Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Fordulatos meccset nyert Kaposváron az Alba

A páratlan negyedekben a hazaiak, a párosokban a vendégek voltak jobbak.

Kometa Kaposvári KK - Arconic-Alba Fehérvár 95-103 (25-22, 20-27, 29-20, 21-33)

NB I/A, 8. forduló
Kaposvár, Városi Sportcsarnok
Tőzsér Dénes Kelemen, Kovács Nimród János, Földesi Ádám (Páli dr. Kálmán)

KKKK: Petersen 35/21, Puska -, Griffin 18/9, Gabric 11, Hughes 14. Cs: Bogdán 8, Krnjajski 5, Halmai 4, Csorvási -, Hendlein -.

Alba: Pongó 12, Somogyi 11/3, DeCosey 23/6, Philmore 7/3, Ford 22/3. Cs: Vojvoda 23/3, Szabó 5, Takács -.

Az energiaválság miatt a Kaposvár Arénából régi otthonába, a Városi Sportcsarnokba tette át székhelyét a KKKK, az Alba ellen debütáltak “új hazai” pályájukon a kaposváriak. A MindiGo a „nem tervezett helyszínváltoztatás” miatt nem tudta közvetíteni a mérkőzést.

Petersen triplájával indult a találkozó, Somogyi zsákolt, majd Gabric büntetőzött jól, Griffin pedig kintről volt eredményes (8-2). DeCosey sikeres középtávolija után rontott támadások következtek, Philmore törte meg a pontcsendet egy 2+1-es akcióval, Somogyi saroktriplája pedig már fehérvári előnyt jelentett (8-10). DeCosey duplájával már 10-0-s futásban voltak a fehérváriak, de ekkor Petersen bevert egy hármast (11-12). Ismét DeCosey volt eredményes, mire a dán újabb távolit küldött a helyére, egyenlített a KKKK. Vojvoda első kosarára Griffin felelt közelről, több, mint négy percet kellett várni a hazaiak első kétpontos kísérletére. Ford tett vissza egy támadólepattanót, 16-18-nál ismét a vendégek vezettek. Szabó is megkezdte a pontgyártást, Vojvoda nem hibázott a büntetővonalról, de a közelről és távolról is eredményes Griffinnek köszönhetően nem szakadtak le a somogyiak (22-21). Mi több, Hughes zsákolásával a vezetést is átvették, majd Krnjajszkinak köszönhetően a negyed végén is ők találtak be, ezzel 25-22-es előnyben voltak a fordulatos első negyed után.

Vojvoda hárompontosával a második játékrész első támadásából egyenlítettek a fehérváriak, válaszul Petersen dobott be egy közelit. Ford is így tett, ismét egálra álltak a felek, Krnjajszki közelijét Somogyi annulálta (29-29). Ismét Petersen következett, egymás után öt pontot jegyzett, de Ford zsinórban nyolccal válaszolt, amit Vojvoda egészített ki újabb 10-0-s sorozattá (34-39). Hughes szerzett fontos kosarat második esélyből, Petersen ötödik triplájával egyenlítettek a Delfinek, Pongó vette vissza az előnyt csapatának (39-41). Halmai duplájával ismét utolérték ellenfelüket a kaposváriak, ezt követően DeCosey büntetőzött hibátlanul, de a hazaiak fiatalja újabb kosarat jegyzett (43-43). Pongó, majd DeCosey talált be közelről, utóbbi még egy büntetőt is dobhatott. Ford zsákolt egy szerzett labdából, két másodperc maradt az órán, Rudez időt kért, Griffin pedig kosárral fejezte be a figurát, így 45-50-es vendégvezetéssel vonultak pihenőre a csapatok.

Petersen pontjaival indult a második félidő, Somogyi és Ford révén közelikkel őrizték vezetésüket a vendégek (48-54). Griffin hármasával zárkózott a Kaposvár, DeCosey és Gabric is kettővel növelte pontjainak számát, Bogdán első találata után már csak egy pont volt a különbség. Pongó szedett támadólepattanót és dobott fontos kosarat, Bogdán egy gólpasszt is kiosztott Hughes-nak (57-58). Vojvoda középtávolijával egy kis levegőhöz jutott az Alba, ám Griffin egy büntetőt és egy közelit is értékesített, a magyar válogatott bedobó szabaddobásai is pontosak voltak (60-62). Bogdán elkapta a fonalat, de Ford egyből annulálta kosarát, azonban ismét jött Petersen, újabb triplájával már a somogyiak vezettek 65-64-re. Hendlein portszerűtlen hibát vétett, Szabó dobhatott kettőt, de a labdabirtoklásból nem született vendégkosár. Petersen viszont újabb hármast süllyesztett el a fehérvári gyűrűben, majd a büntetővonalról sem hibázott, harmincadik pontjával az addigi legnagyobb hazai előnyt jegyezhettük fel (70-66). Jól jött DeCosey kettese a vendégeknek, Krnjajszki csak egy büntetőt értékesített, a fehérvári 25-ös viszont megint betalált (71-70). Gabric is otthagyott egy pontot a vonalon, viszont akcióból nem hibázott, három negyed után a KKKK vezetett 74-70-re.

A hazaiak horvát magasembere ott folytatta, ahol a kisszünet előtt abbahagyta, Somogyi próbálta visszahozni a meccsbe csapatát, de Hughes és Bogdán is pontosan célzott, már 80-72-re vezettek a fehérmezesek. Philmore lépett elő vendég oldalon, kiosztott egy gólpasszt Pongónak, majd egy hármassal időkérésre kényszerítette a kaposváriakat (80-77). Pongó duplájával tovább zárkózott az Alba, Hughes zsákolt válaszul, Ford büntetőivel 82-81-re jöttek fel a kékmezesek, ám újabb Hughes-zsákolást láthatott a közönség. Vojvoda állt csapata élére, zsinórban hat pontot szerzett, így a 36. percben már a Fehérvár vezetett (84-87). Pongó egy közelivel, Szabó egy büntetővel növelte az előnyt, Gabric egypontosaival jutott túl a holtponton a Kaposvár (86-90). Ford és Petersen is közelit dobott, DeCosey hármasával nagyot lépett a győzelem felé az Alba (88-95). Petersennek ütöttek oda tripladobás közben, mindhárom szabaddobást értékesítette, Vojvoda dobott fontos duplát, Bogdán válaszolt azonnal, két perccel a vége előtt 93-97 állt a táblán. Philmore csak egy büntetőt dobott be, Hughes révén egy labdányira zárkóztak a hazaiak (95-98), de DeCosey hármasa beesett, Gavricé kimaradt, így már nem volt esélyük a kaposváriaknak, Vojvoda állította be a 95-103-as végeredményt.

29 hozzászólás

29
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
17 Comment threads
12 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
18 Comment authors
Mike21BuborkaHajraKaposFreebulletzAtesz 18 Recent comment authors
Freebulletz
Olvasó

Tegnap megnéztem a meccset, kíváncsi voltam az EGETVERŐEN botrányos, elfújt meccsre….hát valahogy nem láttam….
Ellenben azt láttam, hogy kurva sok labdát adott el a KKK, nem dobták be a büntetőiket és kb. az nem szedett lepattanót az Albában aki nem akart.
És ilyen rossz triplázással is behúzta az Alba meg -1 légióssal.

2 ember játszott a Kaposvárban, az meg nagyon kevés.

Mike21
Olvasó

Gratulálok a győzelemhez az Albának! Nem a szürkék miatt kaptunk ki, bár, ahogy Zegen most is voltak meccset jelentősen befolyásoló rossz döntésük, tévedésük, de abszolút nyerhető meccs volt, az utolsó negyedben is. Meccsfelvétel: https://youtu.be/hL85rww545I 88-92-nél Borisszal szemben Voja ziccerben faultolt, megütötte a kezét, síp néma, tovább ment a játék. 91-95-nél félpályánál letámadni próbáltunk, könnyedén átjátszották, Voja Borisz mellett ziccert dob, besegítés nem jött. 93-97 Boriszra ráfújták a faultot, hátulról lökés címszóval, az első félidőben őt lökte meg két kézzel DeCosey a pattanóért, 2+1 lett. 95-98-nál Somogyi borított, és el is lépte mellesleg, üres sarok triplát kaptunk, ott el is dőlt… Olvass tovább »

Buborka
Olvasó

Egyelőre nem látom, hogy Somogyinak miért érte meg az Albába igazolni. Nagyjából ugyanannyit játszik, mint tavaly. Miben nagyobb a szerepe ebben a csapatban?

törrögszultán
Olvasó

Valószínű hogy minden meccsét láttad, azért írsz ilyet… Senki, még Ő sem gondolta azt, hogy 30 -40 pecet fog a pályán tölteni 1-1 meccsen(minden meccsen).
Szerencsére megoszlanak a pályán töltött idők ez talán mindenkinek jó egy csapatban, senkit nem kell sérülésig terhelni… na és tölthet akár 40 percet a pályán(nem csak Ő) ha kevésbé eredménye/hatékony, és lehet kevesebb idő(k)alatt jobb statisztikai mutatókat produkálni.

Buborka
Olvasó

Semmi rossz szándék nem volt a kérdésemben. Azért kérdeztem, mivel nem láttam a mérkőzéseit. Statisztikában nem láttam jelentős különbséget sem az időben, sem a mutatókban, ezért érdeklődtem, hogy miben változott a szerepe az előző együttesben betöltötthöz képest. Nem mindent mutat meg a statisztika.

HajraKapos
Olvasó

Sajnos egyéb okokból, és a mindigo-nak hála csak a statisztika alapján “néztem” a meccset, de azért engedjetek meg így látatlanba is pár gondolatot, hátha ráhibázok valamire: Lehet bírózni a meccs végén, de felesleges, legközelebb lehet, hogy pont a mi javunkra fognak fújni. De sajnos a számok magukért beszélnek. 103 pontot kapni idegenbe is szégyen, nem pedig hazai pályán. Ez a védekezés totális hiányát jelzi. 9-cel több (15) támadólepattanót szedtek hozzánk képest, 20-ból 7!!! büntetőt hagytunk ki és 9-cel több (17) labdát adtunk el. Ezekben kell a hibát keresni, nem pedig abban, hogy a balfék bíró éppen mit fúj be, mert… Olvass tovább »

Atesz 18
Olvasó

Hendlei Rolika már nyugatra! Küldjétek már nyugdíjba!

Cibuláre Bucimbunga
Olvasó

Felvettük a kesztyűt és brutál nagyot küzdöttünk a vitathatatlanul egyik legerősebb hazai csapat ellen! Sajnos három extra teljesítmény (Aris,Hughes,Bogdán-brávó Beni!!-) is kevésnek bizonyult. A védekezésünk még mindig gyengus (kivéve a sapkagyárat), sok a kihagyott bünti, pontatlanság. Ezzel együtt is nyerhető volt a meccs. Egyszerűen undorító, amit a 3 POJÁCA művelt játékvezetés címen! És mindezt büntetlenül megtehetik! Ki merem jelenteni, hogy ma egy normális, korrekt fújás mellett hazai győzelem is születhetett volna! Összességében igenis rajtuk múlt, hogy átbillent a mérleg nyelve a vendégek javára! És ez vérlázító! Mindzzel együtt gratuláció és elismerés illeti mindkét csapatot a hatalmas győzni-akarásért, ádáz küzdelemért, élet-halál… Olvass tovább »

törrögszultán
Olvasó

Roppant érdekes!
Ha nyer a Kaposvár, sosem bírózik szurkoló tábora…
Még kellene tanulni védekezni, büntetőt dobni, KOSÁRLABDÁZNI!
Ja, hogy azt hogyan kell????
Egyszerű, az alapoknál kell kezdeni…!

KPSVRKK
Olvasó

Nagy az arc, Hopkinsz!

KKKfanta
Olvasó

Mondjuk amíg székesfehérvári születésű bírót küldenek Alba meccsre addig nincs min csodálkozni! Szomorú h ilyen lehetséges. Meg is lett az eredménye. Gratulálok.
Arra leszek kíváncsi idén melyik lesz az a pálya ahol befutnak a szurkolók s elkapják a bírót, mert amit sokszor művelnek katasztrófa!

Freebulletz
Olvasó

ikszdé

Aranyalba
Olvasó

Én fehérvári szemüvegen keresztül néztem, nem láttam egetverően rossz fújást. Mely ítéletek verték ki ennyire a biztosítékot ? A legnagyobb felháborodas akkor volt amikor egy támado lepattanót nem szereztünk meg, de lökés miatt dobhattunk kettőt . Még az is fujhato volt. Főleg , hogy előtte Petersent dobhatott 3 büntetőt , szerintem indokolatlanul. Volt Hendlein sportszerűtlenje, ami még vitatott volt, dehát ott letépte hátulról Szöszi mezét. Ezeken kívül nagyon tiltakozás Sem volt egyes ítéleteknél, csak a végén ment kórusban a három hülye .

AllenIverson
Olvasó

Sajnos megint hoztuk a sok buta hibát a támadásunkba.Hazai pályán ennyi pontot kapni,úgy hogy azért igazából a dobott pontunkkal lazán meccset lehetett volna nyerni luxus.A 3 bíró meg annyira fogalmatlan mint egy 3.-as mikor megkerdezik tőle hogy mik azok a prímszámok.
Most jön 5 könnyebbnek ígérkező meccs,de meg mereem kockáztatni,hogy ilyen védekezéssel még ezek közt is lesznek meglepetések.
A közönség elött le a kalappal,sokszor együtt éltek a főszurkolókkal.
Csalódott vagyok mert Rudeztől többet vártam,de sose gondoltam volna hogy ezt írom,mert nem volt Fekete a kedvenc edzőm,viszont tény,nála azért ennél komolyabb volt a védekezésünk.
Grat az albának.

KKK72
Olvasó

Feketével kapcsolatban igazad van a védekezés tekintetében de azután csak a ásványvizes flakon dobálás meg a fiatalok kedvének elvétele a kosárlabdától és semmi más. A védekezést még Dzsunicstól megtanúlta, hogy kell összerakni. Persze az is igaz, hogy Rudeztől valahogy mindenki többet várt.Én is !

MKE181
Olvasó

itt meg szopkodod a tanár bácsit

Tampa
Olvasó

Meglepő, hogy Zollner ilyen teljesitmennyel sem jatszatta Somogyit egy ilyen kiélezett meccsen… Ezek szerint mégsem akkora ott a bizalom?

KPSVRKK
Olvasó

Somogyi ma öntörvényűen játszott, túlvállalta magát.

KKK72
Olvasó

Hát ilyenre nem emlékszem, hogy Kaposváron a “játékvezetők” teljesítményét a teljes csarnok egy emberként “értékelje” ! Páli dr Önt miért nem illették Kaposváron ilyen egyöntetű véleménnyel annó ? Ebben az a sajnálatos, hogy ennek a bírói tevékenységnek semilyen következménye nem lesz és folytathatják tovább áldásos tevékenységüket.. A tőzsér, kovács,földesi trió amit a ma este itt Kaposváron játékvezetés címén műveletek azt egy NB II-es mérkőzésen sem lehetne megcsinálni. Alba edzője már éppen csak azt nem engedhette meg magának, hogy elvegye sípot az egyik sporitól és ő fújja meccset mindenféle retorzió nélkül. A mérkőzéshez még csak annyit, hogy ennyi labdavezetési hibát nem… Olvass tovább »

Answer
Olvasó

Borzasztó volt a 3 madár.Még borzasztóbb hogy nem tudunk védekezni.És ez úgy látom nem is fog változni,mert egyénileg is nagyon gyengén védekezik jó pár játékos.

KPSVRKK
Olvasó

Rengeteget hibáztunk, de a mai bíráskodás undorító volt!
Elvették a meccset tőlünk!

És…a védekezésünk rossz.
A konkurencia győz, mi veszítünk.
103 kapott pont hazai pályán!
11 szerzett labda ami a mi labdabizonytalanságunk.
Ennyi kapott ponttal, ilyen védekezéssel ne legyenek illúzióink, nem lehet a felsőházba jutni.
Nyert meccseket adunk el a lefagyások miatt.
Nagyon csalódott vagyok.

MKE181
Olvasó

Amig Fekete tanárbácsit nem hozzuk vissza szakmai igazgatónak addig ez lesz vele ma 50 pontot kaptunk volna veretlenül vezetnénk a tabellát

Kaposkosár KKK
Olvasó

Menj már a faszba te barom

MKE181
Olvasó

ne faszozz mert megiszod a levét

Rubik75
Olvasó

Jó mérkőzes volt,de ennyire gusztustalan bírók régen vezettek már itt mérkőzést.Ha egyáltalán volt rá példa.A büntetőink még mindig siralmasak,akárcsak a védekezésünk.Az a bosszantó,hogy amilyen sok pontot dobunk meccsenkét mérkőzéseket nyerhetnénk,ha a védekezés nem lenne katasztrófa.

KKKfanta
Olvasó

Könyörögve kérek valamilyen bizottságot hogy nézzék vissza a bírók tevékenységét. Ennél feltűnőbben nehéz belenyúlni egy meccsbe! Kérdezem hogy meg kell várni a bírói szankciókkal hogy valamelyiket elverjék egyszer valahol????? Mert magyar ember ezt sokáig nem tűri!

SeatGeek
Olvasó

A bírók hagyták ki a kaposvári büntetők felét és engedtek 15 támadólepattanót a fehérváriaknak?

KKKfanta
Olvasó

Ez tény aláírom hogy nem tudunk védekezni, meg még sokmindent. De az h a bírók belenyúltak a meccsbe az biztos!

Kaposkosár KKK
Olvasó

Tőzsér a jó kurva tetves mocskos kurva anyádat

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés