Connect with us
Hirdetés

Utánpótlás

Fontos nemzetközi tornára utazik a soproni akadémia csapata

Az akadémistáknak az a dolga, hogy fejlődjenek. A Soproni Sportiskola minden körülmények között biztosítja ezt.:

:

Az utánpótlásnevelést is megnehezítik a gazdasági körülmények, az infláció és az elszabaduló energiaárak, de a Soproni Sportiskola Kosárlabda Akadémia a hátráltató tényezők ellenére is mindent megtesz annak érdekében, hogy játékosai felkészülhessenek és versenyhelyzetekben is fejlődhessenek. A nemzetközi tornákon való részvétel fontos a sportiskola számára, szerencsére az akadályok legyőzésében a vezetőség partnerei az akadémisták szülei is. Az U16-os csapat például most éppen az EYBL torna kolozsvári fordulójára utazik.

– Eredetileg négy korosztályban terveztük, hogy indítjuk csapatainkat nemzetközi megmérettetéseken, de az ismert gazdasági nehézségek miatt mérlegelnünk kellett. A kitekintés, a külföldi csapatokkal való mérkőzések, maga a versenyhelyzet és a más játékstílusokkal való találkozás azonban szerintünk nagyon fontos a játékosok fejlődése szempontjából, ezért mindent megteszünk annak érdekében, hogy biztosítsuk ezeket a lehetőségeket – mondja elöljáróban a Soproni Sportiskola Kosárlabda Akadémia szakmai igazgatója, Horváth József.

Horváth József

Az ideálisnak nem nevezhető helyzetben viszont okosan kellett dönteni. Az U18-U20-as korosztálynak van a lehető legtöbb lehetősége mérkőzéseket játszani, így ők ebben a szezonban nem mennek nemzetközi tornára. Az U14-es csapat novemberben játszik EYBL-tornát Budapesten, majd a Kanári-szigetekre utazik a második fordulóra. Ebben a szülők is segítették az akadémiát, közösen finanszírozzák az utazási költségeket. Az U16-osoknak, akik itthon a legjobbak közé tartoznak és száz pontos meccsekre is képesek, mindenképpen az EYBL-en a helyük. Két korosztályban is indultak volna, de most az U17-esek mérkőzéseire neveztek, az első forduló hétfőn kezdődik Kolozsváron, a második a tél végén Bécsben lesz.

– Ez egy fontos megmérettetés lesz, extra erős csapatokkal. Itthon a fiúk rendkívül sikeresek, meg kell tapasztalniuk, hogy nemzetközi színtéren, más stílusban játszó, profi klubok együtteseivel mire jutnak. Az EYBL jó lehetőség a tanulásra, a fejlődéshez elengedhetetlen a nemzetközi tapasztalat. Igyekeztünk ehhez a lehető legjobb felkészülést megadni – fogalmaz Horváth József.
A felkészülés során a szokott profi szintet hozta Misa Popadic vezetőedző és Pongrácz Levente másodedző.

– Fiatal csapattal megyünk, az ellenfeleknél fiatalabbakkal – hangsúlyozza Misa Popadic. A soproni csapat tíz 2007-es, egy 2006-os és egy 2008-as születésű játékossal áll ki a 2006-osok versenyén.

– Nem gond, sőt, így szép nagy a kihívás – mosolyog már a mérkőzések felfokozott érzelmeivel a szemében a vezetőedző.

– Kivételes ez a csapat, nagyon jó formában is vannak a srácok, készen állunk – kontráz Pongrácz Levente. Két nap alatt négy mérkőzést játszik a Soproni Sportiskola, Komarno, Prága, Bécs és Bukarest csapatával állnak ki. Férfimunka lesz.

Hozzászólások

Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés