Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Fontos győzelmet aratott az Alba a Szolnok ellen

7-8 után már csak a hazaiak vezettek.

Arconic-Alba Fehérvár - Szolnoki Olajbányász 85-79 (28-22, 19-16, 18-18, 20-23)

Bajnokság, 25. forduló
Székesfehérvár, Alba Regia Sportcsarnok
Játékvezetők: Kapitány Gellért, Nagy Viktor, Ádám József (Páli dr. Kálmán)

Alba Fehérvár: Pongó Ma. 17/3, Somogyi 8/3, Ford 11/3, DeCosey 4, Philmore 17/6. Cserék: Szabó 2, Vojvoda 18, Takács Mi. 6/6, Diong 2.

Szolnok: Durham 5, Lukács N. 9/3, Barnes 7/3, Szubotics 21/9, Williamson 10. Csere: Gavin 7/3, Révész 6, Rudner 6/6, Pongó Má. 8/6, Sebők -.

A 25. forduló egyik rangadóján az Alba Fehérvár a Szolnokot fogadja. Az “odavágón” az Olaj győzött, hosszabbítás után 94-90-re.

Philmore könnyű kosarával kezdődött a találkozó, Pongó Marcell dobott egy hármast, Szubotics dobta át Fordot, így a vendégek is megszerezték első pontjaikat. DeCosey faultja után Szubotics dobott be két büntetőt, az Alba légiósa a túloldalon javított, Durhamről fordult le. Lukács szedett le és tett vissza egy támadólepattanót két pontért, Williamson kettőt is szedett egy támadásban, másodszor már befejezte az akciót, így átvette a vezetést az Olaj, Philmore ezt egy hármassal orvosolta (10-8). Pongó Marcell használta ki, hogy Williamson maradt rajta, mindkét büntetőt bedobta, megtette ezt később Vojvoda is, Philmore újabb triplája után Gasper Potocnik időt kért (17-8). Az Olajnak továbbra is bedeszkázták a gyűrűt, Somogyi büntetőivel 10 fölé kúszott a differencia, Szubotics triplájával tört meg végül a szolnoki jég. Diong tett fel egy ziccert Révész mellett, Pongó Máté is megszerezte első pontjait, egy tripla formájában. Somogyi pattintott passzát DeCosey húzta be, Révész zsákolt, Vojvoda könnyű ziccert dobott. Sorozatban másodszor váltotta el magát csúnyán az Alba, ezt megint a Pongó Máté, Révész duó használta ki. Szubotics két büntetőjével zárkózott tovább a Szolnok, Vojvoda passzából Takács Milán talált be a sarokból, aki a túloldalon sportszerűtlenül szabálytalankodott, Durham bedobta a két büntetőt, ami a negyed utolsó pontjai voltak. 28-22

A második negyed elején több, mint egy percet kellett várni az első pontokra, Durham fejezett be egy gyorsindítást egy tempóval. Pongó Marcell verte meg egy-egyben szépen Williamsont, Szubotics faultja ellenére Vojvoda zsákolt, de a plusz egyet nem tudta mellé tenni, aztán viszont 2/2-vel javított (34-24). Sebők állította meg sportszerűtlenül Vojvodát, aki ismét bedobta mindkét büntetőjét. Williamson 3 és fél perc után újra szolnoki pontokat szerzett, Lukács dobott egy tempót, Philmore pedig két büntetőt. Vojvoda tett fel egy floatert, Ford hibátlanul dolgozott a vonalról, Durham viszont egyet elrontott, Ford dobta át távolról a zonát, Lukács pöcizett vissza egy támadólepattanót (45-29). Williamson tett fel egy nehéz ziccert, Lukács a sarokból sem hibázott, Ford kettőből két büntetőt küldött a helyére. Gavin révén ismét tízen belül volt az Olaj, s mivel több pont már nem született, a félidőbe ez így is maradt. 47-38

Barnes a második félidő első támadásából megszerezte első pontjait egy saroktriplával, Szubotics ziccere után már csak 4 pont választotta el a feleket egymástól. Somogyi palánkos hármassal szerezte meg a félidő első hazai pontjait, Gavin válaszolt a túloldalon. Somogyi indítását Philmore fejezte be egy ziccerrel, Barnes nagy meglátásából Révész szerzett egy kettest. Philmore pöcizett vissza egy támadólepattanót, Gavin törte fel könnyen a hazaiak védelmét, ezt Pongó is megtette az Olajéval. Szubotics dolgozott szépen a festékben, Somogyi szerezte meg második mezőnykosarát egy ziccerrel, Szubotics sportszerűtlen szabálytalansága után Ford juttatta levegőhöz az Albát két büntetővel. Williamson talált be középtávolról, Vojvoda a vonalról kétszer, Barnes lépett be jó ütemben a palánk alá két pontért. Takács a második tripláját dobta a mérkőzésen, amivel a negyed végére visszaállította a 9 pontos különbséget az Alba. 65-56

A zárófelvonás Vojvoda ziccerével vette kezdetét, Rudner talált be távolról egymás után kétszer, amivel 5-re zárkózott az Olaj, sőt Williamson ziccere után hosszú idő után újra egy támadásnyi volt a különbség a két csapat között, Alejandro Zubillaga időt is kért (67-64). Pongó Marcell verte meg lábbal szépen Durhamet, majd Révészt is, Szubotics dobott be egy fontos triplát. Philmore kettőből csak egy büntetőt dobott be, Pongó dobta át Révészt egy tempóval, Vojvoda dobott könnyű ziccert, így már ismét 9 ponttal meglépett az Alba (76-67). Szubotics dobott be két büntetőt, Somogyi hát mögötti passzából Szabó dobott könnyű kosarat, Pongó Máté szórt be egy hármast. Pongó Marcell ziccere eldöntötte a mérkőzés sorsát, az Alba fontos lépést tett a harmadik hely felé. 85-79

39 hozzászólás

39
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
11 Comment threads
28 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
16 Comment authors
zterulezBobby666WilsonPapikaSzhelY Recent comment authors
zterulez
Olvasó

Idézet magyarnemzet.hu-ról: “Amint azt a Vas Népe megírta, a Haladás–Pécs bajnoki mérkőzés előtt a vendégszurkolók a hazai drukkerekre támadtak, a rövid csatát pedig a rendőrök zárták le. A hazaiak részéről körmendi kosár- és Budapest Honvéd-szurkolók adták ki a tábort, a pécsieket szolnoki kosárlabdadrukkerek is erősítették. S az egyik vehemens pécsi szurkoló az egyik rendőrt is fellökte.” ??? A teljes cikk: https://magyarnemzet.hu/sport/2023/03/szurkoloi-balhe-a-rendort-is-felloktek-szombathelyen-video

fanaticfantastic
Olvasó

Ez meg mi? Mit keresett ott tőlünk,bárki is? Ja és miért?

zterulez
Olvasó

Ez egy jó kérdés… azt reméltem, hogy itt tudja valaki a választ.

Wilson
Olvasó

Ma Pongó volt az X faktor, De Cosey meg sajnos önmagát nagyon alulmúlta, tompa volt gondolatban szinte egész meccsen, dicséretes,hogy ennek ellenére behúztuk.

SzhelY
Olvasó

azért a hokis b középpel már volt hangulat grat

Pojaca
Olvasó

Ez a párharc biztos, hogy 5 meccsig fog menni a playoff semi finals-ban. Ma jobb volt az Alba és jött is nekem 2.99-ért gyönyörűen a 166.5 under és H.
Dávid klasszisa és a végjátékban Pongó szuper helyzetfelismerései döntöttek. A játékvezetés nem volt olyan rossz, az Olaj mindig nagyon a faulthatáron védekezik, a Prof is megmondja a királyi tévé közvetítésben!

nazol
Olvasó

Gratula az Albának! Fault arány ide vagy oda, összességében sztem jobbak voltak.
Számolgatóknak: legyünk már először túl a 2vs7 párharcon és utána nézzünk tovább! A másik. A ZTE legalább olyan jó csapat idén mint ez az Alba, szóval majdnem mindegy lenne.
Az én álláspontom úgy mindenre: személy szerint pont leszarom ki mikor jön szembe, mert én bajnoknak szeretném látni az Olajt. Mert van rá alapvetően a reális esély. Szóval tudjuk le az utolsó alapszakasz meccset sérülés nélkül és aztán jöhet a PO csövön!
Hajrá Olaj!

Cibona
Olvasó

Jó meccs volt. És olajt megverni mindig más mint bármilyen más csapatot. Egyébként egy egységes igazi csapat az olaj egy jó edzővel. És emberileg tok normális játékosokkal ( meg emlékszem amikor verekedős sportszerűtlen figurák játszottak náluk ( ivkovics vukicsevics meg volt valami román is ) . Falco jól jár ha Olaj Alba elődöntő lesz mert ki facsarjak egymást … szép volt Alba !

moldi56
Olvasó

Alexe

fanaticfantastic
Olvasó

Isten nyugosztalja.

milanka487
Olvasó

A Fehérvári mamakórus ma különösen kitett magáért!
Jár a dicseret!

moldi56
Olvasó

Anélkül hogy bántanák valakit,a legszánalmasabb “B” közepe az Albának van.Különösen az az elhízott csaj a dobbal…

Freebulletz
Olvasó

Body shaming a legszarabb érv. Honnan tudod, hogy nem vmi egészségügyi problémája van, vagy egyéb? Én sem ismerem, de valakit ezért elővenni a legalja.hu. Esetleg egy szemüvegesbe is beleköthetsz. A szolnoki eltorzult fejű félmeztelen kurvaanyázók is Heideggert olvasnak biztos szabadnapokon.
De még írjátok le minden meccs után finnyáskodva, eltartott kisujjal, hogy úristen ez az Alba tábor milyen 😀 😀

fanaticfantastic
Olvasó

Sajnos ,igazad van,ebben az esetben..

Bobby666
Olvasó

+1 fanaticfantastic

Puzzle
Olvasó

“bántanÁk”… és még te szólsz be egy nőnek, ráadásul a testalkata miatt? Nevetséges vagy.

Papika
Olvasó

Ők- “bántanák”, én- “bántanék”.. hm…? Mielőtt másokat fikázol.

Knézy Ernő
Olvasó

Ezek a fehérvári fanatikusok úgy örültek ennek a győzelemnek,mintha bajnoki címet nyertek volna.
Pedig még a 3.hely sincs meg😬

Freebulletz
Olvasó

Van savanyú szőlőm eladó. Érdekel? 😀 ezek a legjobb sértődött hsz-ek. Sírni kéne vagy mi, hogy jól érezd magad? 😀

fanaticfantastic
Olvasó

Gratulálok a győzelemhez! A szőlőt meg edd meg.

Bobby666
Olvasó

Így kéne mindenkinek! Korrekt vagy és a határokon belül csipkelődsz. Komállak fanaticfantastic, tessék példát venni róla szurkolók.

MemphisGrizzlies13
Olvasó

Szeretem, imádom az egész csapatot, de Durham ne dobjon. Adjon 10-15 gólpasszt, és legjobb irányító a ligában. Gyerünk Durham, legyél okos. Jó volt ez tapasztalatot gyűjteni későbbre. Hajrá Olaj!

fanaticfantastic
Olvasó

Ma nem ment be. Máskor meg vele nyertünk… Semmi baj. Vannak rossz napok.

MemphisGrizzlies13
Olvasó

27% Én nem bántam, sőt szeretem a játékát. Viszont a dobást nem neki kéne erőltetnie.

moldi56
Olvasó

Hát az már kb.akkor van,ha dobni kell,mert lejár a támadóidő.Tény,hogy most nem ment neki.Majd legközelebb.

fanaticfantastic
Olvasó

Nem bírózunk,most sem. Tettek amit tettek. (mert tettek) Be kell dobni amit be kell dobni.

fanaticfantastic
Olvasó

A Falco elleni meccsük más lesz. Más szelek FÚJNAK majd. Legalábbis úgy érzem..:D Bár a Falco pihenhet is… Na,kíváncsi vagyok.

Kissadam91
Olvasó

16-26 fault arány…
Úgy látszik nagyon akarták mások is ezt a harmadik helyet az albának

Freebulletz
Olvasó

XDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD nagyon fáj igaz? 😀

milanka487
Olvasó

Hogy már biztos másodikként vártuk a meccset…
Igen nagyon fáj!🤡😂

Kissadam91
Olvasó

Ja én nem azért írtam mert fáj, nem oszt nem szorzott már ez a meccs, csak az albának😄
Csak vicces hogy csak így sikerült nyerni

Freebulletz
Olvasó

Pongó Ma. 17/3, Ford 11/3, Philmore 17/6, Vojvoda 18.
Szubotics 21/9, Williamson 10.

Tényleg vicces. Mármint nem az Albának 😀

fanaticfantastic
Olvasó

Ne poénkodj már. Lehetett volna Szolnokon is a tiétek a meccs. Stb.. Csak azért nem egy-két meccsel több győzelmünk van. Gratuláltam! Többször. Kérlek,ne arcoskodj,mert kicsit jobban megy.

Freebulletz
Olvasó

Figyu, nem arcoskodok mert Zollnerrel a nyerhető meccseket is beszoptuk. DE! Amikor a szolnokiak első kommentjei erre a győzelemre, azok az ovis duzzogások amiket leírnak, hadd reagáljak már. Te gratuláltál, korrekten és neked is normálisan írtam.

moldi56
Olvasó

Tudsz hülyeséget kérdezni!

fanaticfantastic
Olvasó

Néha valóban olyan érzésem volt,mintha vízilabda mérkőzésen lennék. Legalábbis a sípolások számát hallva. Ha csak hallgattam a közvetítést.. Jó… Tisztázzuk! Ettől függetlenül. Magunknak is köszönhetjük. Megérdemelt Alba győzelem született. Kihagytunk ,minden fontos labdát. Be kellett volna dobni. Ennyi.

Freebulletz
Olvasó

Nézve a meccset, az Olaj nem tudott mit kezdeni az Alba gyors játékával. Fejben és lábon is sebesebben mozogtak, ezért volt sok falt. Mintha nem tudta volna az Olaj hol van. Ha Subotic nem így játszik sokkal csúnyább lett volna. Plusz ne feledd, hogy Szolnokon is egy OT meccs lett a már megnyert mérkőzésből. A fújás rendben volt, hazai viszonylatban. Kapott az Alba is sportszerűtlent meg sok támadót, lépéshibát. Ettől függetlenül holnap meg az olaj nyerne, ilyen közeli a 2 gárda.

fanaticfantastic
Olvasó

Nyilván. Révészbe belerohannak. Hiba a Szolnoknál. Ez így teljesen rendben….. Amúgy,nagy vonalakban igazad van.

Freebulletz
Olvasó

Nyilván ez az 1 döntött. Ugyanúgy Gavin megkerüli a blokkot és elesik – szabálytalan zárás 😀 tudok én is fingot reszelni de nem muszáj.

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés