Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Fölényes ZTE-győzelem idegenben

A Nyíregyháza továbbra is nyeretlen.

HÜBNER Nyíregyháza BS - Zalakerámia ZTE KK 74-87 (20-28, 20-15, 14-29, 20-15)

Bajnokság, 7. forduló
Nyíregyháza, Continental Aréna
Földházi Tamás Péter, Tőzsér Dénes Kelemen, Györfy Rúben (Bodrogváry Iván József)

HÜBNER Nyíregyháza BS: Perry 14/6, Mokanszk 4, Fazekas 5/3, Dolezaj 2, Henderson 6/6. Cserék: Bazsó 6/6, Dickerson 17/6, Kiss 3/3, Williams 17, Vaskó -.

Zalakerámia ZTE KK: Trice 13/3, O'Reilly 14/3, Szalay 6/6 ,Ostojic 10, Smith 28/9. Cserék: Zsíros 10/6, Csuti 4, Németh -, Rakicevic 2, Keller -, Simo -.

Szalay triplájával és Smith büntetőivel indult a találkozó. A hazaiak az öltözőben maradtak, rengeteg hibát vétettek, 12-0-s rohanást csinált a ZTE. Henderson szerezte az első hazai pontokat, de Mokánszki is betalált büntetőkből. A játék képét azonban nem tudták megváltoztatni a hazaiak, a ZTE tartotta kézben a mérkőzést és a kék-fehére állandósították is tíz pont körüli előnyüket. Négy perccel az első negyed vége előtt pedig már 7-23 volt az eredményjelzőn. A negyed végére azonban rendezte sorait a Nyíregyháza, többek között Williams és Kiss pontjaival megkezdték a felzárkózást. 20-28.

Williams büntetőivel kezdődött a második negyed. 24-30, majd 28-30 is volt a táblán, de Dickerson triplájával a vezetést is megszerezte a Nyíregyháza. Dickerson egy duplát is dobott, de O’reilly megtörte az egerszegi gólcsendet is. Szoros volt a találkozó, a Nyíregyháza vezetett, de a ZTE is jelentős erőket mozgósított, hogy visszavegye a találkozó irányítását. Kevés pont esett a negyed hajrájában, sok volt a rontott dobás mindkét oldalon. Amikor az utolsó perc kezdődött egy Smith-dupla hozta fel kettőre a ZTE csapatát, majd ugyanő egy hármast is dobott. Így a vendégek mehettek pihenőre előnnyel. 40-41.

Smith hármasával és Williams közelijével indult a második félidő. A játék képe nem változott, egymás hibáiból éltek a csapatok. A ZTE ébredt előbb, Smith és Trice kosaraival közé tették a tizet. Smith okozta a legnagyobb fejfájást a hazaiaknak, nagyon jól dobott a vendégek légiósa. A negyed közepén – nagyrészt neki köszönhetően – 44-61 volt a táblán. Williams dobott egy duplát, sőt Bazsó is betalált távolról, de a különbséget ebben a periódusban nem tudta eltüntetni a Nyíregyháza. Zsíros dobott egy hármast, de Ostojic is jól játszott. 54-72.

Perry hármasával indult a negyedik negyed. Ezt követően sokáig egyik csapat sem talált be, Dickerson duplája úgy kellett a hazaiknak, mint egy falat kenyér. Smith azonban jól büntetőzött, maradt a tizenöt pontos vendégvezetés. A negyed közepén 63-76 volt a táblán. 63-80-as állásnál pedig már időt kértek a hazaiak. A hátralévő idő azonban nem volt elég, hogy megfordítsák a találkozót. A ZTE taktikus játékkal megőrizte előnyét és megérdemelten nyerte meg a találkozót. 74-87.

9 hozzászólás

9
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
8 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
9 Comment authors
O1GbbzteGöcsejOroszlanyi Banyasz4eventeVB365 Recent comment authors
bbzte
Olvasó

Érdekes hullámvasút volt ez. Messze voltunk a lehengerlő játéktól, de ez is bőven eleg volt a győzelemhez. Sajnalom a nyíregyházi szurkolókat….a mostani csapatuknál még a tavalyi ZTE is fényévekkel jobb volt….nehéz lesz így a bentmaradás.

Göcsej
Olvasó

A családi vállalkozások általában nem válnak be.(sógor-koma stb)Van rá példa.

O1G
Olvasó

És tavaly mikor kupába jutottak? 🙂

Oroszlanyi Banyasz
Olvasó

Amikor a Nyíregy leigazolta Dolezajt, azt gondoltam, hogy belenyúltak megint egy extrába. Írtam is akkor, hogy ha kb olyan színvonal, mint nálunk volt Ihring, akkor nagy fogás.
Az a válasz jött Scofield-tól, hogy minimum olyan jó. Ehhez képest most minden nyíregy szurkoló a haláp f@szára küldené a szlovákot.
(mi meg visszasírjuk Mariot…)

4eventeVB365
Olvasó

Szerintem nem Hillsman volt a leggyengébb légiós itt .. dagadt volt , de igy is több potencial volt benne mint a Henderson – Dolezaj duóban

Pumukli
Olvasó

Lehet, hogy egyedül maradok a véleményemmel…teljesen semlegesként úgy látom, hogy Krasovec mesternek lesz még gondja az egók menedzselésével. Knézy mondta, hogy két válogatott fiatal játékosa is van a ZTE-nek…mintha nem foglalkoztatná ez különösebben a szakmai stábot. Nyíregyháza játéka egy teljesen öncélú grundjáték.

kentin
Olvasó

Trice, Ostojic bosszantóan gyermeteg hibák…

Csippa
Olvasó

Nevetséges ez a Nyíregyháza, meg a dilettans tv ilyen meccseket adni, mikor vannak rangadók a fordulókban. Se néző, se szurkolás, igazi jó propagandája a sportágnak. Pethőnél 0 védekezés, ahogy tavaly is, támadásban totális streetball, csak az idei légiósok nem oldják ezt meg helyette. Még szerencse, h a sógor ott van neki… ? UI.: az uccsó két perc meg ékes bizonyítéka volt annak, miért nem szeretnénk “csak magyar” bajnokságot.

wolf88
Olvasó

Itt az év vége, kabaré showba elegendő alapanyagot adott ez a meccs, egy konkrét műsoridőt kiad.

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés