Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Földi Sándor: Szeretnénk visszaállítani a jászberényi kosárlabda fényét

Segíteni hívták a kiváló szakembert.:

:

Tíz év elteltével újra Földi Sándor irányítja a Jászberény Kosárlabda SE felnőtt csapat szakmai munkáját. A hosszú évek óta utánpótlásban dolgozó népszerű szakembert nem kell bemutatni, hiszen az ő vezetésével, a 2012/’13-as szezonban az ötödik helyen végzett a JKSE. Most komoly kihívás elé néz, ugyanis célja, hogy életben tartsa a berényi kosárlabdát.

Miért vállalta el idén a Jászberény irányítását?

Csiki Doktor úr, kórházigazgató és a JKSE klub vezetője keresett fel, hogy “bajban vannak” és a segítségemre lenne szükségük. A több éves ismeretségünk lévén, illetve a városhoz kapcsolódó történelmemre való tekintettel, azonnal el is fogadtam a “Doktor Úr” ajánlatát. Bár nagyon jó helyem volt a Rátgéber Akadémián is, sokat köszönhetek nekik, úgy éreztem, hogy jelen pillanatban a Jászberénynek nagyobb szüksége van a segítségemre. Ezért is döntöttem a távozás mellett.

Mik a célkitűzések az idei szezonra?

Az idei szezonra az első számú cél főként az lenne, hogy vissza tudjuk állítani Jászberényi kosárlabda egykori fényét. Emellett egy szerethető csapatot szeretnénk kialakítani. Az évek során több szurkolót, illetve szponzort veszített a klub. Azt reméljük, hogy az elkövetkezendő szezon alatt sokukat vissza fogjuk tudni csábítani, vagy akár újakat tudunk szerezni. Jelen pillanatban ezek lennének a főbb célok, de ezen túlmenően, természetesen szeretnénk a lehető legjobb eredményt elérni a bajnokságban, felkerülni a rájátszásba.

Milyen területeken sikerült már megerősíteni a csapatot?

Egy teljesen új csapatról van szó. Főként fiatalokból épülünk fel, akikhez csatlakozott néhány idősebb, tapasztaltabb játékos. Ilyen például Miljan Rakic is, aki már játszott Jászberényben. Az ő személyében nem csak játékossal, de szakmai segítséggel is számolok a következő szezonban. Ezenkívül jöttek még páran a tavalyi elsőosztályból is, akik nem kaptak elég lehetőséget a bizonyításra, őket szeretnénk idén főszereplővé tenni.

Kit tart nagy riválisnak a feljutáshoz?

Nagyon erősek az ellenfelek. A BKG csapatától kezdve, akiknek egy hajszálon múlott tavaly a feljutás, a Veszprémen át, akikhez bekerült két új régi válogatott játékos, Horváth Ákos és Tóth Norbert személyében, a Honvédig, akiknek sikerült megkaparintaniuk Luka Markovic-ot az NBI/A-ból. Nagyon nehéz feladatunk lesz, szeretnénk minden tőlünk telhetőt megtenni, de egyenlőre nem ringatjuk magukat feljutási célokkal.

Hogy telik az eddigi felkészülés?

Bár jó ütemben halad a csapat, kicsit később kezdtünk, mint ahogy szerettem volna. Amikor elterveztük a dolgokat, akkor még úgy volt, hogy később rajtol a bajnokság. Ehhez képest előrébb lett hozva, majdnem két héttel. Nekem más kötelezettségeim is voltak, például a 3×3-as U23-as válogatottal, így augusztus 9-én tudtunk csak kezdeni. Összességében egy hét az, ami hiányzik, így nem vagyunk lemaradva semmiről. A fiúk is szépen dolgoznak, megcsinálják azt, amit kérek tőlük, és alázatosak. Remélem a sok munka végül meghozza majd a gyümölcsét.

8 hozzászólás

8
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
5 Comment threads
3 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
7 Comment authors
GodemperorMAFCdrukkerKaposbasketMarillionDallas Recent comment authors
MAFCdrukker
Olvasó

Egyetértek vele, a bajnokság 4 nyílt esélyese a Honvéd, a Veszprém, a BKG és ők, a Berény. Előbbi kettőnél kimondott cél a feljutás, utóbbi 2 pedig papíron a két legjobb nem A csoportos csapat az idei mezőnyből. Titkos favorit lehet a Vasas és a MAFC, ahol nincs légiós, de teher nélkül játszhatnak a szintén nem rossz keretet alkotó játékosok. Elképesztően nyílt és izgalmas idény elé nézünk, ahol már a negyeddöntőkben óriási csaták várhatók. De lesznek jó meccsek az alapszakaszban is, mindjárt október 2-án pl. egy MAFC-Honvéd a Gabányiban, úgyhogy ajánlom megtekintésre a programot, amely fent van már a hunbasketen.

Kaposbasket
Olvasó

Miért, volt neki?

Marillion
Olvasó

Sutyi…űdv.újra a fedélzeten…sok sikert a Berényieknek veled! Te mindig tudtad hol kell kezdenem az építkezést…Végy egy klónozott Milun Klisuràt a palànk alà…a többi aztàn autómatikusan jőn vele! Lesz jó csapat!

Isojoe
Olvasó

Egyenlőre = egyelőre, illetve a személyes névmások sem nagybetűsek, ez azért nem atomfizika. 🙂 Sok sikert a JKSE-nek!

Dallas
Olvasó

Idejárok az oldal indulás óta(-3-4 hónap) de még sose láttalak kommentelni,a kosárlabdához is hozzászólnál te nyelvtan-náci ? xD mert ez itt nem Grétsy tanár úr műsora .)

Isojoe
Olvasó

“Sok sikert a JKSE-nek!” – hozzászóltam 🙂

Godemperor
Olvasó

Ez a nagybetűs személyes névmás őrület az utóbbi pár évben jött be. Én is értetlenül állok előtte, fingom nincs mi ez a baromság, de szinte mindenki átvette.
Jelen tudásom szerint maximum megszólításnál szokás nagybetűt használni (nem csak személyes névmásra vonatkozik) a tisztelet jeleként, de hát az ugyebár csak második személy lehet. Mostanában meg boldog boldogtalan még a ragozott harmadik személyt is nagybetűvel írja.

Tényleg érdekel miért van ez. Ha valaki tudja, kérem ossza meg velem!

Emőkefan
Olvasó

Sok sikert Sutyi!!! Mikor itt voltál mi is szerettünk.
Hajrá Falco

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés