Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Fontos meccset nyert a ZTE

Nagyot küzdött a Sopron, de a kék-fehérek nyertek hazai pályán.

Zalakerámia ZTE KK – Soproni KC 94-87 (24-26, 21-17, 29-21, 20-23)

Bajnokság, 6. forduló
Zalaegerszeg, Zalaegerszegi Városi Sportcsarnok
Papp Péter, Nagy Viktor, Szilágyi Bálint (dr. Gincsai János Péter)

Zalakerámia ZTE KK: Trice 17/6, Rakicevic 18/12, Polster 5/3, Ostojic 17, Smith 2. Cserék: O'Reilly 18/12, Németh 7/3, Keller 8/6, Csuti, Zsíros 2.

Soproni KC: Joseph 24/6, Jones 14/6, Valerio-Bodon 3/3, Barnett 10, Molnár 18. Cserék: Sitku 5/3, Supola -, Shine 13/3, Takács -.

A tavalyi bajnokság meglepetéscsapata, a Kosztasz Flevarakisz által irányított Sopron érkezett szombaton este Zalaegerszegre.

A vendégek a ZTE-hez hasonlóan 3-2-es mérleggel álltak a tabellán, úgy, hogy a dobogóra pályázó csapatoktól (Szolnok, Falco) súlyos vereséget szenvedtek, ám Pakson például nyerni tudtak. Egerszegen két fiatal – Makkos Dávid és Szalay Domonkos – vált harcképtelenné a héten, a Sopronban pedig Durham bajlódott sérüléssel, végül nem is tudott pályára lépni.

Szépszámú nézősereg várta a csapatokat, Sopronból is érkezett 30-40 szurkoló. A két tábor jó viszonyt ápol egymással, mindkét oldalról jó hangulatú találkozót várt a publikum.

Jobbak kezdett a Sopron, Valerio-Bodon triplájára Trice kettese volt a válasz, majd Jones dobott trojkát. Potyogtak a kosarak, nem a védekezésről szólt a játék… 15-19-nél a ZTE kért időt, ám Sitku ismét betalált távolról. Ostojic berepülős zsákolása ragadtatta tapsra a nézőket, majd a nagy kedvvel játszó Rakicevic hármasával zárkózott a ZTE. 24-26 lett a negyed vége.

O’Reilly dobott két triplát gyors egymásutánban, majd Trice hármasával már a hazaiak vezettek. Keller is beköszönt, remekül célzott a 6,75-ösön túlról a ZTE – az első félidőben 60%-al… A Sopronban Molnár Márton jeleskedett, akire nem kis feladat hárult, hiszen nagyon sok időt kellett pályán töltenie, Durham helyetteseként is. Minimális zalai előnnyel, 45-43-as állással ért véget az első félidő, remekül szórakozott a közel 2000 néző.

Jól kezdte a harmadik negyedet a hazai gárda, így 65-57-nél Flevarakis mester kényszerült időt kérni. Hiába, a ZTE nagyon elkapta a fonalat, Rakicevic remek megmozdulásai után már 13-al is vezettek a hazaiak. Joseph törte meg a soproni gólcsendet, majd Molnár Márton csökkentette a különbséget, de 10 így is maradt közte: 74-64.

Németh Ákos hármasával nyitott a ZTE, majd kialakult a legnagyobb különbség, 78-64 állt az eredményjelzőn. Még harciasabb üzemmódba kapcsolt az SKC, a ZTE pedig elkezdett hibázni távolról. A 36. percben már csak 6 pont volt a hazai előny, szólt is az SKC, SKC a vendégszurkolóktól. A nemrég fodrásznál járt Papp Péter támadóhibát ítélt O’Reilly ellen, Joseph betörése után 85-81-re zárkóztak a vendégek. Keller nagyon fontos triplát hintett be a sarokból, majd ismét Joseph szlalomozott be az egerszegi palánk alá. A remekül játszó O’Reilly hármasa azonban végleg eldöntötte a meccset, ugyan Joseph újabb ziccert értékesített és a mezőny legponterősebb játékosa lett, a meccset azonban O’Reilly büntetői után a ZTE KK nyerte. 94-87-re, megérdemelten a ZTE nyerte a nyugat-magyarországi rangadót, főként remek dobóformájának köszönhetően – 52%-al tripláztak a zalaiak. Nagyot küzdött a Sopron, kiválóan teljesített a Joseph-Molnár tengely, ám a ZTE jobban koncentrált a döntő pillanatokban.

Bálizs Zsuzsa fotói a mérkőzésről:

31 hozzászólás

31
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
6 Comment threads
25 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
9 Comment authors
LaBeRedbidBobby666Pojacazterulez Recent comment authors
Pojaca
Olvasó

Dicséret illeti Egerszegen a szakmai stábot, jól összerakták ezt a csapatot. Végre sikerült, az elmúlt évek sikertelensége után.

zterulez
Olvasó

Gyakorlatilag szétdobtuk ma ezt a soproni védekezést. 14/27 triplából és emlékszem plusz 2-3 olyan alkalomra, ami bement, de ráléptek a vonalra. A fullcourt szerint ez 51,9% triplából. Nem sokszor fogunk ilyen volumenben, ennyire jó százalékkal dobni, vagy ha igen, az világszenzáció lesz. Smith sokat bulizhatott a szülinapján, mert nem igen volt képben, a meccs elején volt olyan támadás, ahol Polster szólt rá, hogy az adott figuránál hova kellene helyezkednie, pedig Pötyi se épp a legélesebb kés a fiókban. Rakicevicnek lassan az orra alá kellene tolni a jövő évi szerződést is, Kellernek szintúgy, mindketten bőven várakozáson felül teljesítenek,és nem az első… Olvass tovább »

heraklith
Olvasó

A zóna majdnem bejőtt a Sopronnak. Megvoltak az üres tripláink, de azért tudtak feljönni mert kihagytuk őket. Hál’istennek a végén már újra beestek, így nem volt kérdés. Nagyon látványos, hogy elsősorban védekezésben mekkorát javulunk a második félidőben minden meccsen. Ez egyértelműen a fiatal szabály miatt van. Amíg az első félidőben van egy nagy lyuk, amire mindenkienk figyelnie, besegítenie kell és így egy csomó könnyű kosarat kapunk, addig a második félidőben már tudja mindenki, hogy nincs lyuk a védelemben, sőt. Keller és Németh is extra védők, nem hogy besegíteni nem kell rájuk, hanem bátran el lehet bármit váltani, mert 1-es poszttól… Olvass tovább »

zterulez
Olvasó

Az első félidőben jó volt Barnett, a másodikra eltűnt, ahogy sokan mások is az SKC-ből. Nagyrészt jónak tartom a meglátásaidat. Egyelőre a bajnokság meglepetéscsapata a Zete, és szerencsére pozitív értelemben. Ha Pötyi megtanulna védekezni is a triplája mellé, és a támadásokba is többe segítene be azon kívül, hogy várja a sarokban az üres triplát, akkor egy igazán értékes A csoportos játékos válhatna belőle. De ezt már több helyen is megvitattuk. Szomorú látni, amikor egy leütésből megverik védőként, támadásban meg másra nem alkalmas, mint hogy kiálljon a sarokba és várja az üres triplához a passzot.

bbzte
Olvasó

Jó volt ez. Grat a srácoknak! Most egész jól dobtunk, hullámvölgy is kevesebb volt, ma jobbak voltunk. Sopronnak továbbiakban sok sikert kívánok!

Mindigo: asszem irok nekik, hogy hogysn szeretnének kompenzálni?..ugyanis a szolgáltatás amiért fizettem, azt nem tudtak biztosítani.

Tupen69
Olvasó

Amúgy Grat a Zetének!!! Szétdobtak minket! Az egész meccsen kb 3perc volt amíg nem dobtak jól, akkor vissza is jöttünk. De azonnal kaptunk megint két hármast! Centerünkkel mi van??

Tupen69
Olvasó

Tényleg nem lehetne most már ezzel fostos mindigoval vmit csinálni??? Miért kell ezt az elavult szar kamerát használni…. Minden meccsen vannak a hazai csapatnál akik normális ember álltal irányított kamerával veszi a meccset… Nevetséges, hogy 2022ben nincs olyan hét hogy valahol ne lenne probléma a közvetítéssel!!!!!! Amiért fizetni kell ráadásul! Lehet hogy nem nagy összeg!! De biztos vagyok benne, hogy országos szinten alsó hangon van 2-3000 előfizető, csak a férfi nb1ből. Az 1,5-2Mft havonta ezért a fosért… nem igaz hogy ennyiből nem telik normális kamerára és hálózatra…

Zezekosarak
Olvasó

Ezt a szart letolták a torkunkon, mert hagytuk. Én nem látok más megoldást, és nem is lesz változás, míg fel nem mondja mindenki az előfizetését. Én egyszer kipróbáltam, de idegbajt kaptam tőle, le is mondtam. Higgyétek el, csak rajtunk, szurkolókon múlik, hogy meddig működik a MindigFos ilyen minőségben. Amúgy úgy látom, jól összeáll a csapatunk, az edzői munkának köszönhetően.

Bobby666
Olvasó

Ezt a rendszert minden csapat, minden évben megszavazza amióta Mindigo van. Nézzetek utána. Oroszlányban miért van tökéletes kamera és kommentátoros közvetítés?

Bobby666
Olvasó

Az eredeti kamerarendszert a szövetség telepítette a csapatok nagy egyetértésében. A Mindigo csak a netes platformot biztosítja. Semelyik csapatot senki nem akadályoz meg abban, hogy a kamerarendszert lecserélje egy sokkal jobbra. Lásd Oroszlány…

Bobby666
Olvasó

Akinek nem tetszik, cáfolat?

heraklith
Olvasó

Ezek szerint az Oroszlány az egyetlen olyan balfék csapat, aki arra pénzt költött hogy a szar mindigonak a zsebét tömje. Ha meg még ingyen szpíker is dolgozik nekik, az még kellemetlenebb.
Hülye lenne bármelyik csapat pénzt, energiát ölni abba, hogy egy a vállalt szolgáltatást nyújtani képtelen vállalkozásnak a zsebét tömje. Ne bohóckodj!

Bobby666
Olvasó

Értsd már meg a kamerarendszert és ezt a közvetítési módot a csapatok megszavazták! A ZTE is! Aki ettől jobbat akar, költ rá még egy kicsit! A csapatok egyhangú döntése a Mindigo. Ők csak a platformot adják. Nem ők adják a látható kamerafelvételeket.. Ne bohóckodj!

Bobby666
Olvasó

A kamerákat a szövetség fizette a csapatok egyhangú döntésével!

Bobby666
Olvasó

Az Oroszlány nemhogy balfék, hanem először ismerte fel, hogy a szurkolóinak jobbá tegye ezt az alap szolgáltatást! Ti Nektek is jobb lenne ha a ZTE hozzátenné ezt a kis pluszt!

Bobby666
Olvasó

Akinek nem tetszik, cáfolat?

heraklith
Olvasó

Látom vagy ennél a gittegylet mindigónál dolgozol, vagy nem érted az egészet, de segítek. Egy csomó (egyre több) csarnokban volt normális közvetítés, normális kamerával és szpíkerrel. Aztán a szövetség hirtelen úgy gondolta, hogy jó lenne egy valakinek a zsebét tömni így kizárólagos helyzetbe hozta a mindigót, megfosztva ezzel az összes addig értékelhető szolgáltatást ingyen (!) nyújtó csapatot a közvetítés lehetőségetől. Innentől kezdve pénzért kap(hat) az ember egy értékelhetetlen szolgáltatást, a korábbi ingyenes, minőségibb szolgáltatás helyett. Egy fejlett országban ilyen alapból nem fordulhat elő. Ha a mindigo kameráit közpénzből és a csapatok pénzéből a szövetség vette, akkor az egész még szánalmasabb,… Olvass tovább »

Bobby666
Olvasó

Volt utánpótlás válogatott kosarasként írok. Nem dolgozok a Mindigo-nál. Ha a korábbi közvetítést szeretnék a csapatok, miért szavazzák meg ezt a megoldást minden évben? Remélem Te is érted, hogy ezen az általad rossznak titulált közvetítésen csak a csapatok változtathatnak. Remélem Te is érted… Szavazzák le és legyen jobb! Remélem Te is érted, hogy nem a Mindigo-t védem hanem azt próbálom megértetni veled, hogy ezt a megoldást senki nem erőlteti rá a csapatokra! Remélem most már Te is érted! Ui.: Völgyi Peti és a Török Robi a kedvenc válogatott csapattársam volt 😉

heraklith
Olvasó

Minden logikát nélkülözne ha ez a döntés ténylegesen is a csapatok kezében lenne és nem csak papíron. Ha nem lenne a csapatokra erőltetve, akkor ez biztosan nem működhetne így. A mindigon kívül ez senkinek sem (lehetne) érdeke.
A hozzászólásom alapvetően arra a felvetésedre született, hogy ebbe a csapatoknak kellene még pénzt tennie, ami nonszensz.

Bobby666
Olvasó

Nincs a csapatokra erőltetve. Nem is kell mert így a Mindigo-s, szövetségi finanszírozású, robotkamerás rendszer a csapatoknak nem kerül pénzbe. Egyetlen dolgot kell helyi szinten biztosítani az pedig az internet hozzáférés. A csapatonkénti külön-külön közvetítés minden csapatra lényegesebben nagyobb anyagi terhet róna. Na ezért szavazzák meg és nem kell rájuk erőltetni. 😉

Redbid
Olvasó

Az, hogy nincs a csapatokra erőltetve, ez csak részben igaz, mert a nekem ha jól rémlik akkor a MindiGo csapatonként
X millát fizet, és a csapatok ezért vállalják be mert a kevés is több mint a semmi, de ugyanezért nem is akarnak költeni rá, mert hiszen akkor meg más javára el is úszik amit kapnak!

LaBe
Olvasó

A csapatok a pálya melletti reklámok árának felemelésével fedezhetnék a közvetítések plusz költségét. Így mindenki jól járna. Szerintem.

Bobby666
Olvasó

A Tripladupla Podcast ebben az adásában van szó erről a témáról: 51. rész – Szezonbeharangozó 1. rész – Bodnár Péter MKOSZ Főtitkár

heraklith
Olvasó

Meg szoktam hallgatni, de a Bognárnak azt sem hiszem el, amit kérdez. A szövetség még a mindigónál is nagyobb vicc. Egy normalis versenykiírásra is képtelenek.

Bobby666
Olvasó

Ez lehet de egyik csapat sem cáfolta meg azóta sem amit a Mindigo-ról mondott és mi ketten erről beszélgetünk.

Zezekosarak
Olvasó

Belső információként kaptam annó, hogy a csapatokat megzsarolták: elesnek egy csomó pénztől, ha nem ezt a közvetítési formát választják. Monopol helyzet van, soha nem várhatunk javulást, ebben biztos vagyok.

heraklith
Olvasó

Nekem nem volt ilyen infóm, de anélkül is nyilvánvaló volt. Így a Bognár el tudja mondani, hogy ezt a csapatok akarták és ahogy olvashatjuk az előttem szólótól, azt meg is kajálja (majdnem) mindenki. Valakik meg röhögve elteszik az ingyenpénzt.
Nem tudom, hogy van-e a kosárlabdán kívül szánalmasabb szövetség, de meg lennék lepődve ha lenne még egy ilyen dologtalan társaság. Semmit nem tudnak felmutatni a szó legszorosabb értelmében. Szerintem a versenykiírást is Mancika rakja össze az előszobából péntek délután. És ehhez még párosul Bognárnak az a végtelenül arrogáns és unszimpatikus személyisége.

Bobby666
Olvasó

Aztamindenit.. arról szól a “belsős” infó, hogy a csapatok a bevételt választják a kiadás helyett.. Ráadásul még ezzel “zsarolják” is őket… Értsd már meg, hogy én sem tartom a legjobbnak ezt a közvetítési formát de hidd el, hogy ezt senki nem erőlteti a csapatokra….

heraklith
Olvasó

Nyilván nem cáfolják. Ha tehetnék, akkor meg sem szavazták volna.

Bobby666
Olvasó

A csapatokat még a “zsarolás” sem akadályozza meg abban, hogy jobbá tegyék ezt a “rájuk erőltetett” közvetítést.. Lásd Oroszlány és néha az Alba vagy a Körmend spíkeres közvetítéseit…

Bobby666
Olvasó

Heraklith! Hidd el nem ellened akarok beszélni csak szeretném oszlatni ezt a széles körben terjesztett urban legend-et. Ha jobb közvetítést szeretnénk ahhoz elengedhetetlen, hogy mindenki a saját klubját presszionálja ez-ügyben! egyébként nem zalai szurkolóként nagyon örülök, hogy a csapatod egyre jobb!

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés