Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Fontos hazai sikert aratott az Oroszlány

Nagyszerű és magabiztos játékkal nyert az OSE.

MVM-OSE Lions - Kometa Kaposvári KK 101-80 (26-24, 27-17, 20-21, 28-18)

Bajnokság, 4. forduló
Oroszlány, Krajnyik "Akác" András Sportcsarnok
dr. Mészáros Balázs, Nagy Viktor, Pozsonyi László (Dernei Gábor)

Oroszlány: Ruják 7/3, Dimitrijevics 32/15, Barnjak 12/6, Carev 18/9, Krestinin 12. Cserék: Illés 13/12, Mucza 5/3, Dorogi 2, Werner -.

Kaposvár: Aris 9/3, Puska 7, Griffin 12/9, Gabric 10/6 Hughes 23. Csere: Paár 6, Hendlein 6, Krnjajski 5, Bogdán -, Halmai 2.

A találkozó Gabric kosarával indult, Krestinin egyenlített, Griffin is megszerezte első pontjait (2-4). Dimitrijevic értékesített egy nehéz dobást, Puska válaszolt, Carev pedig elsőként talált be kintről a mérkőzésen (7-6). Hughes is megkezdte a pontgyártást, Ruják a vonalról dobott 2/2-t (9-8). Érkezett ismét Dimitrijevics, Barnjak pedig egy betöréssel és egy hármassal iratkozott fel az eredményjelzőre, csak egy Aris pont rontott bele a hazaiak szempontjából a képbe (16-9). Dimitrijevics dobásával először kúszott 10 pont fölé a különbség, Carev 50%-os munkát végzett a büntetőivel, Hughes 2+1-e állította meg a lejtőn a Kaposvárt (20-12). Ruják visszaállította a közte 10-et, Griffin megszerezte az első vendég triplát, s ha már az elsőt megszerezte, dobott még egyet (22-18). Folyamatosan próbált előre menekülni az OSE, végül Paár triplájával azonban 24-nél utolérte a Kaposvár a hazaiakat. 26-24

A második negyedben Barnjak indította meg egy jó kinti dobással, Hughes hatalmas zsákolással folytatta, Paár pedig egy büntetőt váltott pontra (29-27). Megint Barnjak köszönt be, Hughes szerzett négy pontot amivel kiegyenlített (31-31). Dimitrijevics technikaiért megkapott büntetővel élt, majd egy tempóval is pontot szerzett, Aris középtávolról eresztett el jó dobást (34-33). Krestinin volt eredményes közelről, majd büntetőkből, Illés pedig kintről nem hibázott, s mivel ez idő alatt a vendégek erejéből két pontra futotta, kicsit meglépett az OSE (41-35). A kaposvári időkérés után Carev kosaraira Gabric válaszolt, Ruják triplájánál pedig már 9 pontra nőtt a differencia (48-39). Végül Krestinin a vonal mögül szerezte meg a lélekhatárt jelentő 10 pontos előnyt, melyet a félidő végén még sikerült növelni. 53-41

Carev második triplájával indult a második félidő, Barnjak pedig közelről volt eredményes (58-41). Hughes szerzett két pontot a festékből, sőt megtette ezt még egyszer, apró szépséghiba, hogy közben Dimitrijevics is betalált (60-45). Ismét Carev dobott kosarat, ezúttal azonban bentről, Dimitrijevics pedig egy külső dobással elérte a 20 pontot, ahogy a két csapat közti különbség is (65-45). Hughes gyors hat ponttal próbálta berúgni a Kaposvár motorját, Dimitrijevics hármassal nyugtatta le a kedélyeket (68-52). Hughes továbbra is egyszemélyes hadseregként szuperált, elérte ő is a 20 pontos határt, Puska büntetőire Dimitrijevics  2+1-el válaszolt (71-56). Aris hozta szokásos bátor betörését, Carev bebizonyította, hogy a büntetőkkel sem gyűlik meg a baja, Hughes pedig tovább uralta a festéket (73-60). A negyed Krnjajski pontjaival zárult. 73-62

Dimitrijevic és Carev gyors hat ponttal próbálta elvenni a kaposváriak kedvét, Krestinin kosaraival pedig már 9-0 futásban voltak az oroszlányiak, a rossz sorozatot Aris törte meg (82-65). Illés kintről növelte a hazai előnyt, Heidlein 2+1-es akcióval annulálta ezt (85-68). Illést ezt nem hatotta meg, újabb nagyszerű triplával állította vissza a közte húszat, Paár büntetőkkel szerzett két pontot a vendégeknek, Dorogi pedig megszerezte első kosarát. (90-70). Mucza is, de ő kintről mattolta a Kaposvár védekezését, erre Gabric válaszolt, Illés azonban nem hűlt ki (96-73). Dimitrijevics megirigyelte csapattársai sikereit kívülről, Halmai is megszerezte első pontjait (99-75). Az utolsó két percre izgalom már nem nagyon maradt, az Oroszlány domináns és jó teljesítménnyel rukkolt elő hazai közönség előtt az elmúlt két mérkőzés sikertelensége után. 101-80

32 hozzászólás

32
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
16 Comment threads
16 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
19 Comment authors
Mike21DennisKareem Abdul-JabbarKPSVRKKCibuláre Bucimbunga Recent comment authors
Mike21
Olvasó

Kedves Oroszlányi Barátaink!

Gratulálok a szombati győzelemhez, szinte végig vezetve, teljesen megérdemelten.
Köszönet mindenért, külön a szokásos, kiváló minőségű vendéglátásért, ismét egy élmény, Ünnep volt.
Jó volt Veletek találkozni, beszélgetni, koccintani.

Januárban remélem találkozunk, addig is sok sikert, vigyázzatok Magatokra!

comment image

Hajrá Kaposvár, Hajrá Oroszlány!

KPSVRKK
Olvasó

Azok a problémák csúcsosodtak ki amik eddig is látszódtak. Rengeteg pontot kapunk (a mostani meccs előtt a második legtöbbet) nem működik jól a védekezésünk. Fegyelmezetlenség. Sajnos azt kell mondanom, hogy az első számunkra negatív ítélettől fogva Rudez végig a pályán állva vitatkozik, hisztizik, ordibál a játékvezetőkkel. A csapat ezt a mintát követi. 4 meccs alatt 3 kiállítás??!! Azért kapunk technikaiból kosarat mert Hughes a farkát kínálja a bíróknak? És Rudez még csak rá sem szól. Gabric catch and shoot játékos, de 4 es poszton használjuk. Szemmel láthatóan gondjai vannak a labdavezetéssel, nincs indulósebessége, védekezésben is elmarad. Profihoz nem méltó súlyfelesleggel… Olvass tovább »

Kareem Abdul-Jabbar
Olvasó

+1

HajraKapos
Olvasó

Akkor mi lenne a megoldás? Griffin kezdjen a padon, Gabric meg 3-as poszton? Ahhoz szerintem (jelenleg) túl lassú. Tény, ez így nem maradhat, mert Gabric egyszerűen nincs jól használva.

KPSVRKK
Olvasó

Sztem Griffin padról tudna egy jó lendületet hozni. De 4 es poszton van az igazi gondunk, én így látom.
Tele vagyunk mezőnyemberrel.
A fiatalok védekezését nem szeretném bántani, mert csinálni kell és majd javul. De jelenleg a felvillanásokat leszámítva, a legfiatalabb Halmai a legjobb.
Ő lábon is gyors.

Cibuláre Bucimbunga
Olvasó

Katasztrófális játék volt a részünkről! Különösen érthetetlen ez, a szombathelyi remeklés és még a kissé szerencsés, de megérdemelt hazai győzelem után is! Gratulálok az Oroszlányi barátainknak, nagyon akart a csapatuk és tudott is nagyot alkotni! Mi minél jobban akartunk annál többet bénáztun, rossz volt nézni! Ezen nincs is mit elemezni, borzasztó produkció volt sajnos. Gyorsan levonni a tanulságokat és elfeledni ezt a rémálmot! Reméljük -mai ellenfelünkhöz hasonlóan- mi is visszatalálunk önmagunkhoz és a zetének méltó ellenfele lesz a Kométa. HAJRÁ KKKK/OSE!!!

HajraKapos
Olvasó

Ezt nagyon elcsesztük, még most is kicsit sokkban vagyok. Tényleg hittem abba, hogy ez a mai meccs, ha nem is könnyen, de meglesz, és végre újra álmodozhatunk tovább. De alaposan felráztak ebből az álomból, és sajnos megint ott tartunk, ahol mindig. Ha nem lett volna az OSE hullámvölgye, akkor is azt gondoltam, hogy jobbak vagyunk náluk. Úgy látszik, hogy sokkal többet képzeltem bele ebbe a csapatba, mint ami. És azt hiszem ezek a sorok valóban tükrözik a csalódottságomat.

WSreborn
Olvasó

Innen is látszik, hogy a Falco nem is akart nyerni otthon a Kaposvár ellen, hiszen őket senki nem tudja megverni, ha nyerni akarnak, PLÁNE NEM 3X MAJD TAVASSZAL!!!
Ugye Master1????
Remélem most jól írtam!

Redbleck88
Olvasó

Gratulálok ez végre ismét Csapat játék volt! Ma látszott hogy mindenki vért ivott és csúszott mászott minden egyes labda után!
Sokat kell még dolgozni de a munka meghozza az eredményeket! ❤️??

Csak Az Igazságot Közlöm
Olvasó

@Sebu A képen a centerünk, a csapat kapitányunk és Branjak van ahogy támadnak a honvéd ellen ami a szerdai meccsünk volt. Ez a 3rom hazai mi játékosunk nem elég a képre? Vagy kit szeretnél még látni rajta?

Sebu
Olvasó

Azóta javította a bb1. Nem ez a kép volt kirakva.

HajraKapos
Olvasó

Rég lecserélték, nem erről a képről beszélt. Talán Ihring volt rajta.

Rubik75
Olvasó

Meglepő a mai vereség,persze nem a védekezés miatt, mert az a szokásos rossz volt.Múltkor írta valaki,hogy jól dobja a csapat a triplákat és azzal hoztuk a 2 győzelmet és a Szolnok ellen is az tartott minket meccsben.Igaza lett abban,hogy ha nem jönnek a triplák akkor ilyen védekezés mellett csak vereség lehet a vége.Persze ma az Ose dobta jól a 3 pontosokat.Oroszlányi csapatnak és a szurkolóknak gratulálok a győzelemhez.A mi csapatunk remélem már a ZTE ellen javít.Hajrá Kaposvár!

AllenIverson
Olvasó

Először is grat az Oroszlánynak.Úgy játszottak mi t ahogy a nevükbe is van.
Másodszor szégyen ez a kaposvári teljesítmeny.
Őszintén kwrdezem mi a cél idén???Egy több sebből vérző oroszlányt nem sikerült elverni,ráadásul 101 pontot kaptunk ami kurvasok.
Én nem is értem ezt a csapatot,asszem be letrünk árazva rendesen,úgy hogy egy olyan ose ver el minkwt akitegy honvwd le tudott győzni ráadásul idegenbe.
Már a paks ellen is remegős volt a játék de ma mindent sikerült űberelni.
Brutál mód csalódott vagyok és ne ertsetek félre le a kalappal az ise elött,de ezt a mai meccset ha nem is simán,de hozni kelett volna
Megyünk tovább!
Hajrá kaposvár!

Player
Olvasó

A multkori aggodalom ma valosagga valt! A csapatjatek es vedekezes csodolt ma be. 37 – 23 a lepattanok szama oda, 12 assziszt?! Mi ez? A lepattanozas es ezen keresztul a vedekezes akarat kerdese /is/. Nem nagyon mukodott.
Az egyeni ertekelest majd megteszi az edzo. Sok munka kell meg!
Aki a ket csapat megegyezeset felvetette, nagyon rossz nyomon jar. A ket szurkolotabor jo kapcsolatabol ez semmikeppen nem kovetkezik, a ket csapatot pedig ennyire lenezni komolytalan! ” Rossz az, aki rosszra gondol”, ez most nagyon igaz! Ahogy neztem, ma megegyezes nelkul is siman ki tudtunk kapni.
Azert hajra KKKK! Szeretnem hinni, hogy csak kisiklas volt…

Sebu
Olvasó

Bb1, legalább olyan játékosról tegyetek már ki képet, aki még az OSE-bán van!

donnarumma
Olvasó

Gratulálok az OSE nak! Irány kifelé a gödörből!

Answer
Olvasó

Ez nekem is bundaszagu volt.ez a jövő héten édes kevés lesz.úgy látszik idén is két arcu csapatunk van.

HajraKapos
Olvasó

Ugyanaz évről-évre. Soha nincs egy stabil csapat. Kapjunk ki Szombathelyen, ne egy gödörben lévő csapattól 21 ponttal, úgy hogy ráadásul 101 pontot dobnak nekünk. Semmit nem ér így a bravúr győzelem.

Csak Az Igazságot Közlöm
Olvasó

Bunda volt? 21pontot hogy lehetett el csalni úgy hogy ezt csak te vetted észre. A Michel végig faltolt, értett már neki a kiálítás úgy mint a bányász kupán is. Ha nem emlékeznél akkor kipontozódott és azért hagyta el a pályát. Tanuljon meg szabályosan játszani és nem lesznek gondok mert geci jó center. A másik kis néger meg roszkor volt rossz helyen. A bíró elött felrúgni az ellenfelet elég feltünő. Ha máshol csinálja akkor a vénfasz, a kicsi fasz és a nyomorék sem vette volna észre.

KPSVRKK
Olvasó

Nem akarom nagyon védeni, de Hughes, miután megkapta a technikaiját és összehaverkodott Mészárossal, tudatosan ki lett fújva.
Nézd meg a labda nélküli mozgásokat, Werner mit művelt vele. Ritka gusztustalan volt és elpattantak az amúgy nem túl erős idegei. Ja, és elfáradt, mert csak ő a c.

Ha nem hozunk egy 5 ös poszton bevethető, jól lepattanózó, védekező, középtávoli dobással is rendelkező 4 est, akkor ezt gyakran fogjuk látni és nem lesz felsőház sem.
Ez a véleményem, persze örülnék, ha nem lenne igazam.

Csak Az Igazságot Közlöm
Olvasó

Verner odaállt mellé 1cm-re ami nincs tiltva, de Hughes két kézzel lökte arrébb és ordibált a bíróval. Felköpött és végül ahol csattant a köpés ő ált.

HajraKapos
Olvasó

Mester! Az, hogy 4 meccsen átlagban kapunk közül 90 pontot az nem védekezés. Az, hogy ma csak Griffinnek és Hughesnak pumpáltuk a labdákat, és Gabricra nincs épkézláb figura, az nem csapatjáték. Ez a teljesítmény most a szurkolók szembeköpése volt! Haragszom most nagyon a csapatra, mert itt most nem lehet mindent arra fogni, hogy kritikán aluli volt a bírói tevékenység, és az OSE-nél olyan emberek hoztak ma extrát, akik eddig el voltak tűnve. Talán jókor jött a kijózanító pofon, kérdés, hogy ki mit tanul belőle. A ZTE ellen ez a játék egy laza 30-as lesz.

MKE181
Olvasó

spanglizzátok csak az oroszlányiakat két bunda meccs után meg agyonvernek minket. egyetek igyatok együtt

Dennis
Olvasó

Azt se tudod miről írsz Te ostoba paraszt.

Pbask
Olvasó

Leadták a tesók egymás között.
Majd pont a vegetáló OSE 20 ponttal veri rekordszinten azt a Kaposvárt, akikkel mi nem bírtunk, és az egyik bajnokaspiránssal is szoros meccset játszottak. Jó kapcsolat a 2 klub között, semmi meglepő.

Vilis79
Olvasó

Tényleg vicc!! Nézhetetlen játék nemrég, egy rém gyenge csapat ellen, most meg sziporka, ugyan már!!

Oroszlanyi Banyasz
Olvasó

Pbask, te eddig egy normális figurának tűntél. Leadtuk egymás között? És az első fordulót láttad? Tudom, Papp. Persze. 😉

Pbask
Olvasó

Nekem hihetetlen, ha nálatok az Alba elleni és a Honvéd meccset veszem alapul. Kaposvár fordítva, Falconál és Szolnoknál. Így lett közte 21. Nekem bundagyanús, persze nem kell egyet érteni velem. Csak egy vélemény.

Oroszlanyi Banyasz
Olvasó

Vertük a Körmendet. Aztán kikaptunk attól az Albától cefet módon, akik hasaltak Pakson. Ez a Paks majdnem megégett a Honvéd ellen. , akiktől meg kikaptunk mi. De szerintem te is látod az eredményeket.

Bunda? Lehet, de akkor ebben sok csapat benne van, nem?

Dennis
Olvasó

Ne foglalkozz velük,ők a kosárlabda feltalálói, amit mondanak az úgy is van. /az ő kicsi világukban/ ???

Oroszlanyi Banyasz
Olvasó

Alapvetően elengedtem volna, de Pbask egy teljesen értelmes figura, ezért reagáltam. Ja, és ő nem körmendi.
De megértem a kommentjét. A Kaposvár megverte a Falcot, mi meg egy negatív periódusban huszonegy ponttal verjük a Kaposvárt. Frusztrációt érzek inkább benne, mint rosszindulatot.
Mindenesetre, ahogy kaposvári részről akkor lett volna értéke a Falco legyőzésének, ha minket is megvernek, ugyanez igaz ránk is. Nyerni kell Sopronban.

Hajrá, Bányász!

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés