Connect with us
Hirdetés

Kosárlabda

Forray Gábor: “Kalapot emelek a játékosaim előtt”

Négy mérkőzés, nyolc edzői nyilatkozat.:

:

Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét – DEAC 87-69 (23-26, 17-18, 24-9, 23-16)

Forray Gábor, Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét: “Kalapot emelek a játékosaim előtt, nagy fölénnyel nyertünk, megérdemelten. Puhán védekeztünk az elején, és ezt kihasználta a DEAC, közel 50%-kal tripláztak. Ennek ellenére egálban voltunk a félidőre, és bíztam benne, hogy győzni fogunk a végén, mert már javuló tendenciát mutattunk. A harmadik negyed parádésan sikerült, ott védekezésben feljavultunk, ritmust fogtunk, és beestek a triplák. Kiépítettünk egy nagyobb előnyt, és onnantól a mi kezünkben volt a mérkőzés. Köszönöm a szurkolóknak, hogy most is mellettünk álltak.”

David Dedek, DEAC : “Az első 15 percben jól játszottunk, de aztán érthetetlen módon lelassult a játékunk. 21 eladott labdánk volt, ezzel nemhogy Kecskeméten, sehol nem lehet nyerni. A hazai csapat kihasználta a hibáinkat, megérdemelten nyert, gratulálok nekik.”

 

HÜBNER Nyíregyháza BS – Szolnoki Olajbányász 81-87 (17-24, 26-16, 16-19, 22-28)

Pethő Ákos, Hübner Nyíregyháza BS: Nagyon jó energiával kezdtünk, fontos volt, hogy megmutassuk: megérkeztünk a bajnokságba. Az első két meccsel ellentétben ez most sikerült. Néhány buta hibát elkövettünk, sokszor feleslegesen állítottuk oda a Szolnokot a büntetővonalra, amivel éltek a vendégek. Nehéz dobásokat kellett a végjátékban bedobniuk. Elismerésem mindkét csapatnak, mert jó mérkőzés volt. Jelenleg még nem tartunk ott, hogy egy bajnoki címre törő csapatot nem tökéletes játékkal meg tudjunk verni. Ezen a mérkőzésen már harminc percig jól koncentráltunk. Ezt kell kinyújtani negyvenre az ilyen egál meccseken.

Gasper Potocnik, Szolnoki Olajbányász: Nagyon nehéz mérkőzés volt, ilyenre is számítottunk, miután a Nyíregyháza elveszítette az első két mérkőzését, biztosak voltunk benne, hogy a hazaiak motiváltan és fizikálisan fognak játszani. Megérdemlik a gratulációt. Ami minket illet, két győzelem után érkeztünk, nem volt igaza annak, aki esetleg azt hitte, hogy ez egy könnyű győzelem lesz. Nem játszottunk tökéletesen, de ez egy nagyon értékes győzelem idegenben. Legközelebb jobb energiával kell játszanunk és védekezésben jobban kell teljesítenünk.

MVM-OSE Lions – Budapesti Honvéd SE 62-68 (19-20, 11-18, 12-13, 20-17)

 

Simon Petrov, MVM-OSE Lions: Kemény meccs volt, ahogyan számítottunk rá, azt hiszem nem sikerült teljesen kiheverni az Alba elleni borzalmas vereséget. Mentálisan nem voltunk készen, hogy úgy teljesítsünk a támadójáték végrehajtásában ahogyan egyébként tudunk. Ezen fogunk dolgozni, hogy a következő mérkőzésekre jobbá váljunk.

Baksa Szabolcs, Budapesti Honvéd SE: Köszönjük szépen a gratulációt, igen, azt gondolom, hogy a srácok nagyjából végig megvalósították azt, amit elterveztünk. Nyilván, itt egy sokkal rövidebb idő állt rendelkezésre, hogy az OSE-t feltérképezzük és az információkat átadjuk, viszont erre jól reagáltunk. Azt gondolom, hogy az OSE kulcsjátékosaival jó munkát végeztünk védekezésben. 62 pontot tudott dobni hazai pályán az Oroszlány, akik az előző hazai meccsükön 104-et dobtak, tehát azt gondolom, hogy a védekezésünk volt a kulcs. Emellett a jó büntető százalékunk a végjátékban kifizetődött. Én azt gondolom, hogy nagyon szépen csiszolódik össze a társaság, ha megnézzük a három mérkőzésünket, akkor minden mérkőzésen, lépésről lépésre egyre jobban játszottunk és ez most már győzelmet is eredményezett. Én csak azt szeretném ebből leszűrni, vagy mondani, hogy mi nem foglalkozunk azzal, hogy ki, mit gondol, hogy nekünk hogyan kéne játszanunk, hogy nekünk van-e esélyünk vagy nincsen esélyünk. Mi abban hiszünk, amit együtt leteszünk az asztalra napról napra, és azt gondolom, ha az ember nem hiszi el azt, hogy esélytelen, akkor ilyen dolgok születnek, mint ami ma történt. Ezen az úton megyünk tovább.

Zalakerámia ZTE KK – Arconic-Alba Fehérvár 70-76 (16-20, 14-19, 26-14, 14-23)

 

Sebastjan Krasovec, Zalakerámia ZTE KK : “Gratulálok az ellenfélnek. Nagyon erős csapata van a Fehérvárnak és ők a bajnokság egyik esélyesei. Sok hasonló hibát követtünk el, mint Körmenden. Az elején sajnos rosszul kezdtünk, nagy előnyt adtunk az Albának, amely vezetett öt-tíz ponttal is, így nehéz volt visszajönni a mérkőzésbe. Ez nagyon sok energiát követelt tőlünk, ráadásul ez volt hét nap alatt a harmadik mérkőzésünk, és ez is számított.”

 

Matthias Zollner, Arconic-Alba Fehérvár: “Először is gratulálok a csapatomnak, hiszen a meccs előtt is tudtuk, hogy egy nehéz meccs vár ránk, ami bebizonyosodott. Nem sok csapat fog innen győztesen távozni. Kollégám jó munkát végez, azt szerettük volna megakadályozni, hogy a ZTE tranzíciós játéka érvényesüljön. Végül ez lett a kulcsa a győzelmünknek. A továbbiakban sok szerencsét kívánok a Zalaegerszegnek, mi pedig készülünk a szombati mérkőzésre.”

 

Hozzászólások

Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés