kérdések, végül 94-85-re győzött, ezzel története során először jutott a Hepp Kupa döntőjébe a Phoenix-MT Fót – egyébként tétmeccsen korábban még soha nem is győzték le a MAFC-ot a Megyeri Tigrisek.

Fotó: MKOSZ/Girgász Péter

Hozzászólások

Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés