Connect with us
Hirdetés

Kosárlabda

Fiú kadett döntő: A Vasas vagy a Honvéd lesz a bajnok

A Pécs és a KASI a bronzéremért küzd.:

:

Ma délelőtt folytatódott Pécsett, a Nemzeti Kosárlabda Akadémián a Nemzeti Fiú Kadett Bajnokság országos “A” döntője – az 5-8. helyért rendezett keresztjáték meccsein kívül a két elődöntő volt ma terítéken.

A nap első összecsapásán végig szoros mérkőzést vívott egymással a Bánóczky Bence (18 pont, 10 pattanó, 6 gólpassz), Csorba Levente (24 pont, 12 pattanó) és Hódos Patrik (19 pont, 6-6 pattanó és gólpassz) vezette BASKETBAJA SE/A, illetve a Bartik Zalán (35 pont, 5-5 gólpassz és szerzett labda, 6 eladott labda), Kóbor László (12 pont, 13 pattanó) és Dékány Boján Bendegúz (8-8 pont és pattanó) húzta AKMÉ Körmendi Törpördögök. A negyedik negyedben azért végig a vasiak álltak jobban, akik 3 pontot meg is tartottak előnyükből (70-73).

A másik alsóági meccs még szorosabban alakult, hiszen hosszabbítást játszott egymással az MVM-OSE Lions U16/A, illetve a leginkább Turcsányi Nándor (34 pont, 13 pattanó, 5 eladott labda, 37 VAL) és Szele Tamás László (12 pont, 14 pattanó) jó játékára építő MAFC/A. Az oroszlányiak, akiknek a legjobbja Pap Gergő (24 pont, 11 pattanó, 4 szerzett labda, 34 VAL), Kaiser Zoltán (13 pont, 9 pattanó) és Czermann Zétény (12 pont, 10 pattanó, 4 gólpassz, 6-6 szerzett és eladott labda) voltak, szinte végig hátrányban voltak a negyedik negyed utolsó perceiben, de Vorsléger Zoltán Márton duplájával egyenlítettek a rendes játékidő végén (70-70). A ráadást 8-1-gyel nyitotta az OSE, és bár a MAFC megint nagyot hajrázott, egyetlen pontra meg is közelítette ellenfelét, de nem tudott fordítani (80-77).

Az első elődöntő félidejében még az NKA Pécs/A vezetett Burony Bálint (15 pont, 8 pattanó) és Pavlík Benjamín (10 pont, 5 pattanó, 7 gólpassz) vezetésével. A fordulás után minimális előnybe került a Halasy Örs (20 pont, 12 pattanó), Zöldi Péter András (15 pont, 6 pattanó, 9 szerzett és 6 eladott labda), Kiss Balázs (8 pont, 4 pattanó, 7 gólpassz) és Korompay Hunor Levente (12 pont, 7 pattanó) fémjelezte Vasas Akadémia/A, amely előnyét az egész negyedik negyedben végig tudta vinni. A pasarétiek nem engedték 4 pontnál közelebb a házigazdát, így bejutottak a fináléba (74-67).

A nap utolsó találkozóján jobban kezdett a Baráth Titusz (18 pont, 5-5 pattanó és gólpassz), Puskás Kadosa Kán (10-10 pont és pattanó, 8 gólpassz), Albert Dániel Benjámin (14 pont, 8 pattanó) és Nagy Ágoston (14 pont) vezette Budapesti Honvéd SE/A, amely 14 pontos előnyt épített ki magának. A leginkább Czeibert Soma Gergőre (10 pont, 15 pattanó, 8 eladott labda) építő KASI/A rendezte sorait a második 10 perc során. A fordulást követően, főleg a harmadik negyed második felétől kezdve azonban megint a Honvéd irányított, amely így összességében nézve nagyon magabiztosan jutott be a holnapi döntőbe (55-87).

Mai eredmények

5-8. helyért keresztjáték

BASKETBAJA SE/A – AKMÉ Körmendi Törpördögök 70-73
MVM-OSE Lions U16/A – MAFC/A 81-77

Elődöntő

Vasas Akadémia/A – NKA Pécs/A 74-67
KASI/A – Budapesti Honvéd SE/A 55-87

15 hozzászólás

15
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
6 Comment threads
9 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
12 Comment authors
HunhooperfanlddOlajheart2HajráMagyarKosárlabdaKendeffy Botond Recent comment authors
ldd
Olvasó

Mindig is tudtam…a magyar UP leggyengébb láncszeme…maga a szülő! Szégyenletesek vagytok mind!

Bear hunter
Olvasó

Milivoj, Nusy és társai! Most már nyugodtan kijelenthetjük, hogy ti, igen ti és a hasonszőrűek vagytok a honi kosárlabdasport legallja…!!!
Bukott, sehova sem kellő “kosarasok” taknyos fikázóbajnok gittegylete! A gyomor fordul ki tőletek!

kosarszakma
Olvasó

Tőletek is. Nyugodtan kijelenthetjük, hogy hogy ti, igen ti és a hasonszőrűek vagytok a honi kosárlabdasport legalja, sőt rákfenéje…!
Közpénzből ingyenélő, a közpénzt számolatlanul herdáló, semmi teljesítményt fel nem mutató, tehetséges srácok családjait szenvtelen arccal átverő és kihasználó, ráadásul mindenkit lenéző, arrogáns bunkók gittegylete!

HajráMagyarKosárlabda
Olvasó

Miért van az, hogy minden Rátgéberes gyerek aki jelenleg az Akadémián játszik felsőbbrendűnek érzi magát és már 15 évesen azt hiszik, hogy Isten királyok? Ja mert kiváltságosak, hogy nálatok játszhatnak. Nagyon könnyű magas lóról beszélni barátom.. csilli villi mezekkel, ilyen olyan szerb edzőkkel, minden évben két ingyen cipővel. Idén U11 Jamboreetól számolva egészen U20ig és beleértve az U12 Szakmai Tornákat 7 azaz 7 döntőt rendeztetek. Szerinted ez fair? Arról nem is beszélve, hogy a nagy szupersztárok akik azt hiszik magukról, hogy Kobe Bryantek kimennek a B jelzem B csoportos EB-kre és csődöt mondanak a Luxemburghoz hasonló kosárnemezetek ellen.. talán az… Olvass tovább »

Milivoj
Olvasó

Tökéletes összefoglaló…, a kosárlabda feltalálóinak hiszik magukat, hatalmas arc, folyamatos pofázás, szerb “sógorkomajóbarát” beltenyészet…, az tény, hogy ilyen infrastrukturális háttér nemhogy más magyar csapatnál, de a legtöbb felnőtt Euroligás csapatnál sincs…, ennek ellenére kb. 12-13 év alatt egyetlen(!) épkézláb játékos sem jött ki onnan, viszont sokan élnek jól…, a Honvéd annyiban más szerintem, hogy ott kizárólag fiatal, tehetséges, ambíciózus, magukat folyamatosan képező MAGYAR edzők dolgoznak, ott nem az kap munkát, akinek szarosabb a nyelve miután benyaltak a döntéshozóknak

Hunhooperfan
Olvasó

Az is az NKA hibája, hogy más nem akar (nem tud) döntőt rendezni? Legtöbb korosztályban csak ők adtak be pályázatot ha jól tudom. Hol játszák a UP döntőket kinti pályán?????

Nusy
Olvasó

Sokat gondolkodtál a megfogalmazáson,te amőba?

embijé
Olvasó

Honvéd edzője nagyon szimpatikus! Lehet jövője felnott vonalon is!

WestChampi
Olvasó

Jelenleg a Honvédnál tűnik úgy, hogy foglalkoznak az utánpótlással minden korosztálynál, van értelme, és vannak saját kinevelt játékosaik is..Töredék (állami)pénzből.
Szép munka.

Johnny23
Olvasó

Töredék? Haha. És mind állami. Vagyis a miénk. Ahogy a Pécsnél is.

kosarszakma
Olvasó

Ők is kiemelt nemzetiek, a pécsiek után a második legtöbb, szintén tömérdek mennyiségű közpénzt égetnek. És a többség már náluk sem saját nevelésű gyerek, követik a mószertani központ példáját…

Kendeffy Botond
Olvasó

Pontosan így van. A Honvéd és a NKA mindenkit leigazolnak az országból, aki letudja ütni a labdát. Így aztán annyira nem meglepő, hogy ők a domináns csapatok az utánpótlás-rendszerben.

Olajheart2
Olvasó

WestChambi nincs igazad sajnos.. Budpesten élek, a fiam itt kosárlabdázik, az az igaz amit kosarszakma és Botond ír.. brutális állami pénzek Honvédnál, mindenhonnan szedik össze tehetségeket ígéretekkel! Nem lenne ez rossz koncepció, amit NKA és Honvéd csinál, csak jönnének már az A csoportos szintű fiatalok, hogy ne azt a 15 magyar játékost kellene ide-oda igazolni horror pénzért!! Hol vannak a 18-20 éves fiatalok, akik berúgják az ajtót.. Helló A csoport jöttünk játszani!!

Milivoj
Olvasó

Összevásárolt magyarokkal, importált külföldiekkel, hazai pályán, bírói támogatás mellett, a világszínvonalú létesítménnyel rendelkező, állami milliárdokkal kitömött, profhabildoktoremeritus akadémiát, a b csoportos, hideg vízzel zuhanyozó, lelkes amatőr Vasas szopatja taknyosra…., szerintem még több pénz kéne és akkor szorosabb lehetne:-)

Nusy
Olvasó

Mi újsi Mr.Rátgéber,elfogyott a zsé?
U20,U16 kuka?

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés