Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Folytatta jó sorozatát a Szeged, legyőzték a Kaposvárt is

Az utolsó pillanatban dőlt el a találkozó.

Naturtex-SZTE-Szedeák - Kometa Kaposvári KK 94-89 (19-23, 24-25, 28-18, 23-23)

Alsóházi rájátszás, 9. forduló
Szeged
V.: Fodor Attila, Rácz Zsolt Róbert, Gál János (Balogh László György)

Naturtex-SZTE-Szedeák: Washington 29/6, Person Jr. 6/6, Polányi - ,Nicholson 15, Bognár.15. Cserék: Kerpel-Fronius -, Carter 14, Balogh 3/3, Filipovic -, Kovács 3/3.

Kometa Kaposvári KK: Paár 14/6, Puska 16/6, Halmai 1, Krnjajski 17/3, Hughes II. 21. Cserék: Bogdán 12, Fehérvári -, Hajduk 2, Szőke 6/6.

A Szeged honlapjának tudósítása:

Ünnepélyes eseményekkel kezdődött a szezonbeli utolsó hazai mérkőzése a Szegednek: a Kaposvár elleni bajnoki volt ugyanis Gál János játékvezető utolsó mérkőzése. Ezt követően a hazaiak csapatkapitányától is búcsút vettek, Kerpel-Fronius Balázs ugyanis utoljára lépett pályára az újszegedi sportcsarnokban, Kerpi ugyanis úgy döntött, a szezon végeztével befejezi a játékot.

A főként a fiataloknak játéklehetőséget biztosító vendégek kezdtek jobban, akik az első félidőben összesen hat triplát is bedobtak, így szinte végig vezettek is az első húsz perc során. A Szegednél Bognár Kristóf jutott tíz pont fölé, a magasember mellett pedig Washington nyolc ponttal és hat gólpasszal állt a szünetben – a somogyiak viszont Hughes utolsó másodpercben értékesített két büntetőjét követően öt ponttal, 48–43-ra vezettek.

Kilencpontos hátrányba került a harmadik negyed elején a hazai csapat, de ekkor jött három tripla: Washington kettő, és Person egy távolija közé Hughes közelije ékelődött be, 53–54-nél viszont időt kértek a vendégek. Nicholson blokkja után dobhatott egy könnyű ziccert, amivel hosszú idő után tudtak vezetni a hazaiak, 55-54. Ugyan tartották a párpontos előnyüket, de a negyed végére mindkét magasemberük, Bognár és Filipovics is négy személyi hibával állt, Bogdán egalizált büntetőkből, 66–66. Csakhogy innen már csak a Szeged szerezett pontot, a negyedet Washington három büntetője zárta. 71–66.

Kovács Ádám triplájával hattal vezettek a hazaiak hat perccel a vége előtt, de Hughes újabb közelijével zárkóztak a vendégek, sőt, Bogdán kosarával már csak két pont volt közte, 81–79-nél kért időt a Szeged. Három és fél perc volt vissza, amikor Washington közelije után ismét hat ponttal vezetett a Szeged, időt kért a Kaposvár 87–81-nél. Az utolsó percre is egylabdás különbséggel fordultak, majd Nicholson kosara után már úgy tűnt, eldőlt a meccs, 92–89-nél azonban még volt egy dobása a vendégeknek, de Krnjajszki triplája lejött, majd Washington bedobta a büntetőit, így végül öt ponttal, 94–89-re nyert a Szeged.

Hozzászólások

Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés