Connect with us
Hirdetés

Kosárlabda

Fontos meccset nyert meg Sopronban a Szeged

Egyelőre nem jutott be a rájátszásba az SKC.

Sopron KC - SZTE-Szedeák 96-102 (25-30, 23-22, 18-26, 30-24)

Bajnokság, 25. forduló
Sopron, NOVOMATIC Aréna
Játékvezetők: Cziffra Csaba Zsolt, Frányó Péter, dr. Németh Patrik (Dernei Gábor)

Sopron: Nichols 37/15, Meszlényi 3/3, Sitku 2, Griffin 17/3, Molnár 14. Csere: Fazekas 3/3, Sidibe 14/6, Csendes 6/6, Schöll -, Polster -.

Szeged: Woolridge 15/3, Cohill -, Bailey 29/12, Bognár 14/3, Lake 19. Csere: Mucza 6, Mayer -, Balogh 2, Zsíros 17/12.

A bajnokság 25. fordulójának nyitómérkőzésén, a Sopron a Szegedet fogadta pénteken. A hazaiak nagy lehetőséget harcoltak ki az előző héten budapesti győzelmükkel, hiszen egy esetleges siker a biztos rájátszást jelenthette az SKC-nak. A hazaiaknál Charles Gill és Anthony Mathis nem állt Gasper Potocnik rendelkezésére, míg a vendégeknél ugyan Ryan Woolridge visszatért, de Noah Locke nem tudta vállalni a játékot.

Nichols tempójával vette kezdetét a találkozó, Bognár oldotta meg szépen a feladatát a festékben, Sitku dobott be két büntetőt. Meszlényi talált be a sarokból, majd megint Nichols szerzett két pontot, Bailey pedig a vonalról tette meg ezt (9-4). Bognár dobott egy középtávolit, Nichols válaszolt, Woolridge nehéz ziccert tett fel Sidibe szorításában. A magasember a túlodlalon egy triplával javított, Lake tett vissza egy rontott dobást, Nichols triplája után kért időt Simándi Árpád (17-10). Woolridge dobta be mindkét büntetőjét, Griffin mutatott be egy 2+1-es akciót, majd megint Woolridge villant. Zsíros büntetőzött hibátlanul, Bognár fejezett be Csendes mellett, Griffin pedig mezőnyből is összeszedett három pontot. Woolridge faulttal együtt is betalált, viszont a büntetőt kihagyta, de ezzel jobban is járt a Szeged, mert Zsíros kiegyenlített egy támadólepattanó után (23-23). Bognár triplájával már a Szedeák állt jobban, Zsíros is bevágott egy hármast, ráadásul ő faulttal együtt és a büntetőt is mellé tette. Nichols kettese zárta a negyedet. 25-30

Nichols dobott be két büntetőt, Bailey dobta át Fazekast, Mucza fejezett be egy gyorsindítást. Nichols találta meg üresen a palánk alatt Molnárt, Griffin kettőből egy büntetőt dobott be, Woolridge megint a büntetőt rontotta el a 2+1-hez. Sidibe bedobta mindkettőt, Balogh tett fel egy ziccert, Bailey dobta át Csendest, Gasper Potocnik pedig időt kért (32-40). Lake dobott könnyű ziccert, Zsíros pedig a sarokból egy triplát, így már 13 egységgel állt jobban a Szeged. Griffin sportszerűtlenje után Bailey dobta be a büntetőket, Molnár törte meg a rossz soproni sorozatot. Lake lépett be jó ütembe a festékbe, Sidibe és Griffin pontjai után kért időt a mérkőzés folyamán először a Szeged. Bognár eladott labdáját Griffin büntette, Sidibe dobott egy hármast, Nichols csökkentette négy pontra a hátrányt, Lake csinált 2+1-et. A félidő Nichols triplájával ért véget. 48-52

Bailey triplájával folytatódott a játék, Nichols tempója a dudaszóra esett be, Bailey azonban a középtávolról sem hibázott. Molnár tett vissza egy támadólepattanót, Bogbár ziccerezett, Lake kosara után kért időt a Sopron (52-61). Bailey két büntetőjével megint 10 pont felett járt a különbség, Fazekas talált be a sarokból, Simándi Árpád technikaija után Nichols dobott be egy büntetőt. Az irányító kettese után a Szeged is időt krt 58-63-as állásnál. Bognár egy pontot a vonalon hagyott, aztán viszont bedobta mindkettőt, Woolridge villant ismét. Az irányító aztán egy triplát is bevert, így Gasper Potocnik megint magához hívta övéit (58-71). Mucza értékesítette a büntetőit, Griffin zárta le a vendég futást két ponttal, de Mucza mezőnyből is beköszönt. Sidibe nehéz ziccert tett fel, Bailey hármasa esett be. Egy hosszabb technikai szünet után Nichols ziccerével folytatódott a játék, Griffin tett vissza egy támadólepattanót, így 12 pont választotta el a feleket a negyedik negyed előtt. 66-78

Sidibe küzdött meg két pontért, Bailey dobta át kintről Griffint, aztán kettőből egy büntetőt dobott be. Molnár fejezett be egy 2-2-t, Lake dolgozott szépen a festékben, majd megint Molnár következett. Zsíros értékesített két büntetőt, Griffin ziccerezett, Zsíros aztán egy hármast is elsüllyesztett (74-89). Molnár egy pontot a vonalon hagyott, Lake dobott könnyű ziccert, Nichols dobott egy triplát. Lake kettese után a Sopron időt kért, bő négy perccel a vége előtt, 15 pontos hátrányban. Csendes szórt triplát a sarokból, Molnár kettese után a Szeged is időt kért. A hazaiak centere a plusz egyet is rátette, Csendes újabb nagy hármast dobott, így már csak 6 pont volt a differencia. Bailey azonnal válaszolt, Nichols folytatta a triplák sorát, Griffin kipontozódott, Bailey bedobta mindkét büntetőt. Nichols újabb kinti dobása volt pontos, Lake tett fel nehéz dobást, a soproni irányító három büntetőt is bedobott. Bailey büntetői lezárták a mérkőzést. 96-102

49 hozzászólás

49
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
18 Comment threads
31 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
20 Comment authors
agyasKirály1ejjhamindenkisoproniYoWassupFam Recent comment authors
agyas
Olvasó

Nem igazán értem, mi a baj. A 8 között vagyunk.

magister_officiorum
Olvasó

Már igen, de ez pénteken még nem volt biztos. Jó lenne a Szolnokot megkapni, ellenük látok esélyt egy esetleges bravúrra.

Király1
Olvasó

Gratulalok minden egyes soproni kommentelonek akik most elhordják mindennek sajat jatekosaikat. Sajnos mar meccsek ota lathato a csapaton, hogy valami baj van. Egyaltalan nem fair es jogos hogy par embert azzal gyalaznak hogy nem fernek be NB1 A-ba! Akkor lepjetek ti a palyara helyettuk es dobjatok be az utolso kosarat ha azt hiszi mindenki, hogy ez olyan kurva konnyu. Fogadok egy edzest se elnetek tul… Persze okoskodni lehet mar utana, hogy csak annyi a dolga hogy bedobja!! En csak sajnalni tudom a magyarokat mert eddig is keves jateklehetoseget kaptak a fiatalokon kivul es akkor most egy meccs alatt meg mutassak… Olvass tovább »

mindenkisoproni
Olvasó

Sajnos Fazekas fejbe ennyire gyenge es nincs onkritikaja hogy nem egy ilyen fontos meccsen probalom bizonyitani hogy egy meccseldonto ember vagyok 1/6 -os triplamutato után…vicc.menj vissza nb2be nyugodtan Sitkuval,aztán ott talán megütitek azt a szintet talàn…Oké,hogy nem
Kapnak sok lehetőséget,de epp
Ezer probalnam felepiteni a jatekom es ha nem mennek
A dobasok,nem eroltetem a 7dik 3 pontost 21 masodpercel a vege elott 5 pontos hatranyban,hanem
Tovabbpasszolom akinek megy a játék..agyatlanok!!!

mindenkisoproni
Olvasó

Ez nem Potocnik hibája volt.hiányzott egy Mathis pár triplája,aki bátran elvállalja a 3asokat és viszonylag jo szazalekkal dobja.Sajnos Gill egy pankrátor es nem kosárlabdázo,egy két meccsén bizonyitotta,aki leigazolta száradjon a lelkén,sokat nem tett le az asztalra,sőt ahogy hallani nem is fog (állítolag sérve van)..Minden szezon így megy ki,szezon közbe van egy jó szériánk viszonylag jo helyezéssel és a bajnokság vége felé leengedünk mint egy lufi..mintha nem akarnánk sikert elérni,jo a megszokott középmezőnyü lanyos víz sajnos..Amíg ilyen amatőr,tesze tosza klubvezetés van,ne is akarjunk komolyabb célokat elérni sajnos!Évek ota ez van,kispadon egy szakmai igazgató a pad végén,mi célból?sokat nem tesz hozzá,a màsik… Olvass tovább »

Arany Alma
Olvasó

Ezt a meccset megérdemelten nyerte meg a szegedi csapat. Véleményem szerint nem helyén való azon szurkolók gondolkodása, akik a mai meccs alapján kövezni kezdik a saját játékosaikat (soproni csapat). Ha a játékos lehetőséget kap és pályára küldik nyilván a legjobbját akarja ott megmutatni, ami sikerülhet vagy épp nem. Kulcsjátékosoknál is van mikor irgalmatlan rosszul játszanak. Ezek a játékosok akiket a körérdekű céltáblának kiáltott ki (sitku, fazekas, polster) egész szezon közben alig kaptak lehetőséget. Azt gondolom azért játszottak úgy ahogy mert nagyon (sokszor görcsösen) akartak bizonyítani/megfelelni az edzőnek. Ez a teljesítmény nem vesz el semmit sem a játéktudásukból.. így jött ki,… Olvass tovább »

magister_officiorum
Olvasó

Álláspontom szerint pedig helytálló a megfogalmazott jogos kritika! Ha a meccs során 6/1 a triplamutatóm, akkor nem emelem rá a 7. hárompontost, hanem kosárra török és megpróbálok kiharcolni egy személyi hibát vagy, ha kellő játékintelligenciával rendelkezem akkor kiosztom a 30+ pontos Nicholsnak, aki könyörtelenül beverte volna azt a kulcsfontosságú távoli dobást!

Arany Alma
Olvasó

Persze! Mindenkinek lehet saját véleménye csak nem mindegy, hogy tálalja! Ők is emberek, fiatal sportolók, nem gépek mindenki hibázhat. Nem gondolnám, hogy önzőségből nem lett tovább passzolva a labda. Lehet, hogy rossz döntés volt, biztosan erről is fognak videózni. A valószínűségekbe nem mennék bele. Olyan forgató könyv is lehetett volna, ha az a bizonyos labda tovább megy, hogy nichols kihagyja, akkor mi van? Biztos nem ócsárolnák ennyien mint ezt a 3 magyar játékost, aki véleményem szerint meccs hiánnyal küzd. Ilyenek minden más csapatnál vannak nem csak a sopronnál. Úgyhogy vagy beverte volna vagy nem azt a könyörgelen dobást 50-50% nála… Olvass tovább »

ejjha
Olvasó

Magister, szerintem meg nem jogos a kritika. Mert ha továbbpasszolja és kihagyja pl Nichols, akkor meg azon rugóznál itt éppen, hogy miért nem merte rádobni, ez nem jó hozzáállás, hogy ha 1/6-al van, akkor igenis emelje rá újra és hogy legyenek tökei, mert nem lehet önbizalom nélkül kosárlabdázni. Utólag könnyű okoskodni.

CsakaSopron
Olvasó

Egy bizonyos részével egyetértek. És itt a bizonyos rész konkréten Polster Atit képezi akinek a lábában/kezében volt körülbelül az egész szezonban kb 4.5 perc sérülés és egyéb dolgok miatt. Azonban Sitkunál és Fazekas Csabinál ez nem mondható el… Sitku 11-12 percet átlagol, és folyamatosan bizonyíthat. Csak nem teszi, palánk alatt gyenge (ez lehet adottság is, nem biztos hogy az ő hibája), de sajnos sem a keze, sem a palánk alatti játéka nem jó, az hogy 3 meccsenként bedob egy trojkát vagy 2 büntetőt, azért a textilt nem dobom le magamról örömömben… Benn több volt a Görög alatt, vagyis inkább úgy… Olvass tovább »

CsakaSopron
Olvasó

Saját magunkat sikerült lesz*patni. Egy sérülésből visszajövő Wooldridgeot viszonylag féken tartjuk, majd Bailey – Zsíros – Bognár trió konkrétan megver minket. És még ezzel a fos játékkal is kapsz lehetőséget, és futtából 25 másodperccel a vége előtt beleáll 7/1 el a Fazekas, miközben Nichols 37 ponttal kb 3-4 kihagyott dobással egész meccsen integet a másik oldalon. Teljességgel érthetetlen hogy ennyi “játékbeli ész” nincs bennünk… Nichols Marci Sidi dicsérhető előbbiekről pont az ellentéte mondható el sajnos. Fazekas, Sitku Nb10 be nem férnek be jelenleg. Polstert én személy szerint nem venném elő, kihagyott majd egy évet, tudtuk hogy nem védőspecialista, de ha… Olvass tovább »

magister_officiorum
Olvasó

Remélem marad Potocnik és rendet fog tenni a szemétdombon!

sobis
Olvasó

Sose gondoltam hogy ennyi percet kaphatnak ilyen tudású emberek mint Fazekas, Poster, Sitku. Csendes,Meszlényi sokkal bátrabban kellene labdával egyegyezni, beljebb menni, gyorstámadást végigvinni.

sobis
Olvasó

Légyszi Potocnik edzésen egyenes vonalba fussatok sokszor, úgy talán nem sérülnek meg és csak és üres hármasokat dobjatok mert az sem megy.
Ennyi sérült nem lehet, valamit kibaszott rosszul csináltok.

Dobey
Olvasó

Valami ilyesmiről beszéltek a szolnoki szurkolók is Potocnikkal kapcsolatban…

magister_officiorum
Olvasó

Nem helytálló a szolnokiak kritikája. Érdekes módon Nichols, Molnár, Meszlényi, Csendes, Sidibe fel tudta venni a ritmust. Sajnos a többiek nincsenek megfelelő fizikális állapotban…

YoWassupFam
Olvasó

2(?) Szolnoki kritikát láttam abból 1 a sérülésekkel foglalkozik amit kár tagadni de van nálatok. Bocsika a beleszólásért csak félszemmel lestem a meccset. Nem akarok senkit se megsérteni de szerintem (alapul azon pár SKC meccsen amit láttam + stat) a bajnokság egyik legvérszegényebb magyar magja Sopronban van. Marcit leszámítva vékony nagyon. Mondjuk Sopron veszített a legtöbbet talán múlt nyáron (Supi, Taki, Vincent).

zterulez
Olvasó

Ezt nem láttam jönni.

G.
Olvasó

37 radobott tripla..Nichols és Molnáron kívül sajnos többi kurva gyenge.. Oroszlányba így kapunk egy sima 20ast…Gill gyereket érdemes volt ide hozni lúzer…

magister_officiorum
Olvasó

Gill egy kamugép sajnos, persze az Instagramon megy a csajjal való italozós történet közzététel… Szánalmas!

nemKalman
Olvasó

Fazekas, Sitku, Polster!!! Az alibi fos amit itt csináltok kurva gáz, szégyeljétek magatokat és húzzatok az NBII-be, mert még a B csoportba se fértek be!!! Akaratgyenge megélhetési szarok vagytok, semmi más! Itt lett volna a lehetőség, hogy megmutassátok, hogy mit tudtok, de egy kurva lepattanót se bírtatok összekalimpálni. 3-an 3 VAL 36 perc alatt. Elmentek a f@szomba!

magister_officiorum
Olvasó

Sitku elfelejtett nálunk kosárlabdázni, sajnos.

nemKalman
Olvasó

Nem nagyon volt mit elfelejteni sajnos…Igazából az itt eltöltött 5 éve alatt semmit se fejlődött, csak a teliszart gatyája van, pedig bőven kapott lehetőséget.

Xero
Olvasó

Jó kis meccs volt!! Mindig örülök, ha Lakenek jól megy! 🙂 Gratula Szegedre!

magister_officiorum
Olvasó

Szégyen és gyalázat! Gill és Mathis mélyen nézzenek magukba! Gill egy vélt sérülés miatt nem akar játszani, Mathis pedig egy kisebb sérülés miatt nem vállalja a játékot? Óriási bajban vagyunk! Fazekas, Polster NEM NB1/A szint! Nichols várta a labdát, erre Fazekas ráemeli… ki is maradt! Nichols volt az X-faktor, de sajnos a magyar játékosaink játék intelligenciája nagyon alacsony szinten van, csak passzolni kellett volna az utolsó kulcsfontosságú dobásnál! 102 pontot kapunk hazai pályán? Mi lesz így Oroszlányban? Nincs apelláta! Oroszlányban győzelem vagy Szibéria!

SopronKCfan
Olvasó

Igazából, tök mindegy. Kapunk egy Albat, Szolnokot vagy falcot, 0-3 aztan vege is a szezonnak. Ertelme nincs

magister_officiorum
Olvasó

DEAC, Szolnok ellen lenne esély, ezért kár a maiért, a K. Életbe…

SopronKCfan
Olvasó

96-100nál, ha Fazekas nem önzőzik és lepasszolja az üresen labdát váró Nicholsnak, lehet hogy más kimenetel lett volna. De neki kellett eldobni, mert addig is nagyon jól triplázott. Ja nem.
Ébresztő! Molnár M és Csendes Petin kívül Nb1/B szint a magyar mag!!

magister_officiorum
Olvasó

Maximálisan egyetértek!

Pojaca
Olvasó

Pont ezen agyaltam, baszki az NBA-be játszanak minimum 82 meccset 2-3 naponta, sok meghatározó játékos alig hagy ki meccset, de ezek a futottak még zs kategóriások akik hozzánk kerülnek minden szarért sérültet jelentenek, kihagynak a 26-ból minimum 5-6 meccset! Ritka, amikor egy csapatban egyszerre mindegyik légiós játszik.

Dobey
Olvasó

Az a baj veled hogy ugyanolyan naív vagy, mint Fanatic kolléga Szolnokról. Bronzérem és társai… Aztán amikor szembejön a valóság, mint most vagy a tavalyi kupadöntőn akkor meg jön a megrökönyödés meg az értetlenkedés. Ez a mostani keret is be van lőve a 7.-8. helyre mint az utóbbi években.

magister_officiorum
Olvasó

Én láttam és még látok fantáziát a csapatban, de sajnos csoda kell ahhoz, hogy az utolsó meccset megnyerjük. Sajnos itt egy – két játékossal mélyebben el kellene beszélgetni. Szerintem amúgy Griffin sincs rendben mentálisan, ő ennél egy sokkal jobb játékos.

Dobey
Olvasó

Nekem sajnos nem ennyire élénk a fantáziám. Van jelenleg egy Nicholsunk meg egy Molnárunk, akik érdemi csere nélkül nyilván elfáradtak. Sajnos szerintem az idei szezonban is annyi lesz, amennyit fentebb írtam.

magister_officiorum
Olvasó

Senki nem tudta, hogy 2 légiós nálunk alibizni fog. Egyiknek sem volt komolyabb sérülése.

Dobey
Olvasó

Ez igaz, volt egy Warrenünk, aki sérülten is vállalta a játékos és hozzátett a csapathoz. Ha a mostani keretről kérdezed kb 3 év múlva, hogy kik voltak a légiósok, talán egyedül Nichols fog beugrani. És nem azért mert baj lenne a memóriámmal, csak szelektív. Aki meg Gillt idehozta annak csak gratulálni tudok.

magister_officiorum
Olvasó

Angelo Warnerre gondolsz? Marcus Carr után talán a valaha volt legjobb irányítónk volt, akiről tavaly is megemlékeztem egy bejegyzésemben!

Dobey
Olvasó

Warner igen, csak elgépeltem. Na meg Carr – Cruz kettős se volt semmi.

magister_officiorum
Olvasó

Így van, Cruz is zseni volt!

Szegedi kék
Olvasó

Szép volt FIÚK! Remélem a jövő hétre Noah is tud játszani és nyerünk is! HAJRÁ SZEGED!

SopronKCfan
Olvasó

Ja de az a lényeg idehoztuk a Gill gyereket Tulio helyére, aki játszott 1 meccsen.
Nagy teljesítmény.

magister_officiorum
Olvasó

Hiba volt ilyen későn megbontani a csapategységet.

Kosaras
Olvasó

Potocsnyik megint a szezon végét nem tudja motiválni?

SopronKCfan
Olvasó

-2 legios, Molnár Marci mellett 0 magyar teljesítmény. Nehezen lehet ezt az edzőre fogni.

Milo
Olvasó

Szegény, ártatlan Pótkocsi csapatai biztos véletlenül vannak mindig tele sérültekkel…

magister_officiorum
Olvasó

A mai vereség nem Potocnik hibája volt.

SopronKCfan
Olvasó

Adott egy fontos meccs. Senkit nem érdekelnek a sérültek, mindenki tegye oda magát, foggal körömmel harcoljuk ki a győzelmet. Hazai pályán 102 pontot nem szabad kapni. Nichols, Marci: Küzdésből jeles.
Megint elb@sszuk az alapszakasz végét, langyos meleg víz ez a szezon is. Mint az előző 5-6. Ez van.

Dobey
Olvasó

Csak 5-6?

Kiss béla
Olvasó

A lényeg,hogy jo sok penzt elszabtunk a cserékre ,beváltak ..ja nem

magister_officiorum
Olvasó

Az az ügynök, aki ezt a Gillt – tudva, hogy egy link – ide beajánlotta és aki nálunk – mindenféle ellenőrzés nélkül, a közösségi médiában nem utána járva – kiválasztotta, jogi felelősségre vonást érdemel!

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés