Connect with us

Bajnokság

Fordulatos meccsen nyert a Szolnok

Többször vezetett a DEAC, de végül megérdemelt hazai siker született.

Szolnoki Olajbányász - DEAC 88-76 (27-18, 20-20, 12-22, 29-16)

Bajnokság, 2. forduló
Szolnok, Tiszaligeti Sportcsarnok
V.: Cziffra Cs., Ádám J., Nyilas I.

Szolnok: Warner 17/6, Badzim 12/6, Rudner 11/9, Zsíros 3/3, Cakarun 9. Csere: Pongó 7/3, Kovács 10/3, Juhos 9, Subotic 10, Taiwo -.

DEAC: Moody 30/9, Molnár D. -, Guyton 11/3, Hines 5/3, Tóth 6. Csere: Asszú 6/3, Polyák 4, Drenovac 4, Molnár M. 10, Bognár -.

Az előző fordulóban győzelmet arató DEAC látogatott az első tétmeccsét játszó Szolnok otthonába.

Warner két büntetőjével indult a találkozó, amire Moody válaszolt szinte azonnal, sőt, Hines triplájával gyorsan fordított is a DEAC. Moody közelijére Rudner hármasa a legjobbkor érkezett, amivel nem hagyta ellépni a vendégeket az elején a Szolnok, Zsíros távolija után pedig a vezetést is visszavette a hazai csapat, majd Warner pakolt rá még kettőt. Moody volt higgadt a vonalról és Subotic is megszerezte első pontjait, amire Guyton reagált, így a negyed derekán 12-11 volt az állás. A csereként beálló Subotic két büntetővel duplázta meg a pontjainak a számát, ami után centertársa, Cakarun is dobhatott kettőt, pontosan célozva (16-11). Moody emberrel az arcában is bedobta a hármast, de Kovács válaszolt egy balkezes ziccerrel. Három perccel a negyed vége előtt több jó védekezés után zúdított rá igazán a hazai szurkolósereg, Molnár büntetői eközben viszont jó helyre mentek. Subotic szépen lépett be és Badzim is higgadt maradt. Energikusan játszott hátul a Szolnok, miközben a támadóoldalon is büntetett – köztük egy palánkos Pongó trojkával -, megérdemelten, magabiztos előnnyel húzta be az első tíz percet az otthon kosárlabdázó alakulat. 27-18.

A második játékrész első pontjait Moody szerezte, Rudner triplájával viszont már tízzel ment a Szolnok. Tóth Ádám forgatta be az emberét, amire jött Rudner újabb hármasa. Asszú faulttal együtt volt eredményes távolról, a megítélt büntetőt is a helyére küldte. Sok volt a kisebb-nagyobb szünet a következő időszakban, ami alatt lassan araszolgatott közelebb a Debrecen (33-28). Subotic közelije többperces hazai gólcsendet tört meg, Asszú pedig újabb két ponttal jelentkezett. Egy elveszettnek tűnő labdát húzott vissza Rudner, Badzim pedig köszönte szépen a lehetőséget. Cakarun gyönyörű passzát elsőre nem tudta bepöcizni Rudner, a támadólepattanót követően azonban nem hibázott, időt kért Kovács Adrián (39-30). Drenovac két sikeres egypontosa után Badzim hármasa behullott, amire Molnár Márton közelije volt a válasz vendég részről. Pongó az egyik büntetőjét elhibázta, Warner javított a következő támadásban, megint átlépte a tízet a különbség (45-34). Továbbra is keményen védekeztek a hazaiak, megőrizték az előnyüket a nagyszünetre. 47-38.

A fordulás után Polyák tört be az első adandó alkalommal, aztán Tóth küldött a helyére két büntetőt. Kovácsnak csak az egyik ment be, Tóth Ádám viszont öt ponton belülre hozta a Debrecent (48-44). Cakarun egy furcsa oldalbedobást követően – a gyűrűről pattant a kezébe a labda – dobott egy palánkos tempót, majd Moody is a vonal mögül volt eredményes. Így tett Polyák is, már csak kettő volt közte. Moody sportszerűtlen hibája után Pongó szerzett egy pontot, Drenovac gyorsindításos kosarával pedig már 51-50 volt az eredményjelzőn, időt kért a Szolnok. Rengeteg büntetőt dobtak a csapatok ebben a tíz percben, ezúttal Cakarun küldött négyből hármat a helyére. Moody ziccere egy labdán belül tartotta a vendégeket, sőt, a szabaddobásait követően egyenlítettek is a fekete-mezesek, nem sokkal később pedig fordítottak is (54-56). Molnár Márton duplája és Juhos egy pontja következett, majd Juhos egy támadólepattanót is visszatett (57-58). Molnár centerezése és Badzim büntetői után tovább őrizte a minimális előnyét a DEAC, izgalmas végjátékra volt kilátás. 59-60.

A záró felvonás Guyton közelijével indult, Warner egy triplával egyenlített, Juhos pedig egy távoli duplával fordított. Badzim nagy hármasával öttel léptek el a hazaiak, majd megint Juhos szerzett fontos kosarat (69-62). Guyton hármasa bement, ahogy Warner ziccere is. Moody is távolról jelentkezett, újra egylabdás volt a különbség. Cakarun harcosságának két pont volt a gyümölcse, Kovács triplája után pedig felrobbant a csarnok, időt kért a Debrecen (76-68). Moody két büntetőjéből csak az egyik ment be, míg a túloldalon Juhos volt ismét üresen. Moody triplájára Warner hárompontosa érkezett, szinte mindenre volt válasza a Szolnoknak (81-72). A hátralevő két percben már nem tudott csodát tenni a DEAC – amely egy kissé ideges is lett a végére -, fordulatos meccsen győzött az Olajbányász. 88-76.

Fotó: Szolnoki Olajbányász

66 hozzászólás

66
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
33 Comment threads
33 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
40 Comment authors
makelovenotwar69BolyongóKendeffy BotondhopehelyJuventus 29 Recent comment authors
Artois
Olvasó

Ugy nez ki egy rendkivul szeretheto, harcos CSAPAT alakul Szolnokon.
Jol jar a labda (21 asziszt), fojtogato vedekezessel parositva. Ez az ami a tavalyi halvérű brigadbol hianyzott…
Egyetlen kerdes ami felmerul bennem hogy kinek lesz töke rakenni a labdat egy szoros vegjatekban Warneren kivul?!

Rouge
Olvasó

Badzim.
És csont nélkül bevágja.

Zsarkov
Olvasó

Jó a logód 👍

Artois
Olvasó

😉

Kendeffy Botond
Olvasó

Semleges nézőként én annak örülök, hogy egyáltalán volt egy jó meccs nézők előtt, és még a Mindigo sem volt ezúttal gáz. Kellenek a meccsek és életben kell tartani a bajnokságot a nehézségek ellenére.

derryl
Olvasó

Ha valaki kiváncsi rá, a Szolnok tv ma 16.30-kor felvételről, kommentárral leadja a meccset.

hopehely
Olvasó

Berényi-Kovács-Mandics-Lekli!?
Becsky jobban tenné, ha ezt a 4, azaz négy db U16 edző helyett hozna egy igazi Head Coachot, egy igazit!

makelovenotwar69
Olvasó

Nem láttam a meccset, de otthon a Paks ellen egy győzelem, idegenben a megerősödött Szolnok ellen egy utolsó negyedes vereség eddig a teljesítmény. Mégis mit vártok??? Hogy végigveritek 20-szal minden meccsen a mezőnyt?
Türelem, kedves debreceniek!
Hajrá magyar kosárlabda!

Black Cat86
Olvasó

A tegnapi esti meccsen, ami a két csapat között döntött,az a két edző közti tudásbeli különbség volt.Becsky úréknak minden adott egy jó eredményhez(igaz a feljutásunk után minden évben adott volt),ehhez viszont edzőket nem tudnak választani.Berényi után Kovács Adrián is a magyar kosárlabda egy túlértékelt edzője.Ez vár ránk az élcsapatok ellen,hogy Adriánt az ellenfél edzői reggelire megeszik.Ez a keret bajnoki címre esélyes,csak nem Adriánnal.Debrecenben nagyon ki van éhezve a kosárközeg egy jó eredményre tizenöt éve játszott a Vadkakasok döntőt és lett ezüstérmes azóta sok mindenen átmentünk.Félek idén ebből semmi nem lesz a gyenge edzőnk miatt.Adrián rettentő kevés vagy az elithez és… Olvass tovább »

Rouge
Olvasó

A DEAC egyetlen játékosának volt
pozitív a +/- értéke, természetesen Moodynak.

34 perc 12 másodpercet töltött a pályán
plusz 5-ös +/- értékkel.

Amíg pihentették (5 perc 48 másodperc),
ezalatt a bő 5 perc alatt 17 pontot vertünk
a DEAC-ra. Ez azért durva.

Ha végig a pályán tudják tartani (ami persze lehetetlen), akkor nyer a Debrecen.

Feherparna
Olvasó

Ebből is úgy tűnik, hogy az edzői stábnak nincs nagy ráhatása a meccsre, csak Moodynak van.

TT
Vendég
TT

Fordítsuk meg. Moody nélkül nagyon súlyos vereség lett volna a vége ismét, akárcsak tavaly. Azt (sajnos) sikerült előben látni a Tiszaligetben.

Luffanat
Olvasó

Tudom, mindennek van előnye és hátránya, de most látom, hogy mire jó a fiatal szabály. Ez az Asszú gyerek jól játszott az első félidőben, 10 perc alatt hat pont, egész jó védekezéssel. Aztán a második félidőben nem került pályára, mert nem volt kötelező…

Más: 16 másodperccel a vége előtt 9 ponttal vezetett a Szolnok, erre időkérés, és elkezdik agresszíven támadni a gyűrűt. Két sérülésveszélyes helyzet lett belőle. Miért??!!

Vadasz
Olvasó

Ha lepattogtatja az Olaj a labdát, akkor “csak” 9-cel nyer.
Így 12 lett közte.
A végelszámolásnál ez jól jöhet.

Juventus 29
Olvasó

Ebből látszik, hogy Potocnik mennyire felkészült edző. Nem lesz középszakasz ezért azonos mutatók esetén,az egymás elleninél sokat érhet.

kobee77
Olvasó

Lehet hogy lemaradtam kicsit… de most akkor lehet meccsre járni? Csak maszkban? Távolság tartással? Vagy hogy kell elképzelni? Lehet akár full ház is?

TT
Vendég
TT

Szerintem is továbbra is az edző a leggyengébb láncszem. Az előző szezonban is Mandiccsal indultak meg, addig csetlés-botlás. A hatalmas edzői stáb helyett égető szükség lenne egy ötödik légiósra.

Pbask
Olvasó

Ha visszatudod nézni Mindigon a meccset,ajánlom, szinte Mandics beszélt,utasitotta többieket meccs alatt,a mester fel-alá járkált csak.

TT
Vendég
TT

Nincs szükség rá, tudom. Mikor még otthon éltem, sok meccsen voltam kinn előben.

Bolyongó
Olvasó

Sajnos nem tudom visszanézni. Kár érte, megnéztem volna a többi meccset is.

Dallas
Olvasó

Azthiszem innestől Lacit “mémesitjük”,ha valaki nyerni akar csak meg kell kérni hogy… xD

ICEBEAR
Olvasó

Szerintem fogadjuk meg Lúzer Lackót a mindenkori ellenfelünk “kabala állatának”,a táncoló csimpánznak és fogadjon nagy tétben ellenünk!!!!! 🙂

Bilbao
Olvasó

Kálmán Laci azt mondta h a Debrecen fog nyerni, mert hosszabb a pad. Na pont annyival nyert az Olaj, amennyivel többet dobott a padjuk…

Zsarkov
Olvasó

Nincs Moody-nk, de akaratban, mentalitásban, alázatban az egyik legjobb keretúnk van…, 2007-ben sem volt igazi sztárunk, de CSAPAT voltunk…, nem mondom, hogy ugyanúgy is lesz minden, de az út az jó lesz…

Artois
Olvasó

Laci! Remelem szombatra Paks gyozelmet vizionalsz😜

Rózsabimbó
Olvasó

Moody a 30 pontjából 13-at büntetőből dobott. A maradék 17-ből 3 triplát sikerült neki. Tehát a büntetőit és a tripláit leszámítva 4 duplát hozott össze. Mondjuk nem olyan rossz ez
leszámítva, hogy a büntetőit nagyobb részt úgy harcolta ki, hogy belerohant az előtte álló védőbe!

milanka487
Olvasó

Somogyival mi a helyzet?

Debreceni
Olvasó

Mindigoval kapcsolatos vélemények? Szerintem a tavalyihoz képest sokkal jobb de persze messze van az igazán jótól

WSreborn
Olvasó

Àllítólag egész jó volt a MindiGo közvetítés.

Sajka
Olvasó

A kamera jobb felbontású lett, tisztább a kép. Gyorsabb lett a kamerakövetés is, de még mindig vannak olyan szituk, amikor lemarad. Nekem a mostaninál a legbosszantóbb dolog az, hogy nem lehet a meccsképet lekicsinyiteni a weblapon belül és előbb ki kell lépni, ha a párhuzamos meccsbe is belenéznék, vagy a fullcourtra is ránéznék.

Bolyongó
Olvasó

Valóban jobb lett, persze még tudnak hova fejlődni. Szerettem volna megnézni ma tegnap esti meccseket, de sajnos nem lehet.Ez nem esett jól.

nyolcmegnyolc
Olvasó

Neten eléred a Szolnok tv-t. Itt írtàk, hogy ma 16:30-kor ismétli

Bolyongó
Olvasó

Köszi,a mindigon gondoltam a többi meccset.

1,8 másodperc
Olvasó

3 bíró világtalan volt….. (mint sok esetben), semmi következetes fújás.
Moody extra, viszont most ki is fulladt a Deac játéka ennyiben. Jó csapat a Debrecen, viszont a leggyengébb láncszem az edző és a kevés magyar fiatal.
Hajra olaj! Deac-ot még mindig Top4 be várom!

Dallas
Olvasó

Ugy gondolom hosszú távon a Debrecen veszte is lehet ha arra építenek hogy a Moody majd mindig 30-at dob,történetesen most pont 30 lett neki…nyilván ez egy lélektani szám ,ha már hármassal kezdödik odafigyelünk 🙂

Redbid
Olvasó

Szinte minden meccsükön kikaptak tavaly is amikor ez így volt, de biztosan próbálják majd korrigálni.

Üvegtigris
Olvasó

Biztos voltam a győzelemben.Tóth Ádám kabinetje 1jobbra 1 balra befulladt.Csapatként jobbak voltunk és ez lessz a döntő hosszú távon.Kicsit gyorsítani kell még a játékon és jók leszünk.Hajrá OLAJ!!!!

Olajheart2
Olvasó

Megálltam 1 kávéra de már robogok is tovább! Nem olvastam el a hozzászólásokat! Csak annyi! Szuper jó volt végre végre újra meccsen lenni!!! És nagyon örülök a győzelemnek! Kemény meccs volt! Jó csapat a Deac,mi a 3.negyedben bealudtunk a többi nekem tetszett!! Hajrá OLAJ ❤🖤

Feherparna
Olvasó

Nagyon meggyőző játékot jászott az Olaj, ha ma nincs az extra Moody, akkor ez még simább győzelem lett volna!

szolnokbasket
Olvasó

Rég volt ennyire keményen védekező csapatunk, jó lesz ez!
Roko szerintem extra, vállalhatna többet!
Viszont kiélezett helyzetben nincs aki elvállalja a dobást, továbbra sincs vezér.Ezzel valamit kezdeni kell!
Juhos úgy örült (okkal) a ponjainak mint egy 3 éves😅
Hajrá Olaj!!!

Oroszlanyi Banyasz
Olvasó

Nekem továbbra is úgy tűnik, hogy Kovács Adrián erősen túl van hájpolva.
Grat az Olajnak!

Pbask
Olvasó

Az embernek már tavaly is ez az érzése támadt,egy jobb edzővel ez a debreceni keret még többre lenne hivatott,bár ez csak az én véleményem.

wiley
Olvasó

Forrai 2….

WSreborn
Olvasó

Szép volt fiúk! Grat a DEACnak is jók lesznek.
Csapatként jók voltunk.
Tippelj Laci!!!!
Hajrá Olaj!

derryl
Olvasó

Erősen kiizzadt győzelem, de megvan, ez a lényeg!
Grat Debrecenbe is, jól összerakott csapatuk van, nagyon ráfarag,aki csak egy picit is lenézi őket!
Ez az 56 bünti meg egyszerűen röhej!

Vadkakas
Olvasó

Grat az Olajnak, kevesek voltunk a 4. negyedre. Van mit tanulni ebből is.

Hajrá DEAC!

Pbask
Olvasó

Mondtam. Számomra egyik érdekes dolog,hogy úgy tűnt Mandics többet meccselt,mint Kovács Adrián,aki csak mászkált a pálya szélén. Szerintem az Olaj szebb játékot játszott,míg egyik oldalon Moodyról szólt a meccs,addig a másik oldalon jobban eloszlottak a pontok,magyarok nélkül nem lett volna meg. Sokat hozzátett Rudner Kovács és Juhos.(utobbi főleg a második félidőben,de amennyit sérült volt kell neki idő hogy visszaszokjon a meccsbe) Mindkét csapat jól védekezett,de főleg az első félidőben az Olaj nagyon jól fogta a passzsávokat,tudták ellenfél melyik játékosa hol helyezkedik,és merre fog menni a labda,az alapos felkészülést igényelhetett,nekem feltűnt. Tóthot máshol szerintem 5 perc után kifujnák,amilyen elzárásokat adott. Ha… Olvass tovább »

moldi56
Olvasó

Elfelejtettem…neked melyik a csapatod?

MAFCdrukker
Olvasó

Pbask Falco-szurkoló, ha jól emlékszem. De mivel sosem szidja egyik nagy riválisukat sem, valamint általában pártatlanul elemez, ez nem derül ki a legtöbb hozzászólásából.
Nektek gratulálok a győzelemhez, bár a meccset nem láttam.

Pbask
Olvasó

Így van : )

WSreborn
Olvasó

Falco szurkoló, a normális fajtából….anno volt egy Marillon nevű fehasználó, ő volt még ilyen ha jól elékszem

szolnokbasket
Olvasó

Korrekt elemzés!
Tóth Ádám játéka(?) valóban visszataszîtó, balesetveszélyes, nem kosárpályára való.Minden tiszteletem Cakaruné,hogy szó nélkül tűrte amit kapott.

Aranyalba
Olvasó

Nem emlékszem rá, ez már akkor is feltűnt Neked, mikor Olaj mezben volt ilyen balesetveszélyes a játéka ? ;9

moldi56
Olvasó

Nekem akkor sem volt a kedvencem.Önfejű hülye volt világéletében.Az utolsó Olaj mezben lejátszott meccsén Váradi Benedek kihozta a sodrából,fetrengett,szinészkedett.Ádi odaszólt neki,hogy kapni fog.Vojvoda meghallotta rimánkodott neki,hogy fogja vissza magát.Nem tette…Beni elterült a parkettán,mint a nagyalföld,Ádit meg kiállították.

szolnokbasket
Olvasó

Igen, akkor is feltűnt.Egy fakezű, ingerült, küzdősporot űző fa@ volt olaj mezben is, aki nagyrészt a Vojától kapott labdákból élt.
Molnár Marci jóval többre lenne képes (csereként is ezt igazolja) mint Tóth, csak kevés lehetőséget kapott eddig.

SárgaPárna
Olvasó

A Szolnoknak ezzel jelentősen megnőtt az esélye az ezüstéremre, és mielőtt az Albát vizionálná aranyérmesnek bárki, jelezem, hogy a sztáredzőnek még szüksége van kb. egy évre, hogy összerakja a csapatot, így ők ebben a bajnokságban már nem lépnek pályára. 🙂 🙂 🙂 🙂

Rolex
Olvasó

Sárga trágya,téged fogadok,hogy kiskorodban apád molesztált,se…be kukizott,az osztálytársaid meg folyamatosan vertek,és valoszinű azért lettél ilyen beteg,aberrált kis pöcs,igaz?🙂
🖤❤️

nyolcmegnyolc
Olvasó

All in
Nyer a Deac, jobban bírja a végét.
Szerintem tippelhetne a saját szakértői szintjén:
Labdával játszanak
Mezt viselnek,
Számolják a pontokat…

Magával a meccsel viszont ne foglalkozzon

nazol
Olvasó

Nyitásnak tökéletes, tovább! Irány Paks! Hajrá Olaj!

Sajka
Olvasó

Kálmán Lackó megint jól tippelt, miszerint győz a Debrecen. 🙂
Mondjuk ez nem Moody-n múlt, aki ma is bámulatos teljesítményt tett az asztalra (40 VAL), de ma nem voltak pontfosó társai.
Ez a Szolnok a tavalyihoz képest masszívabb csapat lesz idén.

dball
Olvasó

Szeretettel várjuk a “Beáraztuk a Deacot” “Megmutattuk Köves Slomó bajnokcsapatának” és hasonló kaliberű csipogásokat. Csak annyit mondanék, hogy hazai pályán egy negyedben 12 pont, illetve Moody 30 pontja. 2 elég érdekes stat.
Gratula Szolnokra, elbasztuk a végét! Hajrá DEAC!

milanka487
Olvasó

Szó sincs ilyenről!🙂
A DEAC egy nagyon jó csapat!
A döntő az az volt amikor Moody megkapta a 4. faultját!

moldi56
Olvasó

Moody-t úgysem lehet hatékonyan lefogni,úgyhogy a többieket kellett lokalizálni.Ami többé-kevésbé sikerült is.CSAK AZ OLAJ!

Rouge
Olvasó

Tippelj köcsög.

Szép volt fiúk!

dball
Olvasó

Gratula! Megérdemelt kétpont.

derryl
Olvasó

Nem tippelt, ő szakértett!

Legfrissebb

Hírek

Facebook