Connect with us
Hirdetés

FIBA Europe Cup

Finnországban bukta a csoportelsőséget a Körmend

Szoros meccs volt, nagyot küzdöttek a vasiak.

Kataja Basket - Egis Körmend 95-91 (25-26, 24-14, 21-34, 25-17)

FIBA Europe Cup, H-csoport, 6. forduló
Joensuu, Joensuu Aréna

Kataja Basket: Ogungbemi-Jackson 17/3,Bradley 8, Leppänen 14/12, Calhoun 25/9, Walters 4. Cserék: Vanttaja 11,Mervola 5/3, Morris 11/3.

Egis Körmend: Turner 14, Edwards 14/3,Kastrati 12/9, Varnado 18/6,Taylor 9. Cserék: Ferencz 3/3, Kiss -, Takács -, Durázi 15/3, Németh 6/3.

A Körmend kezdte jobban a mérkőzést. Kastrati és Varnado is dobott egy triplát, a másik oldalon a 4. percben ébredtek. Ogungbemi-Jackson triplája után 7-7 volt az eredményjelzőn. A folytatásban sem tudott egyik csapat sem meglepni. Sok volt a pontatlanság, de a triplákat mindkét csapat jól dobta. Minimális előnnyel zárta az első negyedet a vasi csapat. 25-26.

A második negyed azonban nem piros-feketékről szólt. Egy rövidzárlat után – a negyed derekára – tizenkét ponttal meglépett a hazai csapat. Ogungbemi-Jackson és Coulhan nagyon megszórta magát, míg a magyaroknál csak Varnado tartotta a lépést velük. A Körmend időkéréssel is próbálkozott, Durázi is jól szállt be, de a különbség nem akart csökkenni, sőt a hazaiak még egy lapáttal rápakoltak. Varnado és Turner azonban jól játszott az első félidő hajrájában, így nem ment el a hajó a magyar ezüstérmesnek. 49-40.

A második félidőre egy “másik” Körmend futott ki. Mathias Zollner együttese valósággal harapott, utolérték a Kataját, és pillanatokon belül a vezetést is átvették. Elévülhetetlen érdemei voltak Edwardsank és Durázinak, mindketten nagyon jól kosaraztak. A negyed végén kapaszkodtak ugyan a finnek, de vasiak így is előnnyel vághattak neki az utolsó etapnak. 70-74.

Izgalmas perceket hozott a folytatás. A finnek rendezték soraikat, de a Körmend is megérezte, hogy lehet keresnivalója. A vasiak folyamatosan vezettek, de hazaiak lőtávon belül maradtak. A szoros állás ellenére a körmendiek vezetőedzője két fiatalt is a pályán tartott, Kiss és Takács éles bevetésen volt. Nem is vallottak szégyent. Négy perccel a vége előtt 81-81 volt az eredményjelzőn. Leppänen triplájával, és Vattaja büntetőjével négy ponttal megléptek a hazaiak, kettő perc volt hátra. Ez volt a fordulópont, a vasiak már nem tudták megfordítani az eredményt.

A vereség azt jelenti, hogy csoportja második helyén végzett a Körmend.

Kiemelt fotó: FIBA

10 hozzászólás

10
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
4 Comment threads
6 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
8 Comment authors
CsapajevAutodeltabaltazarKendeffy BotondLeklibajsza Recent comment authors
Autodelta
Olvasó

Gratula a továbbjutáshoz! Jó volt ez így,gyakorolni és rotálni kell, ne járjunk úgy, mint tavaly. MTE!

Kendeffy Botond
Olvasó

Érdekesen rotált ma Zollner. Volt amikor 4 magyarral nyomtuk 4 amerikai ellen. Amikor a teljes csapat volt fent elléptünk, amikor meg a cserék vagy gyengébb keret, ránk jöttek. Mintha nem akartunk volna nyerni… Végül is már a meccs előtt meg volt a továbbjutás.

baltazar
Olvasó

Totál ugyanez volt az érzésem nekem is. Mintha nem a győzelem lett volna az elsődleges cél, hanem a gyakorlás. Persze nem azt állítom, hogy nem akartunk volna győzni.
A legerősebb ötösünk ritkán volt fent egyidőben. A fiatalok is sokat játszottak. Nem volt ez rossz.

Köszönet a közvetítésért!

zetekosarak
Olvasó

Néztem, meg lehetett volna, talán egy kicsit korán kerültek pályára a fiatalok. No de mindegy, jó meccs volt. Mit b…nak el nálunk, hogy Durázi úgy beszürkült a mezőnybe tavaly, itt meg öröm nézni a játékát?

missfortune599
Olvasó

Miért szeretik a Körmendiek Mariann-t… Mert Falusi

Milos
Olvasó

Hát ez kurva gyenge volt 😂
Fuss neki újra, hátha.

Leklibajsza
Olvasó

Ez egy fokkal kultúráltabb, mint a “bedarálunk minden vasi csecsemőt”.
Gratulálok!

missfortune599
Olvasó

Ezt ki mondta?

Leklibajsza
Olvasó

ZTE-Falco 2017

Csapajev
Vendég
Csapajev

Szevasz paraszt!
Ez kurva gyenge volt!

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés