Connect with us

Kosárlabda

Fokozatosan felőrölte a Ceglédet, majd simán győzött a Nyíregyháza

Siska János csapata ezzel bejutott a Hepp Kupa négyes döntőjébe.

Ceglédi KE - HÜBNER-Nyíregyháza BS 53-89 (13-21, 17-22, 14-21, 9-25)

Hepp Kupa, 5. forduló
Szolnok, Tiszavirág Aréna
V.: Fodor A., Gál J., Menyhárt F.

Cegléd: Tóth 3, Fekete 8/6, Hegedűs 3/3, Kovács 8, Csákvári 4. Cserék: Csák 8/6, Berkics 3/3, Nárai 5, Szabó 5, Várbíró 4, Czigelmajer 2.

Nyíregyháza: Ubilla 12/6, Bus 15, Bazsó 10/6, Mokánszki 12, Tóth 18. Cserék: Kiss 2, Vaskó 4/3, Demeter 2, Kuttor -, Mohácsi 8/6, Szobi -, Czinger 6.

A Hepp Kupa 5. fordulójában a négyes döntőbe jutásért játszott a Zöld-csoport második helyén álló Cegléd és a Piros-csoportot vezető Nyíregyháza csapata.

Inkább az elhibázott helyzetek és a kemény védekezés dominálta az első perceket, a szerzett labdák utáni gyorsindításokból lépett el a Nyíregyháza (2-9). Bazsó ziccere után alulról súrolta a tízet a különbség, de egy Csák triplával tartotta magát a Cegléd (7-13). Nem tudták feltörni a vendégek váltott védekezését a Szolnokon játszó ceglédiek, magabiztos különbséggel zárta az első negyedet a Blue Sharks. 13-21.

Apró kosarakkal lopta a távolságot a Cegléd, sokat lendítettek a csapaton a padról beszálló játékosok, háromra olvadt a nyíregyháziak előnye (18-21). Bus büntetőire egy Csák hármas érkezett, egyenlítettek a “hazaiak”. Remek hangulatú meccs kerekedett, fej-fej mellett haladtak a csapatok (28-28). A nagyszünet előtt sikerült egy fokozattal feljebb kapcsolnia a nyíregyháziaknak és egy nagy futással a mérkőzés addigi legnagyobb különbségét alakították ki. 30-43.

A fordulás után is megmaradt a Blue Sharks lendülete, hamar meglett a közte húsz (33-56). Érdemben nem tudtak reagálni a hazaiak, kezdett kiütközni a két csapat közötti különbség. Mindettől függetlenül minden dicséretet megérdemel a Cegléd, nagyot küzdöttek Honti Viktor tanítványai (44-64). A záró etapra elfáradt a hazai együttes, könnyed kosarakat szerzett a Nyíregyháza, végül a harmincat is átlépte a különbség. Mindez azt jelentette, hogy a HÜBNER-Nyíregyháza BS jutott be a legjobb négy közé a Hepp Kupában. 53-89.

Fotó: Hübner Nyíregyháza BS Facebook

2 hozzászólás

2
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
1 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
MAFCdrukkerCsippa Recent comment authors
Csippa
Olvasó

Ahhoz képest, hogy vasárnap Pécsett játszott a Nyiregyháza, jól elkenték őket, nem gondoltam ennyire könnyedén.

MAFCdrukker
Olvasó

A pécsi meccsük nem volt igazán éles, már a félidőre kialakult a 20 pontos különbség, így ott nem fáradtak el annyira. Meg aztán olyan bő rotációval dolgozik a Nyíregy, hogy simán belefér nekik a heti két meccs. Bár az igaz, hogy a Cegléd több Piros csoportos csapatot legyőzne a jelenlegi állapotában (a Nagykőröst az előző körben ki is ejtették).

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés