Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Fokozatosan őrölte fel a Szegedet a Kaposvár

A pontzáporos első negyed után visszavettek a felek, de a hazai győzelem nem forgott veszélyben.

Kaposvári KK - Naturtex-SZTE-Szedeák 82-69 (27-24, 23-14, 13-12, 19-19)

Bajnokság, 9. forduló
Kaposvár, Kaposvár Aréna
V.: Földházi T., Boros T., Major Á. (Faidt M.)

Kaposvár: Davis 20/9, Norfleet 17/9, Ponjavics 4, Hendlein 10, Dramicsanin 12/6. Csere: Krnjajski 5, Baki 3/3, Lalic 11, Bogdán -, Horváth -.

Szeged: Miliszavljevics 15/6, Wirth 17/9, Vágvölgyi 3/3, Krapic 10/6, Asbury 12. Csere: Balmazovics 10/3, Kerpel-Fronius B. 2, Olasz -, Mayer -, Balogh -, Polányi -, Traser -.

Az eddig egy győzelemmel rendelkező Szeged látogatott az elmúlt fordulóban Pécsen nagy diadalt arató Kaposvár gárdájához.

Nem a védekezésről szóltak az első percek, az egyik oldalon Wirth, a másikon Dramicsanin volt elemében. Elvétve volt csak olyan támadás, ami után nem született kosár (5. perc: 13-12). A továbbiakban sem vettek vissza a felek, a két csapat összesen bedobott 10 triplája 77%-kal sokat elmond a dobáshatékonyságról és egy kicsit a védekezésről is. 27-24.

Miliszavljevics duplájára hat kaposvári pont érkezett, Andeljko Mandics pedig időt kért (33-26). Már kilenccel mentek a somogyiak, amikor Balmazovics talált be kintről, majd pár perc gólcsend után Davis talált rést a szegedi védelemben. Wirth már a harmadik tripláját szerezte, de Norfleet egyből válaszolt, majd Hendlein zsákolt, Mandics pedig ismét időt kellett, hogy kérjen (17. perc: 41-32). Lalic harcolt nagyot a palánk alatt, aminek köszönhetően a mérkőzésen először lett kétszámjegyű a különbség, másfél perccel a félidő vége előtt. Davis hármasa ugrasztotta talpra a közönséget, aztán Asbury találd be az utolsó másodpercben, már csak az volt kérdés, hogy időben elengedte-e a labdát, de gyors videózás után kiderült, hogy nem. 50-38.

Julian Norfleet 17 pontig jutott, majd kipontozódott. Fotó: Bálizs Zsuzsa

Gyors kosárváltást követően Norfleet állt bele tíz méterről, amivel 15 is volt közte, de Asbury pontjaival egyből visszajött 11-re a Szeged. A 27. percben Wirth betörése után 9 volt már csak közte, Fekete Ádám kért ezúttal időt. Ebben a negyedben már több hiba csúszott a támadásokba (59-50). Ezután már csak a hazaiak találtak be, tizenhárom pontos kaposvári vezetéssel fordultak rá az utolsó negyedre a felek. 63-50.

A záró etapot a vendégek kezdték jobban, de a komolyabb felzárkózási kísérleteket visszaverte a Kaposvár. Hét perccel a vége előtt Norfleet pontozódott ki, a helyére beálló Ponjavics pedig talán a mérkőzés legszebb jelenetét mutatta be, amikor visszazsákolt egy támadólepattanót (34. perc: 69-54). Krnjajski csinált egy 2+1-es akciót, amivel már eldőlni látszott a találkozó. Zsinórban négy támadást is elhibázott a Szedeák, így bár hiába próbálkozott, az átütő erő nem volt meg. A Kaposvár fokozatosan ellépve húzta be végül a találkozót.

Fotó: Bálizs Zsuzsa

 

22 hozzászólás

22
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
9 Comment threads
13 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
14 Comment authors
Kareem Abdul-JabbarBezseMikeKiscserkészSanyii Recent comment authors
Kaposkosár KKK
Olvasó

NYUGDÍJASOK SZURKOLJATOK !

Bezse
Olvasó

Szörnyű gyenge , már-már unalmas meccs volt . Csak egy dolog Fekete Ádámnak : hogy a fenébe gondolja ( ha gondolja egyáltalán … ) beépíteni a fiatalokat ? Úgy , hogy a végén , beküldi őket +/- 15nél 2 percre ??? Ember , ezek a játékosok üldögélnek 38 percet , fizikailag teljesen kihűlve a bemelegítés után . Fejben nyilván nincsenek ott , hiszen minek is , ha nagyon vezet vagy ég a csapat ?! Ez a meccs példaértékű volt : a második negyed közepétől lassan csordogált állandó közte tízzel . Biztos bennem van a hiba , de én bizony ebben… Olvass tovább »

Kareem Abdul-Jabbar
Olvasó

Bravó Bezse! A fiatalok beépítését a General Manager nagyon emlegette, szinte ez volt a vesszőparipája. Nem lett belőle semmi, a továbbiakban sem várható előre lépés. Ádám edzőnk fél a kirúgástól, a győzelem reménye szerinte csakis a légiósokban van. Részfeladatokat pedig igazán adhatnánk egy fiatal játékosnak is, tehermentesítve a légiósokat. Például, egy öreg Boriszovra évek óta miért nem lehet ráállítani egy fiatal gyors lábú fiatal játékost, aki tapadós bolerót játszana vele végig a pályán. Ígérgetésekből (hazudozásokból) mindig teli a padlás, és ide tartozik az is, hogy lesz-e valami a sokszor emlegetett három évig tartó felfejlődésből az élvonalba? Ez is szintén csak… Olvass tovább »

KPSVRKK
Olvasó

Jogos!
Első hiba után lekapkodni embereket a pályáról, nagyon rossz pedagógia.
Szerencsétlen Beninek pedig már nincs játékideje, mert az U20 ban sem játszik. Csak romlani fog így a teljesítménye, egyre nagyobb nyomás alatt játszik. Simán kaphatna 6-8 percet, ha azzal nem tud élni 5-6 alkalommal, akkor lenne bajban.
De tud!
Hunor is dobott minden edzőmeccsen, kicsit sem szarta össze magát.

És mindenki szurkoljon!!!

Rubik75
Olvasó

A meccs szépen lecsordogált,izgalom mentes volt.Ádámot nem értem én sem,2 perc van vissza vezetünk 12 ponttal de még mindig ülteti a fiatalokat miközben szegedi kollégája behozza a komplet csere sort.Mikor akar játék lehetőséget adni neki ha nem ilyenkor.A szurkolásról szeretnék kérdezni még.Vita van a táboron belül?Évek óta megszokott arcokat nem láttom már jó pár hete.Pécsen sem voltak ott páran.Ha valaki tudja mi történt,írja meg legyen szíves.Köszönöm!

Kiscserkész
Olvasó

Nem történt semmi. Pécsen elég jó szurkolás volt, ha nem is volt ott minden oszlopos tag. (de ez legalább jó, hogy hiányoljátok Őket :-))
A tegnapi nap sajnos sokan hiányoztak. Az egyseületben minden rendben, nem történt semmi tendkívüli, Jászberény ellen mindenki újra a fedélzeten.
Arra egyébként jó volt ez a kis szünet, hogy látszik, mennyivel jobb abban a hangulatban nézni a meccset.
Hajrá Kaposvár!!!

Kaposkosár KKK
Olvasó

…. elég jó … csak semmi szervezés hiányzik az összetartás sajnos és hiányzik vagy hiányoznak vezérek akikre halgat a többi vagy ha volt vagy van is pl Márkus akkor nem tesz meg mindent a közőségért .. meg lehet nézni OSE Pécs Eleni összefoglalóját .. valami kell hogy történjen s összefogjunk mert így kurva gyenge szurkolás nélkül … én személy szerint most is végig áltam a Bicskás szektorban .. sokan viszont akik szurkolok szana szét a lelátón .. kell az összetartás és könyörgöm jöjjön mindenki a bicskás szektorba és nyomjuk ezerrel mindenkinek jobb nekünk is és a csapatnak is szerintem !

Kaposkosár KKK
Olvasó

Írjál akkor véleményt barom ne a le nyilat Nyomkodd !!! Amit leírtam az az igazság nyugi

Kiscserkész
Olvasó

Tartogasd a szurkolásra az energiád, ne itt lázadj….Nyugi.

Kaposkosár KKK
Olvasó

Ezek szerint szerinted minden rendben van …???

Kiscserkész
Olvasó

Van arra másik fórum, ahol ezt meg lehet beszélni. Erre vonatkozott.

Kaposkosár KKK
Olvasó

Ok köszönöm és nem rosszbol írtam csak egyszerűen hiányzott hiányzik az a hangulat amit tudom hogy tudunk

KPSVRKK
Olvasó

Sok volt a hiba, nem volt szép meccs, de megnyertük és csak ez számít.
Gratula a fiúknak!
A szurkolás ügyben wtf?!

KKK72
Olvasó

Gratulálok a győzelemhez! Ádám megint alakított Benit lehozta mert Lalics az Ő kezéből akarta kivenni a labdát! Na így kell egy fiatalt tönkre tenni! Gratulálok Ádám !

Mike
Olvasó

Aztán visszaengedte, de mit is tett, ja eladott két labdát. Nem Ádám teszi tönkre. Aki nem tudja a labdát játékbahozni, azt talán nem kell eröltetni. Beninek figyelni kéne a fiatalokra, mert jönnek fel. A Lalicos dolgot nem értem, szerintem ő verte ki a Lalic kezéből. Ami valószínőbb is a magasságkülönbség és a Lalic reakciójából is.

KovàcsIstvàn
Olvasó

Azért ha Zalaegerszegen nem lesznek vàltozàsok,még ők is beleszolhatnak a Play-out kérdésbe!! 🙁

lujo
Olvasó

Hát igen, így az első kör végéhez közeledve, a ZTE csak a Kaposvárt tudta legyőzni az előtte állók közül, ha rövid időn belül nem jön irányító akkor meleg lesz a pite. De bízok a legjobbakban, Hajrá Egerszeg!

Jericho23
Olvasó

A Körmend, Alba, DEAC trióból még valakit legyőzhetünk talán…

pbask
Vendég
pbask

Wirth jo lenne bármelyik magyar csapatba jövőre
Berény Szeged PO lesz

Sanyii
Olvasó

Nem tudom hova valosi vagy de kivanom hogy a te csapatodba menjen!??

Csakegyfan
Olvasó

Hoztuk a kötelezőt, a győzelem a lényeg!

Kaposkosár KKK
Olvasó

Lényeg a győzelem szép volt fiúk !!

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés