Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Forray Gábor: bajnok szeretnék lenni

“Én egy sikerorientált pasas vagyok.”:

:

Tizenöt évvel ezelőtt, 2005 nyarán érkezett Kecskemétre az akkor még alig ismert fiatal edző, aki mára a nyers titánból érett, komoly szakemberré vált. Mindezt azonban nem ingyen kapta, tanult, fejlődött, tapasztalatokat gyűjtött és figyelt. Ma ő a magyar élvonalban legrégebben dolgozó magyar vezetőedző, aki 2016 óta a KTE-Duna Aszfaltot erősíti. Ha mindezt összevetjük, nem lehet meglepetés a kijelentése: bajnok szeretnék lenni.

A hiros.hu interjúja:

– Hogyan zajlik most a munka a csapatnál?

– Éppen itt van a telefonomon az egyik játékos tegnapi edzéseredménye, folyamatosan küldik vissza a Polar-méréseket, vagy videókat, mindenkivel tartjuk a kapcsolatot. Hetente többször adunk nekik edzésprogramokat, tudom, hogy becsülettel megcsinálja mindenki, de… Szóval ez nem jó helyzet. Nincs mit tenni, azzal foglalkozunk, amire nekünk van hatásunk, csak azzal megyünk előre.

– Mindig előre néz?

– Mindig. A múlttal csak annyit foglalkozom, amennyi tapasztalatot lehet belőle meríteni. Ez visz előre, ezzel lehet fentebb és fentebb lépni.

– Többször, több helyen beszélt már arról, hogy a karrierje csúcsa lenne egy bajnokcsapat vezetőedzőjeként, vagy a magyar válogatott szövetségi kapitányaként dolgozni. Ma is tartja ezt?

– Igen, természetesen. Sajnos én egy sikerorientált pasas vagyok, egyszerűen nem tudom elfogadni előre azt, hogy nem nyerünk. Bennem nagyon erősen munkál a győzelmi vágy, éppen ezért szeretnék bajnok lenni, mert a bajnok a legutolsó, legfontosabb meccset is megnyeri. Úgy gondolom, készen állok erre. Egy éve azért köteleztem el magam Kecskeméten, ráadásul újabb két évre, mert elképesztően jó az összhang a klubban, és mint ahogy az elmúlt években bizonyítottuk, itt is lehet nagyot alkotni.

Mi például a 2018-as ötödik helyünket úgy éltük meg, mintha bajnokok lettünk volna, a körülményeinkhez képest igen jó eredményt értünk el. Itt megkaptam az önállóságot, szakmai kérdésekben nem szólnak bele a munkába. Van egy rendszer, egy stratégia, az adja a klub működésének stabilitását. Vágyom arra, hogy léphessek előre egy nagyot. Tudom, hogy lesz erre esélyem, hiszen korábban kerestek már két komoly élvonalbeli klubtól is. De egy biztos, csak akkor mennék el Kecskemétről, ha az a karrierem szempontjából fontos lépés lenne.

Fotó: KTE Kosárlabda Klub

24 hozzászólás

24
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
13 Comment threads
11 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
18 Comment authors
GodemperorBobanLightbringerDennisMKE181 Recent comment authors
Dennis
Olvasó

Amennyi pénz van most fehérváron azon sem csodálkoznék ha idehoznák Phil Jacksont és mellé jönne a Fofo. Kellert mikor jelentik be?

ldd
Olvasó

Szfvár évekig tetszhalott volt. ( még a HONVÉD is elhappolta előlük a foci aranyat… ) A kosárlabdáról ne is beszéljünk …
Ezek a hírek (?) előttem, nagy csapatot vetítenek előre.
Majd meglátjuk …

Lightbringer
Olvasó

Tetszhalott? A telepumpált mb1-ben minden évben bajnokesélyes. 2 éve bajnok kosárlabdában. Pluszban még sutyiban elhokizgatnak egy elég magas szinten. Sokan elfogadnák ezt a tetszhalottságot.

Boban
Olvasó

És a városban van még egy amerikai foci bajnokcsapat, egy régen szebb napokat is látott női első osztályú kézilabda csapat és egy első osztályú férfi röplabda csapat is. Hagyd az ilyen bohócot… 🙂

ldd
Olvasó

Nyugi gyerekek…
A röpi, a kézi, a hoki csapatokat össze-vissza verik…
A foci nem tudott bajnok lenni…
A kosárban 2 év elment a lecsóba…

Ha ehhez hozzá veszed, hogy éppen bizakodó voltam irányotokban…
Akkor végképp nem kéne arcoskodni.

MKE181
Olvasó

mindig apuka csicskása maradsz azt önálló gondolatod sose lesz azt fogod csinàlni amit mondanak

ipasop
Olvasó

Örüljetek neki hogy a vezetők magyar, fiatal, helyi edzőben gondolkodnak! Szimpatikus irány! Bárcsak nálunk is így lenne! Mi is nagyon szeretnénk ha Cica vissza kerülne, most hogy szabad. De sajnos nálunk a városi belharcok, az egymással való marakodás tönkre teszi(tette) a kosárlabdát! Hozzá adódik az a pár idióta gyökér aki szétbarmolta néző közönséget! Szóval most nálunk teljes a káosz a nihil.

fejerkosar
Olvasó

Örülök Forraynak ha ez tényleg igaz, mert ugye ez egyenlőre csak pletyka.Valami azt súgja jó szezonunk lesz. Talán érkezik valamiféle folyamatosság és tervszerűség.Simon jót húzott ezzel! Tudtommal Forray és Vojvoda jó viszonyban vannak jól ismerik egymást. Jó légiósok kellenek és irány előre! Próbáljunk meg optimistának lenni, az elmúlt szezonoknál csakis jobb lehet!
Hajrá Fehérvár!!!

Tesito
Olvasó

És tényleg puncika irányít mindent…

ipasop
Olvasó

Ugy látszik a luxus család még mindig nem tud megbocsátani Ivkovicsnak! A fő bűne a vándornak, hogy mikor luxusék mentek a soundra ,hívták magukkal ,de ez a galád ember nem ment,mert inkább a válogatottal maradt hogy dolgozzon és készüljön az EB-re

Tesito
Olvasó

Finom nutellás volt?Egészségedre…

MAFCdrukker
Olvasó

Én ebből a nyilatkozatból azt olvastam ki, hogy már fél lábbal egy KTE-nél bajnokesélyesebb csapat padján ül, jó eséllyel az Alba ez a gárda.

Tesito
Olvasó

Én is igy érzem.Jó lesz ,hogy ha hazajön örülök neki.Csak kicsit átlátszó az egész sztori. Lóri nem véletlenül nem birja Ivkot…

orszagalama
Olvasó

Jöjjön csak!! Végre echte fehérvári edzőnk lenne!Ha jól emlékszem az elmúlt években sokszor megvert minket, még Fehérváron is! Nyilván több pénzből nem öreg szerbeket fog hozni, de remélem nem is gettó szökevény fekákat! Üdv itthon Fofo

parizel
Olvasó

Balássy és Simon jól döntött, hogy Forray Fofót választotta!
Rizikós lett volna külföldit hozni Vojvodáék mellé, és valamire való magyar edzők, Sabáli, Bencze, Csirke, Pór, szakmailag óriásiakat buktak az előző években.
Ősfehérvári, kifogástalan úriember, nagyon tudja a szakmát, jó kapcsolatban van a kosárlabda “irányítóival”, jól ismeri a magyar viszonyokat, az Albacompos közeget.
Happy And-es történet lesz ebből!

Redbid
Olvasó

Egy “pici hiányosság” azért van, eddig soha nem dolgozott erőteljes eredménykényszer okozta nyomás alatt, hiszen a kecsónál azért “csak úgy jól elvolt”.
Ha tényleg Alba, akkor azért kíváncsi leszek majd erre, de hát valahol ezt is el kell kezdeni!

MKE181
Olvasó

te fogalmatlan

Godemperor
Olvasó

Mi az a “Happy And”? Olyan mint a kosár “Fun”? 😀

ldd
Olvasó

Amennyiben Stolénak van köze Voja választásához…
Forray teljesen beleillik a képbe. Azt se felejsük, Ő fehérvári…
Óriási elégtétel lenne neki …
Előzőek eddig a délszláv dominanciát nyomták 1-2 amcsival, akik (kevesen) nem tudnak klikkesedni és be lehet őket állítani a sorba…

Pbask
Olvasó

Elég búcsú szaga van,akkor tényleg igaz hogy Alba,ha már Stole nem edzősködhet. Vajon délszláv vonalon fognak mozogni,csak magasabb büdzsével? Érdekes lenne,mindig atletikus amcsikról szólt a koncepció.

hp12
Olvasó

Nulla ampulla… Egyébként nagyon elköszönés szagú, bár ha Fehérváron Vojvodával nagyobb célokra törnek gondolom nem ő van a célkeresztben.

bakiba
Vendég
bakiba

Fehérvár. Kecskeméten meg Váradi lesz az edző.

Igyvan
Vendég
Igyvan

Csak nem Fehérvár?
😉

gulyasszabolcs00
Olvasó

Hajrá, Professzor! 😉✌️🥇

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés