Connect with us
Hirdetés

Kosárlabda

Forray Gábor szerint a ZTE lezárja a párharcát hétfő este

Állandó szakértőnk visszatért a felsőházi rájátszásra.:

:

Tájékoztató: A múlt hét eseménye után Trummer Rudolf ideiglenesen – nyilvánvaló okokból – nem tud rendelkezésünkre állni. Amint ő úgy érzi, hogy újra készen áll természetesen várjuk szeretettel vissza, de kizárólag ő dönt arról, hogy mikor jön el ennek az ideje. Forray Gábornak nagyon hálásak vagyunk, hogy újra számíthatunk rá, érthető okokból ő a felsőházi mérkőzésekről ad nekünk elemzést, kölcsönösen így láttuk jobbnak – a szerk.

DEAC – Zalakerámia ZTE KK

Ahogy előzetesen várható volt a playoff párosításokból már csak ez a párharc folyik. Az első összecsapáson a ZTE hazai pályán magabiztos győzelmet aratott, a második mérkőzésen is a hazai győzelem született, azonban egy végletekig kiélezett csatában végül hosszabbítás után nyert a DEAC, a harmadik mérkőzés első félideje után domináns teljesítményt nyújtott a ZTE, így lehetősége van lezárni a párharcot Debrecenben.

Mindkét gárda nagyon fizikális, de mégis különböző stílusúak. A ZTE Zollner érkezésével rendezte és stabilizálta az addig nem létező védekezését. Nagyon agresszívan próbálják megakadályozni  a könnyű passzokat. Arra kényszerítik az ellenfelüket, hogy minél kijjebb és minél rosszabb helyen tudják átvenni a labdát. A pálya középső területén a PnR-t erős kisegítéssel védik, agresszívan támadják a labdást. Ez ellen gyakran rosszul játszott a DEAC. Oldalt pedig úgynevezett ICE védést alkalmaznak. Sok labdát szereznek ezekből a szituációkból és próbálnak gyors támadásokat vezetni. Nagyon jó tranziciós játékosaik vannak. Ha ez nem sikerül, nagyon jól hozzák helyzetbe a tábla alatt Tóth Ádámot, aki rendkívül hatékony és amióta igazoltak egy 4 -es játékost Ikpe személyében így van szélessége a csapatnak. Nem kell együtt játszani Osztojicsnak Tóthtal.  A két külföldi hátvéd Paige és Ona Embo fizikális játékosok, akik jól bontják a védelmet. Különösen a balkezes Paige, aki igazi scorer, gyilkos pull up dobásaival. Hicks nagyon jól játssza a Pick and Rollokat, különösen a korai PnR-t. Jól bont és jól passzol. A magyar játékosok nagyon jól kiegészítik a külföldieket. Hosszú a ZTE rotációja. Keller, Németh Ákos gyakran jó teljesítménnyel száll be. Az utóbbi időben a támadó játékuk is szervezettebb és egyre inkább csapatként funkcionálnak.

A DEAC első sorban az Edwin, Drenovac, Mócsán, Williamson tengelyre támaszkodik. Ellentétben a ZTE-vel ők inkább türelmesebb, kontrolláltabb játékot próbálnak játszani. Sok üres elzárást alkalmaznak amiből Mócsánt próbálják helyzetbe hozni. Legutóbb Neuwirth dobott szenzációsan. A DEAC több fajta védekezést is alkalmaz, Sokszor laposvédik a PnR-t, ez kedvez a ZTE csapatának. az Ő hátvédjeik jól játszanak ez ellen. Jól alkalmazzák a váltásos védekezést. Hasonlóképp a ZTE -hez ők is tudnak magas és mozgékonyabb szerkezetben is játszani. Ennek megfelelően váltogatják a védekezésüket. Az első félidőben rendszeresen gyengébben kezdenek, azonban a második félidőben gyakran visszajönnek a meccsbe és sok végjátékot megnyernek. Ilyenkor elsősorban Drenovac és Edwin áll a csapat élére és kamatoztatja tapasztalatát és igazolják klasszisukat.

Összességében azt várom, hogy a ZTE kihasználja az adandó lehetőséget és lezárja a párharcot idegenben.

9 hozzászólás

9
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
6 Comment threads
3 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
8 Comment authors
ZTE_KKzterulezskarpskyttHorvath Belaheraklith Recent comment authors
ZTE_KK
Olvasó

Ismét nehéz meccs lesz, Drenovac takarékon volt az előző meccsen és ha Mócsán is újra bevethető akkor megint nüanszokon fog múlni.

zterulez
Olvasó

Minőségi elemzés, köszönöm Fofó!

skarpskytt
Olvasó

Remek elemzés!

Rámen11-12
Olvasó

Becskyék évről-évre ugyanabba a patakba lépnek! Gyenge középszer. De jól érzik így magukat!

JR.BENITEZ
Olvasó

Semlegesként azt mondom 20 ponttal jobb a Zete. Azt hogy második meccsen elbuktak csak maguknak köszönhetik. Illene már ma lezàrni a pàrharcot. Persze lehet extra hazai dobóforma de reálisan nézve már a mai meccsnek sem szabadna lennie. Valóban sokat javult Zete hátul, előre még finoman szólva egyéni elgondolás alapján játszanak. Ez egy Deac ellen elég simán. Lehet ellenünk is hazai pályán, de ezzel komoly párharcban hármat nyerni hatalmas bravúr. Persze bármi lehet. Én a magas hőfokú, izgalmas, jó hangulatú elődöntő miatt ma Zetének szzrkolok. Aztán legyen utána óriási elődöntő párbaj. Csak egy minimálisat sportszerűbb kereteken belül mindkét oldalról. Mondjuk sajnos… Olvass tovább »

heraklith
Olvasó

20 ponttal senkinél sem jobb ez a ZTE, persze egy-egy meccsen bárki ellen nyerhet ennyivel, de pl a falkónál is csak az első félidőben volt ennyivel jobb. Sokat egy-egyezik a ZTE, de ez azért van, mert több jól egy-egyező játékosa van és gyakran ez a célravezető. Amúgy szerintem pont az az előnye a Zetének, hogy szélesebb a repertoárja, mint pl a DEAC-nak, aztán a pályán vagy érvényesül ez az adott napon vagy nem. A falkó ellen az is nagy bravúr lenne, ha még egy győzelem összejönne nekik, de még a 4-be jutás sincs meg korántsem. Egy biztos, hogy ha eljut… Olvass tovább »

zterulez
Olvasó

Először itt kellene továbbjutni, az se lesz könnyű.

Borbély Lajos
Olvasó

Ej, ez a helyesírás….
Amúgy az elemzés nagyon jó.

Horvath Bela
Olvasó

Valóban jó elemzés egy kosárlabdaedző-képző tanfolyamon. 🙂

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés