Connect with us
Hirdetés

Női bajnokság

Fontos meccset nyert a Vasas Akadémia

A végjátékot rontotta el a Cegléd.

Vasas Akadémia – VBW CEKK Cegléd 64-63 (18-11, 12-22, 11-18, 23-12)

Bajnokság, 18. forduló

Vasas Akadémia: Vukov S. 8/3, Bach B. 5, Dombai R. 17/3, Varga A. 14/6, Böröndy V. 2, Tóth O. 8, Karakasevic J. 2, Heljic S. 5/3, Smailbegovic N. 3/3, Boros B., Budácsik D., Madár K.

VBW CEKK Cegléd: Swanier N. 14, Gorjanácz Á. 4/3, Licskai Zs. 7, Baugh V. 11, Popovic J. 14/3, Kobolák C. 2, Hamilton-Carter D. 9, Böröndy D. 2, Révész B. -, Révész L. -, Király A. -, Filipowicz V -.

Vendég kettessel kezdődött a mérkőzés Licskai jóvoltából, amire rögtön jött a Vasas-válasz. Hatékonyabban kezdett a Cegléd, ám az első öt percben nem alakult ki nagyobb különbség. Vukov triplájával felzárkózott a Vasas egy pontra, Dombai és Bach összjátékával pedig már át is vették a vezetést. Vendégoldalon elfogyott a kezdeti lendület, így 11-8-as állásnál Peter Jankovic időt kért. Nem tört meg azonban a Vasas lendülete, így hét pontos előnnyel várták a második játékrészt – írta a vasasbasket.hu.

A hazaiak három percig nem találtak gyűrűbe a negyed elején, felzárkózott Cegléd. A negyed végén 27-27-es állásnál Földi Attila időt kért, azonban a hajrából a vendégek jöttek ki jobban, és három pontos CEKK-vezetéssel mehettek pihenni a csapatok a nagyszünetre.

Dombai triplájával nyitott a Vasas, így rögtön egálról folytatódhatott a találkozó. Láthatóan fokozódott az iram a második félidőre, parázs hangulat alakult ki a pályán. A rohanásból a CEKK jött ki jobban, így két perccel a negyed vége előtt hat pontos hátránynál Földi Attila ismét időt kért. Végül 41-51-es állással zárult a harmadik játékrész.

A tíz pontos hátrányból másfél perc alatt ötöt le is faragott a budapesti csapat, azonban nyolc perccel a vége előtt Heljic kipontozódott, és a csapatkapitány, Karakasevic is négy hibával állt. Varga egymás után két hárompontost is értékesített, ami láthatóan plusz energiákat szabadított fel a csapatában és a hazai lelátón, azonban a negyed felénél csapatkapitány is kipontozódott.

Izgalmasan alakult a végjáték. Gorjanácz kihagyott tripláját követően Dombai szedte le a lepattanót, és indította Vukovot, aki hat másodperccel a meccs vége előtt értékesítette a közeli dobást, így hosszú idő után újra átvette a vezetést a Vasas.

A vendégek időt kértek, de nem tudtak győztes kosarat szerezni.

Kiemelt fotó: vasasbasket.hu.

Hozzászólások

Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés