Connect with us
Hirdetés

Magyar válogatott

Fogadkoznak a horvátok, de még van, amiben javulniuk kell

Megvan a mieink ma esti meccskerete.:

:

Mint ismert, csütörtök este 19 órakor Horvátország – Magyarország felkészülési mérkőzést rendeznek a tengerparti Opatija városában. A mieink már kedden megérkeztek az Isztriai-félszigetre, több videózáson és edzésen is túl vannak már. Arról korábban beszámoltunk, hogy Mikael Hopkins helyett Kemal Karahodzsics kísérte el a csapatot.

A horvát válogatottnak van mit bizonyítania a csapat szurkolóinak, ugyanis hiába néz ki jól papíron a keret, nemcsak a felkészülési találkozókon (tizenkét pontos vereség a csehek ellen), hanem a világbajnoki-selejtezőkön is alulteljesített a gárda és csak a csoportjának az utolsó helyén végzett. Ez azt jelenti, hogy azon felül, hogy Horvátországnak így már biztosan nem sikerül kvalifikálnia magát a világbajnokságra, még a 2025-ös Európa-bajnokságra is előselejtezőt kell játszania.

Természetesen a szeptemberi kontinensviadalon feledtetnék az eddigi teljesítményt, de az Anadolu Efes legendája, Krunoslav Simon a horvát szövetség honlapjának adott nyilatkozatában elsősorban a csoportból való továbbjutást tűzte ki célul:

– Nem könnyű előre megmondani, hogy mi fog történni. A korábbi meccseinken kiderült, hogy nem tökéletes a helyzet, de egy csapat vagyunk és mindent megteszünk a jó szereplés érdekében. Sok erős gárda van, sok NBA-játékos érkezik az Eb-re, éppen ezért az elsődleges cél a csoportból való továbbjutás, aztán majd meglátjuk a továbbiakat.

Horvátország szövetségi kapitánya, Damir Mulaomerovics szerint elsősorban védekezésben kell fejlődniük, ezt bizonyára a mieink ellen is gyakorolni fogják:

– Elégedett vagyok az energiával és a játékosok hozzáállásával, igazi csapatként játszunk. Szerintem nagyjából mindenki megértette a szerepét a keretben. Vannak olyan kosarasaink, akik erős bajnokságban játszanak, sok tehetségünk van, nagy a merítési lehetőségünk, különösen a magas posztokon. Az elzárás-leválások védésén azonban még javítanunk kell, mert ezzel akadtak problémáink.

A Horvátország – Magyarország felkészülési mérkőzést 19 órakor rendezik az abbáziai “Marino Cvetković” Sportcsarnokban. A találkozót a horvát Sports Television közvetíti.

A mieink ma esti meccskerete: 

Allen Rosco, Keller Ákos, Hanga Ádám, Vojvoda Dávid, Szabó Zsolt, Benke Szilárd, Golomán György, Ferencz Csaba, Perl Zoltán, Eilingsfeld János, Karahodzsics Kemal, Váradi Benedek

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés