Connect with us
Hirdetés

Magyar Kupa

Forray Gábor szerint a pillanatnyi forma fog dönteni a Nyíregyháza ellen

“Itt óriási jelentősége van annak, hogy milyen minőségű és mennyiségű játékos áll a rendelkezésére.”:

:

Csütörtökön kezdetét veszi az idei Zsíros Tibor Férfi Magyar Kupa nyolcas döntője. A háromnapos megmérettetés előtt minden részvevő együttes vezetőedzőjét megkérdezzük, hogy mit vár a kupahétvégétől. A Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét trénere, Forray Gábor gondolatait olvashatják.

Hogyan sikerült a felkészülés a Magyar Kupára?

– Nem volt sok időnk, de ez így lett betervezve, tudtuk, hogy ennyi időnk lesz az utolsó mérkőzésünk után. Ugyanúgy készültünk, mint ahogy eddig is, semmifajta különleges munkát nem alkalmaztunk. A fő hangsúly azon volt, hogy a játékosokat egy kicsit felfrissítsük, hiszen legutóbb egy kétszeres hosszabbításból tértünk haza győztesen. Már másnap elkezdtük a videózást, de nagyjából ismeri már egymást a két csapat, sok meglepetés nem lesz ezen a találkozón. Tiszta lelkiismerettel felkészültünk, várjuk a találkozót.

Hogyan készültek a Nyíregyháza ellen, mi érhet továbbjutást?

– Ez a tipikus 50-50 meccs, mindkét félnek ugyanakkora esélye van. Két különböző stílusú csapatról beszélünk, a továbbjutás a védekezésünkön fog múlni, hogy a Nyíregyháza két hátvédjét hogyan tudjuk limitálni – megállítani szinte lehetetlen őket -, illetve az átmeneti játékaikat hogyan tudjuk megvédeni. Két olyan alsóposztos kosarasuk is van, akik veszélyesek kintről is, kellemetlen szerkezetű csapat a Blue Sharks. A támadásainkkal tudjuk kontrollálni a védekezésünket. Ha minél kevesebb könnyű gólt engedünk nekik, akkor azt gondolom, hogy talán tudunk nyerni, de ilyenkor sok okosságot nem lehet mondani, a pillanatnyi forma fog dönteni ezen a mérkőzésen. Kétszer játszottunk már velük, mindkétszer szoros volt a meccs, vélhetően most is az lesz, bízom benne, hogy mi nyerünk.

Van kitűzött cél a hétvégére?

– Én mindig csak a következő mérkőzésre fókuszálok, az elsődleges célunk az az, hogy nyerjünk. Persze nézegettük, hogy melyik ágon vagyunk, hogy utána mi jöhet, de azért most egy Magyar Kupa nyolcas döntőről beszélünk, itt könnyű csapat nincs. Ez az a párharc, ami azért izgalmas, mert itt is két egyforma csapat találkozik, ahogyan a Szolnok-Körmend összecsapáson is. Mindegy, hogy ki jön velünk szembe a következő körben, mert mindenki bombaerős. Megmondom őszintén, hogy nem is akarok ennyire előre gondolkodni, egyelőre fókuszáljunk csak arra, hogy a Nyíregyházával mi lesz, aztán az azt következő nehézséget majd örömmel megpróbáljuk megoldani, az egy kellemes gond lesz.

Összességében hogyan látja az esélyeket?

– Ezt nehéz megmondani. Számomra az egyértelmű, hogy a Falco kiemelkedik, viszont a többi csapatnál – beleértve magunkat is – nehéz megmondani, hogy mire lehet számítani, mert nem tudni, hogy ki tud játszani és ki nem. Legyünk őszinték, ez azért nagyban meghatározhatja egy meccs kimenetelét, főleg, hogy aki az első körön túljut, az három találkozót játszik három nap alatt. Itt óriási jelentősége van annak, hogy milyen minőségű és mennyiségű játékos áll az adott gárda rendelkezésére. Jelen pillanatban nincs is olyan együttes az Albán kívül, akinek nincsenek hiányzói, vagy az elmúlt időszakban nem voltak sérültjei. Ideértem magunkat is, még én sem tudom, hogy kire számíthatok teljesen. Nyilván mindenki próbálja összedrótozni a játékosait, de ezt majd ott fogjuk tudni megmondani. A Szombathelyt toronymagas esélyesnek érzem, viszont a többi csapatnál bármi lehet, nyílt a verseny.

1 Hozzászólás

1
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
KD Recent comment authors
KD
Olvasó

Fofo, a proféta szóljon belöled!?????

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés