Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Forray szerint a regnáló bajnokot legyőzni mindig nagy dolog, Szekulovics büszke a fiaira

Edzői nyilatkozatok.:

:

A tegnapi játéknappal lezárult a férfi élvonal alapszakasza. A teljes forduló után lássuk, hogyan értékeltek a vezetőedzők a lefújások utáni sajtótájékoztatón.

Szolnoki Olajbányász KK – Naturtex-SZTE-Szedeák 74-91 (19-23, 19-21, 22-24, 14-23)

Gasper Potocnik, Szolnok: A mai játékunkból hiányzott az agresszivitás, a tűz. Erőtlen volt. Nem azt hoztuk, amit szoktunk. Nem tetszik, de el kell fogadnunk. Ilyen a sport. Ne legyen félreértés, nagyon is kijár az elismerés Szegedre, nem csak a ma este okán, hanem az egész szezonban mutatott teljesítményükért. Védekezésben és támadásban is kiválóan játszottak, nem vagyok meglepve, hogy ilyenformán ma kikaptunk tőlük. Ők keményen védekeztek, mi pedig 12 hárompontost kaptunk, ami nem történik meg sokszor. Ugyanakkor sok eladott labdával játszottunk és sokkal kevesebb pontot szereztünk a távoli dobásainkból, mint általában. Ez a szegedi csapat veszélyes, bárkivel is hozza őket össze a sors a rájátszásban. Nekünk el kell felejtenünk ezt a meccset és készülni a következő ellenfélre. A saját játékunkkal kell foglalkoznunk, a jövőben sokkal agresszívabban kell játszanunk, mint ma. Gratulálunk és sok sikert kívánunk Szegedre!

Szrecsko Szekulovics, Szeged: Gratulálok a Szolnoknak az alapszakasz győzelemhez és gratulálok a csapatunknak a ma esti győzelemhez. Azt hiszem nagyszerű eredményeket hoztunk, meglehet, vannak olyanok, akiknek ez meglepetés. Ne felejtsük el, hogy a tabellát vezető Olaj és Falco nyomában vagyunk. Nem a legnagyobbak közé sorolnak minket, de kiváló csapatot alkotunk. Nincs rajtunk nyomás, nagyon jó eredményeket értünk el. Módfelett örülök és rendkívül büszke vagyok a fiúkra. Jól felkészültünk a ma esti találkozóra, és sok energiával játszottunk. Ahogy tesszük azt az egész szezonban. Megpróbáltuk kihozni magunkból a legjobbakat a Szolnok ellen. A ma esti teljesítményünk magabiztosságot adhat a továbbiakra, még nem értünk a végére, hiszen a rájátszás csak most kezdődik. Igyekszünk meglepni pár csapatot.

Sopron KC – Zalakerámia ZTE KK 102-85 (25-26, 29-21, 26-16, 22-22)

Kosztasz Flevarakisz, Sopron: Jó volt nézni a mai mérkőzést, kár, hogy a szurkolók csak a tévé, az internet előtt tehették meg. Egész szezonban hiányoztak a szurkolóink, de nem csak nekünk, minden csapatnak. Gratulálok a csapatomnak, nagyon jól fejeztük be az alapszakaszt. A mai mérkőzés ellenfelünknek fontosabb volt, mint nekünk, mivel nekik minden győzelemre szükségük van a playoutban. Nagyon jól játszott ma együtt a csapat annak ellenére is, hogy Thompson hamar begyűjtött három faultot. Volt huszonhat gólpasszunk, és mindössze nyolc labdát adtunk el, ezek nagyon jó számok. Mindent meg fogunk tenni a rájátszásban, és remélhetőleg egészségesek tudunk maradni, mert sok mindenről lemaradtunk emiatt ebben az idényben. A legjobbunkat fogjuk nyújtani a Szolnok elleni mérkőzéseken.

Heinrich Róbert, ZTE: Sok sikert kívánok a Sopronnak a playoffban! Megérdemlik, hogy ilyen eredményt értek el idén. Remek támadójátékkal rukkoltak elő ma is, amihez mi gyönyörűen asszisztáltunk. A védekezésünk katasztrofális volt. Nagyon sokat kell még dolgoznunk azért, hogy benn tudjunk maradni, és hogy a playoutban ennél jobban szerepeljünk.

Atomerőmű SE – Kaposvári KK 79-73 (27-22, 14-25, 17-14, 21-12)

Braniszlav Dzunics, Paks: Minden elismerésem a játékosoké, az utolsó három hétben nagyjából csak egyéni edzéseket tudtunk tartani. Ami a mérkőzést illeti, a második félidőben úgy védekeztünk, ahogyan kellett. Nagyon elégedett vagyok ezzel a résszel, egy nagyon jó Kaposvár ellen nyertünk megérdemelten.

Nikola Lazics, Kaposvár: Gratulálok a Paksnak, jó ritmusban voltunk a mérkőzés elején, de az utolsó negyedben az ASE jobban védekezett, mi pedig a labdákat nem járattuk megfelelően, rosszul dobtunk, ennek az eredménye lett a vereség. Sok sikert a hazaiaknak a rájátszásban és a kupában is.

DEAC – Pécsi VSK-VEOLIA 96-80 (26-16, 24-17, 24-26, 22-21)

Kovács Adrián, DEAC: Mindenképpen szerettük volna győzelemmel zárni az alapszakaszt, hiszen a rájátszás szempontjából ennek a találkozónak nagy tétje volt. Mi megtettünk minden tőlünk telhetőt, és elsődleges célunkat el is értük, azaz pályaelőnnyel kerültünk a legjobb nyolc közé. Innentől kezdve teljes gőzzel a Magyar Kupa negyeddöntőjére koncentrálunk. Minden erőnkkel azon leszünk, hogy történelmet írjunk.

Dragan Alekszics, PVSK: A bajnokság egyik legjobb csapatához látogattunk, úgyhogy tudtuk, hogy keveset hibázhatunk, ha jó eredményt szeretnénk elérni. Ezzel szemben sok büntető és ziccer kimaradt, amit ellenfelünk rendre kosárral büntetett meg. Ha ezekből több bemegy, talán másként is alakulhatott volna a mérkőzés végkimenetele, azonban összességében megérdemelt hazai siker született.

Jászberényi KSE – Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét 74-90 (16-25, 19-19, 17-33, 22-13)

Patai Benjamin, JKSE: Az első félidőben egyszerűen nem találtuk a játék helyes ritmusát. Arra pedig, ami a harmadik 10 percben történt, semmi magyarázat nincs. Egy mentális vezér hiányzik a pályáról nálunk, és ezen mindenképpen változtatnunk kell. Gratulálok a Kecskemétnek, megérdemelten nyertek.

Váradi Kornél, KTE: Nagyon örülök, hogy visszatértünk arra az útra, amely a győzelemhez vezetett. Nehéz mérkőzés volt, de a harmadik negyedben sikerült olyan előnyt kialakítanunk, ami után már nyugodtan játszhattunk. Okosan, higgadtan játszott a csapatom, és ez győzelmet ért Jászberényben.

Alba Fehérvár – Falco-Vulcano Energia KC Szombathely 90-88 (19-14, 30-22, 19-28, 22-24)

Forray Gábor, Alba: Örülök annak, hogy sikerült nyernünk, hiszen a regnáló bajnokot legyőzni mindig nagy dolog. Nagyon mélyről jöttünk, most sem vagyunk ott ahol akarunk, de van még időnk, és amire kell addigra egészen biztos vagyok abban, hogy jók leszünk. Az első félidőben nyújtott játék kifejezetten tetszett, jól védekeztünk, és ez hozta magával a támadást is. A harmadik negyedben is hellyel közel jól játszottunk, de a Falco vissza tudott jönni a meccsbe, és volt néhány extra dobásuk. A végjátékban nyilván van a szerencsének is szerepe van, egylabdás mérkőzés volt, de ezen az estén megérdemelten nyertünk, mert végig vezettünk és megdolgoztunk ezért a sikerért.

Gasper Okorn, Falco: Az első félidőben nagyon álmosan játszott a csapatom, puhák voltunk, nem úgy működött a játékunk, ahogy kellene. A második félidőben mutatott teljesítménnyel már elégedett voltam. Akkor egy teljesen más arcunkat mutattuk. Sajnos sok meghatározó játékosunk hiányzott és így sokkal szűkebb rotációval tudtunk dolgozni. Ennek ellenére jól teljesítettünk, majdnem hoztunk egy egylabdás meccset, ahol a végjátékban egy hárompontos dobáson múlott, és ez akár győzelem is lehetett volna.

OSE Lions – Egis Körmend 87-92 (27-22, 19-26, 17-26, 24-18)

Sebastjan Krasovec, OSE: Gratulálok a Körmendnek. Túl sokat hibáztunk ahhoz, hogy meg tudjuk nyerni ezt a mérkőzést. A védekezésünk ma nem volt magas szintű. Remélhetően a szünet után egy kicsit összeszedjük magunkat, dolgozunk ezen, mert 10 fontos mérkőzés van előttünk, és meg kell nyernünk amennyit csak tudunk. Elvesztettük Adrio-t, de reméljük, hogy a sérülése nem túl komoly, mielőbbi gyógyulást kívánok neki. Mi folytatjuk a munkát és a szünet után vissza kell térnünk a győzelmekhez.

Antonisz Konsztantinidesz, Körmend: Mielőtt még a mérkőzésről beszélnék, szeretnék gratulálni az oroszlányi csapatnak az eredményeikhez, főleg az elmúlt szezonbeliekhez, és általában véve a klub szervezetéhez. Amikor külföldön voltam, sokat hallottam erről a klubról, most a saját szememmel is láttam, és gratulálnom kell a szervezethez, a bajnokságnak szüksége van ilyen klubbokra az első ligában. Ma este, nagyon boldog vagyok a csapatom, a játékosok miatt, mert nekem edzőnek, nekik, mint játékosoknak, ez egy nagyon nehéz időszak volt. 2 és fél hete jöttem a csapathoz, és ezalatt a 2 és fél hét alatt 5 meccsünk volt, 5 nagyon nehéz meccsünk. Emlékeztetőül mondom, 2 a Falco ellen, 1 Szolnok ellen, 1 Zalaegerszeg ellen, és a mait sem volt könnyű megnyerni. És ugyanakkor nagy nyomás volt a játékosokon és persze rajtam is, mert be akartunk kerülni a play off-ba. Természetesen, ötből három meccset megnyertünk. Nagyon örülök, mert ahogy mondtam, nagyon nehéz volt nekik is és nekem is. Onnantól, hogy a play-offba bekerültünk, nagyon nagyon boldog vagyok. Természetesen, a play-off-ig még a Magyar Kupát is le kell játszanunk, ami nagyon nagy kihívás számunkra, 3 meccsünk lesz arra, hogy megnyerjük a kupát. Azt mindenképp szeretném tisztázni, amit az öltözőben is mondtam a fiúknak, nem nyaralni megyünk Budapestre, hanem kupát nyerni. Lesz egy kis időnk, hogy felkészüljünk a Kupa első mérkőzésére, amit mindenképpen meg kell nyernünk, különben nincs tovább. Aztán folytatjuk a play off-fal. Most van egy kis időnk pihenni, aztán rögtön Paksra fogunk koncentrálni, aki az első lesz a Kupában.

9 hozzászólás

9
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
8 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
8 Comment authors
kapuskiralyZsola81S.PippenRolexSuns Recent comment authors
kapuskiraly
Olvasó

A regnáló bajnokot mindig is legyőzni nagy eredmény! Mert ha megrázza magát annak nagy zakó a vége! De igazán a döntőben legyőzni a nagy fegyvertény! Addig valami gyökér vidékieket kell legyűrni! Asszem. De nem biztos….

Zsola81
Olvasó

Patai! Húzzál már el Jászberényből! Nem vagy és soha nem is leszel élvonalba való edző. Maradj az U6-osoknál. De azt is Körmenden. Vagy bárhol, csak ne itt!

S.Pippen
Olvasó

“Egy mentális vezér hiányzik a pályáról nálunk.” Patai B.

És erről ki tehet? De megsúgom, nem csak vezér hiányzik ebből a csapatból. Hiányzik még egy-két legalább átlagos képességű játékos, egy legalább átlagos képességű edző és egy átlagos képességű klubvezető. Talán ennyi elég lenne…

Rolex
Olvasó

Forray te nyomorék!
Még most se vagytok ott ahol szeretnétek?
Te bohóc,lassan vége a bajnokságnak!!!
????

Suns
Olvasó

Forray: …és volt néhány extra dobásuk.
Made my day 😀

Kovacs
Olvasó

Mi van veled Fofo? Semmi?! ???

Noname
Olvasó

Forray te bohóc!!

Godemperor
Olvasó

Antonisz Konsztantinidesz, Körmend:
“Természetesen, háromból öt meccset megnyertünk.”

Azt hogyan sikerült? Időutazással? 😀

Godemperor
Olvasó

Látom kijavítottátok. Szívesen!

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés