Connect with us
Hirdetés

Kosárlabda

Fontos változásokat jelentett be a Szeged

Igazolások, távozók, szponzorok.:

:

Az egyik legfontosabb fejlemény, hogy a Naturtex a jövőben már nem névadó szponzorként, hanem kisebb támogatóként segíti a szegedi férfi kosárlabdacsapatot. Alaposan kicserélődik az együttes játékoskerete is. A magyar kontingensből Filipovics Stefan a Honvédhoz távozott, Kerpel-Fronius Balázs és Kovács Ádám pedig úgy döntött, felhagy az élvonalbeli karrierrel. Ami az „érkezési oldalt” illeti: Szegeden folytatja pályafutását Zsíros Péter (az előző szezonban: ZTE), Mucza Tamás (Oroszlány), Cohill Eric (Honvéd) és visszatér a Szedeákhoz a Debreceni Akadémiáról a 17 éves Laluska Bence.

Ugyanakkor eldőlt az is, hogy vezetőedzőként a 2023–24-es bajnokságban is Nikola Lazics irányítja a felnőttcsapat szakmai munkáját, és másodedzőként Nemes Péter csatlakozik a stábhoz.

– A Naturtex hátralépése ugyan új helyzetet teremtett számunkra, de azon dolgozunk, hogy minél hamarabb új megállapodások szülessenek, melyekkel bebiztosíthatjuk helyünket az első osztályban. A Szegedi Tudományegyetemmel még zajlik a tárgyalás, aláírt szerződésünk egyelőre nincs. Mi most arra készülünk, hogy a következő szezonban az eddigiekhez képest is szerényebb anyagi lehetőségekkel vágunk neki a bajnokságnak, ez viszont egy kiváló lehetőség arra, hogy megfiatalítsuk a keretet és olyan agilis, magyar játékosokat építsünk be a Szedeákba, akikben megvan a kellő potenciál ahhoz, hogy felvegyük a versenyt a többi csapattal és örömet szerezzünk a szurkolóinknak is. Nyilvánvalóan ez egy építkezési folyamat, amihez időre van szükségünk, emiatt az egyetlen kitűzött célunk, hogy megőrizzük NB I A csoportos tagságunkat, ugyanakkor hiszem, hogy hosszú távon profitálni fogunk ebből – jelentette ki dr. Kardos Péter, a Szedeák elnöke.

12 hozzászólás

12
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
7 Comment threads
5 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
11 Comment authors
moldi56agyasJonNagy Andráspaprika Recent comment authors
agyas
Olvasó

Lazic se fiatalodik, de kevesen vannak, akik annyira értik ezt az egészet, mint ő. Remélem, nem cáfolnak rám.

Jon
Olvasó

Ez nagyon kiesésszagú helyzet sajna. Csak abban bízhatnak, hogy Lazic csodát tesz.

Nagy András
Olvasó

Nem túl szép kilátások, de szurkolok a Szegednek, mindig is szimpatikus “kis csapat” volt akik olykor olykor tudtak villantani a kupában, vagy becsúszni a rájátszásba. Kár lenne értük, ha kiesnének az biztos, de ahhoz bele kell nyúlni a légiósokba.

paprika
Olvasó

Balogh, Bognár, Cohill, Mayer, Mucza, Polányi, Zsíros. A bennmaradásért küzdő csapatok között ez egészen jó magyar társaság. Három épkézláb légióssal bent lehet maradni… lásd Honvéd legutóbb.

Kováts Imre
Olvasó

Maximálisan egyetértek. A mieinknek is ezt javasoltam (azaz három jó légiós többet ér, mint négy közepes). A négy légiós séma mellett a fiatalok nem jutnak elég játékidőhöz.

gulyasszabolcs00
Olvasó

Szegény Nikola megérdemelne mostmár egy komolyabb padot, mindig a csóró kis csapatoknál próbál csodát tenni.

Gábor
Olvasó

Miért szegény? Erős közepes szakértelem és gyenge lelkesedés. Megélhetési edző.

moldi56
Olvasó

Berényben egészen jól muzsikált.

HajraKapos
Olvasó

Nagyon remélem, hogy sikerül a bennmaradás.

Kováts Imre
Olvasó

Követendő stratégia Kaposvár számára! A budapesti Honvédtó igazolt Cohill Erik kaposvári nevelés!

Redbleck88
Olvasó

Nagyon sajnálom Mucza Tomit, remélem
elég játékpercet kap hogy bizonyítsa igen is egy jó játékos! Zsíros Petinek is további sok sikert kívánok!

Sebu
Olvasó

Ahogy vázolta a Szeged a jövőképet, egész biztosan sokkal több játékpercet fog kapni Tomi! És meg is érdemli! Figyeld meg, megszór majd minket rendesen!

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés