Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Filipovity szerint továbbra is az egyik legjobb magyar csapat az Alba

A válogatott bedobó úgy látja, elindult felfelé a Fehérvár.



:

:

Az elmúlt hetekben egyre jobb teljesítménnyel rukkolt elő Filipovity Márkó. Az Alba Fehérvár bedobója a bajnoki mérkőzéseken és a nemzetközi FIBA Europe Cup találkozókon egyaránt húzóembere tudott lenni a fehérvári csapatnak. Úgy látja, ehhez egyértelműen hozzájárult, hogy Jesús Ramírez lett a csapat vezetőedzője.

– Természetesen örülök, hogy jól megy a játék. A két héttel ezelőtti, TF elleni bajnoki meccsen 14 pontot dobtam, előzőleg, a Levszki ellen 20, Jászberény ellen 18, a Ness Ziona ellen pedig 19 állt a nevem mellett – mondta Filipovity Márkó az albakosar.hu-nak. – A Ness Ziona elleni hazai derbin nem igazán ment a játék, sajnos gyorsan összeszedtem három személyi hibát, emiatt kevesebbet játszottam. A péntek esti, szegedi győzelem alkalmával 9 pontot szereztem, nem volt gond a játékommal, úgy érzem, hozzá tudtam tenni a csapat produkciójához.

Kiegyensúlyozott a teljesítményem, ami annak köszönhető, hogy sokkal több lehetőséget kapok, élvezem a bizalmat, az új edző érkezése után megváltozott a szerepem az Albában.

A nemzetközi kupában nem lehet ránk panasz, a hazai bajnokságban viszont nem találtuk a ritmust. A február 5-én vívott, TF elleni, idegenbeli győzelem nagyon kellett az önbizalmunknak. A Ness Ziona elleni, hazai derbinek, az utolsó FIBA Europe Cup csoportmeccsnek ugyan nem volt jelentősége, mindent megtettünk, hogy kiszolgáljuk közönségünket. A Tel-Avivban bonyolított összecsapáson magabiztosan vertük őket, szinte végig harminc ponttal vezettünk, nyilvánvaló volt, hogy vissza akarnak vágni az izraeliek. Ami sikerült is nekik. Futószalagon következnek a mérkőzések, pénteken fontos pontokat szereztünk Szegeden. Nagy csata volt, a hosszabbításban sikerült felülkerekednünk a házigazdákon. A hazai pontvadászaton az idei szezonban elmaradtunk a várakozástól. Úgy gondolom, egyénileg jók vagyunk, képzett kosarasok alkotják az együttest, azonban csapatként nem találtuk eddig az összhangot. Úgy gondolom, a Tehetséges Fiatalok és az SZTE elleni sikerrel elindulunk felfelé. A TF ellen végig vezettünk, Szegeden is jól kezdtünk, aztán több hibát elkövettünk, a hazaiak megérezték a lehetőséget, a drukkerek hajszolni kezdték őket, nagyon izgalmas meccs lett belőle. Egylabdás derbi, örülök, hogy mi kerültünk ki győztesen a párharcból. A hosszabbítás egyértelműen a miénk volt.

A fehérváriak szerint még nincsen veszve semmi, hiszen ha sikerül magukat beverekedni a középházba, akkor onnan még elindulhatnak felfelé a tabellán. Filipovity szerint továbbra is az Alba az egyik legjobb csapat a bajnokságban.

– Egységesek vagyunk, mindenki átérzi a dolog súlyát, pontosan tudjuk, nem itt a helyünk a táblázat alján. Ahogy mindenki, én is sokkal többet vártam ettől az idénytől, a szezon elején akadt több, szoros küzdelemben nyert találkozónk, mindig győztesen jöttünk ki a kiélezett meccsekből. A folytatásban viszont elbuktuk azokat, talán az összpontosítás hiányzott, becsúszott egy-egy hiba a védekezésben, nem koncentráltunk eléggé. Hiába voltunk stabilak végig a meccseken, az utolsó pillanatokban az ellenfélnél jött egy extra passz, vagy dobás, ami a vesztünket okozta. Nincs mese, be kell jutnunk a középházba, most ez a legfontosabb. A szegedi sikerrel két helyet léptünk előre a tabellán, a 9. pozícióban tanyázunk, 8 győzelemmel és 11 vereséggel. Remélem, az elkövetkező időszakban a sikerek száma emelkedik. Úgy gondolom, elindultunk felfelé, lépkedhetünk még előre a folytatásban. Ha a tízben vagyunk – ami alapvető célkitűzés -, megkezdhetjük az előrelépést a középső szakaszban, messze a bajnokság vége.

Annak ellenére, hogy az idényben váratlan vereségeket szenvedtünk, továbbra is úgy gondolom, az egyik legjobb magyar csapat vagyunk, nagyon remélem, ezt igazoljuk is a szezon további részében. Úgy gondolom, továbbra is minden esélyünk megvan, hogy ott legyünk a rájátszásban.

Azt természetesen sajnálom, hogy nem lépünk pályára a hétvégi, kupadöntőben Győrben. Azonban ennek is van pozitív oldala, az elkövetkező napokban nyugodtan készülhetünk, gyakorolhatjuk azokat a dolgokat, amelyek eddig nem igazán mentek.

Kiemelt kép: fiba.basketball

22 hozzászólás

22
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
12 Comment threads
10 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
13 Comment authors
KobayasiJokicMásikVégétFújdMegmakelovenotwar69Henry14 Recent comment authors
Kobayasi
Olvasó

T. Hozzászólok!

Nehéz megszólalnom, miután elolvastam eme pár magasröptű véleményt.
“Fantasztikusak” vagytok!!!
Ha röntgennel megvizsgálnám fejeteket, háááát….a hangya éhen halna!!!
Ti Márkót fikázzátok. Én meg Titeket !!!
Gondolom fáj, de ez van!!!
Lehet minuszolní és erőlködni a bunkó válaszokkal.
Ne tegyétek, mert sérvet kaptok!
Egyébként ez volt az első és utolsó ilyen jellegű írásom. De ezt nem
hagyhattam ki.
Nekem MÁS a stilusom!!! Ez egy kivétel volt!!
Szevasztok!!!

MásikVégétFújdMeg
Olvasó

Márkó, Márkó, én már mondtam neked korábban, hogy vagy kevesebbet, vagy pedig jóval többet kéne innod nyilatkozatok előtt ! 😉 😀

makelovenotwar69
Olvasó

Az eddigi hsz-ek nem kímélték Filipovityot. Szerintem is van az eddigi (értsd közelmúltig) teljesítménye alapján kissé túl nagy arca, de azért ha elkapja a fonalat, látszik hogy szorult bele valami…
Azt is nézzétek, hogy elmondása szerint az új edző jobban bízik benne, több lehetőséget ad, ez mindenképpen jó (nézd akár Zte-t is).
Nemzetköziben csak hajított 10 pont fölött, ez ma még kevés fiatal magyarról mondható el (Benke kivétel), mert el sem jutnak addig. AAK-ban talán villanhattak valamit a fiatalok.
Szóval szerencsésebb lett volna, ha Márkó picit szerényebben nyilatkozik, de én szurkolok neki, hogy legyen egyre jobb.
Hajrá magyar kosárlabda!

Henry14
Vendég
Henry14

Ha már így kiemeli ki ellen hány pontot dobott, azt is odaírhatná, hogy melyik csapat ellen hány pontot kaptak róla emiatt, hogy nem tud védekezni…

J.R.Benitez
Olvasó

Te gyerek azért na… Elmúlt 30 évben olvastam kb ezer játékos nyilatkozatát. Egy sem lovagolt ennyit rajta hogy mennyi pontot dobott. Tehetség, genetika, hajzselé, nagy arc van. Nem ártana ha stabil, jó teljesitmény párosulna hozzá! De ahhoz több alázat kell. Jó lenne végre ha válogatottnak is tudna érdemben segiteni. Amúgy meg hogy milyen csapat az alba meg hol végez, majd csak májusban dől el kb…. Falco!

MásikVégétFújdMeg
Olvasó

Mondjuk a túlzott szerénység-ügyben Szombathelyen sem szorulnak rá azonnali, életmentő beavatkozásra ! Nyihaha

J.R.Benitez
Olvasó

Okos vagy jár a keksz! Bírom a fóbiás embereket, egyrészt civil életben is munkám része, másrészt felettébb szórakoztatóak!!! Szurkolok neked hogy itt ki tudj teljesedni! Hajrá!

MásikVégétFújdMeg
Olvasó

Örülök, hogy veled minden rendben, további szép hetet neked is!

Én SZERETLEK.

Jokic
Vendég
Jokic

Azt elmondod, hogy a válogatottban hogy mutassa meg magát, amikor kb. keretbe se teszi a Maestro, ha meg ott van, akkor inkább a hentes tóth norbika kapja meg azt az 5 percet, amit ő is megkaphatna?

J.R.Benitez
Olvasó

Persze. Jobb hozzállás. Neki szinte csak ez hiányzik. Én nagyon szurkolok hogy jobb játékos legyen, mert a potenciál megvan benne!

caxor
Olvasó

“Úgy gondolom, a Tehetséges Fiatalok és az SZTE elleni sikerrel elindulunk felfelé.”

Ne szidjátok szegényt, már hogyne lennének a legjobb csapat, hiszen ilyen erős csapatok elleni győzelem nem mindennapi. Főleg a nem is tehetséges nem is fiatal gárda elleni nagy bravúr adhat okot a bizakodásra!

Milos
Olvasó

Az alsóházban?
Valóban….:)

MKE181
Olvasó

a fű halliucinálást okoz mint a Misike fiamnál!

Masterson
Olvasó

Szerintem meg nem az 😀

Geri8695
Olvasó

Válogatott szégyene ez a szarhazi szerencsétlen gyökér. Azt hiszi hogy tud játszani, tudása a béka segge alatt van.

Geri8695
Olvasó

Nézz már rá a tabellára mielőtt nyilatkozol! Szánalmas, gyökér nagyképű majom! Szarok vagytok! Remélem kiestek az NB2-be! Ott a helyetek!
Mielőtt beszélsz gondolkodni kéne, a te teljesítményed meg kb a megyei osztályba való! Nagyképű majom!

Jokic
Vendég
Jokic

Ott a helyünk? Ugye ezt te sem hiszed el. 🙂

jaszberenyikse
Olvasó

Sokkal szerényebben Márkó! 8 győzelemmel és 11 vereséggel mégis,hogy a szentséges atyaúristenbe lennétek az egyik legjobb magyar csapat?!

pbask
Vendég
pbask

ego megvan látom toppantóstól legalább tanult is valamit ha kosarazni nem is tud

Jokic
Vendég
Jokic

Mondj 5 jobb magyar játékost, aki annyi idős, mint ő. Várom! 🙂

J.R.Benitez
Olvasó

Mondj 5 jó magyar játékost mindegy mennyi idős. Max 4 esetleg 5 van

Jokic
Vendég
Jokic

Hanga, Vojvoda, Lóránt, Keller, Golomán, Eilingsfeld, Szabó, Perl, Benke. Tessék. Csak így hasra ütésre, és ebből Benke, Perl, Golomán még idősnek sem mondható. 🙂

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés