Connect with us

Bajnokság

Forray: Fontos, hogy legyen karaktere a csapatunknak

Kulcsjátékosok nélkül játszottak a Debrecennel.:

:

A hétvégén kétszer találkozott az Alba Fehérvár a Debrecennel, az első mérkőzésen kikaptak, a másodikon nagy csatában nyertek, 76-74-re. Forray Gábor értékelt a klub honlapján.

– Az első meccsen 12 pontos vereséget szenvedtünk a DEAC-tól, aminek megvolt az oka, ugyanis előzőleg nagyon komoly edzésmunkát végeztünk, ennek megfelelően tompán mozogtunk. A vereség ellenére az első félidőben jól játszottunk, a második negyedben kimondottan imponáló volt a játékunk, jó ritmusban kosaraztunk és vezettünk. Aztán a vendégek feljavultak, a negyedik negyed derekán hullámvölgybe kerültünk, az ellenfél kihasználta hibáinkat, el is vesztettük a mérkőzést. Ez bosszantott, ugyanis hiába vannak tapasztalt játékosaink, ők is ugyanúgy hibáztak, ahogy a fiataljaink. A DEAC jobban játszott, frissebbek voltak, azzal együtt is, hogy előzőleg utaztak – közölte vezetőedzőnk, Forray Gábor.

A második mérkőzésen hatalmas küzdelemben győztünk, ezúttal a végjátékban sikerült felülkerekednünk.

– Fontos, hogy legyen karaktere a csapatunknak. Két alapemberünk hiányzott a rotációból, Ron Curry még a térdével bajlódik, Csorvási Milánnak pedig megszületett második gyermeke, természetesen szabadságot kapott a hétvégére, hiszen a család mindennél fontosabb. Olyan összeállításban voltunk a parketten, ahogy korábban nem, ezért olyan figurákat játszottunk, amiket előzőleg nem gyakoroltunk. Eladtunk labdákat, rossz dobásokat választottunk, védekezésben nem értettük meg egymást. A Debrecen erős csapat, mély kerettel, komoly, támadó potenciállal. Meggyőződésem, meghatározója lesz a bajnokságnak, ahogy mi is. Nem készültünk külön belőlük, úgy gondolom, a felkészülés ezen szakaszában ez nem is szükséges. Az jó hír, hogy viszonylag kevés, 74 ponton tartottuk őket mindkét találkozón. A második meccsen a védekezésünk jobb volt, koncentráltabban játszottunk, ezzel tudtunk nyerni. Valamint támadásban is sikerült előrelépnünk az egy nappal korábbi teljesítményünkhöz képest. A győzelem fontos, valamint az is, hogy nem sérült meg senki, továbbá pozitívum, hogy éles helyzetet tudtunk gyakorolni, a szombati összecsapás az utolsó másodpercben dőlt el a javunkra. A fiatalok ismét hozzátettek a játékunkhoz, a két Takács, Martin és Milán mindkétszer jól teljesített. Nagy öröm, hogy Lukács Norbert végre pályára lépett. Mivel a nyáron egy hónapot ágyban töltött, még nincs abban az állapotban, hogy sokat hozzátegyen a játékunkhoz, de szépen halad előre. Vojvoda Dávid nagy értékünk, Markovic Luka pedig remek csapatkapitány, a rá szabott feladatokat megoldja, mindig ad energiát a csapatnak, nem csak támadásban, védekezésben is, fontos lepattanókat szerez. A légiósok akklimatizálódnak, egyre jobban teljesítenek, Frank Turner pénteken lelkesen, de sok hibával játszott, másnap remekül dirigálta a gárdát. Stacy Davis jól támad és védekezik, ő is kellett ahhoz, hogy ritmust fogtunk és fordítottunk a második mérkőzésen. Esa Ahmad is láthatóan belelendül, egyre ponterősebb.

6 hozzászólás

6
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
2 Comment threads
4 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
BobansopronfanZsarkovhp12 Recent comment authors
Zsarkov
Olvasó

“Szerethető” csapat…, edzőstől, ügyvezetőstől, vojcistól együtt

sopronfan
Vendég
sopronfan

Nem értem minek csodálkoztok Vojvodán. Mindig oda ment ahol a lóvé volt. Nem éppen egy Kálmán vagy Fepu. Korábban is volt az Albában, mint ahogy előttetek még Kaposváron, Zegen, Pakson is. Lényegében Vas megyét leszámítva mindenhol megfordult már ami számít. Felkészül Debrecen.

Zsarkov
Olvasó

Nem ez a baj, hanem az, hogy a szavak és a tettek homlokegyenest ütik egymást…, meg a “magas ló” stílus…, igazából odavaló, azok közé, ahol most van

Boban
Olvasó

Szánalmas a vergődésed. Mondjuk szórakoztató, hogy ilyen bohócot csinálsz magadból. Pár éve még ő volt az isten, most meg köpködöd, pedig rengeteget tett az olajért. Érdekes, mi sosem köpködtük Keller Ákost vagy Filipovity Márkót, mert eligazolt egy riválishoz. Amíg nálunk játszottak 100%-ot nyújtottak, mindig a csapat sikeréért dolgoztak. Voja is ugyanígy tett, amikor az olaj játékosa volt. Élvezet nézni a vergődésed, ne hagyd abba! 🙂

Zsarkov
Olvasó

Sajnos nem érted…, lehet nincs elég eszed

hp12
Olvasó

Feng shui – huszár, komolytalan.

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés