Connect with us

Bajnokság

Fölényes szegedi siker

A Kaposvár csak az elején tudta tartani a lépést.

Naturtex-SZTE-Szedeák – Kaposvári KK 96-75 (29-22, 26-17, 16-13, 25-23)

Bajnokság, 19. forduló
Szeged, Újszegedi Sportcsarnok
Benczur T., Praksch P., Pozsonyi L.

Naturtex-SZTE-Szedeák: Kerpel-Fronius G. 9/3, Govens 19/15, Brown 21/3, Dzseletovics 22/3, Dickey 6. Cserék: Polányi -, Balogh -, Kerpel-Fronius B. -, Mayer 2, Keller I. 12/6, Olasz 5.

Kaposvári KK: Curry 13/3, Krnjajski 8, Rivers 13/3, Hendlein 4/3, Jukic 16. Cserék: Miliszavljevics 14/12, Bogdán 2, Baki 2, Révész 3.

A Kaposvár szerezte a találkozó első kosarát, de Szeged gyorsan átvette a vezetést. Kerpel-Fronius Gáspár és Govens triplája nagyon ült, a Kaposvárt Hendlein vitte a “vállán”. Dzseletovics is nagyon jól játszott a hazaiknál, hibátlanul dobott. Govens újabb triplája pedig már tízpontos hazai előnyt jelentett. Curry és Rivers pillanati következtek, két tripla is szottyant a szegedi gyűrűben. Szrecsko Szekulovics időt kért. Krnjajski és Miliszavljevics kosara tovább zárkóztatta a kaposváriakat, elolvadt a Szeged előnye. Tűzijáték volt a pályán, potyogtak a kosarak. Brown és Govens tripláival robbantott az SZTE. 29-22.

A Kaposvár bátran kosarazott, de a mérkőzést a Szeged irányította. Sok hibával játszottak Keller Ivánék, de előnyüket biztosan őrizték. Jó százalékkal dobott mindkét csapat. A hazaiak többször megpróbáltak “meglógni”, de a Kaposvárnak azonnal volt válasza, Miliszavljevics jól büntetőzött. Keller Iván kapta el a fonalat, dupla és tripla egymás után. A negyed derekán Govens tette ismét közé a tízet, 40-29 volt a táblán. Nikola Lazics időt kért. Brown és Kerpel-Fronius Gáspár nyitotta tovább az ollót. 55-39.

Rivers duplájával kezdődött a második negyed, de a Szeged gyorsan a kezébe vette az irányítást. Húsz környékére növelte előnyét, és azt biztosan őrizte is. Govens és Dzseletovics ponterősen játszott, jó százalékkal dobtak. A másik oldalon Miliszavljevics és Jukic tartotta a lépést, de a játék képén ők sem tudtak változtatni. A negyed végére összeszedte magát a Kaposvár, mindent megmozgatta, hogy benézzenek tíz alá, Rivers is jól játszott ekkor. Dzseletovics és Brown rázta meg magát, így végül magabiztos előnnyel fordulhatott a végjátékra Szeged. 71-52.

Az utolsó negyedre a lényegi kérdések eldőltek. A Szeged ekkor is nagyon magabiztosan játszott, arra sem adott esélyt a Kaposvárnak, hogy izgalmassá tegye a találkozót. Szrecsko Szekulovics együttese két vereség után győzött ismét, a sikere egy percig sem forgott veszélyben. 96-75.

11 hozzászólás

11
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
5 Comment threads
6 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
10 Comment authors
Kováts ImreJusticeKPSVRKKhmKKK72 Recent comment authors
Justice
Olvasó

Riversen kívül az összes légiósunk kuka…Kiváncsi vagyok mikor lesz játkos csere..Vagy ha úgysem lesz kieső akkor menjen így ez az év aztán a f..z bele?…

Kováts Imre
Olvasó

Lesz kieső, erről a klubok már korábban tájékoztatást kaptak.

KPSVRKK
Olvasó

Gratulálok Szegedre!
Mi pedig józanodunk. Ez a gárda kb ennyit tud. Kicsit majd még javul, de jó már nem lesz.

lavjaman
Olvasó

Milyen változás történt Kaposváron? Nem Lazics-al van a baj, hanem azokkal akik elhitették emberekkel, hogy egy edzőváltás megoldja a csapat bajait…

HajraKapos
Olvasó

Ádámnak már rég nem kellett volna a csapat körül lennie, úgy ahogy a mostani vezetőségnek sem.

Gyarfas70
Olvasó

Grat a Szegednek, nem volt egy súlycsoportban a két csapat. Sajnos – véleményem szerint- a Kaposvár rossz edzőt választott Fekete után. Lazics hosszabb távon sehol nem tudott eredményt elérni Mo-on, ő az a középszintű edző, aki ha tehetné 5 játékossal lejátszaná a meccset. Érti a kosárlabdát, de csapatot, közösséget képtelen építeni, pedig pont ez kellet volna Kaposváron. Amit Jászberényben művelt egy sikeres év után (szándékosan konfliktus indukált egy légióssal, mivel látta, hogy süllyed a hajó), nem alkalmaztam volna sehol a honi bajnokságban. Ami örömteli, hogy nem minden -ics végű edző középszintű, Szegeden nem csak csapatot csináltak, hanem egy jó közösséget… Olvass tovább »

elftars
Olvasó

Mondjuk Szekulovics sem éppen a rotálás híve azért…

Marosi
Olvasó

Lazic Szegeden eredményes is volt, és Csirics vezetésével jól néztek ki együtt. Talán nem egy-két hónap építkezés után kellene ilyen elvárásokról beszélni, hanem amikor már az általa összeállított gárdával tud hónapokat dolgozni.

KKK72
Olvasó

Mondjuk Szrecskó volt Kaposváron is egy hasonló helyzetben levő csapatnál mint a mostani és Ő se, tudott se csapatot se közösséget csinálni akkor. Sz@rból nem lehet várat építeni !

hm
Olvasó

Zoki meg tudott??

HajraKapos
Olvasó

Gratulálok a Szegednek, sajnos ilyen kezdeti dobószázalékkal hamar elvették a kedvünket. Kár, hogy mi ebben nem tudunk fejlődni. Azért sajnálom is a szegedi szurkolókat, mert végre van egy csapatuk, aki nem a kiesés ellen játszik, és nem láthatják őket élőben. 🙁 Pedig az a pár száz szurkoló is nagyon jó hangulatot tudott mindig teremteni.

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés