Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Flevarakisznak többet ér ez a siker, mint a Falco elleni

Edzői nyilatkozatok a szerdai játéknap után.

  •   :

:

Három hazai és négy vendégsikert hozott a férfi élvonal 21. fordulója. Íme, az edzői nyilatkozatok, a hunbasket.hu segítségével:

Naturtex-SZTE-Szedeák – Zalakerámia ZTE KK 85-79 (15-19, 23-21, 22-24, 25-15)

Szrecsko Szekulovics, a Naturtex-SZTE-Szedeák vezetőedzője: Gratulálok a csapatomnak, nagyon büszke vagyok rájuk! Óriási karaktert mutattak, igazi csapatmunka volt, ezt különösem szeretem. Nagyon szűk rotációval játszottunk, a kulcs talán a zónavédekezésünk lehetett. Az első félidőben gyengén dobtunk kintről, hiszen nem volt triplánk. Messze vagyunk még a céljainktól, de a mai mérkőzés óriási lépést jelent, nem csak az eredmények miatt, hanem mentális téren is. Sajnálom, hogy nem tudtunk a szegediekkel közösen ünnepelni!

Ante Nazor, a Zalakerámia ZTE KK vezetőedzője: Gratulálok a Szegednek! Furcsa volt, mert üres csarnokban játszottunk. Próbáltuk kontrollálni a meccset, de ez nem mindig sikerült, sok lepattanót engedtünk ellenfelünknek, és a zónavédekezés sem működött. A hajrában védekezésünk szétesett, ellenfelünk pedig megragadta a lehetőséget, és sikerült nyernie, amihez még egyszer gratulálok!


Sopron KC – Szolnoki Olajbányász 85-73 (25-17, 16-22, 21-15, 23-19)

Kosztasz Flevarakisz, a Sopron KC vezetőedzője: Ez a győzelem nekem sok szempontból értékesebb, mint a Falco elleni siker. Egyrészt nagyon nehéz pár nappal egy olyan olyan fényes siker után, mint a bajnok legyőzése újra felpörögni, de örülök, hogy a sikerült. Másrészt sem a beteg Supolára, sem pedig a nekünk mindig rengeteget segítő szurkolókra nem számíthattunk. Éppen ezért ezt a győzelmet azon szurkolóinknak ajánljuk, akik a csarnok mellett buzdítottak bennünket, jó volt hallani őket! Nagyon remélem, ez az egész világra kiható vírus-ügy hamarosan megoldódik. Természetesen első az emberek egészsége, de nézők nélkül a kosárlabda nem az igazi. Egy nagyon jó csapatot győztünk le, sok sikert kívánok a bajnokság hátralévő részében a Szolnoknak.

Gasper Potocnik, a Szolnoki Olajbányász vezetőedzője: Gratulálok a Sopronnak, teljesen megérdemelten győzött. Nehéz helyzetben, nyomás, győzelmi kényszer alatt játszottunk – sokkal inkább szívvel, mint ésszel. Hibáinkat a Sopron kihasználta, sok pontot dobott második esélyből. Nehéz helyzetben vagyunk, azon dolgozunk, hogy minél előbb visszataláljunk a győzelem útjára.


KTE-Duna Aszfalt – DEAC 80-86 (22-31, 23-18, 22-16, 13-21)

Forray Gábor, a KTE-Duna Aszfalt vezetőedzője: Gratulálok a DEAC-nak, tudtuk hogy jó csapat, és be is bizonyították. Sajnos rossz periódusban vagyunk, de az nem menti fel a társaságot, hogy ilyen puhán kezdte el a meccset. A debreceniek megbosszulták ezt, kiváló dobóformát mutattak. Sikerült rendezni a sorainkat, és átvettük a meccs irányítását, azonban ugyanaz történt, mint Körmenden. Megint új helyzetben vagyunk, mindenkinek újra meg kell tanulnia, hogy mi a szerepe, és ezekben a szituációkban előjönnek még a hibák. Ne feledjük, hogy hatodik hete nem tudunk sajnos teljes kerettel készülni, ez érződik rajtunk. Azért vagyunk sportemberek, hogy ezeken átlendüljünk, megoldjuk ezt a szituációt, amit az élet gördített elénk. A legvégén volt két meccslabdánk, ha az a két hárompontos bemegy, akkor mi örülhetünk. Ez a másik oldalon történt meg végül, ott eldőlt a meccs. A kulcs szituációkban a Debrecen pontosabb és higgadtabb volt, megérdemelten nyertek. Sok sikert kívánok nekik a folytatásban. Saját csapatomnak is jár az elismerés, végig küzdöttünk. Ki kell másznunk közösen a gödörből, bízom benne, hogy ez minél előbb sikerülni fog!

Kovács Adrián, a DEAC vezetőedzője: Gratulálok saját csapatomnak és a Kecskemétnek is. Jól kezdtük a mérkőzést, majd gyengébben védekeztünk, és visszajött a KTE a meccsbe. Örülök, hogy a végén hideg fejjel megoldottuk a védekezést és támadást, agresszívan léptünk fel. Jó mérkőzés volt, gratulálok mindkét csapatnak, további sok sikert a Kecskemétnek.


Sebastjan Krasovec, az OSE Lions vezetőedzője: Gratulálok a Paksnak, könnyedén győztek ellenünk. Már a mérkőzés elejétől fogva túl puhák voltunk, nem használtuk ki a faultjainkat. Egy ilyen fizikális csapat ellen így nem lehet játszani. Minden negyedet megnyerve győztek a találkozón, megérdemlik a gratulációt, találkozunk még a kupában, ahol javíthatunk. Sok sikert kívánok nekik a szezon hátralévő részére, folytassák a győzelmi sorozatot, szükségünk van arra, hogy győzzenek az ellenfeleink ellen is.

Braniszlav Dzunics, az Atomerőmű SE vezetőedzője: Azt gondolom, hogy megérdemelten nyertük ezt a mérkőzést. Furcsa volt ilyen helyzetben játszani, de jól tudtunk alkalmazkodni. Ami a játékot illeti, azt gondolom, hogy a második félidőben kicsit szigorítottunk a védekezésen, lecsökkentettük az eladott labdák számát és sok könnyű kosarat dobtunk. Szeretnék gratulálni a hazai csapatnak az eddigi szerepléshez, amit eddig a bajnokságban nyújtanak az nagyon jót tesz a magyar kosárlabdának. Úgy gondolom, hogy ismét egy jó meccset fogunk játszani velük a kupában.


Alba Fehérvár – Egis Körmend 85-98 (26-27, 19-28, 10-23, 30-20)

Arik Shivek, az Alba Fehérvár vezetőedzője: Bár nem régóta vagyok itt, de azt látom, hogy a Körmend az egyik olyan csapat a bajnokságban, amely olyan szinten, intenzitással játszik, hogy hibára kényszeríti az ellenfelet. Amikor ilyen csapattal játszunk, nem engedhetünk meg semmilyen hibát, hiszen pillanatok alatt megbüntetik ezt. Láttam a csapaton, hogy az eredmény ellenére sem adta fel, küzdött, és nem adta fel. Tetszett Takács Milán és Lukács Norbert játéka, számukra minél több lehetőséget kell adni, hogy minél több rutint szerezzenek.

Matthias Zollner, az Egis Körmend vezetőedzője: Nagyszerű energiával játszott a csapatom. Ez az az út, amelyet elképzeltem, és a csapat meg is tudta ezt valósítani ezen a találkozón. Nagyon jó mérkőzés volt, nemcsak abból a szempontból, hogy azt a játékot játszottuk, amit szerettünk volna, hanem az Alba azon csapatok közé tartozik, amely a helyi fiatal játékosokat játszatja, és lehetőséget ad az edző számukra a fejlődésre, és ez nálunk is hasonlóan működik, és ez fontos a jövőre nézve.


Kaposvári KK – Pécsi VSK-VEOLIA 73-86 (17-22, 16-12, 15-23, 25-29)

Sztojan Ivkovics, a Kaposvári KK szakmai igazgatója: Gratulálok a Pécsnek! A hatodik-nyolcadik fura mérkőzésünket játszottuk, nem tudjuk a palánk alatti előnyt érvényesíteni. Ha tripladobásokat nézzük, az ellenfelünk rendre ötven százalék körül dob, mi pedig újra hússzal. Huszonötből négy triplánk volt, a múlt meccsen a Szeged ellen ugyanez. Kész csoda, hogy a vége felé négy-öt pont körülre felzárkóztunk. Utána már futottunk az eredmény után, ezért lett ekkora a különbség.

Dragan Alekszics, a Pécsi VSK-Veolia vezetőedzője: Tudtuk, hogy a Kaposvár egy nagyon kemény, küzdős csapat. A magas embereink jól oldották meg feladatukat és a társak jól segítettek nekik a védekezésben. Mindegyik csapatnak nehéz volt játszani ilyen körülmények között. Különösen a Kaposvárnak volt kellemetlen, mert a jó szurkolótábor biztos plusz adrenalint jelentett volna a nehéz pillanatokban. Remélhetőleg hamarosan véget ér a zárt kapus meccsek sora.


Falco-Vulcano Energia KC Szombathely – Jászberényi KSE 77-67 (12-25, 26-17, 21-14, 18-11)

Gasper Okorn, a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely vezetőedzője: Nehéz periódusban vagyunk, keressük az okokat, de nem adjuk fel soha. Valami elromlott, meg kell találnunk, hogy mi a gond. Egy folyamat közepén vagyunk, igyekszünk minél hamarabb kikecmeregni belőle. Meg fogjuk találni, hogy mi az, amitől nem megy mostanában. Jobbak akarunk lenni, és megtaláljuk a kiutat, ebben biztos vagyok. A meccsről annyit, hogy fontos volt a győzelem. Nem volt könnyű közel húsz pontról visszajönni. Vannak problémáink, legfőképpen saját magunk vagyunk azok.

Miljan Csurovics, a Jászberényi KSE vezetőedzője: Szurkolók nélkül mindkét csapatnak nagyon nehéz volt játszania. Amilyen szituációban most vagyunk, tulajdonképpen elégedettek lehetünk azzal, amit kihoztunk a mai meccsből. Harmincöt percig jól kosárlabdáztunk a legerősebb csapat ellen a ligában, elégedettek lehetünk, teljesítettük a célunkat. Nyilván a szombathelyieknek nehéz motivációt találniuk ellenünk, de mi ettől függetlenül is jó érzésekkel térünk haza, mert kihoztuk magunkból a maximumot.

Fotó: SKC Facebook – Wölfinger Béla

  •   
2 hozzászólás

2
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
lddMilo Recent comment authors
ldd
Olvasó

Szerintem, nem lesz Kupa döntö…

Milo
Olvasó

Edzői nyilatkozatok a szerdai játéknap után.*

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés